Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 Neo

Kmera problem i dalje

Problem je bio vezan za viber zbog kojeg je kamera proces ostajao u pozadini i izazivao battery drain. To je rešeno kasnijim apdejtom viber-a.
Nego, mene malo nervira kako blc u kombinaciji sa ovim klasičnim žutim osvetljenjem u zatvorenom prostoru napravi ovako plavu sliku :)

Imam najnoviji Viber i dalje se desava problem sa kamerom. Uradio sam i najnoviji update. Kamera zaglavi, pocne da se greje i trosi bateriju. Blokira ga, pored vibera i kombinacija kad je ukljucena navigacija-lokacija. Burazer ima isti fon i isto mu se desava. Restartujem fon i sve opet radi... Do sad nisam nasao resenje... Steta, ostalo odlicno radi, sve leti...

Има решење, само треба да ти је телефон рутован.
App ops и disable camera у вајберу.

ili jednpstavno instaliras stariju verziju vibera i iskljucis mu auto-update. pisano je par strana unazad koja verzija vibera nema problema sa kamerom

Imam par pitanja u vezi ovog telefona:
1.Da li se nekom desava da npr hoce da udje u kameru, a telefon zablokira tj ne prikazuje sliku vec sve crno na kameri i moze da se izadje iz nje i opet se udje i sve isto dok se telefon ne restartuje, i to se desava cesto, dakle nije se desilo recimo jednom pa da pitam vec se desava?
2.Da li vam se desava da recimo u gornjem uglu pise da je 21:15, a na sredini telefona(znaci telefon je zakljucan) pise da je recimo 21:10?
Od aplikacija imam mesenger, whats up, viber, power cam, live score, skajp i jos par aplikacija ne zahtevnih, ali mi je malo cudno da se ovo desava na ovom telefonu, a telefon je relativno nov imam ga tek mesec dana. Hvala unapred :)

Imam ja problem sa kamerom, S3 Neo + 9301 Sve sam apdejtovao i dalje se desava. Kazu da koci Viber a i navigacija kad je ukljucena.Koliko vidim, resenja nema. Ako ga ne srede u servisu, vracam ga... Sve ostalo leti na telefonu, steta za kameru...

je l sredio neko problem sa viberom i kamerom ? da li vredi ubaciti neki drugi rom i koji preporucujete ?

Sve pokusao ali problem sa kamerom i dalje ostaje. Primetio sam da pravi problem sa kamerom i kad je ukljucena navigacija-lokacija + viber i ko zna sta jos...

Ti onda pre toga enable-uj kameru :D
Ne znam kako drugačije... Ja npr nikada nisam imao problema sa viberom.

:) Jedino tako ili da probam sa starijom verzijom bez update a...

radak111, koristi ubuduce edit post pre nego postujes 3 puta u 3 minuta... hvala :)

Ja nigde nisam video zvanicno da ce s3Neo da dobije bilo koj update a kamoli lollipop.Sto se tice vibera ja ga imam instaliran od kad sam uzeo telefon i kamera bag mi se nije desio do sada mada ja sam iskljucio neke opcije u viberu odmah.Mozda zato sto ga bas retko koristim.Imam najnoviju verziju sa playstora.Jedino da vam kazem sta sam iskljucio pa pokusajte mozda ce da resi problem mozda ne...

Nema nista od zvanicnog updatea 5.x za s3 Neo :(

Nisam jos ni rutovao telefon ako mi verujes ovo je prvi android koji imam da nisam rutovao posle 24h :) Samsungov softver zaista dobro radi (za razliku od predjasnjeg LG-a) mada reklame napinju pa cu mozda samo zbog toga da ubacim.

Pa kazem ja :D
Zato i ne vidim sta cu dobiti nekim update-om. Cak cu se i vratiti na stariji ROM, jer me nervira sto sa najnovijim stock-om radi onaj glupi auto-brightness (koji zbog "grejanja" smanji osvetljenje!).
MRZIM TO. Ili neka ga nema, ili neka ne prodaju djubre! :)

Imam problem prilikom povezivanja sa kompom,gore u "roletni" dobijem connected as a media device pa kada kliknem na to unutra imam media device (MTP) i camera (PTP) a nemam usb mass storage?
Ranije na htc-u sam prilikom povezivanja sa kompom dobijao ovo:
http://s16.postimg.org/hg1myp4vp/SC20120317_122051.png
Sada na neo i9301 uopste nemam tu opciju?
U podesavanjima sam stiklirao USB debugging ali opet nemam opciju da ga koristim kao usb mass storage?

Tako je. Nemaju svi Android telefoni mogucnost da se koriste kao USB Mass storage. To imaju samo ukoliko imaju SD karticu, ili posebnu particiju koja se koristi kao SD kartica na sebi. Ako je samo interni storage, ceo jedan (na kome je i system), a nemaju externu SD karticu, onda i ne postoji mogucnost da se koristi kao USB storage.

Znaci ako particionisem sd karticu kao ext 2 ili 3 ili 4 onda cu imati i opciju usb mass storage?
Probao sam i sa particionisanom sd karticom i opet isto?

Poslednja izmena:
Ako imas SD karticu (externu), treba da postoji USB storage opcija.
Bez toga, sigurno je nece biti, jer da bi imao USB Mass storage opciju, mora da se unmountuje ono sto se konektuje kao UMS, a ono sto sadrzi sistem se ne moze unmountovati.

Ubacio sam sd karticu koja je podeljena na fat32 i ext4 tako mi je bilo i na htc-u ali ovde opet isto daje mi kao opcije samo media device (MTP) i camera (PTP)?

E ne znam onda, mislio sam da ce dati opciju. Mozda moze uz Unmount kartice prvo, ali bi to trebala opcija sama da odradi.

Ubacio sam sd karticu koja je podeljena na fat32 i ext4 tako mi je bilo i na htc-u ali ovde opet isto daje mi kao opcije samo media device (MTP) i camera (PTP)?
MTP i PTP je dosao sam nekom verzijom Android, valjda sa Kitkat-om i ne možeš da vratiš USB mass storage mada nije ni bitno to. MTP je po meni OK.

Nije bas, UMS moze da se korsiti za bilo koju aplikaciju koja koristi fajlove, a MTP samo za mali broj njih koje podrzavaju (na racunaru).

bio sam probao i to"to make kies recognize your galaxy s4 go to dial pad *#0808#
choose (AP)
under that choose (MTP+ADB)
REBOOT
Then connect to kies"
kod mene vec stoji izabrano MTP+ADB,da li uopste ima neko kome radi USB mass storage?
nikolaiffb@ - i na htc hd2 mi je bio kitkat ali sam imao usb mass storage.

Ne može da radi kao UMS. Moze jedino sa nekim modovima i to samo externa kartica. Po defaultu je i interna kartica i externa kartica uvek u MTP. Tako je i kod mene na Note2 sa 4.4.2 androidom.
Spojim ga na komp i prepozna ga kao media device i kad ga otvorim imam folder internel i external sd.

Nazad
Vrh Dno