Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 - NEAT ROM

Sale zasto kad ubacim 6.5 verziju i kad ubacim CRT efekat kad sve to lepo instaliram i kad udje u sistem on mi izbacuje kao da imam verziju 6.4?

@Sale
Pobrisao sam neke gluposti sa sd kartice, gallery thumbnails, clear cache i dalvik i vise sad mi trosi bateriju samo ekran (naravno i device idle, cell standby).
Problem resen, hvala :D
EDIT: E da, zaboravih, jel AOSP Neat 2.6.1 ima SDS fix? Ovaj moj ima "insane" cip pa se ne bih zezao :)

Poslednja izmena:
Sale zasto kad ubacim 6.5 verziju i kad ubacim CRT efekat kad sve to lepo instaliram i kad udje u sistem on mi izbacuje kao da imam verziju 6.4?

zato sto si instalirao crt verziju za 6.4. skini novu verziju (crt za 6.5) iz neatupdate app pa flesuj

Upravo instalirao AOSP i Boeffla omni kernel 2.2 beta1, tek mi je sad jasno koliko je telefon brzi na kitkat-u i bez samsungovog TW-a :) Igracu se par dana sa ovim :D

To je to.
Hvala Sale Care!!!

Ima li bitnijih razlika u odnosu na 6.3 NEAT?

File manager

na2eju9y.jpg

Video u CL da dolazi sa Note-a , ali sam i ovako previse navikao na ES. Mislio sam na lag kod otkljucavanja i povremena seckanja, brzina rada contacts-a, call logs i sve ono sto je neobjasnjivo sporo na S3.

off: koliko je kamera dobacila na AOSP romovima? Recimo na saleotovom AOSP-u, u odnosu na stock?

Ostalo isto koliko vidim..

Kamera na aospu blizu je ali opet mi nije to to :) Zato sve ostalo leti.. Imam i stock i aosp saletov nandroid i menjam na par dana :)

Jedino sto me drzi na Stock-u je ta camera... Jos malo mi istice ugovor, pa cu onda bolje da pogledam sta od dobrih camera phone-a uspesno radi sa AOSP/CM romovima... off: Kakva je situacija sa G2/S4?

Ne znam za g2/s4, prelistaj teme. Cekam ovaj s5 da vidimo ima li sta od njega korisno :) Naravno ako bude bilo $$$

A za kameru, probaj saletov aosp, nije uopste kamera losa, vise me smara druga stvar a to je po meni *****sko kretanje kroz opcije/podesavanja

Jedino sto me drzi na Stock-u je ta camera... Jos malo mi istice ugovor, pa cu onda bolje da pogledam sta od dobrih camera phone-a uspesno radi sa AOSP/CM romovima... off: Kakva je situacija sa G2/S4?

Nexus 5 uzmi onda, ima solidnu kameru mozda malo i bolju od S3, odlican low light i ima OIS. G2 ima neke pastelne boje kad malo zumiras sliku. To ti pricam iz iskustva. AOSP ce uvek imati problem sa kamerom kod telefona koji nisu Nexus. Nikad nece moci da izvuce pun potencijal. Cak i GE ne radi bas najsrecnije na One/S4

Gledao par poredjenja S3 vs N5 camera i tu su negde(vadi ga OIS za low light i video..). Citao i utiske ljudi koji su imali i jedan i drugi, podeljana misljenja (osim sto je N5 u svemu ostalom bolji :D ) ali mi nije razlika toliko drasticno velika da bi presao na N5. Nadam se da ce KK ako izadje za S3 da bude bolji (ko smo svi jedva docekali JB, a on ispao truba :d )

Nece biti bolji odmah da ti kazem ;)

Vratio se na Neat 6.5 sa Boeffla 5.2 Beta2, danas se skinuo telefon sa punjaca na full charge, ostavio ga i par minuta kasnije da otkljucam - nista. Pokusam da upalim telefon, nista opet. Izvadio bateriju, vratio, telefon se upalio sa 92% baterije, a pre 5 min bilo 100%. Nesto ovaj moj zeza :D

Flešovah sinoć ovaj poslednji AOSP NeatROM, i to radi zaista primetno brže ali nekako mi teško da se naviknem a i generalno dosta stvari je lepše odrađeno u default Neat-u, kod kojeg mi u suštini jedino smeta lag prilikom otvaranja kontakata i dialera, ali dobro, to je problem samog samsunga...

Elem, vratio bih nandroid pa me interesuje da li nešto moram da formatiram pre toga ili samo u rekoveriju odradim restore?

@Sale, vratio sam nandroid NeatROM-a v6.5, međutim nekim čudom mi je nestala stock Music aplikacija, ne znam ni kako ni zašto... Jel može nekako naknadno da se instalira, da okačiš apk ili tako nešto?

Mozes da flesujes rom preko i da selektujes samo music u aromi. preko toga bez ikakvog wipe-a ili izvadi apk iz zipa i push u sistem

@Sale, vratio sam nandroid NeatROM-a v6.5, međutim nekim čudom mi je nestala stock Music aplikacija, ne znam ni kako ni zašto... Jel može nekako naknadno da se instalira, da okačiš apk ili tako nešto?

E kako si vratio nandroid, ja sam sad probao i kaze MD5 sum missmatch...

Mozes da flesujes rom preko i da selektujes samo music u aromi. preko toga bez ikakvog wipe-a ili izvadi apk iz zipa i push u sistem

Zahvaljujem na predlozima... Izvadio sam apk iz zipa i probao da instaliram, ali ne ide, izbaci samo "App not installed". Ovaj drugi metod će verovatno da radi, pa ću probati i to kasnije popodne...

@VladaP85, pa ništa, sve normalno, restart u recovery, backup and restore, restore from /sdcard i to je to, sve prošlo bez problema (osim ovoga sa music playerom)...

Mozda kad si radio backup nisi označio backup preload partition.

Ako koristis Philz recovery opcija se nalazi negde u backup and restore / misc backup settings.

Sada sam proverio, nije označena stavka "Include /preload", verovatno je to u pitanju, bar da znam za ubuduće da i to treba da označim, hvala ;)

Pravio sam nekoliko testova za backup efs, znaci ova aplikacija sta je od neatefs uspesno uradi efs backup ali nije uspesan restore na efs srecom sam imao vise backapa pa sam vratio preko galaxysimunlock efs znaci sale da znas da neatefs ne radi kako treba

Jel zna neko gde da nadjem Note 2 camera apk da sljaka na Neat-u 6.5? :)
Edit: Nasao, ali zaboravih da napravim backup od stock kamere, pa ako neko ima zip iz NA7 (Neat 6.5), da ne moram da flesujem rom da bih vratio na stock, bio bih zahvalan :)

Poslednja izmena:
Fajl je SamsungCamera.apk? Jel mogu nekako da napravim .zip da flesujem iz PhilZ-a?
Da imam na sd kartici N2 i S3 camera.apk pa da uporedim jel ima razlike. Primetio sam za sad samo taj slow-mo mod sa N2 i nesto slabiju rezoluciju na prednjoj kameri u odnosu na S3.

Vrh Dno