Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Blago tebi stvarno. Pitam se da li si imao uopšte neki Samsung pa i Apple telefon u poslednjih 10 godina, da bi mogao da napišeš ovakav početnički komentar.
Niko ne kaže da su Kinezi nešto apriori loše, naprotiv, za neke stvari treba da budu uzor i da nastave da guraju kako Samsung i Apple kao vodeći proizvođači ne bi bili ovoliko lenji, ali uzor u pogledu svojih softvera koje koriste u telefonima sigurno ne mogu biti.
Apple oduvek ima bolju optimizaciju ali u nebrojeno stvari kaska za Samsungom. Recimo, Samsung AI i Apple AI su nebo i zemlja. Sa druge strane, napredak iOS-a u zadnjih 10 godina nije prevelik, oduvek su bili dobri i posle Jobsa nisu preterano inventivni. Samsung 2015. i sada su dve potpuno neuporedive stvari, od buggy softvera koji smo svi prvog dana "ukidali" ubacujući custom ROM-ove sa XDA došli su do (skoro) perfekcije. Naravno da ima mana, ali unose i novine pa mora biti nešto i bagovito ali generalno jako je to malo stvari. Ono za šta im se može skinuti kapa je upravo taj OneUI napredak, kada bi i Exynos umeli tako da 'oprave ili da prosto odustanu od njega i posvete se optimizaciji.....

Google je izmislio sistem za Apple u ovom trenutku, nekad je to bilo obrnuto, ali sad se ćurak obrnuo i Android šije iOS na mnogo načina, a Samsungov OneUI je meni lično savršen.

Ja Samsungu najviše zameram bateriju, s kojom sam se godinama borio na S22, i na kraju pokleknuo i prešao kod jabučaste konkurencije. Prosto Apple ima tu optimizaciju baterije dovedenu do savršenstva, i SOT je neuporediv. Takođe više nemam napad panike kad vidim da sam na 5 ili 10%.

Ali da je iOS smeće, nema spora.

Google je izmislio sistem za Apple u ovom trenutku, nekad je to bilo obrnuto, ali sad se ćurak obrnuo i Android šije iOS na mnogo načina, a Samsungov OneUI je meni lično savršen.

Ja Samsungu najviše zameram bateriju, s kojom sam se godinama borio na S22, i na kraju pokleknuo i prešao kod jabučaste konkurencije. Prosto Apple ima tu optimizaciju baterije dovedenu do savršenstva, i SOT je neuporediv. Takođe više nemam napad panike kad vidim da sam na 5 ili 10%.

Ali da je iOS smeće, nema spora.
Pa kad nisi pratio temu, S20 i S22 su imali najgore baterije, već sa S23 je krenulo na mnogo bolje. Kao neko kome je baterija #1, S26 ima daleko bolju bateriju od iPhonea a on je sam po sebi najlošiji u toj teškoj kategoriji gde ostali nude i 3 dana baterije.

E sad ga već pretera 😁
Iphone je prvi put u istoriji nadmašio bateriju galaxya, a njemu se u praksi pokazalo da treba više ah.
Ja ne znam samo kako prolazi ovo ispod radara razdvajanje korisnika na istok i zapad, godinama uvaljivanje demo procesora u “flagship” telefone u EU. Misim da je ovo apple uradio popio bi kaznu od xxx dolara.

Pa kad nisi pratio temu, S20 i S22 su imali najgore baterije, već sa S23 je krenulo na mnogo bolje. Kao neko kome je baterija #1, S26 ima daleko bolju bateriju od iPhonea a on je sam po sebi najlošiji u toj teškoj kategoriji gde ostali nude i 3 dana baterije.

Ovako iz lične perspektive, 17 Pro koji ja nosim ima bolju autonomiju nego ženin S25U, iako drugi ima znatno veći kapacitet (4000 vs 5000 mah). Nije sad tu da uporedim SOT, ali sam uveren da ona manje drnda telefon nego ja. Pogledaću baš malo kasnije pa pišem ovde.

A 3 dana baterije ne znam ko nudi, misliš na kineze?

E sad ga već pretera 😁
Iphone je prvi put u istoriji nadmašio bateriju galaxya, a njemu se u praksi pokazalo da treba više ah.
Ja ne znam samo kako prolazi ovo ispod radara razdvajanje korisnika na istok i zapad, godinama uvaljivanje demo procesora u “flagship” telefone u EU. Misim da je ovo apple uradio popio bi kaznu od xxx dolara.
Još 13 ProMax je bio bolji od S21 (a posebno S22). Posle toga su 14 i 15 svakako imali lošiju, 13 PM sa tom verzujom iOS-a je bio magija, ali onda Samsung prelazi na Qualcomm i za global i tu se onda situacija menja, mada novi Exynosi su odlični i što se toga tiče, ispostavilo se da su samo 990 i 2200 katastrofe.
Ovako iz lične perspektive, 17 Pro koji ja nosim ima bolju autonomiju nego ženin S25U, iako drugi ima znatno veći kapacitet (4000 vs 5000 mah). Nije sad tu da uporedim SOT, ali sam uveren da ona manje drnda telefon nego ja. Pogledaću baš malo kasnije pa pišem ovde.

A 3 dana baterije ne znam ko nudi, misliš na kineze?
Normalno! Samo gledaj šta će Honor da izbaci, već sada imaju 10k ali prelaze uskoro i na 12-15k baterije, ali ovo je Samsung tema, čak je i S26 ispao bolji od iPhonea 17 gde su me banovali sa teme tih prvih dana, eno ima poruka, ljudi se zahvaljivali Apple-u, potpuno ludilo. S26 ima mana, kamere, 128GB prostora, ali baterija radi odlično. Takođe je sramota što su podigli cene kao najveći proizvođač memorije zbog.. cene memorije. Meni su Kinezi no brainer je su godinama ispred ovoga što se prodaje u USA i EU, a povrh toga i baterija.

1775134414072.png

Hajde da se ne bavimo istorijom, ti si rekao da je iphone na poslednjem mestu po bateriji daleko iza Samsunga a evo ti test od juče da je slabiji i od SIM modela 17pm, sa esim modelom razlika bi bila još veća.
A ja iz ličnog iskustva znam da Samsung mnogo losije tretira stare korisnike (s23u dve godine upotrebe) nego neki drugi proizvođači. Tada ni taj Snapdragon ne pomaže kada namerno zeznu stvari

Prilozi

• IMG_0297.jpeg
    IMG_0297.jpeg
    150.1 KB · Pregleda: 84
Hajde da se ne bavimo istorijom, ti si rekao da je iphone na poslednjem mestu po bateriji daleko iza Samsunga a evo ti test od juče da je slabiji i od SIM modela 17pm, sa esim modelom razlika bi bila još veća.
A ja iz ličnog iskustva znam da Samsung mnogo losije tretira stare korisnike (s23u dve godine upotrebe) nego neki drugi proizvođači. Tada ni taj Snapdragon ne pomaže kada namerno zeznu stvari
Svako drugacije piše i kako sad koga uhvatiti za glavu i rep
Jedni pišu očajna baterija u odnosu na samsung , testovi po youtube pokazuje da S26U ima bolju bateriju .
Izgleda kako je ko plaćen ili koliko je platio😡

Није како је ко плаћен, него како ко тестира батерију. Генерално, на већини тестова разлика буде сат времена и мање у корист једног или другог табора, што само говори да је један боље оптимизован за друштвене мреже, други за мултимедију и тако. Најбитније је да и једни и други каскају за кинезима пола дана употребе.

Jedan ubija sve zivo u pozadini, nije to bas tako tesko. Imao sam 13Pro i par 3rd party aplikacija koje treba nesto u pozadini da sinhronizuju(Synology Photos recimo) apsolutno ne rade na iOS dok ih ne otvoris i drzis otvorene dok sinhronizuju da se ne ugasi ekran 😀 Izem ti automatizaciju. Na Samsung/Pixel, ako smo dosli iz parka sa klincima, dok smo seli u dnevnu sve vec sinhronizovano na NAS i moze da se gleda na tv. Telefon sve vreme bio u dzepu. Mora tu da trpi baterija, nema druge.

Imamo li neku insajdersku informaciju o sledećoj promociji za kupovinu i poklonima?! Neko reče da je prošle godine bilo u aprilu za S25 seriju... 🙂

Za proslu promociju je neko.ovde najavio unapred. A prosle godine jeste bila u aprilu. Mozda im tako dobro ide prodaja da ne moraju da dele poklone 😂

Jel neko uzeo neke od sledećih maski: Mous Limitless, UAG Civilian ili UAG Patfinder?
Interesuje me jel obod oko kamere štiti kameru kada se spusti na sto (jer nema zaštitnog oboda u donjem desnom uglu kamere).

Vidim na redditu da se ljudi žale da ne naleže lepo i da se verovatno oslanja na to ćoše. Problem je što većina testira tako što postavi telefon sa ekranom na dole i onda karticom/papirom vidi da je taj ugao izložeš, ali ne mora da znači ako se postavi ekranom nagore (možda je visina bočnog i gornjeg grebena dovoljna da izgidne skroz kameru od stola).

I kako rešavate ljuljanje kada leži na stolu?
- Ne znam zašto ne prodaju gumene padove (kao za nogice nameštaja) koje bi možda bile u obliku izvrnutog slova L (da prate suprotno ćoše) i da se samo zalepe). Razmišljam o tome u nekoj DIY varijanti (makar okruklo za nameštaj).

Nešto su svi proizvođači maski podbacili. Te ne radi bežično brzo punjenje na svim (dBrand rekao da je do Samsungove "nove Qi2.2" tehnologije, mada na Tank sa Anker radi 25W, dok na Grip sa istim neće preko 6W; možda zavisi od bežičnog punjača), te kamera nema dobru zaštitu, te dBrand Tank ima proglem sa Power dugmetom (prelako se pritisne i često neželjeno pališ/gasiš telefon, navodno ispravili pre mesec dana, ali jeda korisnik kupio posle tog datuma i opet kaže da se lako pritisne)...
- Hteo da uzmem Tank, ali je nabavka paprena (isporuka preko 65$ je besplatna, plus carina u EU i spedicija, što dođe dodatnih 20-25€).

Jel neko uzeo neke od sledećih maski: Mous Limitless, UAG Civilian ili UAG Patfinder?
Interesuje me jel obod oko kamere štiti kameru kada se spusti na sto (jer nema zaštitnog oboda u donjem desnom uglu kamere).

Vidim na redditu da se ljudi žale da ne naleže lepo i da se verovatno oslanja na to ćoše. Problem je što većina testira tako što postavi telefon sa ekranom na dole i onda karticom/papirom vidi da je taj ugao izložeš, ali ne mora da znači ako se postavi ekranom nagore (možda je visina bočnog i gornjeg grebena dovoljna da izgidne skroz kameru od stola).

I kako rešavate ljuljanje kada leži na stolu?
- Ne znam zašto ne prodaju gumene padove (kao za nogice nameštaja) koje bi možda bile u obliku izvrnutog slova L (da prate suprotno ćoše) i da se samo zalepe). Razmišljam o tome u nekoj DIY varijanti (makar okruklo za nameštaj).

Nešto su svi proizvođači maski podbacili. Te ne radi bežično brzo punjenje na svim (dBrand rekao da je do Samsungove "nove Qi2.2" tehnologije, mada na Tank sa Anker radi 25W, dok na Grip sa istim neće preko 6W; možda zavisi od bežičnog punjača), te kamera nema dobru zaštitu, te dBrand Tank ima proglem sa Power dugmetom (prelako se pritisne i često neželjeno pališ/gasiš telefon, navodno ispravili pre mesec dana, ali jeda korisnik kupio posle tog datuma i opet kaže da se lako pritisne)...
- Hteo da uzmem Tank, ali je nabavka paprena (isporuka preko 65$ je besplatna, plus carina u EU i spedicija, što dođe dodatnih 20-25€).
Kupi sa temua ili kako vec hoces zaštite za sočiva one su 200 kinti i ne razmišljaš o njima

^ Lik je farmovao lajkove, pošto je isprozivan da izmišlja, vadio se kako je neki bug sa display assistant-om bio i da je sve ok posle brisanja istog...

Ne kapiram to iznad poređenje, nisam ni fan Samsnuga, ali ekran napolju na suncu S26 Ultra razbija, svetliji od mog 16 PM, poredio jedan do drugog. Naravno nije bio upaljen privatni mod, upaliti to a na drugom telerfonu nemati isto takvo staklo privatno nije fer poređenje. Generalno jako dobar telefon, neku zamerku mu nisam našao, ne bih imao problem da ga koristim.

Svaka čast kako menjaš te telefone! 🙂

Da li je neko menjao CSC kod na S26 Ultri, radi dobijanja opcije snimanja razgovora?

Samsung je kompanija koja se ponasa globalisticki i imperijalisticki i kao takva, profit joj je na prvom mestu, pa tek onda zadovoljstvo korisnika. Svakim modelom gledaju sta mogu da nam uskrate, da nam dodatno naplate usluge, da nam uvale njihove procesore koji zaostaju za konkurencijom i tome slicno. Takodje, vidite da oni ne variraju po pitanju velicine ekrana za vecinu modela i serija, drze se 6.7 inca i samo stancuju, sto takodje govori da ih zanima samo sto jeftinija proizvodnja, a ne da daju siri izbor kupcu, odnosno korisniku. Njihove baterije su nastancovane za tu velicinu telefona, ako bi ponudili telefon od na primer 6.6 ili 6.5 inca, morala bi druga (manja) baterija da se proizvede, onda bi zaostajali po specifikacijama jer koriste staru tehnologiju i nece to da rade. Vrlo lukavo. Izmisljena je FE serija telefona navodno da slusa ljuditelje i ispuni njihove zelje, to se nije desilo, ta serija sluzi da se potrose zaostale komponente iz prethodnih serija koja stoje u magacinu. Nas godinama prave budala, mi kupujemo takve telefone, i zato ne zele nista da menjaju, jer im prodajam dobro ide. Kada im bude pala prodaja, i te kako ce poceti da slusaju korisnike. Dugo godina su intezivno ulagali u razvijanje softvera i tu su sada neprikosnoveni lideri, ali po pitanju harvera, poceli su da zaostaju za kinezima, sto mi je drago. Kinezima fali sada to ulaganje u sredjivanje softvera, da manje kopiraju Apple, da vise budu svoji, a mozda cak kopiraju vise Samsung koji se stvarno tu najvise otisao. Ne volim taj bezobrazluk Samsunga koji je sve izrazeniji iz godine u godinu. Nadajmo se da ce ove godine pasti prodaja S26 serije zbog losijeg ekrana, istih prevazidjenih kamera, uvaljivanja ponovo Exynos procesora, da se gospoda iz Samsunga malo zapita i ponudu nesto vise i inovativnije sto je stvarni napredak u odnosu na prethodne serije, a ne prodavanje magle.

Nazad
Vrh Dno