Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

uploadfromtaptalk1425849154508.png Evo moj, nešto mi ne izgleda normalno da ovako brzo troši...
Sad poslednjih 15 min malo sam ga akao zbog zemljotresa, inače nisam ga ni drndao mnogo

apsolutne brojke je malo nezahvalno davati, ali recimo primetno slabija od nexusa 5 i htc one.
doduše ovo sa 1h sot deluje baš baš tanko pogotovo što kažeš da je light usage

ali preveliki je ovo awake, 1h na 3.5h, to je 20ak min po satu, reši to.

@pera
Slično je onda kao i kod mene.
Nedeljom izdrži malo više jer sam uglavnom kući, pa uključen wifi. Od jutros do sada na ~25% (2h40min SOT).
Radnim danom troši znatno brže i bude max. do 2h SOT, odnosno izdrži do 6-7h uveče, mada preterano mnogo stvari sinhronizuje i mnogo toga je stalno uključeno; takođe i 3G je uvek ON, a često je i bluetooth uključen...

Ja ne verujem da bi One ili N5 izdržao više, teško.

@Batak
Dva dana je extra, ja to nisam nikada video na mom, osim u romingu kad sve isključim :)

Poslednja izmena:
I meni je sve uključeno što postoji, sem Bluetooth, to ne koristim skoro nikada, sad, ovi veče većinom je bio na 3g dok nisam došao kući, ali bio na picu, znači minimalno drndanje, ne znam, mozda je i baterija gotova, sestra i punjenje na 2 sata i dopunjavanje su joj možda došli glave, ali opet troši previše dok je upaljen a da se ne radi na njemu nista.. Ne znam, i isključio sam sve ove senzore pre ovog merenja.. Jel neko zna da čita ove podatke, ja ne znam bas sa ovim bbs da provalim koji su procesi udaljeni..
92290a429bcebdf8292a45872f64f4d5.jpg

Poslednja izmena:
Šta znam, isključi mu kada budeš imao mogućnosti barem na neko kraće vreme sinhtonizaciju mailova, clouda, viber, skype i sl. Vidi kakva će razlika biti...
Prethodno sam imao HTC One X, posle 20 meseci sam mu zamenio bateriju i onda sam progledao :)

Ja ne verujem da bi One ili N5 izdržao više, teško.
provereno, imao sam do skoro sva 3 istovremeno, sa istom upotrebom i sličnim osvetljenjem s4 je bio oko 4h sot, one oko 4.5h, nexus 5 a često i preko. one bio star oko 2 godine, samsung i nexus oko pola godine.

pero, što se onog awake tiče http://forum.benchmark.rs/showthrea...attery-Stats-**OBAVEZNO-pročitati-prvi-post**

ali generalno ne očekuj čuda od baterije na ovom tel.

e da možda je bitno, moj je exynos verzija, ne znam kakav je u odnosu na 9505 što se baterije tiče. znam da je ostalo bolje :D

Poslednja izmena:
Ok onda, napisao sam da ne verujem jer dvoje kolega ne izvlače nešto mnogo više ni sa LG G2…

Kod mene, konkretno, sinhronizuje 7 mailova, 4 cloud-a, onenote, google+, vreme, stalno je online viber, skype, hangouts, ring+, ponekad voip (zoiper) i još poneke sitne aplikacije (ebay, telenor 111 i sl.) . 3G se nikada ne gasi, a često radi i bluetooth. Ostveljenje je na auto+4. Ja sam u principu zadovoljan koliko izdrži…
Model je 9506, ali ne verujem da tu ima neke razlike...

I kakav ti je SOT? Kod mene je dosta blaža upotreba, uglavnom wifi. Jedan gmail, whatsapp, čituckam crni tt2 itd... Sada je tel kod žene koja ima wa, viber, fb, fb messenger, instagram, ima više 3g... Njoj ne traje ni 4h ekrana za ceo dan :)

Ovaj ekran je veliki potrošač, tako mi deluje.

Poslednja izmena:
Pa ~2h radnim danom.

Edit: Podatak je kada ga normalno koristim. Ako uključim deezer ili navigaciju u kolima, tu onda nema mnogo priče o SOT, nego na punjač :)

Poslednja izmena:
I uveče prazan? Na nexusu najmanje što sam imao je nešto između 2 i 2.5h, loš 3g, 100% svetlo, gps tagovanje fotki i gomila škljocanja :)

Prazan, naravno :) Kada odem u roming i isključim 3G i sinhronizacije, osim negde na wifi, to više nije isti telefon, prosto se preporodi :)
Definitivno najviše struje troši uključen voip preko sip protokola i zato zoiper vrlo "kontolisano" uključujem. Viber, skype ipak manje u odnosu na sip.
Sinhonizacija mailova i cloud-a isto ga dosta ubija, naročito kada mailovi stalno pristižu :)

Poslednja izmena:
ja imam dropbox, google, evernote, facebook, shazam, viber i whatsapp od akaunta koji se sinkuju,ekran je na tipa 20 %, 3g uvek, ali je cece na wifi, i eto koliko mi traje..

Sad cu bas malo vise da obratim paznju. Nemam instaliran taj BBS, a na lollipop mi nije bas najjasnije sta i kako trosi bateriju.
Napravio sam par snimaka, ali stavicu za neki dan i BBS da vidim preciznije.

Prilozi

• Screenshot_2015-03-09-13-15-12.png
    Screenshot_2015-03-09-13-15-12.png
    149 KB · Pregleda: 128
  • Screenshot_2015-03-09-13-15-25.png
    Screenshot_2015-03-09-13-15-25.png
    107.7 KB · Pregleda: 124
  • Screenshot_2015-03-09-13-15-47.png
    Screenshot_2015-03-09-13-15-47.png
    181.3 KB · Pregleda: 123
  • Screenshot_2015-03-09-13-17-00.png
    Screenshot_2015-03-09-13-17-00.png
    227 KB · Pregleda: 122
  • Screenshot_2015-03-09-13-16-09.png
    Screenshot_2015-03-09-13-16-09.png
    164.6 KB · Pregleda: 120
treba ti root za BBS da znaš, ne znam imaš li ga

Nista onda, nemam root... moracu ovako "rucno" da pratim :)

Jel ima neko aplikaciju koja pokazuje kojoj jacinom puni punjac, imam ih par, pa da vidim koja kombinacija kabla i punjaca je najbolja? I da li smem obrisati ant plus, Samsung štampanje i slične apk koje ne koristim uopšte?

340 mah od max 1900,to je stvarno malo, istina ne znam kako je živ punjac, pošto je gazen, a i kabl nije bolji.. Jel to ima veze i sa uticnicom, ili baterijom, ili je do punjaca?
Edit: evo sad je skočio na 660

Do kabla 99%. 1% punjač.
Naravno ako koristiš original punjač :)

Najbrže punjenje imam sa Nokia kablom koji sam dobio uz Nokia punjač DC-20. Zaboravio sam tačne cifre, ali mislim da je oko 1200 uvek (kada je na Samsung originalnom punjaču)

"umrla" baterija :)
Izdržala ukupno 11h (od 7-18h). Ekran 2h35min
Zadovoljan sam, ume to i lošije da bude, zavisno od dana :) Mislim da je ovo neki "malko bolji" prosek za moj tel...
Screenshot_2015-03-09-18-03-00.pngScreenshot_2015-03-09-18-03-09.pngScreenshot_2015-03-09-18-03-13.png

Vidim ja ovaj deezer satire. Kontam kad ne bi njega imao milina. Vidim imaš Bench forum app? Zašto od živog Tapatalka?

Ne postoji neki "dublji" nacin? Pre S4 sam imao Arc S i na njemu sa pre instalace roma isao na one wipe opcije kad restartujem telefon da na volume down dugme. S4 nema roota,mislio sam da postoji neki drugi nacin za brisanje.

Imam jedno pitanje, naime, Home dugme mi nekako pucketanje, kao da kači nešto kao da se pomerila ona folija ili sta god ispod dugmeta i onda krcka bukvalno kada stisnem dugme.. Garanciju imam do 1.5.2015. Da li bi mi prihvatili reklamaciju i popravili bez naknade, jer sam ja konj čim sam uzeo telefon ga flešnuo i ratovao. Razumem ja da time gubim garanciju, al opet je ovo mehanički kvar, nema veze sa softverom?

Možeš da probaš ali verovatno će te otkačiti. Neko s foruma je reklamirao mic sa knox 1 i nisu mu prihvatili.

Nazad
Vrh Dno