Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Jel ti kartica slucajno starija? Ja sam bukvalno prvi dan imao 5g na Ultri, mts.

Menjao sam pre mozda 2g.
Tamo pise da kartice koje podrzavaju 4G VoLTE ne moraju da se menjaju, sad ko je tu pametan ne znam 🤷‍♂️

Probaj si izdati e sim pa vidi,mozda radi.

Moraću da je zamenim. Da probam i to pošto i dalje ne radi.
Mislim da dzabe menjas karticu.Ja sam prosle nedelje svrnuo do yetela i prvo su mi aktivirali esim na s24 ultra i 5g ne radi.Posle je iskljucio esim i dao mi novu karticu i opet nema 5g.Csc mi je u tom trenutku bio EUY.Kod drugara koji je u yetelu i koristi isto s24 ultra i ima isti softver kao i ja i csc mu je EUY kod njega radi 5g, a kod mene ne radi.Ista mreza,isti model telefona i ista verzija softvera i isti csc.
Sta je problem nisam pametan?U yetelu mi covek koji tamo radi kaze da se ceka zakrpa od strane samsung srbija da bi to svima radilo.Sad da li je to bas tako ne znam i nisam bas siguran?Njima je najlakse da sve svale na samsung i cao.
Na kraju sam vratio csc koji je i dosao sa telefonom a to je XME i cekam da vidim da li ce posle nekog update stici 5g ili ne?

Probaj i varijantu da njegovu karticu stavis u tvoj telefon i da tvoju karticu stavis u njegov telefon

Da se ponovim, u MTS-u nemam 5g, na s25+, e sim. Zvao ih kazu pustaju selektivno deo po deo. Dete na s24 fe u MTS-u ima. Mozda ocekuju obnovu ugovora posto imam 3 meseca do kraja pa bude....

Probaj i varijantu da njegovu karticu stavis u tvoj telefon i da tvoju karticu stavis u njegov telefon
Ako je meni poruka upucena to ne mogu da uradim zato sto drugar u fonu koristi esim.Jedino da probam da stavim moju sim karticu kod njega u fon pa da vidim onda sta ce se desavati?

1000041060.jpg
Ja kad vam kažem da mi baterija traje dva dana, ja vas ne zezam. Ovo je i dokaz 🫣😇😁

First used date kod mene mart, obican s25, health 100%, cycle 288 😁 bice da je trebalo da uzmem uredjaj s vecim ekranom i vecom baterijom 🤣

Ako je meni poruka upucena to ne mogu da uradim zato sto drugar u fonu koristi esim.Jedino da probam da stavim moju sim karticu kod njega u fon pa da vidim onda sta ce se desavati?
Da, tebi.
Probaj i tu varijantu.
Mozes i Esim na drugi telefon. Obrise na njegovom i onda ucitas na svom.

Posle svih primera u komentarima najlogicniji zakljucak a opet sam po sebi bezveze zakljucak je da je pojedinim pretplatnickim brojevima(sim i esim ne telefonima bilo kojeg csc) onemogucen prijem 5g signala iz nekog razloga(a objasnjenje da je do samsung azuriranja dokazuje moju tvrdnju s kraja posta) koji niko iz ova nasa cetri bajna operatera ne zna a i ne ocekuje se da zna jer su totalno nestrucni bar onaj deo koji je zaduzen za korisnike.
Sto se mene tice iskljucio sam 5g trenutno jer 4g radi mnogo bolje(ne brze) a to je zato sto su nase mreze(hardver i softver) dju.re zivo, sto izmedju ostalog ogromnim delom utice i na povecanu potrosnju baterije.

Može li neko da proporuci masku za Edge model?
Imam Samsung oficijelnu silikonsku i Latercase, ali bih voljeo još jednu.

cerka ima s25+ a pre toga je imala s21fe na oba joj oznaka operatera ostala vip a ne sadasnji a1. telefon joj radi normalno.

Zanimljiva situacija (Šid) , S25U iz Yettel-a ne prikazuje 5G a S25U iz MTS-a sa istom Yettel karticom ima 5G 😳🤔...Screenshot_20260122_053158_Samsung Internet.jpgScreenshot_20260122_053112_Google.jpg

^ ima tu i otprilike 5-10% na WIFI kući dok sam bio , 5G prijem je odličan u centru grada gde sam većinu dana na poslu a i tel je dva meseca "star" a kad sam dobio januarski apdejt uradio sam hard reset telefona jer mi je brljavio povremeno (ubeđen sam da sam sa starog telefona pri Smart switch prebacivanju masu "đubreta" i koječega pokupio na S25U) ... Zaključak = odlično trajanje baterije .

Da dodam nešto a da nije o 5G, Home Up konačno radi za OneUI 8.5.

Valjda će pre toga stići i Google play ažuriranje... kod mene i dalje 1.jul 2025.

Moguće je da UI8.5 izađe i pre nego S26U a GP ažuriranje se u celom svetu na Samaungu "zakucalo" na jul ili oktobar = to je do Samsunga , nije do Google.

Nazad
Vrh Dno