KingGizzard
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.08.2018
- Poena
- 65
Blago tebi stvarno. Pitam se da li si imao uopšte neki Samsung pa i Apple telefon u poslednjih 10 godina, da bi mogao da napišeš ovakav početnički komentar.
Niko ne kaže da su Kinezi nešto apriori loše, naprotiv, za neke stvari treba da budu uzor i da nastave da guraju kako Samsung i Apple kao vodeći proizvođači ne bi bili ovoliko lenji, ali uzor u pogledu svojih softvera koje koriste u telefonima sigurno ne mogu biti.
Apple oduvek ima bolju optimizaciju ali u nebrojeno stvari kaska za Samsungom. Recimo, Samsung AI i Apple AI su nebo i zemlja. Sa druge strane, napredak iOS-a u zadnjih 10 godina nije prevelik, oduvek su bili dobri i posle Jobsa nisu preterano inventivni. Samsung 2015. i sada su dve potpuno neuporedive stvari, od buggy softvera koji smo svi prvog dana "ukidali" ubacujući custom ROM-ove sa XDA došli su do (skoro) perfekcije. Naravno da ima mana, ali unose i novine pa mora biti nešto i bagovito ali generalno jako je to malo stvari. Ono za šta im se može skinuti kapa je upravo taj OneUI napredak, kada bi i Exynos umeli tako da 'oprave ili da prosto odustanu od njega i posvete se optimizaciji.....
Google je izmislio sistem za Apple u ovom trenutku, nekad je to bilo obrnuto, ali sad se ćurak obrnuo i Android šije iOS na mnogo načina, a Samsungov OneUI je meni lično savršen.
Ja Samsungu najviše zameram bateriju, s kojom sam se godinama borio na S22, i na kraju pokleknuo i prešao kod jabučaste konkurencije. Prosto Apple ima tu optimizaciju baterije dovedenu do savršenstva, i SOT je neuporediv. Takođe više nemam napad panike kad vidim da sam na 5 ili 10%.
Ali da je iOS smeće, nema spora.