Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

ja korstim nemca i odlican je a nemca sam video ima 15 dana da je kao procureo ne znam da li da stavljam ovaj ako mi nemac radi lepo ajde kad ga testirate recite utiske

ja tripujem da su oba potpuno ista, mozda drugi wallpaper, i ovo je oficijalni, samo za nemce...? ko zna, ako neko proba, nek uporedi sa nemackim? :)

Skini gugl tastaturu i nemaš problema, ona ima samo ćirilicu

ljudi ima li koje razlike izmedju engleza i nemca i koja je razlika izmedju black edition i obicnog roma kad su oba za I9505

http://www.ibtimes.co.uk/galaxy-s4-...xxuhob7-official-firmware-how-install-1491964

evo u tekstu pise i razlika: This build, according to senior XDA member-henklbr, can be installed on the standard Galaxy S4 I9505 variant. He says the stock build includes silent mode or mute mode and other bug fixes. Besides, Lollipop goodies such new ringtones and wallpapers are present in the build.

All these new features make the stock Lollipop firmware different from the I9505XXUHOA7 that was leaked earlier this month for the Galaxy S4 LTE (quad-core Snapdragon 600) variant for users in Germany.

ja cu sad da skinem, pa da probam, sta cu kad sam proklet... :)

edit: sada ima link i za "normalan s4" u engleskoj, ja cu ipak probati ovaj blek..

Poslednja izmena:
Ne postoji Nemac za i9505 verziju koliko ja vidim - http://www.sammobile.com/firmwares/database/GT-I9505/

The difference between the Galaxy S4 Black Edition and the original S4 isn’t that important. The new version comes with a faux leather back cover (à la Galaxy Note 3 and Note 3 Neo), black accessories, plus some exclusive ringtones and wallpapers. But that’s it, the rest of its features have remained unchanged.

Znači flešuješ ovo i to je to - http://www.sammobile.com/firmwares/download/44245/I9505XXUHOB7_I9505BTUHOB4_BTU/

Poslednja izmena:
probaj pero i javi kako radi recents meni, jel na 20 fps :D

Pa vidi se to odmah da radi ko traktor ako je kao ovo što je na i9500... Imaš i u developer options da uključiš profile gpu rendering, kad god ode preko zelene linije tad nemaš 60 fps i secka

hahahaha, pa i na nemockom ovom, ide duplo preko zelene :D

malo sam se zbunio pa bih zamolio nekog lepo da mi objasni da li je bolje instalirati neku od ove dve engleske verzije ili ostati na nemackoj i ako je bolje ona koju verziju black edition ili onu drugu hvala...nemacka je leaked pa sve mislim da je bolja engleska ali opet ima 2 pa ne znam koju da instaliram :D cim mi kazete poceinjem da skidam i koja je ustvari razlika izmedju black edition i standardne

Poslednja izmena:
pa blek je ista kao i obicna verzija sa s600, soim zadnje maske koja je ona koza sa onim koncem po obodu, satro kao note 3 valjda ako se ne varam, ima samo drugacije wallpapere, mozda tonovee, crne je boje i ima zadnju masku drugaciju.. to je to caljda, ja skinuo blek edisn, sad cu flesnem..

ha, imam jedno pitanje, kako da flesnem kada ima samo jedan fajl, prosli put je bilo sve ono, PIT, AP, BL, CSC ili kako bese, 5 komada cini mi se, sad samo jedno?

Poslednja izmena:
ne znam, nisam koristio engleski rom, sad cekam nekoga da mi kaze gde da stavim onaj fajl da ga flesnem.. a i nisam ti ja iskusan, imam ovaj mob mozda nedelju dana, sacekaj nekog sa vise znanja :)

edit: gde je vojkan kad nam treba? :D

lenj sam, pa nisam iscitao xda, nasao sam da treba taj fajl da stavim u AP, i odcekiram repartition.. pocinjemo, wish me luck :D

inace, procitao sam i da oni koji ne dolaze sa nemackog roma treba jos nesto da skinu, jer ako samo instaliraju ovo, ne radi wifi cini mi se.

Poslednja izmena:
ja cim sam dobio telefon flesnuo sam kit ket,imam ga oko 6 7 meseci,kad se tad nisam slogirao nikad necu msm od brige da ga ne brickam :D

evo instaliralo se, posle flesa ide optimizacija aplikacija koja traje duze od samog flesa, upalio se, sve instalirane app su i dalje tu, sto je kul, wifi radi, ima mute gore u notifikacijama, wallpaperi su oni crni, i instalira 3 applikacije u odnosu na nemackih 5,6 koliko se secam.. to sam primetio za pocetak..
nije mi jasno zasto stavljaju ovaj chat on i samsung hub kada sami kazu da ga gase, zar je toliko tesko izbaciti ga iz firmware-a, i samsung apps da update-uju u galaxy apps, nego mora rucno kad god udjes...

e da, kada je na silentu, notification light ne radi, tj ne trepce da ima nesto nova, to je bas smor...

Poslednja izmena:
ja sam instalirao sad ovaj obican isto engleski znaci nisam black edition nego obican i imam utisak da bolje radi na njemu nego na nemackom opet videcu jos

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je Samsung to okrpio. S tim da je ostao bug da ne iskorišćava ram do kraja nego uvek drži 300 mb prazno kako god ti podesio LMK. Što dosta kvari multitasking, naročito na S4 koji je dosta bloatovan.

Na S4 je bolji LP. I na note rekao bih. Njihov kk izgleda kao gingerbread + na S4 secka dosta.
U 5.1 je popravljeno to oko punjenja rama na nexusu, bilo bi lepo da i Samsung izbaci makar još taj update.

Zato je rut mama☺ ionako je ostalo mesec dana do kraja garancije. Inače, na xda ima par modova mojima palite određene funkcije kao što su dodavanje prioritetnih kontakata, mogućnost prekidanja slanja SMS, par opcija za kalendar, music player I paljenje toolboxa, koje su u romu ali su ugasene na s4,iz nekog razloga.. Kul stvar.. A sto se tice kitkata, ne vidim da je nešto sporiji lollipop, a lepši je 20 puta..

Poslednja izmena:
Ako kažeš rut zbog bloata, džabe. Na S5 sistem zauzima jedno 200 MB manje nego na S4, na oba pobrisano sve živo, čak sam na S4 i više stvari gasio.

Pa ne znam, makar sam mirniji što ih nema da ih ne gledam ☺

Svakako, bolje je obrisati to đubre nego ostaviti. Nego eto čisto kažem, opet ne može toliko da se rastereti rom koliko je to sam Samsung uradio na S5...

Ne znam da li si video, editovao sam prethodnu poruku, ubi me sto mi toolbox ne radi, uradim ja sve, ali da bi proradio, moram da flesnem nešto što mi promeni raspored u settingsu, i doda sPen i ostalo sa note telefona, a to me nervira, navikao sam na novo s obzirom da nisam ranije imao Samsung.. Jel radio neko to ovde, a da se ne promeni to?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno