Na kraju uradim i ja to prebacivanje na EUY.Meni je bio EUX .Na kraju opet isto .Nema 5g .S25UPrebacim jutros csc na euy i 5g istog momenta proradi (yettel i mts)... Ne bi me cudili da ne radi samo nama koji smi menjali csc.
Tako je i meni stiglo za oba .Sluzbeni i PribatniMeni je za mts stiglo obaveštenje da je aktivoran 5g (poslovni broj).
Neda mi djavo mira 😁 i na kraju uzmem jos koji da probam .Probam EGY i pojavi se ikonica 5g al nestane brzo .Pretpostavljam da je prijem los.Tako da sam utvrdio da je pusteno na karticama.Vratio sam EUX .EGY je za Egipat.Bas me zanima dal ce biti onda tog update od SamsungaProveri da li ti je mts na kartici aktivirao 5G uslugu (umeju da čim čuju da je reč o Samsung telefonu napamet i pogrešno odgovore da nije do njih i da se čeka Samsung patch).
Dve S25U (izvorno sa EUY) i jedna S25U sa EUX prebačena na EUY - na sve tri tek nakon zahteva za aktivaciju je proradio mts 5G.
Na tim telefonima Yettel 5G radi automatski, bez potrebe da se zahteva išta.,
Nema tu sta Samsung da azurira, telefon je 5g ready, u sta si se i sam uverio. Operateru je najlakse da prebaci na proizvodjaca i "skine te sa dnevnog reda". Cist primer, kolega u yettelu, ima s24+, ni dan danas nema 5g, zvao ih, bio u poslovnici, svi samo prebace na samsung i to je to, čekajte update (u medjuvremenu mu i stigao security patch i opet nista). E sad, sve bi to i imalo smisla da letos na odmoru u CG mu nije 5g radio normalno, a zamisli za srpski 5g treba update. Price za malu decu. Da dodam cisto da kolega i nije neki phone freak i ne zna da menja csc i slicno.Neda mi djavo mira 😁 i na kraju uzmem jos koji da probam .Probam EGY i pojavi se ikonica 5g al nestane brzo .Pretpostavljam da je prijem los.Tako da sam utvrdio da je pusteno na karticama.Vratio sam EUX .EGY je za Egipat.Bas me zanima dal ce biti onda tog update od Samsunga
Ma znao sam da je ready .Nego mi ono nije dalo mira i price da mozda nije pusteno na mojoj kartici.Nisam imao prilike u drugi proizvodjac uredjaja da stavim MTS karticu.Nema tu sta Samsung da azurira, telefon je 5g ready, u sta si se i sam uverio. Operateru je najlakse da prebaci na proizvodjaca i "skine te sa dnevnog reda". Cist primer, kolega u yettelu, ima s24+, ni dan danas nema 5g, zvao ih, bio u poslovnici, svi samo prebace na samsung i to je to, čekajte update (u medjuvremenu mu i stigao security patch i opet nista). E sad, sve bi to i imalo smisla da letos na odmoru u CG mu nije 5g radio normalno, a zamisli za srpski 5g treba update. Price za malu decu. Da dodam cisto da kolega i nije neki phone freak i ne zna da menja csc i slicno.
Odradio sam promenu csc-a na samsungu s24 ultra i sve je proslo regularno.I dalje nemam 5g ikonu na fonu.Yetel je u pitanju.Nije komplikovano, bukvalno 5 klikova mišem. Ne gubi se garancija. A uputstvo imas na temi, potrazi. Mada imas i ovde
![]()
[GUIDE] Enable Call Recording and Change the CSC of any Samsung Galaxy device for free - works in One UI 5.1
Hello everyone! In this updated guide I will show you how to change the CSC region of your Samsung Galaxy device, for FREE to get updates quicker and enable Call Recording. It works in Android 13 / One UI 5.1. 🧐 Steps: Go to the "Settings" of...xdaforums.com
verovatno imas prastaru karticu, proveri u yettel aplikaciji (Ostalo/Profil/SIM kartica)Ja nisam postpaid nego pripaid pa nemam mobilne podatke po ugovoru,Nekad kad se desi da uplatim internet preko kredita (ili dobijem od operatera nekaeld) meni je taj internet 3G vise vuce na 2g nego na 3g al pise 3g.Neznam kako izgleda 4G A kamoli 5G..Predpostavljam posto nisam na ugovoru da me tako zakidaju za internet.Wifi radi savrseno

Promenite sim karticu. Zahtevajte kod operatera novu sim karticu(ne tarifu) koja kosta 200din i svi cete imati 5g.Ja i dalje nemam 5g...promenio i tarifu.. dok kod supruge na HM6 pro ima od kako su pustili a isto je kao i ja Mts..pisao sam Mtsu ovo su mi odgovorili..
Ne pusta ti niko 5g vec je poenta da li cip telefona podrzava 5g mrezu a isto tako je i sim kartica cip pa ako nije kompatibilna sa 5g neces imati 5g. Niko nije "pustao" ni 4g.Ma znao sam da je ready .Nego mi ono nije dalo mira i price da mozda nije pusteno na mojoj kartici.Nisam imao prilike u drugi proizvodjac uredjaja da stavim MTS karticu.
Za 5g znam sigurno ,imam Tomato sim .U Grckoj radio 5g ,kacio se regularno na Cosmonte.U Srbiji sam isto probao,povezala se na A1 ,normalno 5g ima.
Kartica stara 5 god. verovatno nije konfigirisana za 5g..Odradio sam promenu csc-a na samsungu s24 ultra i sve je proslo regularno.I dalje nemam 5g ikonu na fonu.Yetel je u pitanju.
Sve je isto kao i na drugarovom fonu.Ista verzija softvera i sada nam je isti csc.Jedina razlika je ta sto on koristi esim a ja standardnu karticu koja je stara nekih 4-5 godina.Csc mi je bio XME a sada je EUY i koliko vidim nije do toga.
Ne znam da li moze biti do same sim kartice problem?Mada sam mislim pitao ovde u nekoj temi i rekose mi da nije do sim kartice.
Ostaje mi da svrnem do yetela da zamenim sim karticu ili da preko njih aktiviram esim pa da onda vidim sta se desava?
Sasvim moguće 🙂
Ali zaista ne mogu da kažem da mi 5G nedostaje.
Možda ti ostane 5G ako sada vratiš CSC.
Nema veze moj s25u nije od operatera vec je kupljen preko zvanicnog uvoznika, csc je EUY pa 5g radi od prvog dana. Trazi novu sim karticu kod tvog operatera i imaces 5g.Moja nije od operatera, možda i to ima veze.
Ostao 5G, malopre vratio na THL i rsdi 5G na obe kartice.
Kod mene nije ostao 5g kad sam vratio na EUX.Stim sto kod mene se pojavila ikonica 5G na EGY CSCMožda i ja jedan dan vratim CSC, ako budem pored računara da opet potražim ono uputstvo. Kod kuće sam na ivici 5G zone, tj nije ivica, već rupa od možda desetak kuća, a na poslu nisam ni gledao. Tehnički, bolje da ga nemam, nego da mi gubi/vraća signal svako malo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari