Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Mozda ugrabim malo vremena pa se poigram sa telefoncicem pa mi treba potvrda:

Ako odradim root sa cf autoroot jedino "lose" sto ce se desiti je knox counter na 0x1 za sta jos niko nije smislio kako nazad. Jel sem voidovanja garancije ima jos nekih mana.

Jel bolji twrp ili phillz na trojci sam koristio twrp.

Jel bolji ge rom jamalov ili untouched za sad me 4.4 ne interesuje posto vidim da ima bag sa settingsima i jos po nesto

"Voidovanje"?!? :-(
Inače, da, ako imaš novi bootloader knox će da dobije status 01 (pod uslovom da je sada 00) i da, za sada nema nazad što se toga tiče. Nema drugih mana. Ja sam koristio philz i jamal rom pa preporuka za njih ali verujem da ni druga kombinacija nema ništa loše...

balls2, jesi probao onaj Youtube test?

jedno pitanje za one sto se malo bolje razumeju....uradio sam update na stock 4.3 preko kiesa i sve je ok, knox mi je 0x1 zbog roota....e sad, da li mogu preko Odina da se vratim na 4.2.2 stock? da li mogu da ubacim neki drugi custom Rom, a ako ne budem zeleo da se opet vratim na sadasnji stock 4.3? sve to sam ranije radio ali sada nisam siguran zabog Knoxa da li i dalje mogu!

Možeš.

Probaj stock browserom da otvoris obican google search naspram Wikipedia stranice za United States recimo. Ovo prvo je instant - ovo drugo zadrzi browser bez reakcije jedno 10-20 sekundi.
Ako skrolujes stranicusamo gore dole ponekad, to je jedno - ako skrolujes kao ja drzeci prst sve vreme, skrolujes i gore/dole i levo/desno, vise trosi bateriju.
To su neke sitne stvari, ali ces na kraju videti da bi mozda tvoj surfing radio 10h, a kod mene 2.3h.

Ae fino pojasni sta hocesh da odradim ovdje, malo te i nisam 100% skapirao, da znam.

Ono sto sam hteo da probas je da napunis telefon i pustis youtube playlistu preko wifia na max brightness. Neku listu od `4sata. Pa javi koliko ostane baterije posle.

A ovo sto si citirao je primer da browding nije tacan test.

Ono sto sam hteo da probas je da napunis telefon i pustis youtube playlistu preko wifia na max brightness. Neku listu od `4sata. Pa javi koliko ostane baterije posle.

A ovo sto si citirao je primer da browding nije tacan test.

Ok. Napinicu Tel na 100%, pa onda pushtam sa max brightness.

Edit: Taman sam juce promijenio verziju modema i stavio novi ROM update, pa cemo da vidimo.

Ako sam dobro shvatio, u sustini mogu da radim sve kao i ranije samo sto necu imati garanciju zbog knox brojaca?

Tako je. S tim sto se i to da srediti, da sklonish knox brojac, odnosno da vratish sve kako je ranije bilo(ima vishe opcija vratish na oldbootloader + unroot, itd.).

Zavisi na sta. Koliko znam, neki su ostvarili garanciju i sa aktiviranim brojacem. I naravno, sve mozes da radis kao i ranije.

Zavisi na sta. Koliko znam, neki su ostvarili garanciju i sa aktiviranim brojacem. I naravno, sve mozes da radis kao i ranije.

Istina, moze da prodje.

Ali ko je nestrucan to nece primetiti iskreno, ono sto sam citao na forumima od korisnika koji nisu znali da vrate pa su ishli na reklamaciju, odbili su ih kao dobar dan, odmah su to provjerili.

Kako mislis da vrate? Pa jos uvek ne postoji mogucnost za resetovanje Knoxa.

@alfaunits

Odradio sam test dodushe na pola, jer sam bio prekinut, trebao mi telefon.

Za 2 sata na youtube uz 100% brightness bez prekida, 67% ostalo baterije. Imam par programica koji isto fino cepaju u pozadini, neki Antivirus i tako to , tako da eto.

Imash otprilike uvid, kako bi se dalje ponashala baterija.

Poslednja izmena:
Može li neko ko je na stock romu da mi uradi jedan screenshot ovoga plz

ra9avyvu.jpg

@alfaunits
Odradio sam test dodushe na pola, jer sam bio prekinut, trebao mi telefon.
Za 2 sata na youtube uz 100% brightness bez prekida, 67% ostalo baterije. Imam par programica koji isto fino cepaju u pozadini, neki Antivirus i tako to , tako da eto.

Hvala. To znaci max. 6h bi izdrzala otprilike a meni je prelazila 7h sa screen on od otprilike toliko. Sasvim je prikladan ovaj SLIM ROM koji koristim dakle.

ja bih voleo ali...nezaposlen :( dvoje klinaca, donacija nema... pa mi ostaje da se igram sa s2. evo skoro kao s4

eO6L73.png

Prilozi

• eO6L73.png
    eO6L73.png
    92.9 KB · Pregleda: 160
Tako je. S tim sto se i to da srediti, da sklonish knox brojac, odnosno da vratish sve kako je ranije bilo(ima vishe opcija vratish na oldbootloader + unroot, itd.).

Khhmmm mislim da tako nesto ne moze. I KNOX u stvari nije brojac nego e-fuse.

Sinoc probao official 4.4. Bio sam odusevljen. Odem ja na spavanje i stavim ga na punjac,taman da se uspavam a on krene sa restartovanjem,i tako par puta za redom dok me nije fino razbudio pa sam morao da vratim omegu...poludeo sam! Sad cekam da poprave taj bug pa ga vracam jer mi se bas svidja.

Vrh Dno