Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Imam dva originalna samsung od 45w, kao i onaj od 65w 3u1 što sam dobio na poklon ranije uz s24u. Međutim zavisi i od sobne temperature na kojoj se puni, moguće da ima i to uticaja. U glavnom koristim samsung od note 5 serije pa svake druge godine promenim, i svi su imali probleme sa pregrevanjem, pogotovo u letnjem periodu ako je napolju baš toplo. Kupiću onaj od 60w pa ću videti da li će se nešto promeniti.

Ja koristim jedan punjač od Samsung Tableta 5V 2A evo 14 godina.

Svaki dan, nekolilo puta, i nije šampion brzine, ali stavim telefon uveče, ujutru je pun. Dovoljno za mene.

Ima li neko ko je presao sa s24 ultra na s26 ultra i kako je zadovoljan prikazom ekrana napolju. Danas malo cackao vodece flagsipe u trznom centru i nekako mi s26 ultra ekran najbolje lezi. Privacy opcija ga ukanali totalno, mada mi nije ni potrbna. Vidljivost je odlicna na s24 ali samo zimi leti zacas dimuje prikaz.

Ima li neko ko je presao sa s24 ultra na s26 ultra i kako je zadovoljan prikazom ekrana napolju. Danas malo cackao vodece flagsipe u trznom centru i nekako mi s26 ultra ekran najbolje lezi. Privacy opcija ga ukanali totalno, mada mi nije ni potrbna. Vidljivost je odlicna na s24 ali samo zimi leti zacas dimuje prikaz.
Napolju je dosta bolji s24 ultra,jos ako je privacy ukljucen blago je reci katastrofa...

Samsung je uradio, da kažemo, solidan posao sa S26 Ultrom.

Ništa što softverski nije moglo na gotovo sve telefone od S21 ali šta je tu je, ima smisla upgrade sa S21/S22 i eventualno ako vam je baterija loša na S23/S24.

Naravno, kome iOS ne smeta, ajfon će uvek biti bolja kupovina

Ja ne znam zasto se ljudi hvataju za proste brojke. Jel imate nesto od pukog broja mAh? Ja koju god recenziju sam gledao ultra je u top 3. Bukvalno briše patos po trajanju baterije sa bilo kojim kinezom do 6000-6500 mAh. Da li bih voleo da je i Samsung ubacio bateriju od bar 6000mAh? Više od svega. Ali da bogoradam i pričam kako ću iz revolta da predjem na kineza sa 6500mAh baterijom, a istom tom kinezu baterija kraće traje...nema baš nikakvog smisla. To je izgleda ona standardna srpska filozofija da mu na polovnom autu pise 180 000 il da crkne. Ovi sa autoplaceva počeli sprdnju da teraju, prodaju auto 3 ili 13 godina, nebitno, na oba kilometraža 180k. Voli srbin brojke pa to ti je (iako zna da ga lažu).
U tome i jeste stos. Recenzija je jedno, iskustvo korisnika na forumu drugo

Problem sa recenzijama je što testiraju scenarije koje proizvođač može veoma lako da optimizuje tako da veličina baterije tu i ne bude toliko bitna - pogotovo pozivi, video, web..

Slabo viđam Samsunge sa više od 5.5h screen-on vremena ali ima ih i sa 7-8h

Ali zato sam lično imao screen-on od 12+ sati na jednom od tih "kineza" tako da ipak ima razlike

Probao dex, ma kakvi.

Nece to zameniti skoro PC.

U sustini je i dalje telefon koristis android aplikacije koje nisu bas optimizovane za veliki ekran.
Ja ga koristim na android tabletu od 13" i ok je upotreba app
E sad monitori su i duplo veći tako da nije čudo što android app nisu optimizovane za toliku rezoluciju i dijagonalu.
Mada tu je suštinski problem u Android studio IDE okruženju koji ima izradu GUI-a za telefon, tablet, sat, TV (koji je poseban i drugačiji android od onog što koriste mali gadžeti)
I nažalost nema za monitore što je apsurd, a takođe su podržani i tzv. fableti (telefoni na preklop)

Ja ne znam zasto se ljudi hvataju za proste brojke. Jel imate nesto od pukog broja mAh? Ja koju god recenziju sam gledao ultra je u top 3. Bukvalno briše patos po trajanju baterije sa bilo kojim kinezom do 6000-6500 mAh. Da li bih voleo da je i Samsung ubacio bateriju od bar 6000mAh? Više od svega. Ali da bogoradam i pričam kako ću iz revolta da predjem na kineza sa 6500mAh baterijom, a istom tom kinezu baterija kraće traje...nema baš nikakvog smisla. To je izgleda ona standardna srpska filozofija da mu na polovnom autu pise 180 000 il da crkne. Ovi sa autoplaceva počeli sprdnju da teraju, prodaju auto 3 ili 13 godina, nebitno, na oba kilometraža 180k. Voli srbin brojke pa to ti je (iako zna da ga lažu).
Nema nikakve veze sa polovnim autom, već sa time što na "kinezu" zaista baterija traje duže. To je činjenica... A marketing Samsung je dovoljno jak da još nekoliko godina tu ništa ne menjaju.

Pričamo kao da Samsung ima dobar softver i da ih je briga za korisnike pa sad kao nešto da ih branimo jer "makar nisu kinezi", malo preterujemo

Svi su prosek na svoj način a Samsung je već 4 godine ispod skoro svakog proseka, epl im je pobegao toliko da ni u snu više ne mogu da se takmiče sa njima, da su održali borbu makar na tom polju ali čak ni to

Pričamo kao da Samsung ima dobar softver i da ih je briga za korisnike pa sad kao nešto da ih branimo jer "makar nisu kinezi", malo preterujemo

Svi su prosek na svoj način a Samsung je već 4 godine ispod skoro svakog proseka, epl im je pobegao toliko da ni u snu više ne mogu da se takmiče sa njima, da su održali borbu makar na tom polju ali čak ni to
Blago tebi stvarno. Pitam se da li si imao uopšte neki Samsung pa i Apple telefon u poslednjih 10 godina, da bi mogao da napišeš ovakav početnički komentar.
Niko ne kaže da su Kinezi nešto apriori loše, naprotiv, za neke stvari treba da budu uzor i da nastave da guraju kako Samsung i Apple kao vodeći proizvođači ne bi bili ovoliko lenji, ali uzor u pogledu svojih softvera koje koriste u telefonima sigurno ne mogu biti.
Apple oduvek ima bolju optimizaciju ali u nebrojeno stvari kaska za Samsungom. Recimo, Samsung AI i Apple AI su nebo i zemlja. Sa druge strane, napredak iOS-a u zadnjih 10 godina nije prevelik, oduvek su bili dobri i posle Jobsa nisu preterano inventivni. Samsung 2015. i sada su dve potpuno neuporedive stvari, od buggy softvera koji smo svi prvog dana "ukidali" ubacujući custom ROM-ove sa XDA došli su do (skoro) perfekcije. Naravno da ima mana, ali unose i novine pa mora biti nešto i bagovito ali generalno jako je to malo stvari. Ono za šta im se može skinuti kapa je upravo taj OneUI napredak, kada bi i Exynos umeli tako da 'oprave ili da prosto odustanu od njega i posvete se optimizaciji.....

Prozoves jednog da je losiji od drugog, ne navedes kako i zasto, a da mu je treci pobegao po parametrima koje opet ne navedes. Onda kao argument imas "))". Pametnom dosta.

Da pošto sam se ja inače juče rodio da se raspravljam o samsungu sa likom koji se zove ni manje ni više nego Note10

neka hvala, preskočiću se ove patnje i mučenja sebe

tako da:

)),, 👍🏻

Prilozi

• Screenshot_2026-03-31-21-00-08-75_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2026-03-31-21-00-08-75_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    38.5 KB · Pregleda: 99
Reče "Ruža Rumena". 👀

Nego, da se vratimo na temu,
Ima li nekih baš značajnih poboljšanja u odnosu na s25u, vi koji ste uzeli 26? I dalje me kopka da gledam oglase za 25u pa bih da me još neko ohrabri i da kaže da NEMA 😅 pa da na miru dam 8k za bateriju i čekam taj "revolucionarni" 27u.

Bas tako, prosle godine, ako me secanje dobro sluzi bila je promocija od 5. aprila do 5. maja, sluske, adapter 45W i tablet. Videcemo sta ce progurati ove godine, ali mislim da je drugar u najgore moguce vreme uzeo telefon 😅
Da, ja sam uzeo tada. Bilo je negde u ovo vreme. Mislim kraj marta da je krenulo.

Nazad
Vrh Dno