Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 Neo

Ne mogu to da ubacim,preko kompjutera kada udjem u galeriju te slike se ne vide,kada udjem preko airdroida onda se vide ali ne mogu da uploadujem .nomedia fajl zato sto mogu da se uploaduju samo:png,jpg,gif,bmp,jpeg fajlovi.

Nadji taj folder preko mobilnog, napravi novi fajl, sa tim imenom i sačuvaj ga, nema sta da ubacujes..

Ne znam gde je taj folder u galeriji mi te slike ne stoje u folderu nego su "rastrkane" recimo u galeriji imam albume:camera pa opet camera(jedan je sa tel drugi sa kartice) i album download a posle ove sto mi smetaju nisu u folderu ili albumu vec onako svaka za sebe.
Kako da napravim taj novi fajl preko telefona?

Ne znam koji file manager koristiš, ja preko root explorera, imaš onaj plus dole, new file, upises ime to nomedia i sačuvaj..

Koristim fx ali sa njime bih trebaloo da nadjem folder u kome su te slike,ja sam mislio ako moze nesto direktno u galeriju,posto ne mogu da nadjem folder sa tim slikama a i u galeriji ih ne prikazije u jednom folderu.

Ne moraju te slike da budu u dcim folderu, znaš koje slike ti izlaze u galeriji, znaš od kog su programa, Nadji taj folder u storage I gotovo

Sada sam dezinstalirao navigaciju pa cu posle ponovo instal i da probam.

Koja navigacija je u pitanju, igo?

Svejedno što si obrisao aplikaciju, igo folder ti i dalje stoji na telefonu, sa svim mapama, poi fajlovima i ostalom, i to ne brisi nikako jer posle ti nece aplikacija rafiti.. Igo folder ti se nalazi u storage telefona, ili na sd kartici, zove se Igo, ne možeš da promasis.. Ali ja tu nisam to radio dodavajuci nomedia fajl, jednostavno sam izbrisao iz galerije te sličice..

Znam to,uz iGO imam i theme changer i koliko sam ukapirao te su slicice od njega kada sam ih obrisao iz galerije on nije radio kako treba.
Tako da sam sve dezinstalirao i obrisao i foldere,imam nekih problema oko iGO-a i theme changera pa cu sve ispocetka.

Aaa e ja taj theme changer ne koristim, dosta mi je i ovo kad ga podesim da radi.. Ali ako ti smeta to toliko, probaj here mape, odlične, ima i online i offline navigacija, lakše se instalira, i jedna stvar koja mi se svidja, dok je online, možeš tražiti i objekte, radnje, škole i ostalo dok na igo samo adresa i nista vise..

Supruga koristi moj stari S3 (zadnji neat rom) ali je doslo do usporenja (FB, messenger, Viber, WhatsUp...) i definitivno se vidi da mu malo fali snage. Da li se isplati da ga prodam i kupim S3 Neo kod madjara? Koliko tih pola GB rama pomaze? Svaki savet mi je dobrodosao.

edit: mozda bih mogao da se nategnem do S4 ako je primetno bolji, mada mi se ne kupuje nesto tako skupo preko KP.

Poslednja izmena:
Supruga koristi moj stari S3 (zadnji neat rom) ali je doslo do usporenja (FB, messenger, Viber, WhatsUp...) i definitivno se vidi da mu malo fali snage. Da li se isplati da ga prodam i kupim S3 Neo kod madjara? Koliko tih pola GB rama pomaze? Svaki savet mi je dobrodosao.

edit: mozda bih mogao da se nategnem do S4 ako je primetno bolji, mada mi se ne kupuje nesto tako skupo preko KP.
Moj drug ima obican s3 i uporedjivao sam ih. S3 neo mnogo brze i fluidnije radi. Mnogo znaci tih dodatnih 512mb rama + procesor je mnogo noviji i energetski efikasniji.
E sad sve zavisi koliko treba da doplatis za s3 neo.

Ja sam oba koristio, i s3 neo (ja sam imao S3 Neo Duos i S3 obican) i razlika je ogromna. Pretpostavljam da je to zbog RAMa, a na isti sistem, ali nije ni bitno - S3 Neo/Neo Duos su mnogo brzi, fluidniji i bolji u svakom pogledu od obicnog S3.

Meni se S4 ne cini fluidnijim i brzim od S3 Neo Duosa iskreno. Isao bih na S4 (da ima Duos varijantu) jer je ekran primetno bolji (ovo primetim cak i ja, a ja sam legalno slepa osoba), a po meni i zvuk (sestra kaze da je kamera bolja na S3).
Ali sto se brzine tice, uopste nisam primetio da je S4 brzi.

Vidim da ste zadovoljni a doplata nije velika. Vidim da se par korisnika zali na kameru? Jel se zna nesto vise o toj situaciji?
Ovaj S3 koji sad imamo je skroz korektan po tom pitanju, i ako je promenjen modul za gori kod NEO modela, glupo je da slike budu gore, zeni je to bitno jer slika klince :)

Vidim da ste zadovoljni a doplata nije velika. Vidim da se par korisnika zali na kameru? Jel se zna nesto vise o toj situaciji?
Ovaj S3 koji sad imamo je skroz korektan po tom pitanju, i ako je promenjen modul za gori kod NEO modela, glupo je da slike budu gore, zeni je to bitno jer slika klince :)

Dobio dobru ponudu za S4 9506 i kupio ga. Hvala drugari na pomoci, vidimo se u S4 sobi :)

Da, mislio sam na Viber. Kad sam prosli put instalirao zadnju verziju samo je pucala, nisam ni stigao da udjem u podesavanja.

Imam neki problem sa wifi-jem.Kada sam kod kuce i u selu u kome zivim radi dobro to jest mogu da se prikacim(pored moga)i na neke tudje otvorene mreze,medjutim pre nekog vremena mi nesto zatrebao net kada sam bio u gradu.
Ispred jednog lokala gde znam da je otvoren net,sa predhodnim telefonom Htc Hd2 mi je super radio ali sada sa Neom nije hteo pomislio sam mozda je nesto do njih.Danas opet bio do grada i opet mi nesto trebao net i opet ista prica nece pa nece,onda u blizini naidjem na jos neke otvorene mreze i opet nece,telefon se konektuje ali ne moze da otvori nijednu stranicu.
Posle odem u jedan park gde ima "Free wifi" i tu se kao konektuje telefon ali opet ne moze da mi otvori nijednu stranicu.
Da li mozda neko zna sta moze da bude u pitanju?

Ako je to sve ovih dana, mozda je i bagovao net, pa sacekaj koji dan.

Nije ovo u gradu mi de desilo pre jedno mesec ili mozda dva pa opet danas.

Ima li neki custom Rom za NEO dual verziju, ali da rade obe kartice?

Ja nisam nasao razlog da menjam Stock ROM, osim roota zbog Xposed-a, mada ni to nije bilo obavezno, na ovom telefonu. Toliko dobro radi.
A ima malisa dosta custom ROMova, stvarno je zastupljen za model koji nije bio nikakav flagship, ocigledno je dobar :)

Čudna stvar mi se desila juce.
Ekran je poceo da treperi i telefon se ugasio
Nisam mogao da ga ukljucim. Kada sam priključio punjac pojavila se baterija sa belim krugom koji se okrece.

Tek kasnije sam uspeo da ga ukljucim, mislio sam da se baterija ispraznila ali ne, baterija je bila na 80%.
Pokusavao sam da reprodukujem problem, ali nisam uspeo.
Da li se to jos nekom dešavalo ?
Negde sam procitao da je to neki hardwerski problem...

To je simptom slabe/neispravne baterije. Možeš da pokušaš slikati nešto sa uključenim flashom i ako se telefon ugasi to je to - neispravna baterija.

Vrh Dno