Šta je novo?

Samsung Galaxy S3 ili iPhone 5 ?

RayGaloo

Cenjen
Učlanjen(a)
09.11.2012
Poena
151
Misljenja , karakteristike , razlika u ceni , kvalitetu , uslugama koje pruza ?

Moje misljenje S3 u svakom smislu je bolji od iPhonea 5.Na S3 ekran je perfektan,kamera odlicna,to sto pojedinci kazu da mu maska nije kvalitetna nije tacno.Imao sma ga 2 meseca i maska je odlicno uradjena.Pouzdan,lep i brz telefon koji je ujedno jeftiniji od sminkerskog iPhonea 5.Kupi S3 i nikada se neces pokajati.

Inače ne praktikujem da odgovaram ovako ali Google i forum u ruke pa čitaj, ne očekuješ sad valjda neko da ti ponavlja ono što je x puta napisano svugde.

Moje misljenje S3 u svakom smislu je bolji od iPhonea 5.Na S3 ekran je perfektan,kamera odlicna,to sto pojedinci kazu da mu maska nije kvalitetna nije tacno.Imao sma ga 2 meseca i maska je odlicno uradjena.Pouzdan,lep i brz telefon koji je ujedno jeftiniji od sminkerskog iPhonea 5.Kupi S3 i nikada se neces pokajati.

Reče čovek sa S3 avatarom, sva sreća pa si objektivan. Isto ovako može da dođe i Apple fanboy i napiše da je iPhone 5 ovo i ono. S3 ima odlično urađenu masku od jeftine plastike, ne vidim kako to možeš da osporavaš. Isto tako se ne može osporavati da je iPhone 5 precenjen.

Licno, imam Samsung Galaxy S3 vec otprilike 4 meseca i nijednom se nisam pokajao zbog izbora, pri cemu mislim i na tu kontroverznu plastiku na koju sam se odmah navikao. Funkcionalnost telefona je odlicna, a meni je to bio prioritet. Imao sam ranije iPhone 2 i bio je odlican telefon. Kako god da odlucis, mislim da neces pogresiti, prosto preispitaj sebe., jer su tu bitni i licni afiniteti. Kao sto se ja trenutno dvoumim izmedju dva tableta i stalno vagam sta ide na stranu jednog, a sta drugog...

Maska na S3 je dobro odradjena,nemam zamerki,da imao sam S3 dva meseca ali sam morao da ga prodam,i sada da mogu opet da ga kupim kupio bih ga opet.S3 nema nikakav znacajan lag,meni je bio savrsen u svakom smislu,od ekrana do kamere.

Licno, imam Samsung Galaxy S3 vec otprilike 4 meseca i nijednom se nisam pokajao zbog izbora, pri cemu mislim i na tu kontroverznu plastiku na koju sam se odmah navikao. Funkcionalnost telefona je odlicna, a meni je to bio prioritet. Imao sam ranije iPhone 2 i bio je odlican telefon. Kako god da odlucis, mislim da neces pogresiti, prosto preispitaj sebe., jer su tu bitni i licni afiniteti. Kao sto se ja trenutno dvoumim izmedju dva tableta i stalno vagam sta ide na stranu jednog, a sta drugog...

Koristio si telefon od pre 5 godina i sad ga upoređuješ sa jednim od najboljih telefona trenutno dostupnih na tržištu.

Funkcionalnost telefona je odlicna, a meni je to bio prioritet

Jedini koristan deo tvog posta, a 'funkcionalnost je odlična' baš i nije od prevelike pomoći.

TL;DR Najgluplja tema koju sam čitao od jutros.

Ja bih radije kupio iP5 ali je skuplji dosta barem kod nas. To se jedino isplati vani kupovati. Ma kvalitetniji je, iOS stabilniji brzi, bolje igrice/aplikacije,imaces update systema cim se pojavi nova verzija...itd. Svaki Appleov proizvod kad uzmes u ruke, osjetis kvalitet, preciznost izrade itd. Imam njihove slusalice, ni jedne im ne mogu prismrditi od samsunga i slicno! To je savrsenstvo u svakom pogledu.

Meni je SGS3 toliko odvratan telefon, da je to strasno. KAd vec dajes tolike pare pogledaj Nexuse. Definitivno najbolji Android izbor, ako ne i smartphone generalno! Sve ostalo je promasaj po meni, i osudjivanje na Custom ROM-ove :)

Poslednja izmena:
Ja bih radije kupio iP5 ali je skuplji dosta barem kod nas. To se jedino isplati vani kupovati. Ma kvalitetniji je, iOS stabilniji brzi, bolje igrice/aplikacije,imaces update systema cim se pojavi nova verzija...itd. Svaki Appleov proizvod kad uzmes u ruke, osjetis kvalitet, preciznost izrade itd. Imam njihove slusalice, ni jedne im ne mogu prismrditi od samsunga i slicno! To je savrsenstvo u svakom pogledu.

Meni je SGS3 toliko odvratan telefon, da je to strasno. KAd vec dajes tolike pare pogledaj Nexuse. Definitivno najbolji Android izbor, ako ne i smartphone generalno! :)

SGS3 nije odvratan telefon, koliko god ti se ne sviđa. Takođe...

Ja bih radije kupio iP5 ali je skuplji dosta barem kod nas. To se jedino isplati vani kupovati. Ma kvalitetniji je

a onda

Definitivno najbolji Android izbor, ako ne i smartphone generalno!

Prvo, čovek bira između telefona A i B, tako da ako imaš korisnu informaciju koja može da prevagne između ta dva, raspali. Sa druge strane, predložiti model C jer je po tebi bolji (opet, bez ikakvih razloga) je glupo i kontraproduktivno. Doduše, kao i ovakve teme jer služe samo da se potvrde već postojeći izbori.

Meni jeste odvratan i ruzan, ne znam za tebe! :) I ne moze se porediti Android na Nexusu i na nekom drugom telefonu, ni izgled, ni brzina ni stabilnost...

iP lijepo lezi u ruci, odaje utisak kvaliteta. RAdi dobro, iOS nema prebačaja kao Android (da laguje, da se restartuje telefon, FC-ovi itd). Zvuk bolji, kamera bolja, baterija bolja, brzi, stabilniji, kvalitetnije igrice/aplikacije....sta ti jos treba. Jedino sto ne valja je cijena. :)

Nek' uzima sta hoce, to su moje misljenja! Ne vidi svi prednost u "customizaciji", prckanju, i testiranju! Ljudi hoce da kupe telefon i da ga koriste! Nemaju svi vremena da flesuju nove ROMove svakih 7 dana, a da pri tom ni jedan ne radi u potpunosti kako treba! ;)

Iphone je precenjen a i bolji ti je android za nase potrebe, imas sve sto pozelis od aplikacija. Definitivno s3 je bolji izbor po meni, bar sam ja tako odabrao

Poslednja izmena:
IPhone uopšte nije precenjen... Samo kod nas i nigde više... Nemoj globalno pričati, jer nije uopšte tako.

Za ono sta nudi, precenjen je i u EU i kod nas, bar po mom misljenju

Nudi isto što i Android + izradu... Ja imam GS2 dugo, ali ne mogu da kažem ništa loše za IP sem da im je mali ekran, e sad sa 4" je ok... Jednostavno najlepši telefon na tržištu... Možeš da zoveš? Možeš da pošalješ poruku? Mail? Uslikas? Snimiš? Pogledaš klipove? Surfujes?

Pocela je borba izmedju samsungOVACA i "malogradjana"(appleOVACA). Jos uvek nije tako zestoko, ali sacekaj samo da oni najzagrizeniji namirisu ovaj podforum, bice vatrometa:).
Salu na stranu, pre par dana sam bio sa drugom u jednoj radnji, da ne reklamiram, on ima istu dilemu kao i ti. Uzeli smo oba telefona i malo ih testirali. Mogu da ti kazem da su oba telefona smece, u odnosu na to koliko kostaju, ta S3 kosta 450e, a ima pijacarsku plastiku na sebi. meni stvarno nije jasno da je neko spreman da plati tolike pare za onakav kvalitet. Iphone je zestoko precenjen telefon, ja neznam sta je toliko posebno kod njega da bi kostalo 900e. Ja druze imam nokia 5230, symbian operativni sistem, planiram da kupim nesto novo, ali nikada ne bih dao vise od 200e, ne zato sto nemam, vec necu da mi prodaju smece za 500e. Ne bih da ti kvarim merak, ali ja sam stekao takav utisak.

A Android telefoni nisu precjenjeni... :D Slažem se ja da iP nije za naše tržišze jer ga i nema kupiti legalno i po pristojnoj cijeni sa svom garancijom! Ovaj dio tržišta tj.sirotinja i bijeda koja se ne pita ni za šta im nije bitna :D Oni ganjaju velika tržišta! :)

Ljudi kupuju i televizore od 1000-2000e pa ne dobijaju aluminijumski okvir nego plasticni pa mi nije jasno zasto se zaliti na plastiku na telefonu koji je zaista odlican. A i plastika je sasvim dobre izrade.

Da li si mogao nešto (ne mogu da nadjem reč) da izjaviš? Znači ti televizor kao i telefon držiš u ruci svaki dan... Nevera...

Nudi isto što i Android + izradu... Ja imam GS2 dugo, ali ne mogu da kažem ništa loše za IP sem da im je mali ekran, e sad sa 4" je ok... Jednostavno najlepši telefon na tržištu... Možeš da zoveš? Možeš da pošalješ poruku? Mail? Uslikas? Snimiš? Pogledaš klipove? Surfujes?
Ne nudi android u sebi, zato ga nikad ne bi koristio:) A da je najljepsi, crni stvarno jeste

Zasto vi smatrate da je izrada iPhone-a svima vrh?:) To sto izgleda robustnije izradjen nije svakome plus ocigledno. Meni je bitnije da je telefon sto tanji i laksi nego da "izgleda kvalitetno". iPhone i dalje ne mogu da stavim tek tako u dzep. Cak i S3 mogu i da se ne primeti.
It's a phone... use it as such.

(nije upuceno tebi ovo sledece)
A samo najveci fenboj, i lazov moze reci da i u Evropi iPhone 5 nije isto precenjen:
S3: 430e, ili 480e u LTE varijanti! http://geizhals.at/?in=&fs=Galaxy+i9300
iPhone 5: 660e http://geizhals.at/?in=&fs=iPhone+5

Toliko su i razlike sa paketima skoro!
Ko moze iz Amerike da donese, mozda i da razmisli i da onda ima problema sa mrezama zbog neusaglasenih frekvencija :)
Ali daj budite malo realni... iPhone 5 ima svoj cenovni rang, 50% veci od drugog najskupljeg telefona (S3). Ko moze da poredi ta dva i kaze da nije precenjen van Amerike je lazovcina.

Nazad
Vrh Dno