Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Iz note 3 teme, 99% sam siguran da je tako i sa s4

За сада није могуће после преласка на 4.4.2 вратити се на 4.3. BL

...zato probaj da stavis onaj oficijelni 4.4.(2) sto je samsung pustio nedavno, bilo je par strana ranije.

Poslednja izmena:
Iz note 3 teme, 99% sam siguran da je tako i sa s4

...zato probaj da stavis onaj oficijelni 4.4.(2) sto je samsung pustio nedavno, bilo je par strana ranije.

Mislim da je negde receno da nema povratka sa 4.4.2 na 4.3 stock....mada sam ja uspeo sa Jamaila 4.4.2 vratim na stock 4.3 a sad sam na Omegi i mislim da se nije moguce vratiti

Kako da skinem root zbog servisa, rom je telenorov 4.2.2

Veceras cu ubaciti Omega 4.4.2 i nema frke,kada 4.4.2 za bude izasao iz test faze tada cu se vratiti na Stock posto sada nema povratka :D

Znam to nego sam pitao zbog ostalih stvari....treba triangle away da se ponisti counter, pa da se flesne telenorov rom, koga jedino ima na samfirmare a skida se vec 4 sata, i trajace jos 2...:banghead:

Stock ROM, stock Camera app - kako je podesiti za sto ostrije slike?

Preko stock nikako. Mozda da probas Camera FV-5 ili dslr camera ili hmm ne mogu da se setim jos neke koje imaju podesavanje sharpness-a (ne znam ni da li ova dva imaju). Mada mozes posle fotkanja da skines neki program aviary ili snapseed i naostris.

Nisam na to mislio vec da izgleda sto manje mutna. Nesto kao stabilizer.
Ne uspevam ponekad i da nateram da fokusira gde hocu. Touch za focus. Uradi ali odmah vrati na drugaciji focus. Kada slikam na blizinu.

Poslednja izmena:
Tako je, a koliko znam triangle away radi samo na stock romu
Pa imao sam stock.....uglavnom shebo mi se mob, odin izbacio fail i na telefonu ovo - Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again.

A ja to na poslu radim dok me ljudi cimaju na sve strane, doslo mi je da udavim nekoga:zgran:

Promenio sam usb port, restartovao komp i uspjelo je!

Pa imao sam stock.....uglavnom shebo mi se mob, odin izbacio fail i na telefonu ovo - Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again.

A ja to na poslu radim dok me ljudi cimaju na sve strane, doslo mi je da udavim nekoga:zgran:

Promenio sam usb port, restartovao komp i uspjelo je!

stvarno naopak narod, ne daju ti ni da flešuješ telefon na miru :D

Gledam danas na S3 pod Storage: stoji 16GB total, System 4.x, itd... available: 10.x.... nije bas SLIM ROM, malo je samo laksi od stock-a.
Na S4 imam Slim ROM (<2GB je total arhiva koja se flashuje kroz odina/PDA), medjutim imam Total: 9.x GB, available: 4.x.
E sad... da li sam ja trebao da izgleda uradim re-partition (nije pisalo za ROM da treba), ili nesto pak drugo sistemsko stvarno zauzme ovoliko prostora??

Pazi nemas ti veze sa tim. Mozes ti i da stavis CM ROM koji je 200mb opet ces imati u storage 10gb. Tako su odradjene particije za storage, system... Re-partition i da hoces ne mozes da radis, posto ne znam da li je neko napravio .pit fajlove za particionisanje. Long story short, mislim mozes da brikujes telefon i cao.

Znaci, system partition je odredjen na >6GB i bacen prostor sada? LOL :)
Pocecu da stavljam pesme u System folder :)

Inace, sad sam proverio - pih... i S3 PDA image je svega 1.4GB, a "System" zauzima 4.5GB :)

Nije bas tako... Valjda znas kako se racuna kad se formatira drive? Nekih 93% dobijas. Posto proizvodjaci racunaju 1GB > 1000 a ustvari treba 1024. Znaci dobijas nekih 14.xx GB i minus 4gb na sistemsku particiju, ostalo ostaje za storage ;)

Na S3 mi bas pise 16.00GB total, i >10GB available, tako sam i racunao (nije mi bash bitno da sto je to 16.000MiB ili 16GB, ili sta vec...). Ocu reci, gledam samo kako da iskoristim deo koji je za sistemsku particiju a ne koristi se.
U mom slucaju je to 4GB Ffs!

Pa 2 giga ti otislo za system i 2 giga za aplikacije. Ostatak ti je za sve ostalo (slike muziku itd) Racunica je jasna :d

Ne - applications idu zasebno koliko zauzimaju! Settings->More->Storage pokazuje:
Total: 9.x
Apps: 1.0x
Pics/Video: 1.x
Misc: 1.2gb
Available: 4.x
Dakle, System partition izgleda zauzima 6.5GB, a plus zauzimaju aplikacije.

Dok na S3 mi stoji:
Total: 16.00GB
System: 4.5GB
Resto: (apps samo): 600MB
Available: ~10.5GB

Na shvatam sta se desava....skinuo sam root, dobio novu bateriju na garanciji, cak sam se presao sto sam ga uopste micao jer me covek pitao hocu li da ostavim telefon ili samo da dodjem po bateriju, nije ga ni palio.

A onda sam krenuo isto kao i prvi put da stavim cf auto root, prodje pass u odin ali nema root telefon.:trust:
Sad sam kuci ponovo probao, medjutim kad sam usao u dl mod vidim da mi se knox pomerio na 0x1(a inace sam na 4.2.2)....reko ***, uradim opet kaze pass ali nema roota na telefonu:wall:
E da, pise i da mi je binary custom i write protection enable

Sad kad sam fasovao knox mogu slobodno i da uradim ota update na 4.3...

Poslednja izmena:
Probao sam jos 5 puta tako i nece root, ubacio sam twrp recovery preko odina i iz njega instalirao cwmsupersu.zip, i jos u njemu kaze kako nema roota, da li da ga uradi fix, uradim i opet nema root....*** sta je ovo?!?

Sta sad da radim, da instaliram neki rutovan custom rom iz twrp?

Vrh Dno