Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Sve zavisi od navika i potreba korisnika.
I ja sam oko 10 tak dana koristio uporedo 14 pm i S23 Ultru, dok se iPhone nije prodao.
I zaista ne bih ni pod razno mogao da koristim iPhone kao primarni telefon duže vreme.

^ takav odgovor prihvatam. Jer ne odgovara svakoj osobi isto, ali te fanboy fore stvarno su čista glupost i trovanje teme.

Ponadao sam se da će sa S25 serijom izbaciti S pen na Ultri.

Ja se ponadao da će imati zakrivljeni ekran ali ništa. Izgleda da su niži troškovi proizvodnje prioritet

Zakrivljeni ekran je lep, ali ima problem sa zaštinim staklom. Teško se namešta a jako puni zanači.
Ima nas koji ne koristimo zaštitno staklo. Čemu to?
Mislim shvatam ljude koji žele da zaštite telefon ali sa zaštitnim staklom to je skroz drugi telefon. Radije će da imam jetiniji telefon nego da stavljam staklo kojim se gube sva svojstva originalnog ekrana

Pa mislim da to mnogo ljudi ne koristi/ne želi a žele najjači model u ponudi.
Pa ono jeste ali, suštinski taj s-pen ima upotrebu smilsa kod zfold modela. Za ultre onako.
Ima nas koji ne koristimo zaštitno staklo. Čemu to?
Spašava display i to vrlo efikasno. Provereno. Zaštitno staklo pukne od pada načešće. a telefon ostane netaknut. Mada može da se namesti i na zakrivljenom ekranu ali teže.

Poslednja izmena:
Nema stakla koje štiti ekran bolje od dobre i kvalitetne maske sa side wallovima. Ja imam S24U i za ovih godinu dana se UAG Monarch pokazao kao vrhunska stvar, padova je bilo dosta ali je za sad sve dobro. Za bolje telefone staklo je promašaj je se ubija antiglare svojstvo plus sa nekim staklima ne radi fingerprint. Na nekom od prethodnih Note telefona sam imao staklo i neku fensi masku koja je bila samo lepa i prvi pad na ekran je razlupao staklo i ekran ispod. Samo dobra maska i ćao.

Nema stakla koje štiti ekran bolje od dobre i kvalitetne maske sa side wallovima. Ja imam S24U i za ovih godinu dana se UAG Monarch pokazao kao vrhunska stvar, padova je bilo dosta ali je za sad sve dobro. Za bolje telefone staklo je promašaj je se ubija antiglare svojstvo plus sa nekim staklima ne radi fingerprint. Na nekom od prethodnih Note telefona sam imao staklo i neku fensi masku koja je bila samo lepa i prvi pad na ekran je razlupao staklo i ekran ispod. Samo dobra maska i ćao.
Ukusi su različiti. Kod mene je obavezna što manja maska, jer sa maskom od "50g" dodatnih ne bih mogao, jer to više nije isti telefon. Meni je bitnije zastitno staklo, jer ne naruši toliko izgleda telefona, a imaš zasrtu i ako mi retko ispadne telefon.

Isto, bilo bi više mesta za veću bateriju, to mi više znači od olovke.
Mislim da nema potrebe za time koje sad vec baterije primenjuju. Ostaje samo da vidimo kada ce to Samsung da primeni, premda ne verujem da ce skoro, jer za njih pravi je konkurent samo Jabuka, a ona ima totalno drugaciji princip rada i koriscenje energije, sto dokazuje i ip 16 pm sa baterijom koja je slabija 600mAh od S24|U traje 2 dana lagano cak vise od S24U.
Dok je bio Huawei, to je firma kojoj moramo najvise da se zhavalimo sto danas imamo telefone koji traju po 2 dana sa baterijom, on im je bio pravi konkurent u svemu i naterao ih da budu bolji. Sto kamera sto baterija, samo cu da kazem P30 Pro i to je to, sve je jasno i ko pamti tu eru telefona.
A Jabuka od kada je konkurent, vratili smo se sa x10 na x5 opticki zum. Sve je jasno

iPhone 16PM ima bateriju od 4685mAh a S24U ima bateriju od 4855mAh, tako da je razlika 170mAh. Nisam koristio 16PM ali zato imam S24U i baterija traje odlicno.
Planiram da kupim S25U samo ako baterija bude najmanje u rangu sa ovom na S24U ili bolja, jer koliko vidim SD 8 Elite negde pokazuje da je stedljiviji a negde mu ni baterija od 6500mAh nije dovoljna da napravi neku veliku razliku u odnosu na ova dva modela o kome pisemo.

Pa mislim da to mnogo ljudi ne koristi/ne želi a žele najjači model u ponudi.
Gde si pazario? Kako izgleda ta maska?
iPhone 16PM ima bateriju od 4685mAh a S24U ima bateriju od 4855mAh, tako da je razlika 170mAh. Nisam koristio 16PM ali zato imam S24U i baterija traje odlicno.
Planiram da kupim S25U samo ako baterija bude najmanje u rangu sa ovom na S24U ili bolja, jer koliko vidim SD 8 Elite negde pokazuje da je stedljiviji a negde mu ni baterija od 6500mAh nije dovoljna da napravi neku veliku razliku u odnosu na ova dva modela o kome pisemo.
MIslim da će s25u biti jako dobar uređaj.

Poslednja izmena:
Znaci, samsung s24 sa 8GB sistemskog rama ce istog imati dovoljno za 7 godina azuriranja novih verzija androida sa sve aplikacijama, dok na novom S25 nece 8GB biti dovoljno.
Pa još nije sigurno koliko će rama koji model iz s25 serije. 8 sigurno, 12 99%, a 16 je upitno. 16Gb Rama poskupljuje uređaj a pitanje je da li je nephodno.
Iama modela tlefona koji imaj u istu platfoemu kao i s24u imaju po 16gb a nisu mu ni blizu.

^ ako je istina oko rumors S25U će biti 12/16gb. Verujem za naše 12gb a Kina i još koja zemlja će dobiti i sa 16gb.

^ ako je istina oko rumors S25U će biti 12/16gb. Verujem za naše 12gb a Kina i još koja zemlja će dobiti i sa 16gb.
Mislim da će pre biti 12/512 i 12/1TB i to za sve. Dok zvanično ne bude ne zna se ništa.
Za sada se zna samo geometrija telefona, taj neki dizajn a detalji nepoznati.
Čak nije sigurno da će 100% biti snapdragon.
Iznenadili su me što su na novom 10u tabletu stavili mediatek.
MIslim ne mora da bude pravilo ali...

Poslednja izmena:
^ zvanična objava će uskoro pa ćemo znati sve oko hardvera i cena. Mada nismo daleko od istine oko stvari koje smo naveli.

Izvinjavam se ja ostao na kapacitetu od IP13PM 🤦‍♂️
Hvala na ispravci svakako.
Onda ne znam o kakvoj to optimizaciji se prica kada su skoro pa isti sa baterijama S24U i IP16PM 🤷‍♂️

Prilozi

• 20241209_154322.jpg
    20241209_154322.jpg
    180.2 KB · Pregleda: 83
Moja zelja je samo da s25+ bude na snapu i da ima bar blize kamere ultri, jer ove na s24u su mi super. A menjao bih cisto zbog velicine, i S pen ne koristim ali se ne bih odrekao Snapa.

Isto i ja zbog velicine, mada ako kamere budu "lose" mozda uzmem honor magic 7 pro, jeste i on velik, ali je opet lakse jer je zaobljen telefon.

Sve se to znalo "odavno" samo je pitanje kako ce procesor da radi i da li ce biti neke razlike, a to cemo saznati za tacko mesec dana :)

Malo se prica o ovom najavljenom slim modelu... Deluje zanimljivo, kao nesto sto bi plus model u stvari trebalo da bude...
Ako stvarno bude Slim, to će biti dobra kupovina i sigurno će estetski izgledati fenomenalno.

Vrh Dno