Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Prebacim jutros csc na euy i 5g istog momenta proradi (yettel i mts)... Ne bi me cudili da ne radi samo nama koji smi menjali csc.
Na kraju uradim i ja to prebacivanje na EUY.Meni je bio EUX .Na kraju opet isto .Nema 5g .S25U
MTS mreza.
Gledao sam i ono CSC liste.Izmedju EUX i EUY nema neke razlike u podrzavanju zemalja.
Kad sam radio preko tog programa ,kad iscitas telefon Screenshot 2026-01-11 195556.png bilo mi na GR.EUX i nakon na EUY.Po treci put prebacim na MSR i dobijem RS.Al opet ne radi 5g.
Tako da ,vraticu na EUX .

Poslednja izmena:
Proveri da li ti je mts na kartici aktivirao 5G uslugu (umeju da čim čuju da je reč o Samsung telefonu napamet i pogrešno odgovore da nije do njih i da se čeka Samsung patch).

Dve S25U (izvorno sa EUY) i jedna S25U sa EUX prebačena na EUY - na sve tri tek nakon zahteva za aktivaciju je proradio mts 5G.

Na tim telefonima Yettel 5G radi automatski, bez potrebe da se zahteva išta.,

Poslednja izmena:
Proveri da li ti je mts na kartici aktivirao 5G uslugu (umeju da čim čuju da je reč o Samsung telefonu napamet i pogrešno odgovore da nije do njih i da se čeka Samsung patch).

Dve S25U (izvorno sa EUY) i jedna S25U sa EUX prebačena na EUY - na sve tri tek nakon zahteva za aktivaciju je proradio mts 5G.

Na tim telefonima Yettel 5G radi automatski, bez potrebe da se zahteva išta.,
Neda mi djavo mira 😁 i na kraju uzmem jos koji da probam .Probam EGY i pojavi se ikonica 5g al nestane brzo .Pretpostavljam da je prijem los.Tako da sam utvrdio da je pusteno na karticama.Vratio sam EUX .EGY je za Egipat.Bas me zanima dal ce biti onda tog update od Samsunga

Neda mi djavo mira 😁 i na kraju uzmem jos koji da probam .Probam EGY i pojavi se ikonica 5g al nestane brzo .Pretpostavljam da je prijem los.Tako da sam utvrdio da je pusteno na karticama.Vratio sam EUX .EGY je za Egipat.Bas me zanima dal ce biti onda tog update od Samsunga
Nema tu sta Samsung da azurira, telefon je 5g ready, u sta si se i sam uverio. Operateru je najlakse da prebaci na proizvodjaca i "skine te sa dnevnog reda". Cist primer, kolega u yettelu, ima s24+, ni dan danas nema 5g, zvao ih, bio u poslovnici, svi samo prebace na samsung i to je to, čekajte update (u medjuvremenu mu i stigao security patch i opet nista). E sad, sve bi to i imalo smisla da letos na odmoru u CG mu nije 5g radio normalno, a zamisli za srpski 5g treba update. Price za malu decu. Da dodam cisto da kolega i nije neki phone freak i ne zna da menja csc i slicno.

Zapravo se ovde baš dešava ta "priča za malu decu", ali dobro, nije sada toliko bitno, odrasli smo ljudi.

Ovih dana bi trebalo da stigne mesečni patch, pa ako I nakon toga ne proradi svima, onda definitivno postoji još neki problem.

Danas mi drug kaze na Samsungu s23+ mu radi 5g... I dalje mi nije jasno da od primerka do primerka zavisi kome radi a kome ne.

Nema tu sta Samsung da azurira, telefon je 5g ready, u sta si se i sam uverio. Operateru je najlakse da prebaci na proizvodjaca i "skine te sa dnevnog reda". Cist primer, kolega u yettelu, ima s24+, ni dan danas nema 5g, zvao ih, bio u poslovnici, svi samo prebace na samsung i to je to, čekajte update (u medjuvremenu mu i stigao security patch i opet nista). E sad, sve bi to i imalo smisla da letos na odmoru u CG mu nije 5g radio normalno, a zamisli za srpski 5g treba update. Price za malu decu. Da dodam cisto da kolega i nije neki phone freak i ne zna da menja csc i slicno.
Ma znao sam da je ready .Nego mi ono nije dalo mira i price da mozda nije pusteno na mojoj kartici.Nisam imao prilike u drugi proizvodjac uredjaja da stavim MTS karticu.
Za 5g znam sigurno ,imam Tomato sim .U Grckoj radio 5g ,kacio se regularno na Cosmonte.U Srbiji sam isto probao,povezala se na A1 ,normalno 5g ima.

Ortaku na Samsung A 34 mts kartica 5G radi a sinu isti telefon ne radi . Telefoni uzeti u MTSu

Ja i dalje nemam 5g...promenio i tarifu.. dok kod supruge na HM6 pro ima od kako su pustili a isto je kao i ja Mts..pisao sam Mtsu ovo su mi odgovorili..

Prilozi

• Screenshot_20260112_101247_Chrome.jpg
    Screenshot_20260112_101247_Chrome.jpg
    112.7 KB · Pregleda: 61
Nije komplikovano, bukvalno 5 klikova mišem. Ne gubi se garancija. A uputstvo imas na temi, potrazi. Mada imas i ovde
Odradio sam promenu csc-a na samsungu s24 ultra i sve je proslo regularno.I dalje nemam 5g ikonu na fonu.Yetel je u pitanju.
Sve je isto kao i na drugarovom fonu.Ista verzija softvera i sada nam je isti csc.Jedina razlika je ta sto on koristi esim a ja standardnu karticu koja je stara nekih 4-5 godina.Csc mi je bio XME a sada je EUY i koliko vidim nije do toga.
Ne znam da li moze biti do same sim kartice problem?Mada sam mislim pitao ovde u nekoj temi i rekose mi da nije do sim kartice.
Ostaje mi da svrnem do yetela da zamenim sim karticu ili da preko njih aktiviram esim pa da onda vidim sta se desava?

Prilozi

• viber_image_2026-01-11_23-56-39-382 CSC S24 ULTRA.jpg
    viber_image_2026-01-11_23-56-39-382 CSC S24 ULTRA.jpg
    444.9 KB · Pregleda: 49
  • viber_image_2026-01-11_23-54-09-768 csc 2.jpg
    viber_image_2026-01-11_23-54-09-768 csc 2.jpg
    64 KB · Pregleda: 36
Ja nisam postpaid nego pripaid pa nemam mobilne podatke po ugovoru,Nekad kad se desi da uplatim internet preko kredita (ili dobijem od operatera nekaeld) meni je taj internet 3G vise vuce na 2g nego na 3g al pise 3g.Neznam kako izgleda 4G A kamoli 5G..Predpostavljam posto nisam na ugovoru da me tako zakidaju za internet.Wifi radi savrseno

Ja nisam postpaid nego pripaid pa nemam mobilne podatke po ugovoru,Nekad kad se desi da uplatim internet preko kredita (ili dobijem od operatera nekaeld) meni je taj internet 3G vise vuce na 2g nego na 3g al pise 3g.Neznam kako izgleda 4G A kamoli 5G..Predpostavljam posto nisam na ugovoru da me tako zakidaju za internet.Wifi radi savrseno
verovatno imas prastaru karticu, proveri u yettel aplikaciji (Ostalo/Profil/SIM kartica)

Screenshot_20260112_122826_Yettel.jpg

Da li ima neko da je kupio telefon za vreme promocije kada se dobijao S25 FE i da mu jos uvek nije stigao telefon? Ja sam uzeo 23. septembra i jos uvek nema telefona. Znam da promocija traje do 31. januara al počinje da me hvala nervoza 🙂

Ja i dalje nemam 5g...promenio i tarifu.. dok kod supruge na HM6 pro ima od kako su pustili a isto je kao i ja Mts..pisao sam Mtsu ovo su mi odgovorili..
Promenite sim karticu. Zahtevajte kod operatera novu sim karticu(ne tarifu) koja kosta 200din i svi cete imati 5g.
Apropo diskusije o trajanju baterije na bilo kom uredjaju najveci potrosac je prijem mobilnog signala koji je non stop aktivan(osim u airplane modu) a nase mreza su tres zivi i na nivou ugande(izvinjavam se ugandjanima) pa tako sot varira od korisnika do korisnika ovisno o tome gde se nalazi i koliko je jak mobilni signal i sta radi na telefonu ali 99% porosnje zavisi od pomenutog mobilnog signala(ne mobilni podaci). Ovo za sot i ptrosnju za mene licno je totalno nebitno jer telefon ide na punjac svako vece imao 20% ili 90% baterije tako da je to najbezvezniji razlog za pljuvanje nekog uredjaja a ako je neko bas toliko zadrt ima eksternih baterija od sorte pa moze bez punjaca i po nekoliko dana.

Ma znao sam da je ready .Nego mi ono nije dalo mira i price da mozda nije pusteno na mojoj kartici.Nisam imao prilike u drugi proizvodjac uredjaja da stavim MTS karticu.
Za 5g znam sigurno ,imam Tomato sim .U Grckoj radio 5g ,kacio se regularno na Cosmonte.U Srbiji sam isto probao,povezala se na A1 ,normalno 5g ima.
Ne pusta ti niko 5g vec je poenta da li cip telefona podrzava 5g mrezu a isto tako je i sim kartica cip pa ako nije kompatibilna sa 5g neces imati 5g. Niko nije "pustao" ni 4g.

Odradio sam promenu csc-a na samsungu s24 ultra i sve je proslo regularno.I dalje nemam 5g ikonu na fonu.Yetel je u pitanju.
Sve je isto kao i na drugarovom fonu.Ista verzija softvera i sada nam je isti csc.Jedina razlika je ta sto on koristi esim a ja standardnu karticu koja je stara nekih 4-5 godina.Csc mi je bio XME a sada je EUY i koliko vidim nije do toga.
Ne znam da li moze biti do same sim kartice problem?Mada sam mislim pitao ovde u nekoj temi i rekose mi da nije do sim kartice.
Ostaje mi da svrnem do yetela da zamenim sim karticu ili da preko njih aktiviram esim pa da onda vidim sta se desava?
Kartica stara 5 god. verovatno nije konfigirisana za 5g..

Kao što rekoh u postu koji je obrisan... 5g ne radi kod nas u Novom Pazaru, ali zato kada sam otišao do Rožaja 5g sam od sebe proradio full... E sad ja sam povratak u našu lijepu nazvao ulaskom u zemlju iz LOTR i neko je obrisao post. 🤣
Naravoučenije je sledeće, ne menjajte ništa, ipak je do operatera... Kaskamo za CG. Možda što su u Nato ili idu prema Evropi faster then us...

Evo mog iskustva , tri Ultre od MTS , Yettel i A1. Yettel karticu ubacim u sva tri i samo ultra iz mts-a ima 5G sa Yettel karticom (csc je EUY) .

Ostao 5G, malopre vratio na THL i rsdi 5G na obe kartice.

Možda i ja jedan dan vratim CSC, ako budem pored računara da opet potražim ono uputstvo. Kod kuće sam na ivici 5G zone, tj nije ivica, već rupa od možda desetak kuća, a na poslu nisam ni gledao. Tehnički, bolje da ga nemam, nego da mi gubi/vraća signal svako malo.

Možda i ja jedan dan vratim CSC, ako budem pored računara da opet potražim ono uputstvo. Kod kuće sam na ivici 5G zone, tj nije ivica, već rupa od možda desetak kuća, a na poslu nisam ni gledao. Tehnički, bolje da ga nemam, nego da mi gubi/vraća signal svako malo.
Kod mene nije ostao 5g kad sam vratio na EUX.Stim sto kod mene se pojavila ikonica 5G na EGY CSC

Od pre neki dan kada mi je uključrna opcija "auto-rotate" zarotira i početni ekran. Nije tako bilo ranije.

Edit: našao u podešavanjima da ima opcija da rotira i home screen. Kako je to uključio sam od sebe, pojma nemam

Kad ste već kod sim kartica, i ja imam nešto stariju Telenor karticu pre Yettela. Telefon mi hvata 5g, mislim da je izvlačio oko 350mb(napolju), ali me opet zanima da li ima potrebe da tražim zamenu za neku noviju koja je možda bolja sa signalom ili brzinama za 5g?

Ne, jer imam slican rezultat, ali kad mi promeni baznu stanicu ide daleko vise. Dakle do bazne stanice je problem, ne do kartice.

Prilozi

• Screenshot_20260115_143948_Speedtest.jpg
    Screenshot_20260115_143948_Speedtest.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20260115_144250_Speedtest.jpg
    Screenshot_20260115_144250_Speedtest.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 24
Drugo što zaboravih da pitam, sećam se da sam instalirao GCAM na starom telefonu. Da li je neko instalirao na S25 FE ili drugim S25 modelima i kakvi su vam rezultati?

Nazad
Vrh Dno