Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 ili iPhone 5 ?

RayGaloo

Cenjen
Učlanjen(a)
09.11.2012
Poena
151
Misljenja , karakteristike , razlika u ceni , kvalitetu , uslugama koje pruza ?

Zasto vi smatrate da je izrada iPhone-a svima vrh?:) To sto izgleda robustnije izradjen nije svakome plus ocigledno. Meni je bitnije da je telefon sto tanji i laksi nego da "izgleda kvalitetno". iPhone i dalje ne mogu da stavim tek tako u dzep. Cak i S3 mogu i da se ne primeti.
It's a phone... use it as such.

Slučajno sam imao dodir IP5 pre neki dan... IP5 je lakši od S3 za čitavih 21g! To se ne oseća ovako nesto, ali ju brate kada ga držiš u ruci neverovatno je lagan, a pogledaš od čega je jedan, a od čega drugi napravljen... Ako budeš slučajno nabasao negde videćeš o čemu pričam ;)

Ja ako sam dobro video za HOX, GS3, verovatno sad i onaj novi HTC, sad će i za N4 ista ponuda je kod operatera 199$/€ + contract deal, a isto je i za IP5...
Nemoj gledati prodavnice ovako nego gledaj apple sajt direktno ;)

Ja sam 4 i nešto godine na androidu, tako da uopšte nisam apple fanatik, imao sam 3gs nekoliko meseci, jednostavno tad me nije zadovoljio i otišao je za velike pare (to može samo u Srbiji :D)

Ako sam ovoliko čekao da se android izgradi i još uvek nije ono što je iOS niti mislim da ce ikad biti, nema tu sta više da se priča... Pre mi je bilo zanimljivo da fleshujem svaki drugi-treći dan, ali ono brate toliko godina, smorilo je... Stalno moram da čekam nekog kuvara nešto da sredi umesto kompaniju čiji sam telefon kupio... Potrošio vremena i vremena... Beta ROM nove verzije Androida WOOOHOOO, a ono posle par sati ne rade pozivi, gubi se mreža, ekran počne da igra itd...

Kako poslednjih nekoliko meseci koristim Android, tako bih isto mogao da koristim IP samo bez laga i bojazni da necu dobiti update :D

Slučajno sam imao dodir IP5 pre neki dan... IP5 je lakši od S3 za čitavih 21g! To se ne oseća ovako nesto, ali ju brate kada ga držiš u ruci neverovatno je lagan, a pogledaš od čega je jedan, a od čega drugi napravljen... Ako budeš slučajno nabasao negde videćeš o čemu pričam ;)
Imao sam i iP5 u ruci, i iako je na papiru laksi, osecaj je da je GS3 laksi - nije isto kada nisu istih velicina. Mnogo manje zapada u dzep i povlaci isti. A kad nosis jakne i pantalone koje su lakse od telefona onda se to primeti ;)

Ja ako sam dobro video za HOX, GS3, verovatno sad i onaj novi HTC, sad će i za N4 ista ponuda je kod operatera 199$/€ + contract deal, a isto je i za IP5...
Lose si video onda :)
iPhone 5 je 1e tek uz paket od 90e kod t-Mobile recimo.
Galaxy 3 LTE verzija (!) je 1e uz paket od 45e ;)
Tebi je to isto?:)

Nemoj poredjivati americke cene, tamo je ipak sasvim druga prica - kao i sasvim druge frekvencije, "kvalitet" mreze i odnos prema ne-americkim firmama.

Nemoj gledati prodavnice ovako nego gledaj apple sajt direktno ;)

Koji kaze 680e kao sto sam i ja rekao - sta zelis reci?

A ovo na racun Androida - OK, plati >200e vise u EU ili preko 450e vise kdo nas za iPhone 5 naspram GS3 i uzivaj :) Ili ako gledas operatere - plati duplo vise u Nemackoj paket za uz iPhone 5 :)
Boli vecinu ljudi uvo da li ce dobiti update OS-a i sta ja znam - bitno je da RADI out of the box ono sto korisniku treba.

Kakve su ti to pantalone koje nosis koje su lakše od 100g? :)

Telefon u CH je 729 chf - povraćaj poreza od 8% dodjemo do 671 chf...
Slika:

uploadfromtaptalk1353160425147.jpg

Tako da tih 680 eura ja nigde ne vidim :)

Pricamo o EU - CH nije u EU. I povracaj PDV-a je samo izvlacenje, jer nigde ne mozes legalno da vratis PDV a ne platis ga drugde ;)

A ja na apple.de/store vidim 679EUR. Kako ce neki Evropljanin da dobije MwSt. legalno nazad :)

Mada i u CH - razlika je opet 200CHF u koristi S3.

Poslednja izmena:
Samo napolju se isplati kupiti IPhone. Ovde ne. Ne znam jesi li video koliko kosta note2 ili GS3 u prodavnicama kod nas? 80k jel to u redu?

Ja mislim da nema potrebe ni pominjati da li se isplati kupiti ga ovde.
Bilo je pitanje da li je precenjen u Evropi naspram S3 - 200CHF/EUR vise je po meni precenjenost. A i 1e uz 45e (S3 LTE) naspram uz 90e (iPhone5) je takodje precenjenost.

Jedino se u Americi moze pricati o isplativosti iPhone-a. I tamo je vec prilicno resena bitka posto je vecina Android telefona za americko trziste prilicno osakacena.

200CHF/EUR skuplje?

Sta je ovo?

IP5.png
GS3.png

Jos malo pa cu dobiti etiketu Apple fanboy, a ja realno sve govorim :D

To je zato sto me Samsung ne placa dovoljno :p

Poslednja izmena:
A vidis li da uz subscription je jeftiniji Samsung?
49CHF - iPhone 5 uz 170CHF/mo
49CHF - S3 uz 130CHF/mo
Awesome... svega 960CHF razlike u korist S3 :)

I sta ti znaci cena bez tarife u SwissCom-u kad mozes za 500CHF da nadjes S3 u radnji? Znaci 200CHF jeftiniji od iPhone-a.

Pa dobro, ali mislio sam vidiš da je cena na mestu, čak je i skuplji GS3 :) znači čist telefon da uzimaš...

Kakve su ti to pantalone koje nosis koje su lakše od 100g? :)

Telefon u CH je 729 chf - povraćaj poreza od 8% dodjemo do 671 chf...
Slika:

Pogledajte prilog 100626

)

Pa tebi je cak i matematika pogresna, o izboru telefona da ne pricam.
IP5 bi bio OK kupovina za nekih 350-400e i to za neke manje zahtevne korisnike, sve preko toga je besmisleno.

I jedan i drugi su precenjeni telefoni. Gledam sta pisete i ne verujem!!! Do pre neki dan nisam se uzivo sretao ni sa jednim ni sa drugim, ali kada sam ih uzeo u ruke osetio sam "kvalitet". Fabricka cena S3 nije vise od 200e, smem da potpisem, a tek iphone-a!!! Marze su katastrofa, ja nikako ne mogu da shvatim da ima ljudi koji bi po ovim cenama kupili ove telefone, ha, ha, ha...

^ manje troši :D

Pa dobro, ali mislio sam vidiš da je cena na mestu, čak je i skuplji GS3 :) znači čist telefon da uzimaš...

Cekaj, ti namerno lazes ili zezas?:) Skuplji je kod SwissCom-a... ali NIJE skuplji ni u Svajcarskoj kad lepo pogledas da ga u svakoj radnji mozes naci za ~500CHF. Pa cak i da uzmes na rate, sto mozes svugde u Svici sa smesnim kamatama opet nece izaci ni 550CHF... a to je opet ~200CHF ispod cene iPhone5 - koje se ispdo 729CHF ne nalazi.

I sta sa ostatkom Evrope gde je i veca razlika jer je iPhone 5 skuplji?

I jedan i drugi su precenjeni telefoni. Gledam sta pisete i ne verujem!!! Do pre neki dan nisam se uzivo sretao ni sa jednim ni sa drugim, ali kada sam ih uzeo u ruke osetio sam "kvalitet". Fabricka cena S3 nije vise od 200e, smem da potpisem, a tek iphone-a!!! Marze su katastrofa, ja nikako ne mogu da shvatim da ima ljudi koji bi po ovim cenama kupili ove telefone, ha, ha, ha...

Ovde se skroz slazem :)

Ebi ga, treba i oni da zarade. Meni nije tako zao kada znam da neka firma koja pravi tehniku dobro zaradjuje, ali razmisli koliku marzu imaju priizvodjaci markirane garderobe.... e to je strasno, ovo sa telefonima nije nista naspram toga.

Ako sam ovoliko čekao da se android izgradi i još uvek nije ono što je iOS niti mislim da ce ikad biti, nema tu sta više da se priča... Pre mi je bilo zanimljivo da fleshujem svaki drugi-treći dan, ali ono brate toliko godina, smorilo je... Stalno moram da čekam nekog kuvara nešto da sredi umesto kompaniju čiji sam telefon kupio... Potrošio vremena i vremena... Beta ROM nove verzije Androida WOOOHOOO, a ono posle par sati ne rade pozivi, gubi se mreža, ekran počne da igra itd...

Kako poslednjih nekoliko meseci koristim Android, tako bih isto mogao da koristim IP samo bez laga i bojazni da necu dobiti update :D

+1
Nedovrsen OS brate. I ovo sto nam proizvodjaci isporuce, puno je bagova, nestabilnosti, laga, a ne neki Custom ROMovi. Plastio sam telefon, da imam dobru podrsku od proizvodjaca (a ne nekih desetih likova koji ispravljaju njihove greske), a ne da se okrenu od proizvoda posle godinu dana.

Da imam pare bez razmisljanja bih kupio iPhone, ovako sam osudjen na "sirotinjske" telefone za siroke narodne mase i Custom ROMove! :)

Ebi ga, treba i oni da zarade. Meni nije tako zao kada znam da neka firma koja pravi tehniku dobro zaradjuje, ali razmisli koliku marzu imaju priizvodjaci markirane garderobe.... e to je strasno, ovo sa telefonima nije nista naspram toga.

Ok, markirana odeca je posebma prica, ali to ovde nije tema. Covek je postavio pitanje koji telefon da izabere izmedju ova dva, svi odgovori su uzimali u obzir tehnicke karakteristike, ali ne i cenu. Neznam kako to da u zemlji cija je prosecna plata 40 000 dinara niko ne postavlja pitanje cena ovih uredjaja. Cekaj bre, vecini treba preko mesec dana da bi zaradili za jedan takav uredjaj, za iphone necu ni da komentarisem, a niko zivi se ne bavi cenama i marzama, e zato su takve i cene, jednostavno, nasi prodavci se vode devizom, ma koliku cenu da lupimo ovi ce to kupovati, daj da sto vise oderemo ovce. Na marzu proizvodjaca dodaje se bezobrazno velika marza nasih preprodavaca...
Imao sam prilike da vidim i huawei ascend P1, koji kosta manje od 300e, taj telefon nista ne zaostaje za S3, ni po izradi ni po hardveru, i sada ce neko mene da ubedjuje da je ovaj 2 puta bolji... :)
Ne, to je samo reklama, i prestiz, nas covek ce da gladuje i dva meseca, da digne kredit, samo da bi imao novi smartfon da izvadi na sto u kaficu. Zato su nam i cene takva kakve jesu.
Da rezimiram, @RayGaloo , ne kupuj nista od ova dva, ni jedan ni drugi telefon ne vrede te pare, ni priblizno.

Što ne vrede, ja mislim da vrede, ne samo ova dva, nego hi end telefoni uopšte. I modeli od pre godinu dve mogu da posluže za većinu stvari, a ko hoće da ima poslednje i najbolje, to nije mnogo para za svu tehnologiju spakovanu u džepni uredjaj.

A sad', balkan, plate, ovo ono, to je isto kao teorija da sam ***** kada kupim nova kola zato sto su ona sa 200.000km tek razradjena i super kupovina :)

+1
Da imam pare bez razmisljanja bih kupio iPhone, ovako sam osudjen na "sirotinjske" telefone za siroke narodne mase i Custom ROMove! :)

Imao sam sve moguce iPhone-e u rukama duze od nekoliko minuta.
Nikako ne bih menjao ArcS za bilo koji iPhone, a ArcS telefon kosta 3x manje od iPhone-a :) Ni bateriju ne bih menjao za iPhone.

Što ne vrede, ja mislim da vrede, ne samo ova dva, nego hi end telefoni uopšte. I modeli od pre godinu dve mogu da posluže za većinu stvari, a ko hoće da ima poslednje i najbolje, to nije mnogo para za svu tehnologiju spakovanu u džepni uredjaj.

A sad', balkan, plate, ovo ono, to je isto kao teorija da sam ***** kada kupim nova kola zato sto su ona sa 200.000km tek razradjena i super kupovina :)

+1

ako vam treba telefon za razgovor i sms kao sto svi koriste moja preporuka za nokia 6310i ako ima da se nadje i to je najbolji telefon. ovo sve ostalo je samo za one koji vole da se pokazuju u drusvu kako imaju ip5 ili sgs3 itd... i kako su pukli milione evra, a na kraju dana koriste telefona samo za sms i razgovor. zao mi je ali tako je 99% korisnika smart telefona ne koristi ni 10% od onoga sto mogu a kamoli 100%.

Nikada ali nikada nisam kontao ovakav odgovor kao tvoj, izvini ne shvatam sto sebe i svoje potrebe poistovecujes sa drugima. Ako ti samo zoves i saljes poruke OK, tebi tvoj telefon vrsi posao, neko voli da odgleda youtube klip, poslusa neku pesmu, odgovori na brzaka na neki mejl, sacuva neku bitnu misao na evernote, opika neku igricu u trenutku dosade, snimi po koji video, uhvati neki smesan ili zabavan trenutak itd, itd. svako kupi sta mu odgovara.

Poslednja izmena:

E, stvarno mi je dosta prica, Balkan ovo, Balkan ono. Kakve veze ima Balkan sa marzama i cenama. To sto smo mi takvi da trpimo sve i svasta, nije kriv Balkan nego mi sami. Mislis da bi se na zapadu kupovali ovi telefoni da su im cene ovakve, bi kako da ne. Tamo ovaj s3 dobijes za dinar uz neki normalan pospejd paket, a pogledaj ovde...
Nemoj da mislis da te nesto prozivam, ali bih voleo da mi obrazlozis po cemu ovi uredjaji vrede ovoliko, cisto me interesuje, ja sam u mom predhodnom postu obrazlozio zasto ja ne mislim tako?

Pogedaj u ATT&T koliko kosta taj tel uz paket i kolika je pretplata. Uzmes koji god oces, ja bih pre uzeo ip5 licno.

Vrh Dno