Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Onaj ko koristi takav paket (65e 50+15),njemu telefon izadje jeftinije nego kod preprodavaca plus popust u vidu dukata koji se nakupe nakon dvije godine placanja 65e racuna. S4 u tom slucaju kosta oko 200e.

Oni koji koriste nize pakete, imaju mogucnost placanja na rate.

Takodje, posle godinu dana ugovorne obaveze, moze se mijenjati paket tako da ovaj od 65e moze da postane 15E (5+5 i uzima se novi postpaid od 5e) a da to ne utice na cijenu za telefon koja je placena na startu ugovora....

T-Com i ne daje koliko sam nasao popuste za obicne ugovore tako da im je ovo jedina stimulacija za vezivanje korisnika.
Ali ako moze na godinu dana da se uzme ovako (65*12+15*12) nije lose. A moze i sa vrlo malom razlikom cene uredjaja na 18 meseci.

Slicno je i u EU zemljama - nema popusta za obicne ugovore uglavnom (znaci nema potrebe za vezivanjem) ali je jeftiniji uredjaj uz ugovor. Kod nas pored 50% kod MTS i 25% popusta kod VIP-a stvarno se dobija utisak da postoje 3 moguca nivoa ugovora (bez ugovora, ugovor bez telefona i ugovor sa telefonom) gde se jasno vide prednosti i mane.

Imam dilemu Flip Cover ili S View Cover?
S View je dosta skup a ne znam koliko je upotrebljivo sve to. Ok je sto ne moras da ga otvaras da bi odgovorio na poziv ali nisam bas odusevljen. Kazu da se ne zatvara bas kako treba. Da li ga neko ima?

Danas dobih S View Cover u poslovnici Telenora, ide uz telefon a nisu ga imali kad sam uzimao... Deluje O.K. ali ni u snovima ne vredi novce koje traže po ibeju i Samsungovim prodavnicama. Ima onaj problem da se ne zatvara skroz, razgaziće se... Radi šta treba, ma da imam utisak da će se ovaj "prozor" brzo izgrebati.

Poslednja izmena od urednika:
Danas dobih S View Cover u poslovnici Telenora, ide uz telefon a nisu ga imali kad sam uzimao... Deluje O.K. ali ni u snovima ne vredi novce koje traže po ibeju i Samsungovim prodavnicama. Ima onaj problem da se ne zatvara skroz, razgaziće se... Radi.

Kako si dobio? jel si narucio preko neta ili?

T-Com i ne daje koliko sam nasao popuste za obicne ugovore tako da im je ovo jedina stimulacija za vezivanje korisnika.
Ali ako moze na godinu dana da se uzme ovako (65*12+15*12) nije lose. A moze i sa vrlo malom razlikom cene uredjaja na 18 meseci.

Slicno je i u EU zemljama - nema popusta za obicne ugovore uglavnom (znaci nema potrebe za vezivanjem) ali je jeftiniji uredjaj uz ugovor. Kod nas pored 50% kod MTS i 25% popusta kod VIP-a stvarno se dobija utisak da postoje 3 moguca nivoa ugovora (bez ugovora, ugovor bez telefona i ugovor sa telefonom) gde se jasno vide prednosti i mane.

У Канади fido(мој провајдер)450$ + уговор на 2 године 50+¢/месец хахаха какве будале хоштаплерске.

Trebali su da ga pitaju da li ga je root-ovao :D

telefon je stigao u sub ja sam ga u pon kupio. jel to prva kolicina? nista mi nisu rekli tada

Nemam pojma. Znam da se uz prvih 250 telefona, kupljenih preko online kanala, dobijalo po dva covera (crni i beli), i mene je ovo iznenadilo.

Pa super, dosta je skup tako da si dobio poklon od 40-45e nije lose.
Imas li crni ili beli S4?

kada si uzeo telefon? i da li si preko neta narucnio telefon ili si isao u prodavnicu?

Ima oba, moj je crni. Napisah gore, prvih 250 kupaca koji su kupili telefone preko Telenorovog online kanala (dobili su aparate poštom i ne može na rate) su dobili po dva. Ovo što se meni desilo nigde nije najavljeno. Bar ja ne znam da je... Naručio sam i nešto slično iz Kine S View 5.5$ i S Cover 3.5, na slikama izgledaju identično, pa ćemo da uporedimo.

Dakle Tozo,
kupio sam telefon u Telenorovoj prodavnici 02.05. :)
Idi proveri šta je u pitanju. Možda mene voli prodavačica... I sam sam iznenađen.

***. zvučim k'o Telenorov promoter.

Meh zvao sam sada, da kazemo da su me "naduvali ......". Sto volim te operatere koji mi kazu, moguce da je on kupio preko eshopa, ja kazem nije, a ona kao ta opcija nije postojala. znaci imao si srece :)

Po specifikacijama ce biti isti S4 valjda. Za razliku od S4 Mini i Zoom.
Negde sam procitao ustvari da ce kamera biti 8mpx.

Pa prema ovom testu u nekoliko situacija je bolji cak i od PV 808 ili je tu negde :) Svaka im cast mada mi nije jasno kako su ogromnu razliku u izmedju senzora nadoknadili odlicnim softverom ili uopste ta kamera na 808 ima jos ''lufta'' za softversko poboljsanje, mozda Nokia nije iskoristila potencijal senzora.. mada ja nikada nisam bio nesto preterano odusevljen fotografijama sa 808 koliko sam odusevljen kamkoderom i zvukom.

Xenon vs Led flash, S4 naravno gubi..

Poslednja izmena:
Ako je suditi po mom P1, sve je u softveru. Ne možete da zamislite koliko su bolje fotografije na najnovijoj beta verziji JB-a, posebno u mraku.

test je radjen tako sto je 808 ogranicena na 8 MPx a akcenat je stavljen na detalje...aj da ogranicimo S4 na jedno jezgro i ugasimo mu GPU jer nije fer sto ima to jace od 808 pa da vidimo kako mu onda brzo rade aplikacije igre i browser :)

takodje je naglaseno da ce se onakve slike svidjati vecini jer ljudi uglavnom vole sarenis, ali ono meni lici na crtani film, + sto zbog agresivnog algoritma poostravanja na sliku izlaze i neki detalji koji ne postoje u stvarnosti tipa crni okvir oko onih slova na avionu i slicno :)

svakako od obicnih telefona sa malim senzorima ima najbolju kameru pored IP5, sto se za S3 nikako ne bi moglo reci

Pa dobro to jeste ali za prosecnog S4 korisnika ovo je odlicno, nije to neki kamera fon vec all in one uredjaj i to prilicno dobar.

to jeste, ovaj Sony senzor im je pun pogodak :) a i S4 već ima ekran sa jarkim(tj. nerealnim) bojama tako da se kamera odlično slaže sa ekranom :D

po ovom testu jedino gde je sgs4 bolji od nokia 808 je makro mod. I priznajem da je to i najveca mana kod nokia 808 pureview. Ne znam zasto je ogranicen na toliku daljinu al za utehu ima zum pa donekle moze da izvadi stvar. Ali sve u svemu jako dobar senzor i vise nego dobre slike za mobilni tel. Po meni najbolji android camera phone. Htc one je samo pokusaj da bude ono sto je nokia 808.

aj da ogranicimo S4 na jedno jezgro i ugasimo mu GPU jer nije fer sto ima to jace od 808 pa da vidimo kako mu onda brzo rade aplikacije igre i browser :)

Kakve nebuloze... :)

Ne mozes ograniciti S4 na to sto ti hoces zbog:

1. Androida
2. Rezolucije 1080p

Bas bi voleo da vidim symbian da potera bar 720p na toj 808 :p o 1080p ne bih da pricam :D Mislim na ekran, da ne pomislis na fotke ;)

Ne budi bukvalista... :wall: :d

Vrh Dno