Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Novi Exynos jeste napredak u odnosu na stari ali u odnosu na konkurenciju bas i nije kada su performanse u pitanju, mozda se pokaze na testovima baterije. Nije octacore vec dva SoCa u jednom i ne mogu da rade istovremeno.

Pazi sve sto ti i yooyo kazete stoji ali kada je Apple radio istu stvar nesto se ne secam da ste bili ovako blagonakloni. A Samsung je bukvalno iskopirao iPhone 4 -> iPhone 4S tranziciju.

Ja licno sam se nadao da ce tracevi da ispadnu netacni, da ce fon biti u alu/magnezijumskom kucistu kao sto su novi Samsung laptopi, da ce dizajn biti wow i da ce Touchwiz da bude sveden i mnogo bolje dizajnerski resen. Nista od toga nisu uradili. Ukratko, mislio sam da nece ponoviti S3 launch koji je takodje bio razocaranje (to sto se prodao brutalno meni nista ne znaci). Od lidera na trzistu se ocekuje mnogo vise.

Pa cak i jedan kombo uredjaj kao sto je Padfone ima bolji dizajn i izradu od ovog telefona...

Dakle ti pravis shum po ovoj temi samo zato sto je neko davno trolovao na temu i4/4S?

Hajde da prekinemo sa besmislenom raspravom o plastici, sapunima, (ne)napretku, kopiranju i svemu onome sto ne doprinosi kvalitetu ove teme.

Poslednja izmena:
Imam 10 poruka od hiljadu i nesto poruka u ovoj temi i time pravim shum... Mada slazem se da je rasprava besmislena. Telefon je takav kakav je, sada ga niko nece promeniti komentarima. Mene i neke ljude nije zadovoljio, tebe i neke druge jeste i to je to.

zna li se koja je tacna oznaka baterije(pretpostavljam da je neka bas velike gustine)? Bas me zanima kako su natrpali toliki hardver i 2.600 mAh u 130g :)

Батерија ће бити иста као на с3 јер је овде већи екран мало већа батерија и дође на исто. Немој превише да очекујеш.

Autonomija bi trebala da bude bolja zbog 4 stedljiva jezgra i uopste te 8core kombinacije.

jos kad bi imali takvu foru za ekran i za rezoluciju, mozda da uvedu interlacing kao na starim CRT monitorima :D

Posto na na "gsmareni" stoji da snima u 1080p@60fps, da li moze neko to da potvrdi?

^ Jel treba report?

Naravno da snima, nije ovo UltraMegaGigaPixel...

Ako nisu resili stabilizaciju koja je problem 1080p kamkodera na svim androidima dzaba mu i 60 fps.. ali je ako nista drugo dokaz nadmoci mada mu za iole ozbiljan slow motion video treba bar 120 fps..

Mozda neki ne znaju, raspad bada 1.2 je imala default opciju slow motion (120 fps) snimanja ali u 320x240p, bio sam ubedjen da ce uskoro tako nesto biti realnost na svim boljim telefonima, bar 720p slow motion.

Poslednja izmena:
Dovoljno je 60 fps ja sam snimao HD sa GoPro kamerom na skijanju i na bajsu. Sve ok uprati svaki trzaj i pokret, sve cisto. A ima ih i sa 120 fps :what:

Boga pitaj kako ce ovo, jos na ovako malom prostoru...:)

Kakve sad veze ima stabilizacija?

Ovde se priča o 60fps, a ti sad pricas o nečemu sasvim drugom...

Stabilizacija je solidna, koliko sam video na S2/S3 verovatno nije lošija na S4, a nećeš snimati pro snimke sa telefonom, a i za ono za šta treba i služi, odradjuje posao... Da snimiš dete dok se igra, kuče, ili ako odeš negde, pa neko dešavanje...

Ako već ideš na snimanje onda uzimaš pravu kameru, a ne telefon ili ako planiraš nešto da slikaš uzimaš dslr i slikaš...

Barem ja tako vidim stvari o slikanju i snimanju...

Ne znam zasto i na najnormalniji komentar imas takav odgovor. Stabilizacija 1080p kamkodera je bedak na svim Android telefonima, nesto je bolja na IP4/s i IP5 a najbolja logicno na 808, odavno su svi kamkoderi (jos od 720p sa SGS I i slicnih) veoma upotrebljivi ali ne znam kome bi smetao napredak i odlicna stabilizacija?

Citajuci postove po forumu rekao bih sve profi fotografi. Ne znam sto se loze ljudi toliko na te kamere. Pa i ona na starijem modelu 2-3 godine odradjuje posao.
Ne valja ni jedna kamera bez postenog blica, a to nisam vidio nigdje sem Nokie.

Kome treba kamera kupuje aparat namjenjen za to.
Ne mozes imati sve najbolje komponente u telefonu nikako.

Mozda video mode ima 60 fps ali Boga pitaj kako to izgleda u poredjenju sa posebnom uredjajima koji se koriste za to. :) Vjerovatno jadno. Vi se samo lozite na brojke izgleda.

+1

Kamere na telefonima su zamenile point and shot digitalce I to se vidi koliko se slabo prodaju digitalci... Mislim i ovo sto je napravljeno sa ovakvim malim kamericama što su u telefonima je dobro, da opet imaš tanak uredjaj i dobru kameru...

Čak ces pre opaliti sliku sa novim telefonima (zbog shutter zero lag) nego dok ti se upali digitalac i slikaš.

Pa jesu. Kad se sjetim kad sam imao N82 sa xenonom pravio je slike po noci kao sadasnji sgs po danu .:)

A sta ces uciniti i sa ultra rezolucijama i fpsom sa tuznim LEDom, pogotovo kad dodje ljeto i sezona nocnog slikanja :d

@ djilkos Nista lose nisam rekao za S4 ali uvek moze bolje i za mene nijedan Android telefon nema dobro resenu stabilizaciju kamkodera ali mnogi imaju sasvim upotrebljive kamkodere.

Ali da je Samsung otisao korak napred u odnosu na konkurenciju sto se stabilizacije tice ti bi to naravno hvalio i pljuvao neki tamo htc ili koji vec telefon, tako to ide i tu pomoci nema :) Evo sad da je S4 nema 60 fps kamkoder i da neko pomene kako je bedak jer nisu napredovali na tom polju ti bi pisao kako je to nepotrebno jer i S2, S3 savrseno menjaju kamere za snimanje pasa i beba, kome jos treba bilo sta bolje :d Sada kada je ocigledno S4 sposoban za 60 i vise fps to je epska prednost.

Realno, nijedan Galaxy telefon nikada nece failovati na polju kamere/kamkodera jer su i mnogo jeftiniji Samsung telefoni bolji od ili egal sa htc, lg itd (ubedljivo najbolji kamera softver ima Samsung) ali ne kapiram zasto bi bilo kome smetao dodatni napredak pa da se ta deca i kucici snimaju u jos boljem kvalitetu i da ovakav uredjaj eliminise potrebu za dzepnim kamkoderima (dslr je posebna prica i dslr moras da znas da koristis i da imas opremu pa je glupo i porediti)

Poslednja izmena:
Ja ne znam sto se svi, kada poredite kamere, 'vatate za dslr kao prostitutka za onu stvar. Na njemu objektiv kosta kao telefon.
Kamere na telefonima su sasvim dovoljne za slikanje kucica i dece. Za nesto vise moracete da se isprsite odredjenu kolicinu novcanica.

Djikos ce ga kupiti sigurno ;) Hvali ga kao da ga je on napravio ;) (mislim na s4)
Nista lose, naravno.

Poslednja izmena:
HSV

Molim te samo ti nemoj pricati o hvaljenju, svi znaju o tvoje hvaljenju... Sony telefona, tvojih slusnih sposobnosti, cx150 i ostalih stvari...

Da je HTC izbacio normalnu kameru kao S4, rado bih ga uzeo i presao preko nekih stvari, ali ovako, nista. Nadam se da si video one snimke od One-a, kako pucketa nesto? Eto i da ima stabilizaciju sad HTC, sta mu vredi kad pucketa kao da slusas "petarde" u pozadini.

Pohvala je sto su izbacili softver sa 60fps. Stabilizacija slike tesko da ce biti uskoro. Verovatno je to problem na androidu.

Ne znam samo sto uvek pljujes telefone top klase koje izadju, a nikad nisi bio njihov kupac? Ne ne omalovazavam (da ne pocnes samo sa onim tvojim kako sam ti ja rekao da si seljak itd :) ), nego samo pitam. Ajde neko ko je kupac, pa da bude razocaran, ali uvek vidim tebe kako kunes i pljujes sve top telefone, a ti uzmes srednju klasu i zadovoljan si. Zasto?! Trazis dlaku u jajetu.

Patkice

Jel ti znas sta znaci realan biti? Procitaj 2 moja posta o mojem misljenju o telefonu. Do tada nemoj mene stavljati u taj isti kos.

Poslednja izmena:
Pa nije bas i ja da kazem nesto :) ip4s je imao unapredjenu kameru 8mpx (1080p) ip4 5mpx (720p), proc je 1ghz A4, bio na 4, a na 4s dualcore A5, bolja grafika (ne znam tacnu oznaku), ostalo je sve isto, ali bio je napredak...

Nisam rekao da nije bio napredak, naravno da jeste. Ja sam samo naveo da je GS4 veci napredak u odnosu na GS3, nego sto je bio iP4 na iP4s, posto su pored stvari koje si ti naveo koje su i Apple i Samsung poboljsali na ovim modelima o kojima pricamo (kamera, procesor, grafika), Samsung poboljsao i ekran i sto se tice velicine i sto se tice rezolucije, duplirao kolicinu ram memorije sto se tice internacionalne verzije, stanjio ga i suzio malo, povecali su bateriju za 500mAh...

Kad budes naucio da se ponasas.

@moderatori

Mogli bi ove newcomer-e malo po poenima udariti. Ja kad sam dosao na forum dobijao sam packe samo tako za bilo sta, a sad ovi kolo vode. Klinci nabedjeni.

Poslednja izmena:
@ djilkos

Naravno pricu okreces na neku levu stranu, kao i uvek.. :) A kompas za realnost ti je razmagnetisan u 3 lepe.

Nisam znao da je zabranjeno interesovati se za ovako nesto na IT forumu :) I ti imas s2 koji je po danasnjim standardima ''mator i pregazen'' pa ti niko ne brani da polemises o cemu 'oces jer je ovo IT forum, a mnogo vise od mene pljujes razne telefone iako ih nikada ne bi kupio a ja ovde ne pljujem S4 vec mislim da bi bilo odlicno da se neke stvari podignu na jos visi nivo ali fanbojizam/ostrascenost sve osim hvalospeva u neogranicenim kolicinama registruje na mnogo pogresan nacin i tu pomoci nema :)

^^ Pa ja sam pod ugovorom, ja nemam para svake godine da kupim dobar telefon, moram da cekam 2 godine :)

Nisam ja rekao da je zabranjeno, ali dobro. Nemoj meni pricati ko tera na levu stranu, molim te. Pocela prica o tipu displey-a on tera o rezoluciji, pocela prica o 60fps, prica o stabilizaciji. Jel ima smisla? Nema, ali dobro, kod tebe ima verovatno, cujes ono sto hoces, kazes ono sto nije tema i tako u krug.

Samsung Galaxy S4 Warranty Europe: price of 599 €
Samsung Galaxy S4 Italy Warranty: price of € 699
Availability of the Galaxy S4 Italian: the first two weeks of May
Availability of the Galaxy S4 in Europe from April 26 (UK)

Pitam se sto je u Italiji skuplje? Mozda zato sto prvi dobijaju :D

Inače kad već pričamo, ja bih voleo da vidim i optičku stabilizaciju, veći senzor i optički zum na high end telefonima :)

Možda se to desi i pre nego što misliš ;)
Nemoj samo da me pitaš za detalje, već sam previše rekao :p

Kakav si insajder sunce ti poljubim :D

Pa HTC je izašao dosta pre Samsunga sa Flyerom koji je imao sličnu tehnologiju koristeći Wacom-ov digitajzer. Pošto sam imao taj uređaj, a takođe imao i Note, a sada koristim Note 10.1, mogu reći da se za te dve godine sem SW-a upotrebna vrednost nije preterano poboljšala. Brzina (sporost) pisanja je ostala problem, čak je flyer imao mnogo bolje dizajniranu i zgodniju za korišćenje olovku. Cena jeste bila jaka, ali očigledno HTC nije bio u stanju da dovoljno izreklamira takav uređaj, da bi svojom prodajom obezbedio opstanak na tržištu.
A na stranu to što je flyer bio metalni, za to vreme tanak tablet, sa izvrsnom izradom.

Tako da mi je drago da se HTC vraća tom segmentu bilo kroz phablet ili klasične tablet uređaje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno