Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Kao potencijalni kupac imam pravo da ih kritikujem. Napredak se vrsi u suprotnom smeru od onoga kome mobilni telefon treba da ide.

Ja ne kapiram pored toliko case-ova zapinje se sa plastikom.
Edit @pain pa narvno jer su sa s3 pojeli konkurenciju ne treba im neki veliki korak napred na novom modelu sto se njih tice a to sto krajnji korisnik oce:rolleyes:

Poslednja izmena:
pa razumi ljude, ceo život imaju metalne telefone ili od ko zna kojih svemirskih materijala pa im je sad šok kad samsung izbaci plastičan :beat:
podsećaju me na one ajfonovce kojima je glavni argument "ma to plastika" :)

@ vojkan i onda preko tog istog ip stave silikonsku ili plasticnu foliju i opet telefon tezi pa onda u cemu je fora sa staklom metalom?
Retko ko ce drzati telefon od 600e bez maske bilo kakve ok jedino ako je osoba pazljiva mnogo

Moglo bi biti nesto od ovoga. Kao da su mene poslusali sto sam godinama pricao. Ne smije biti plasticni ram (okvir), kao na dosadasnjim :)

PS. Samo su trebali čelik (to bi bio pun pogodak), a ne aluminijum, ali ***, svakako ga ne planiram kupovati :)

EDIT: Ipak mislim, da je 5" za smartphone previse, sa moje strane gledista... :smoke: Pa nemamo sake ko lopate :D
Ja ne znam da li se u buducnosti planira stati sa povecanjem ekrana i dimenzija telefona na nekoj granici! :D Da nam treba toliko kupili bi neki mini laptop, tablet i sta znam jos a ne smartphone! :) Mislim da Apple ima najpametniju filozofiju u vezi toga:) Najveci sto sam drzao u ruci 4.5" i on je veliki, to je po menineka granica ne treba pretjerivati!

Poslednja izmena:
slažem se. ne znam otkud ta megalomanska filozofija da novi model da bi bio bolji mora da ima i veći ekran? uzmeš stari i nabudžiš ga. kao iphone 3gs -> 4. Kao HTC one x -> One. Ne znam ko spori da su ti naslednici bolji telefoni u svemu od starijeg modela. ispada da danas ako hoćeš premium model i sve ono što ide uz njih osuđen si na ciglu.

Ovo. Ne znam sto su se pojedini zabrinuli toliko sto ce neko da uzme plasticni S IV?? Ili ste mozda ocekivali aluminijum?

Iz Samsunga su rekli da ce opet biti plastika a drugi neka rade sta hoce.

Meni smeta sto ce SIV da se proda u vise primeraka nego HTC One. Kao sto mi smeta sto je Britni Spirs prodala vise albuma od recimo, grupe Muse. U svemu mi smeta mediokritet, a pogotovo me nervira kada je se postavlja kao nesto najbolje. Sto je slucaj sa ovom serijom telefona i njihovom izradom. U poredjenju sa njim, HTC One izgleda kao smartfon iz 2016. godine.

Ljudima koji znaju sta je kvalitet smeta sto se nesto sto izgleda jeftino prodaje za velike pare u velikom broju primeraka. A zaista im nije tesko da to isprave, ali nece. I zato ih ljudi sa razlogom pljuju.

Sto bolja prodaja mediokriteta, to losiji kvalitet kod svih ostalih ucesnika na trzistu.

slažem se. ne znam otkud ta megalomanska filozofija da novi model da bi bio bolji mora da ima i veći ekran? uzmeš stari i nabudžiš ga. kao iphone 3gs -> 4. Kao HTC one x -> One. Ne znam ko spori da su ti naslednici bolji telefoni u svemu od starijeg modela. ispada da danas ako hoćeš premium model i sve ono što ide uz njih osuđen si na ciglu.

+1

Zamisli ljeti sorc, kratki rukav, kad ovo cudo stavis u dzep :D Negdje krenes moras nositi torbu zbog njega. Meni se ne svidja ta filozofija jer u buducnosti necu moci izabrati modela za sebe, samo zbog toga, inace mi je svejedno. Nece biti telefona ispod 5" :D Meni je maximum maximuma 4.3" (kao SGS2). 4" mi je mrka kapa,kad mogu bez problema da koristim smartphone jednom rukom!

Jeste malo ruznjikav telefon SGS4 kad se gleda od pozadi jos ona kamera izbacena. Poklopac od baterija kao da je svjeze izbacen iz strug masine :D Najlepsi je sa strane kad se gleda jer je i najmanja povrsina za vidjeti :D Sve u svemu ljepsi mi je od SGS3 svakako i sa ovim aluminijumskim okvriom djeluje kvalitetniji i naravno cvrsci!

Poslednja izmena:
Meni smeta sto ce SIV da se proda u vise primeraka nego HTC One. Kao sto mi smeta sto je Britni Spirs prodala vise albuma od recimo, grupe Muse. U svemu mi smeta mediokritet, a pogotovo me nervira kada je se postavlja kao nesto najbolje. Sto je slucaj sa ovom serijom telefona i njihovom izradom. U poredjenju sa njim, HTC One izgleda kao smartfon iz 2016. godine.

Ljudima koji znaju sta je kvalitet smeta sto se nesto sto izgleda jeftino prodaje za velike pare u velikom broju primeraka. A zaista im nije tesko da to isprave, ali nece. I zato ih ljudi sa razlogom pljuju.

Sto bolja prodaja mediokriteta, to losiji kvalitet kod svih ostalih ucesnika na trzistu.

Da je los ne bi se prodavao u tolikim kolicinama.
Ja se slazem da je One odlican telefon ali One X - S III... skoro u svemu je S III odneo pobedu. One X je imao previse problema.
E videcemo kakva ce sada situacija da bude.

A ovo uporedjivanje ne znam da li je merodavno ali Britney ima svoju publiku Muse ima svoju. Britney verovatno ima brojniju publiku samim tim vecu prodaju albuma i njeno ime vise znaci u muzickom svetu ali to ne znaci da je ona bolja od Muse i obrnuto. Dva totalno razlicita izvodjaca i drugi zanr. Ali Britney verovatno ima "ono nesto" sto ima i Samsung u smartphone svetu. HTC-u to fali.

Poslednja izmena:
Pa jel ti daješ pare ili šta? Ako neko hoće da ima najbolji telefon (mislim na sve sem kućišta) na tržištu onda će ga kupiti...

Ko hoće kućište, a nešto slabije drugo, kupiće One ili XZ

Tek sad vidimo koliko nam fali Nokia! :):D

I sve je to OK, das pare, kupis i Samsung te kulturno od*ebe sa updateom posle izlaska SGS5, a imas HW za narednih 10 godina (malo trce prije vremena svakako) :d A sta vrijedi doar HW ako se ne "usavrsava" sa novijim softwareom :)

Poslednja izmena:
Pa jel ti daješ pare ili šta? Ako neko hoće da ima najbolji telefon (mislim na sve sem kućišta) na tržištu onda će ga kupiti...

Ko hoće kućište, a nešto slabije drugo, kupiće One ili XZ

Ko kaze da je najbolji? Pa na ovom forumu su ljudi prodavali S3 da bi kupili Galaxy Nexus, koji je telefon stare generacije. Toliko o S3. Najbolji je jer reklama koja viri iz moje WC solje (karikiram) kaze da je najbolji. Da Google izdaje Nexus svakih sest meseci sa normalnom distribucijom, Galaxy telefoni nikada ne bi bili najbolji. Mozda to Google i planira, sigurno im nije drago sto Samsung toliko dominira sa prodajom.

Neke je jednostavno HTC razocarao jer su se preterano bahato ophodili prema ljudima koji su imali njihov flagship telefon ( HTC DESIRE), pa su nas posle pola godine odjebali sa izgovorima da je telefon postao obsolete i da nece dobiti gingerbread.

Ne patim da se neka firma tako isp*sala po korisnicima kao HTC.

Tek sad vidimo koliko nam fali Nokia! :):D

I sve je to OK, das pare, kupis i Samsung te kulturno od*ebe sa updateom posle izlaska SGS5, a imas HW za narednih 10 godina (malo trce prije vremena svakako) :d A sta vrijedi doar HW ako se ne "usavrsava" sa novijim softwareom :)

Jeste, kod Nokia-e lepo nista se se nije menjalo godinama u software-u tako da nisi bio u opasnosti da ti telefon zastari...

E jos da nam objasnis kako to jedna tako sjajana kompanija vec godianama nije u stanju da izbaci jedan jedini telefon sa normalnim trajanjem baterije... Ne znam ko je onda tu mediokritet...

Upravo sam prelistavao S III temu... postove iz vremena kada je telefon predstavljen i svi smo pljuvali plastiku. Znaci identicna prica kao i sad svako moze da proveri. Pa evo sta je se desilo nakon godinu dana... najprodavaniji i najhvaljeniji telefon. Ovo vam ne govori nista?

Ja se slazem da je plastika na S III losa i da moze bolje i sam sam to rekao pre i nakon kupovine istog ali meni licno to nije presudno i ne moze da me odvrati od kupovine u eri kada svi lepe screen protectore i kad imate veliki izbor odlicnih case-va na internetu.
Dakle ako se Samsungov FHD amoled, procesor, kamera... pokazu kao najbolji nemam razlog da ga ne kupim. Ako ne nije problem uzeti One ili nesto trece.

Poslednja izmena:
Lako bi mi presli preko plastike da i jedan Android radi kako treba i bez najsitnije greske. Sumnjam da ce bilo kome desilo da ne osjeti lag, neki iznenadni restart, FC, da baterija ne ludi i sta ti ja znam sta jos! :) Sumnjam da postoji korisnik Androida koji nije to dozivio i sa najnovijim telefonima.
Slazem se da se od uredjaja trazi pouzdan i kvalitetan rad, ali to Android tel definitivno nije jos uvijek. Tek tada mozemo zanemariti dizajn, kvalitet kucista i sl.
Ovo govorim iz razloga sto dosta njih govori *ebes izgled bitno da sve radi OK. Ehda je Bog dao i tako! ;)
Jos mora da se jede pure, da bi se dobila stabilnost i smooth kao recimo kod iOS-a, ako je moguce ikako s obzirom na okolnosti! :)

Veceras ce se dobro izreklamirati HTC One na tekmi Barcelona - Milan :D

Poslednja izmena:
Nikada niko nece moci za bilo koji tehnicki uredjaj da garantuje rad bez najsitnije greske, tako nesto nije realno.
Ali sve zahteve koje si naveo Samsung Note II apsolutno ispunjava, uredjaj je prosto neverovatno dobar i pruza ultra pouzdan i kvalitetan rad, bez ikvakvih lagova, ludovanja baterije, zapinjanja i sl... Naravno cak i medju njima ce se naci po koji primerak koji iz ko zna kog razloga ima neki problem, ali 99% Note 2 telefona su prosto neverovatno dobri.

Poslednja izmena:
Nikada niko nece moci za bilo koji tehnicki uredjaj da garantuje rad bez najsitnije greske, tako nesto nije realno.
Ali sve zahteve koje si naveo Samsung Note II apsolutno ispunjava, uredjaj je prosto neverovatno dobar i pruza ultra pouzdan i kvalitetan rad, bez ikvakvih lagova, ludovanja baterije, zapinjanja i sl... Naravno cak i medju njima ce se naci po koji primerak koji iz ko zna kog razloga ima neki problem, ali 99% Note 2 telefona su prosto neverovatno dobri.

Ja jos nisam sreo takav Android telefon. IPhone je pouzdan dovoljno, vrlo vrlo rijetko se desi nekakvo ludovanje, reci ce ti njegovi korisnici. Da ne ulazim u to koliko su app/games kvalitetnije!

KAko se ne moze postici pouzdanost sa uredjajima. Je l' ti se ikad desilo da npr. TV pobudali. I on sadrzi neki SW. dolazimo do one price, da bi to postigao moras da pravis SW za svoj HW koji poznajes sto kazu u dusu, kao sto bas Apple radi, a ne da neki deseti SW prilagodjavas svom HW-u! Eto i sam vidis koliko Nexus radi bolje, stabilnije i tecnije od Smasunga npr!

Poslednja izmena:
Apple ne pravi hw. Apple sto se sw-a tice, u zadnjih godinu dana otprilike izbacuje itekako bagovite verzije iOS-a. Ali i nepoznavanje materije korisnika i ludovanja sa kojekakvim glupostima iz Cydia-e itekako uticu na citavu sliku. Takodje, aplikacije iz Cydia-e koji omogucavaju iOS-u da bude rame uz rame sa Androidom znaju ponekad da naprave probleme...

Sve u svemu, iOS je daleko daleko od stabilnog i prakticnog OS-a ali opet korisnicima dobar jer su se navikli.

^^Ti si odlucio i da ubacis apple vs android u raspravu :D
Ja sam bas iz tog razloga koje si naveo uzeo N4, jer os na njemu radi onako kako su kreatori zamislili. Po meni najbolje android iskusto.

Moram reci da WP8 telefoni rade izuzetno stabilno i tecno, cak i sa slabijim hardverom.

Poslednja izmena:
Ja sam bas iz tog razloga koje si naveo uzeo N4, jer os na njemu radi onako kako su kreatori zamislili. Po meni najbolje android iskusto.

Moram reci da WP8 telefoni rade izuzetno stabilno i tecno, cak i sa slabijim hardverom.

NIje mi to namjera, da uvucem standardnu temu hehe. Ne pravi Apple sav HW, mada imaju i nekog udjela mislim u vezi hipsetova, procesora itd. Ali ne moras licno napraviti HW da bi ga "doktorirao" i maximalno iskoristio. Sustina je da razvijas i usavrsavas svoj OS, a ne da prilagodjavas drugi! Sta ce Samsung, bolje ovi iz CM-a naprave ROM nego oni :D
Svako iole razuman ce kupiti prije Nexus nego neki drugi, ako vec Android zeli! :) Drugacije i ne mogu privuci kupce vec ovim budzenjem specifikacija!
WP8 nisam koristio, ne znam kakva je podrska aplikacija. Ne treba mnogo ono osnovno, svakako ni na Google Playu od ovih 750 000 nema ni 10% da valja :)
Nije da pljujem Android, nego ga ne dizem u nebesa.

Necemo vise siriti rasparvu! :d

Poslednja izmena:
Svako iole razuman ce kupiti prije Nexus nego neki drugi, ako vec Android zeli! :) Drugacije i ne mogu privuci kupce vec ovim budzenjem specifikacija! :)

Da ali kad uzimas Nexus dobijas samo sistem i nista vise... Kod HTC-a, Samsunga itd dobijas bateriju, kameru, dodatne stvari, npr meni je smart stay savrsena stvar, ne moram da klikcem stalno da mi se ne bi ugasio telefon kada citam nesto na telefonu i naravno microsd slot.

Ja jedino Sense ne mogu da koristim, to mi je bas bloat, a npr TW mi nije toliko los, sta vise najbolje radi od ostalih launchera, jer naravno mora...

Прецизирај мало ШТА то раде брзо и течно. Ако мислиш на шетање екрана лево десно са текстуалним садржајем у фонту од 158 пиксела, то заиста брзо раде. Не могу да замислим да у 21. веку имам телефон без колико хоћу почетних екрана на којима могу да ставим шта хоћу, без виџета, без статус траке, без могућности да мењам системски фонт, без активних позадина и сл. иТелефон нема виџете. Телефони са прозорима немају почетне екране као Андроид. Не треба ми телефон коме не могу једноставно да променим, рецимо, dialer, launcher, апликацију за камеру и много тога и ставим ону која ми највише одговара. Нека хвала, Андроид ми врши посао па иако можда неки пут заштуца. Кога не занима кастомизација, може да купи неСмартфон, али за такве кориснике постоји други форум.(много мање посећен од овог):d

Da ali kad uzimas Nexus dobijas samo sistem i nista vise... Kod HTC-a, Samsunga itd dobijas bateriju, kameru, dodatne stvari, npr meni je smart stay savrsena stvar, ne moram da klikcem stalno da mi se ne bi ugasio telefon kada citam nesto na telefonu i naravno microsd slot.

Ja jedino Sense ne mogu da koristim, to mi je bas bloat, a npr TW mi nije toliko los, sta vise najbolje radi od ostalih launchera, jer naravno mora...

Dobijas i na Nexusu i bateriju i kameru i neke dodatne stvari. :d ALi slozicemo se sistem je ipak najbitniji. To je srz! Kakva kamera, jos sa LED blicem. Za to postoje kamere kao psebni uredjaji! Smart stay jeste dobro ali ne bas toliko pozeljno. Imas aplikaiju da aktiviras da ti ne gasi ekran. KAd zavrsis deaktiviras je. microSD i ejste i nije mana. Vecini korisnika je dovoljno i 16GB.

Malo sam se zaneo u nepotrebnoj diskusiji, odo' :D

Poslednja izmena:
Pa sa JB je do sad na najvisem nivou, tako da sistem mi nije bitan, a ni ostalima, jer nema vise onog laga itd. Sve lepo radi na mom S2, da ne pricam tek na S3, a da ne pricam kako ne moze da se desi na S4 da ima lag. Ne moze android da se uporedjuje sa drugim sistemima zato sto drugacije radi i tacka. To je to, nema tu velike nauke.

Jeste, a znas koliko ce ljudi da skida posebne aplikacije za nesto. Ovako imas ootb, sve dodatke sto dosta korisnika ocara, jer mu ne bi palo na pamet to da skine sa marketa.

Npr. ovaj eye flow, ce isto biti ekstra stvar.

E jos da nam objasnis kako to jedna tako sjajana kompanija vec godianama nije u stanju da izbaci jedan jedini telefon sa normalnim trajanjem baterije... Ne znam ko je onda tu mediokritet...
Hmm... One X+, Incedible S, Wildfire?

gsmarena_002.jpg
gsmarena_004.jpg

Nije loše,sviđaju mi se prorezi za zvučnik :D:d:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno