Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Nije bez mana, recimo losije lezi u ruci i stalno imam utisak da ce ispasti iz ruke. Tom osecaju poprilicno doprinosi previse glatka ledja koja su vrlo klizava i zbog kojih mi se prsti ubrzano znoje. Zasto je tako ne znam, ali moje ruke nisu bas preterano srecne. Plastika je definitivno losija od one na gNex i zao mi je sto ledja ovog telefona nisu kao kod gNex.

Haptic feedback je preslab i dodatna stvar koja mene nervira je to sto je menu key levo a back desno (navika sa Nexusa). Dodatni nedostatak je volume rocker koji je previse tanak i malo je tesko preciznije upravljati jacinom zvuka ili ga koristiti za zoom dok slikate.

Sve ostalo, ako izuzmem kilo bloata, je na svom mestu. Prvi Samsung telefon kojem nisam fleshovao custom ROM cim sam ga kupio i definitivno ne planiram bilo kakve egzibicije tog tipa sem da stavim stock GE ROM jer ipak vise volim klasican izgled od ovog sarenisa.

Poslednja izmena:
Meni je licno za moje potrebe bez mane.
Dakle opisao sam ono sto koristim, ja ne mogu da uporedjujem sa drugim telefonima koje sam probao po 5-10 minuta.

Ne znam sta da navedem kao manu za S4. Mozda eto tu plastiku iza i okvir od hromirane plastike.
Prosto ne odusevljavaju me. Mnogo mi se vise svidja plastika od koje je S4 Active izradjen. Mogli su malo oko toga da se potrude.
A meni je baš taj okvir gotivan :)

Nije bez mana, recimo losije lezi u ruci i stalno imam utisak da ce ispasti iz ruke. Tom osecaju poprilicno doprinosi previse glatka ledja koja su vrlo klizava i zbog kojih mi se prsti ubrzano znoje. Zasto je tako ne znam, ali moje ruke nisu bas preterano srecne. Plastika je definitivno losija od one na gNex i zao mi je sto ledja ovog telefona nisu kao kod gNex.

Haptic feedback je preslab i dodatna stvar koja mene nervira je to sto je menu key levo a back desno (navika sa Nexusa). Dodatni nedostatak je volume rocker koji je previse tanak i malo je tesko preciznije upravljati jacinom zvuka ili ga koristiti za zoom dok slikate.

Sve ostalo, ako izuzmem kilo bloata, je na svom mestu. Prvi Samsung telefon kojem nisam fleshovao custom ROM cim sam ga kupio i definitivno ne planiram bilo kakve egzibicije tog tipa sem da stavim stock GE ROM jer ipak vise volim klasican izgled od ovog sarenisa.
Makar si ga rutovao :)

Da li se mozda nekom desavalo da tel u toku rada izbaci obavestenje da SIM kartica nije ubacena. Pomaze 2-3 reseta da kartica opet bude funkcionalna.

Znam za slučajeve kada je problem i bila SIM kartica, pogotovo ako je skoro menjana i znam da je Telenor imao taj problem. Jednostavno, uzmeš novu karticu kod njih (bez obzira da li novi broj ili samo zamena) i dešava se da telefon prijavljuje da nema sim kartice. Čak su uzimali telefone da se nose u servis, a svaki, koji ja znam, je vraćen, zamenjena kartica i sve lepo funkcioniše

i9500 ako je onda nista, ali i9505 treba da radi. Inace placa se aplikacija. Mozda je zato ne vidis?

Edit: Vidi da nadjes na xda free.

Otprilike potpisujem utiske koje je Emix opisao, sem audio dela. Inace sam jako zadovoljan telefonom, prvi smartphone koji sam poceo da koristim kao Smartphone, a vec 5. je po redu koji sam koristio i barem 20 koji sam dovoljno dugo isprobao :) Nisam ni na S3 imao zamerki na lag BTW, samo mi nekako S4 bolje lezi.

Sto se audia tice, J***M im mamicu, kako Sony moze da napravi fenomenalan player i odlicnu kontrolu preko tastera na headsetu, a ni uz trilion aplikacija sa marketa na Samsungu ne moze nikako da radi kako treba! FUJ!

Poslednja izmena:
Kad se vec pisu reci hvale da ga i ja nahvalim :D
Zadovoljan sam telefonom i mislim da je prvi od svih "galaksija" koji radi kako treba out of box. Ne koci nista ne laguje, sve radi kako bi i trebalo. Evo vec mesec i vise ga koristim sa dosta instaliranih app i nema neke znake "usporenja" a svaki mi je imao. Prosto mi zao da flesujem onaj 4.3. I da ista diram :d
Mane, nzm, prvo sto mi pada na pamet je sto se greje vise nego s3 ali to samo na punjacu do onih 70-75% preko toga 'ladan ali ga zato napuni stvarno brzo. U svakodnevnom koristenju nema nekog velikog grejanja.

Znam za slučajeve kada je problem i bila SIM kartica, pogotovo ako je skoro menjana i znam da je Telenor imao taj problem. Jednostavno, uzmeš novu karticu kod njih (bez obzira da li novi broj ili samo zamena) i dešava se da telefon prijavljuje da nema sim kartice. Čak su uzimali telefone da se nose u servis, a svaki, koji ja znam, je vraćen, zamenjena kartica i sve lepo funkcioniše

Da potvrdim ovo, meni je od pocetka prijavljivao da nema sim, pa sve češće, pa onda nije ni nakon 5 reboota hteo da proradi. Zamenio sam karticu (Telenor) i od tada mesec dana ni jednom se nije desilo.

A pitanje, da li nakon ovog poslednjeg updatea još neko primećuje da "crna nije crna". Deluje kao da je LCD. Na primer odete na neki ekran gde je većina crna sa samo nekim delom podatka, recimo "screen on time". U mraku crna "svetli". Pre se nije video okvir ekrana, kao i na svakom amoledu.

Pojavice se i modeli sa LCD3 tehnologijom, imaju problem sa proizvodnjom amoleda.... Mozda spremaju kalibraciju. :D

Omg, koji si kralj. .. To oko ti je od smart stay usluge :)

Vidi se da si nov u samsung okruženju :)

pa dobro, pitao je kako da skloni :)
pogledaj u display opcijama

Ja sam podesio samo tv. Opciju za klimu nemam ni ja.

Sklonio, bio mi upaljen smart pause. :d

I jos me samo zanima, je l' zna neko da li WatchOn moze da kontrolise Samsung klimu preko IR? Gledao sam na nekim slikama, ima da se izabere Air Conditioner, dok kod mene imaju samo TV, Set top box i slicne AV zanimacije.

Ni ja nemam opciju za klimu, samo za TV, Set-top i ostale mlatimedijalne gluposti.

Možda zavisi od zemlje na koju si se prijavio...?

Bas sam se igrao i izgleda da mora da se prvo podesi TV, nezavisno od zemlje, doda soba i tek onda moze A/C i to samo u nekim zemljama!

Imam jedno malo pitanje. Na sammobile vidim da su sve 3 nase mreze dobile update, ali kad na telefonu (mts) odradim check for update javlja mi da vec imam "latest firmware". O cemu se tu radi?

Edit: stigo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno