Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Zato sto ne mogu da se smaram vise sa rutovanjem telefona. Drugo imam dosta prednosti u usa kad mi je stock rom na verizonu.
Ne znam ni da l je za moj model podrzano ista toliko koliko i za evropsku verziju

Ako je G900f onda jeste, ako nije onda ćeš samo brikovati telefon.
Zašto da rutuješ telefon? Fleš zvaničnog roma iz Odina ne traži rut. Nikada i nije.

Da, ota je stigao noćas/jutros.
Nema vizuelnih razlika, samo su ga još malo utegli.
Fb sada radi bez problema i sa ovim poslednjim verzijama.

Nema veze dal si kod nas ili kod njih ili u Australiji, bitan ti je CSC, po njemu skida update ;-)

Momci pitanje, ako instaliram ovaj update preko odina, gubim sve (factory reset) ili ne?

Momci pitanje, ako instaliram ovaj update preko odina, gubim sve (factory reset) ili ne?

Ako si vec na onom prvom romu, uradi samo OTA. Ja nisam sada radio factory reset jer mi je telefon treba ceo dan.
Ako dolazis sa 4.4.2 onda je pozeljno odraditi factory reset i pre i posle flesovanja da bi sistem lepo legao, a ne da se patis sa kojekakvim silnim leak-ovima.
Aplikacije ne gubis, one sa marketa ce ti sam telefon skinuti posle f. reseta ukoliko ti je ukljucena ta opcija u telefonu, ove ostale bekapuj sa npr. Smart Backup Pro i to je to. Slike samo prebaci na mem. karticu ili komp jer ce njih obrisati.

Changelog:

Battery improvement
Bugfixes
System improvement
Speed improvement
Knox improvement and better security
Various other improvements

Kada otvorim galeriju, nekad treba vremena da se učita, prikaže prazne foldere, dok ne učita slike. Dešava se obično kada imam novih slika ( npr. posle slikanja). Ovo je na v5.

Update v5, velik je:

Ako si vec na onom prvom romu, uradi samo OTA. Ja nisam sada radio factory reset jer mi je telefon treba ceo dan.
Ako dolazis sa 4.4.2 onda je pozeljno odraditi factory reset i pre i posle flesovanja da bi sistem lepo legao, a ne da se patis sa kojekakvim silnim leak-ovima.
Aplikacije ne gubis, one sa marketa ce ti sam telefon skinuti posle f. reseta ukoliko ti je ukljucena ta opcija u telefonu, ove ostale bekapuj sa npr. Smart Backup Pro i to je to. Slike samo prebaci na mem. karticu ili komp jer ce njih obrisati.
Poz druze. Imam rutovan android 4.4.2. Sa nepromenjenim knoxom. Mogu li odinom da ubacim 5icu a da ne brikujem tel. Nov sam u ovome pa mi je sve cudno. poz!

Poz druze. Imam rutovan android 4.4.2. Sa nepromenjenim knoxom. Mogu li odinom da ubacim 5icu a da ne brikujem tel. Nov sam u ovome pa mi je sve cudno. poz!
Možeš. Ali opet, gledaj koji je model telefona. Lollipop postoji samo za G900F.
Inače to što je rutovan nema veze. Prosto prevučeš oficijelni rom sa sammobile i nemaš više rut. Knox 0x0 ti je bitan samo za ota ;)

Hvala kolega. Jos sam uvijek na kitkatu... tako da ovaj novi i factory reset.

Ma kakvi, ne isplati se uopste prelaziti na ovo, dzabe kad imam gomilu potrebnih data fajlova iz aplikacija koje ne mogu da vratim ako nemam root, a nema ga na lizalici bez okidanja knoxa bar koliko znam za sad...

Evo flesnuo lollipop i sve radi odlicno, osim kamere. Tj. kad fokusira vise ne daje zeleni krug ili crveni, samo krug nestane?? Ima netko slican problem?

Nije to problem, takva je sada kamera.
Skini ProCapture 2 i/ili Camera-FV 5, odlične su.

Hvala na brzom odgovoru, ali kako da znam kad je fokusirao a kad nije?? I kako da iskljucim ovo crveno podcrtavanje rijeci dok pisem?

Pa vidiš da li je mutan objekat koji želiš da fokusira ili nije. Ne znam, i meni je sve to čudno još uvek, mada mi je uvek fokusirao osim predmete koji su tik ispred telefona (5-10cm).
A ovo za tastaturu podešavaš gde i sve ostalo u vezi tastature ;)

U tom i je poanta. U tim opcijama je sve iskljuceno a on meni i dalje crveno podcrtava rijeci...

Da ti nije mozda predikcija ukljucena? Da li si skinuo bazu reci?

97095509d3a4a022fcc09d13afae7a0f.jpg

Ja ne znam da li je isto na samsungu ali kada udjes u podesavanje pod language & input (ili kako god se vec tu zove) pogledaj da li imas spell checker.

To je ova opcija predictive text koja je iskljucena. Nemam nigdje spell checker.

Nazad
Vrh Dno