Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 - NEAT ROM

Ne radi se proširivanje RAM memorije tako nego se tako povećava prostor za instalaciju aplikacija. To je imalo smisla na telefonima sa malom internom memorijom a posto S3 ima 16GB zaboravi na to.

Da li stvarno imaš potrebe da to radiš kad telefon ima 16GB interne memorije? Radio sam to na telefonima i tabletima sa dosta manje memorije, 1 2 4 GB

Aha...ja sam mislio da se proširuje RAM a tj. operativna memorija...imam ja mesta za aplikacije...samo sam mislio da ću na taj način dobiti više od ovih 1gb, tj.od 832mb RAM-a koliko S3 ima...ok...hvala na razjašnjenju :)

Imaju i varijante sa ramom tj pravi se swap file ali je to presporo, bar je bilo na telefonu na kom sam probao (gnex)

Imaju i varijante sa ramom tj pravi se swap file ali je to presporo, bar je bilo na telefonu na kom sam probao (gnex)

Da da...to sam probao baš juče. ..sa tim štap file - om. Telefon radi brže u smislu da brže otvara aplikacije, igrice rade fluidnije, multitasking je bolji, ali pravi druge probleme...telefon freeze-uje, treba mu 100 godina da se probudi kad je zaključan itd...ipak sam odmah to undo-vao :D

aosp 5.6 sve radi, baterija dobra...

Sale jel moze nekako da se pokrene funkcija display/cast screen ? Na 4.3 samsung android verziji to radi bez problema dok na aosp varijanti nisam bas uspeo. Treba mi da mirror-ujem telefon na smart TV.

Vec tri dana pokusavam da instaliram 7.6 i ne ide. Pokusao sam sve sto znam i ne znam.
Bio sam na neat 6.2. dugo i u poslednje vreme je poceo da se koci svakih par minuta po par sekundi. A od srede, radi do 2 minuta nakon paljenja i onda se zamrzne. Jedino vadjenje baterije pomaze.
Resim da uradim ultra clean install 7.6. Naravno sve u slovo ispostujem, medjutim non stop se bootovao u recovery. Kad odem na reboot izadje mi 'Root Access Possibly Lost' Fix? Sta god da sam odabrao, vracao me u Recovery.
Sludjen, rekoh ajde da krenem od pocetka. Preko Odina stavim stock I9300XXUGNA5_I9300AUTGNA1_I9300XXUGMK6. E onda krece bootlop, nece ni u Recovery vise da udje! Suicidalne tendencije naviru, ali ajde rekoh da pokusam jos nesto. Onda flesujem stock recovery iz Odina, onda i CF root i konacno prorade stock.

E sad, posto i dalje ne odustajem od 7.6, stavim Phillz, pa full wipe i flash neat sa interne. Ponovo se bootuje u recovery. :wall:

Ako je od znacaja, kad sam stavio Phillz i prvi put uradio reboot iz njega, izasla mi je sledeca poruka "Rom may flash stock recovery on boot. Fix?. Isao na na back, tako da nista nisam odabrao. Svaki predlog dobrodosao.:)

Par puta vec skidam Philz sa tog linka i on mi samo skine fajl tezak 1kb. Vidim da su svi oko 7mb. Jel ima neki drugi host? Nasao sam .zip ove verzije. Da ga flesnem iz postojeceg Philza ili mora bas iz Odina?

Pokusaj iz drugog Browsera da skineš.

Par puta vec skidam Philz sa tog linka i on mi samo skine fajl tezak 1kb. Vidim da su svi oko 7mb. Jel ima neki drugi host? Nasao sam .zip ove verzije. Da ga flesnem iz postojeceg Philza ili mora bas iz Odina?

Možeš sa externe sd ili skini prethodnu verzija md5 pa odinom

Sale, od jutros krenuo da mi se dešava problem. Slika na telefonu mi se iznenada zaledi. Totalni freeze. Kada se to desi ne mogu ništa da uradim sem da restartujem telefon ili dugim držanjem power tastera ili vađenjem baterije. Apsolutno ništa nisam instalirao novo ili nešto sumnjivo zbog čega bi to počelo da se dešava. Samo od sebe jednostavno. Uradio sam hard reset telefona i vratio nandroid koji je bio urađen odmah nakon instalacije lite rom-a i meni potrebnih aplikacija sa play prodavnice. To sam uradio pre par minuta i sada cu videti šta se događa i kako se ponaša. Misliš li da to može da bude do sistema, da nije neki hardverski problem :( to bi me načisto ubilo u pojam :( btw, dešavalo se i ranije, kada je tek izašao 4.3 Android za Samsung, sa oficijelnim romom, medjutim, novi update firmvera koji sam ručno preko odina ubacio, je sredio da se to ne dešava vise, evo sve do jutros...imaš neku preporuku ako to nastavi da se dešava i sada posle reseta? Hvala unapred

Izgleda kao kernel problem. Javljaj sta se desava i nadam se da te nece zezati te aplikacije koje si restore zajedno sa nandroid

Izgleda kao kernel problem. Javljaj sta se desava i nadam se da te nece zezati te aplikacije koje si restore zajedno sa nandroid
znaš kako, ja sam te aplikacije sve instalirao odmah nakon instalacije Neat-a a to je bilo onda kad smo ono pokušavali da rešimo sa predikcijom tastature i smart pause. odtad, nista novo, samo novije verzije tih aplikacija i sve je do jutros radilo kao sat...jedino ako sa nekom novom verzijom nije stigao neki takav bag što nije nemoguće. Možda da probam da flash-ujem neki drugi kernel, ako nastavi da se desava, od onih tvojih iz neat update-a? ili neki custom kernel...videću...probaću narednih dana svašta nešto ako bude bilo potrebe...

Sale, hvala. Odradio nocas ovako kao sto si mi rekao i instalirao sam bez problema. Proverio prvo md5. U principu, cini mi se da sam i sam pokusavao isto, ali sam izgleda ipak negde gresio.
@Shoomyrovich
I meni se tako 'zamrzo' prosle nedelje. Zato sam i stavio novi Neat.

Sale, hvala. Odradio nocas ovako kao sto si mi rekao i instalirao sam bez problema. Proverio prvo md5. U principu, cini mi se da sam i sam pokusavao isto, ali sam izgleda ipak negde gresio.
@Shoomyrovich
I meni se tako 'zamrzo' prosle nedelje. Zato sam i stavio novi Neat.
Sve je sada ok. juče sam mu odradio full wipe i nakon toga sve je apsolutno kako treba. dokad će biti videcemo, nego me sekiraju ovi sve češći izveštaji da se telefon sam od sebe ugasio i da više nisu uspevali da ga uključe...razmišljam ozbiljno da vratim telefon u garantno stanje (jer mi važi do septembra ove godine) za svaki slučaj, makar dok ne prođe cela ta gungula sa tim sudden death-ovima. čisto da budem miran da ako nešto crkne, mogu da tražim reklamaciju.

pa šta te briga u kom je stanju ako ne može da se uključi

pa šta te briga u kom je stanju ako ne može da se uključi
zamene plocu, uključe ga (sistem naravno neće da se podigne jer se vezuje za hardver, makar bi tako trebalo da bude), ali download mode radi bez ikakvih problema i tamo na binary counter-u stoji recimo broj 5 (5 puta sam dakle flash-ovao nesto neoficijelno) ali msm da je taj broj trenutno i veći na mom telefonu i kažu NEMA PROBLEMA, VRAĆAMO VAM TELEFON POPRAVLJEN, BEZ IKAKVIH PROBLEMA, ALI S OBZIROM DA STE SE BAVILI STVARIMA KOJE PONISTAVAJU GARANCIJU TO KOŠTA TOLIKO I TOLIKO...pa ti ili plati ili ti vraćaju telefon u stanju u kom si im ga i poslao - neispravnom! veruj mi, jedva oni čekaju da naplate...nema tu ni trunke empatije!

Edit: evo upravo sam pogledao, kaže da mi je Binary counter na broju 6...system status: custom...i oni to vide i puko sam ;)
A još i ako se sistem butuje nakon zamene ploce, ne bi trebalo, ali šta znam, tu tek imaju da vide sve i svašta :) light efekt na lockscreen-u, 4x5 mrežu homescreen-a, superuser, neatrom update i neatrom control aplikacije, i brdo drugih stvari kojih nema na originalnom sistemu :)

Poslednja izmena:
Ček. Zamene ti ploču, a onda ne mogu da ga uključe jer se "vezuje za hardver"? A ako ga uključe, onda vide counter i "sve i svašta"? O kakvoj ploči ti to govoriš?

Ček. Zamene ti ploču, a onda ne mogu da ga uključe jer se "vezuje za hardver"? A ako ga uključe, onda vide counter i "sve i svašta"? O kakvoj ploči ti to govoriš?
pazi, ja to pričam malo laički. Windows se recimo na računarima vezuje za hardver, pa tako, ako instaliraš lupam Windows 7 na neki komp i onda na njemu promeniš matičnu plocu, on neće hteti da se butuje nego moraš da radiš reinstalaciju sistema jer se on "vezao" za tu matičnu koju si ti prethodno koristio. verujem da i Android radi na istom principu pa tako neće hteti telefon da se pokrene sasvim već će biti softbrick-ovan, morali bi da rade i reinstalaciju sistema da bi mogli da ga pokrenu. e sad, telefon neće da se butuje ali imaš pristup Download modu (držanjem zajedno Volume Down, Home i Power tastera nekoliko sekundi) kao i Recovery modu (držanjem zajedno Volume Up, Home i Power tastera nekoliko sekundi). Download mode sadrži informacije o tom binary counter-u koji pokazuje koliko si puta flash-ovao nesto neoficijelno (root ili custom ROM). vrednost tog countera je kada kupiš originalni telefon "NO (0)" ili tako nesto, a čim ratujes telefon "YES (1)". Takođe tu je i status sistema koji je po default-u na "OFFICIAL", a kada ga ratujes na "CUSTOM" ili "MODIFIED". Na osnovu svega toga mogu da provale da li si ti nesto "prckao" po telefonu ili je on sam crkao...kapiras? a kada kažem "ploca" ne mislim da gramofonsku niti na betonsku već na matičnu :D

Poslednja izmena:
Filozofiraš, sve jedno ti neće uvažiti garanciju iz nekog razloga :d

Ako crkne ploča i ne može da se udje u download mode kako mislis da te provale?

Ti pričaš nešto zamene ploču - pa ako su je zamenili i udju u download mode videće meni od nove ploče...

I nije ovo Windows, sistem se nalazi na ploči ( odnosno cela interna memorija sa sistemom) pa nema to da nemoze da podigne sistem. Nema ovde hard diska i ostalog :D

Poslednja izmena:
pazi, ja to pričam malo laički. Windows se recimo na računarima vezuje za hardver, pa tako, ako instaliraš lupam Windows 7 na neki komp i onda na njemu promeniš matičnu plocu, on neće hteti da se butuje nego moraš da radiš reinstalaciju sistema jer se on "vezao" za tu matičnu koju si ti prethodno koristio. verujem da i Android radi na istom principu pa tako neće hteti telefon da se pokrene sasvim već će biti softbrick-ovan, morali bi da rade i reinstalaciju sistema da bi mogli da ga pokrenu. e sad, telefon neće da se butuje ali imaš pristup Download modu (držanjem zajedno Volume Down, Home i Power tastera nekoliko sekundi) kao i Recovery modu (držanjem zajedno Volume Up, Home i Power tastera nekoliko sekundi). Download mode sadrži informacije o tom binary counter-u koji pokazuje koliko si puta flash-ovao nesto neoficijelno (root ili custom ROM). vrednost tog countera je kada kupiš originalni telefon "NO (0)" ili tako nesto, a čim ratujes telefon "YES (1)". Takođe tu je i status sistema koji je po default-u na "OFFICIAL", a kada ga ratujes na "CUSTOM" ili "MODIFIED". Na osnovu svega toga mogu da provale da li si ti nesto "prckao" po telefonu ili je on sam crkao...kapiras? a kada kažem "ploca" ne mislim da gramofonsku niti na betonsku već na matičnu :D

Ne ide to tako.Telefon nema "hard" gde je sistem vec je sve u cipu koji je na ploci.Zamenom ploce dobijas nov telefon gde je sve officijal jer kad odes u download mod iscitavaju se podaci sa aktuelne ploce.

Ako crkne ploča i ne može da se udje u download mode kako mislis da te provale?

Ti pričaš nešto zamene ploču - pa ako su je zamenili i udju u download mode videće meni od nove ploče...
Kao što rekoh...laički...ne znam kako sve to ide...samo nagađam...to je neka moja logika bila i strah. super ako grešim... :)

Edit: Hvala na objašnjenjima obojici, zaista mi to znaci...ja se i na kompu razumem u softver, dok u hardver ko Marica... :D takav je i slučaj ovde, samo što mi je znanje malo slabije :) hvala jos jednom...onda sam sada apsolutno miran :)

Poslednja izmena:
Svaka čast na brzini za 5.9.
I dalje sam na 5.6 koji radi besprekorno, kad mi je jedina zamerka izgled ikonice za mobile data on/off onda je jasno koliko sam zadovoljan pošto nisam opterećen estetikom.
Nova verzija na moj telefon tek posle svetskog, ne mogu sad da stignem da odradim čistu instalaciju, a na prljav sistem ne volim da radim.

Nazad
Vrh Dno