Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Ako konkurencija/Apple/ ima bolji telefon ,lako se predje.Izmedju Iphonea i Ultre prevagnula je Ultra samo zbog zuuma.

Ako konkurencija/Apple/ ima bolji telefon ,lako se predje.Izmedju Iphonea i Ultre prevagnula je Ultra samo zbog zuuma.
Sam zum od 100x sam koristio maximum 10x puta iz cistog zezanja i realno je nepotreban, ali veca baterija itekako. Plus sto ukidaju stvari kao sto je osakacenja olovka znog par centi veceg profita je tek jajarski. Nista novo nisu donel zadnjih 4-5 godina osim da su napravili da premium urejaj izgleda kao sapun A serija od 300e.

@mrmilos Taj ĉuveni softver na Samsungu nije nešto posebno jer sam ja došao sa Honor uređaja i tamo mi softver ni najmanje nije smetao. Nisam osetio neko posebno unapređenje u svom korisničkom iskustvu ni na jednom polju. Bukvalno sam poreɗao ikomice kako su bile na Honor-u i vozi dalje.

Ne vidim u čemu to toliko kinezi kasne na tom polju, ne mogu da pričam za Xiaomi i ostale jer ih nisam koristio, ali Honor je imao sasvim okej softver, barem za mene lično.

A gde su Huawei i Honor pre toliko bili sa noćnim fotkanjem i zoom-om ne treba ni komentarisati. Ovo sve poslednjih nekoliko serija, recimo od S22U je čisto bugarenje Samsunga jer je Huawei popio ban i to je to.

Apple i Samsung se nisu nahranili dovoljno pa im je ćaća ubio konkurenciju.

Sa ovim poslednjim se slazem, Huawei je i meni bio odlican,a moram priznati da sam prvi Samsung uzeo tek 2021, i dobro mi je legao. Kum je imao xiaomi neki t pro, i izludeo je od softvera, to mi je jedini kinez u okruzenju, a i ono sto sam citao po netu. Ja nisam neki high end korisnik, i da me neko pita sta je manjkavost samsunga, rekao bih duze trajanje baterije, mada mi je i ovo sada najbolje koje sam do sada imao. Verujem da tako razmislja i vecina obicnih korisnika, a koji cine kriticnu masu kupaca. I kod applea i kod samsunga je tako, cist marketing.

Inace, nova ultra po ovom videu bukvalno ce s stopiti dizajnom sa vanila i plus modelom, meni licno se ne svidja.

Nisam ni ja neki zahtevan korisnik , daleko od toga, ali baš samim tim i želim da kažem da mi ne treba neki ultra high end you never saw it UX jer ga realno niko ni ne nudi....

Vidim ljudi prelaze sa LinuX-a na Windows da bi bolje radili - malo morgen , pa menjaju hardver, to je svet potrošačke elektronike....

Zamislite ljudi pređu sa Sony-a na Switch jer im se ne sviđa softver ili obrnuto..... Ne, bitmo je šta je "ispod haube" , a mnogi su kinezi davno mrsili konce Apple-u i Samsungu, pa su rešeni na malo drugačiji nač̣in....

Ovaj forum zaslužuje diskusiju na višem nivou, koliko vidim pristrasnost (da ne kažem fanboys) na visokom nivou.
Valjda diskutujemo sa činjenicama.
Nemam problem da kritikujem i nešto što koristim. Da li bih ponovo kupio s24u tada? Da.
Ali da telefonu ne vidim mane, to može samo zaljubljen čovek, a nije opravdano biti zaljubljen u predmet, kakav god da je.

Zato sto sam od svojih para kupio brdo samsunga, ukljucujuci i taj S24Ultra koji ima BT olovcicu i koja je vrlo korisna stvar. Doduse, ja ne vezujem svoju licnost za parce plastike i imam svako pravo da je kritikujem javno. Ako cemo tako, zasto ljudi kupuju ultru ako ne koriste olovcicu, tih beskorisnih zumova ima i na telefonima koji prave daleko bolje slike.

Vecina ne koristi olovku ali kupuje ultru jer je izbacen Note, kojem je bila namenjena. Veci displej i top spec su razlog zasto se kupuje U model.

Po meni nek mi da neko i najmanji razlog cemu ukidanje te opcije na olovci?Meni jako znaci i dosta je koristim na telefonu.Daj boze da ih kinezi sve vise pritisnu sa prodajom kako bi se malo trgnuli i pravili bolje uredjaje ovako zadnjih 5 godina stagnacija jer vide da prolazi.Sa druge strane s24 ultra koji posedujem ne vidim ni jedan telefon za koji bih bio zadovoljan u kompletu kao sa njim da bih ga zamenio.

Razlog je to sto su pilicari kao i svi ostali brendovi. Ne postoji savrsen telefon, svaki ima manu.
Kad mi dodje korisnik da ga povezem na firmin guest wireless, nemam problema sa Samsungom i iPhonom, onda dodje lik sa kinezom i eto problema.

Ne vezujem se za telefon.Namenjao sam ih se ,ne znam broj.Trenutni odnos cene i sta pruza pao je na s24u.Neke stvari su mi vazne neke nisu,tako biram telefon.Inace ne bi ponovo kupio isti telefon,svaki sam izgustirao posle nekog vremena.

Kad bi izbacili S24U sa brzim punjenjem, malo vecom baterijom i boljim kamera hardverom, mislim da bi to bilo blizu savrsenstva.

Pa tog koncepta su trebali da se drze...ovaj dizajn,baterija 6000-6500,kamere 3x i 5x jos vece i bolje senzore i glavna naravno 1inch neki da se ubaci,punjenje 70-80w i to je to.😅😆

Pa tog koncepta su trebali da se drze...ovaj dizajn,baterija 6000-6500,kamere 3x i 5x jos vece i bolje senzore i glavna naravno 1inch neki da se ubaci,punjenje 70-80w i to je to.😅😆
I šta onda godinu posle te da izbace, a da ujedno i opravdaju kupovinu tog narednog uređaja ? Teška priča, ovo što si naveo, ima da implementiraju kroz naredne 5 godine i to će eto svake godine biti kao neki upgrejd, a u međuvremenu će nešto i da zakinu, pa ćemo opet da čekamo to i tako u krug. Realno, danas su telefoni skoro pa isti, a o kupovini odlučuješ na konto toga gde imaš najmanje kompromisa. Meni OS / UI ne igra neku ulogu i to recimo ne posmatram kada analiziram uređaj pre kupovine, jer izmenjao sam od low enda do high end telefona, i kad namestim sve što treba prvih par dana, posle iskreno i ne primećujem više te neke specifičnosti po kojima se razlikuju, ali zato, npr, godinama mi je bilo muka svaki put kada je trebalo da prenosim fajlove sa Iphona na Windows, pa sam pored Iphona uvek nosio neki andorid flegšip. Videćemo šta bude 26u donela, ali svakako u opticaju je sve, fanbojisam je ono što im omgućava da nas j.. da izvinEte.

I šta onda godinu posle te da izbace, a da ujedno i opravdaju kupovinu tog narednog uređaja ? Teška priča, ovo što si naveo, ima da implementiraju kroz naredne 5 godine i to će eto svake godine biti kao neki upgrejd, a u međuvremenu će nešto i da zakinu, pa ćemo opet da čekamo to i tako u krug. Realno, danas su telefoni skoro pa isti, a o kupovini odlučuješ na konto toga gde imaš najmanje kompromisa. Meni OS / UI ne igra neku ulogu i to recimo ne posmatram kada analiziram uređaj pre kupovine, jer izmenjao sam od low enda do high end telefona, i kad namestim sve što treba prvih par dana, posle iskreno i ne primećujem više te neke specifičnosti po kojima se razlikuju, ali zato, npr, godinama mi je bilo muka svaki put kada je trebalo da prenosim fajlove sa Iphona na Windows, pa sam pored Iphona uvek nosio neki andorid flegšip. Videćemo šta bude 26u donela, ali svakako u opticaju je sve, fanbojisam je ono što im omgućava da nas j.. da izvinEte.

Pa da, ja sam ranije menjao telefone svakih 6 meseci sad nista ispod 2god i sa sadasnjim s24U sam prezadovoljan.Najvise mi je krivo sto je HTC propao kao firma kakvi su to telefoni bili...

Nazad
Vrh Dno