Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Da, to sam i ja video. Slika u galeriji izgleda super i cim je editujes postane tamnija. Ne znam gde bih ovo podesavao...

Najvise izrazeno na videu. Snimim video, super izgleda u gallery i dok snimam. Cim pokusam da postujem negde na nakoj drustvenoj mrezi ili da posaljem preko vibera, vidim da je mnogo tamno. Uopste ne kontam....

Pa svaka drustvena mreza kompresuje i to opasno,zar ne?

Ma daj brate, ako ne mozes da pomognes, molim te ne odmazi. Ovo se nije desavalo na iphone, niti se desava na drugim telefonima, proverio sa ortakom. Em sto ovo o cemu mi pricamo nema veze sa kompresijom vec sa brightness levelom u samoj galeriji i camera app. Kada iskopiramo video na desktop, video je taman i nema veze sa onim osvetljenjem koje sam snimio.

Nemam pojma, moguce. Sad, ako mu iskljucim taj HDR, da li ce biti iskljucen i u samom zapisu u fajlu ili samo u preview? Ako uopste moze da se iskljuci...

Ja sam to primetio kada gledam HDR na tel i na kompu i zaista pre pustanja deluje da ce biti tamno a kada se pusti napanji osvetljenje verovatno i dobro je. HDR i ja tipujem da je.

Isto ovo imam i ja na iphone-u..pogotovo ako je live ukljucen, preview i galerija slika odlicna, krenem da postavim, skroz drugacija slika i tamna..

Ma daj brate, ako ne mozes da pomognes, molim te ne odmazi. Ovo se nije desavalo na iphone, niti se desava na drugim telefonima, proverio sa ortakom. Em sto ovo o cemu mi pricamo nema veze sa kompresijom vec sa brightness levelom u samoj galeriji i camera app. Kada iskopiramo video na desktop, video je taman i nema veze sa onim osvetljenjem koje sam snimio.
Што нападаш човека, први ти је написао да је HDR у питању, и то сигурно и јесте, ја сам имао исти проблем, искључио HDR, и решено.

Da, napisao je HDR bez konteksta. Sta HDR, gde HDR, gde sta da iskljucim, nema kontekst, ne pomaze. Druga poruka o kompresiji, nidje veze, baca krivicu na drustvene mreze i kompresiju a sve vreme pricamo o brithness levelu u camera i gallery app.

Da, napisao je HDR bez konteksta. Sta HDR, gde HDR, gde sta da iskljucim, nema kontekst, ne pomaze. Druga poruka o kompresiji, nidje veze, baca krivicu na drustvene mreze i kompresiju a sve vreme pricamo o brithness levelu u camera i gallery app.
Ja sam ti napisao gde da ugasis hdr snimanje, uzmes, probas, izguglas, raspitas se.
Evo, ovoliko je prosto uputiti se ako, si dovoljno radoznao.

Prilozi

• Screenshot_20250709_145200_Chrome.jpg
    Screenshot_20250709_145200_Chrome.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 97
Da, i onda sam pitao (2 puta) da li se na taj nacin iskljucuje HDR snimak ili samo HDR preview u gallery i camera app. Jer, nije mi cilj da iskljucim HDR snimak da bih iskljucio overbrithness u camera i gallery app. U smislu da ne zelim da pravim taj kompromis jer volim HDR snimke.

Па искључи, па пробај, није ваљда толико цимање опет укључити. Иначе било је подешавање да је омогућен HDR приказ у галерији, који се доста раликовао од онога што сте снимили/сликали, али не могу да нађем на UI 7 где је то.

U podešavanja video zapisa, pa napredna podešavanja video zapisa i na kraju isključi hdr 10+. Kada gledaš video u galeriji izgleda odlično, čim pošalješ video nekome katastrofa kako izgleda. Meni je to pravilo problema

Prilozi

• Screenshot_20250709_162115_Camera.jpg
    Screenshot_20250709_162115_Camera.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 81
Kod mene tu pise samk HDR.

Ma retardiran je. Mislio sam da je auto HDR, al nije. Iskljucio i HDR 10+, iskljucio i auto brightness, ma jok ne ebe covek zivu silu, i dalje osvetljava ekran kad se snima video. Ovaj telefon je definitivno retardiran. Potpisujem.

Ma jok, stoji na normal. Ne moze da se iskljuci, moze da se izabere normal i bright.
Jeste HDR 10+ opcija u pitanju. Al ako je iskljucis, onda ti ni snimak vise nije HDR 10+... Znaci golo go*no....

Poslednja izmena:
Izabereš video za snimanje
Settings
Advanced video options
Izabereš H264 (most compatible).

Ćaooo

Da li je neko dobio poklone iz promocije, a da mu je odboreno između 20-27. aprila?

Ajde ukratko s25 ultra valja li? Supruga zeli novi Samsung,ali ne obican.Ja sam joj peporucio S25 ultru,onako na fles.Ko zna mozda na kraju ja ga uzmem.

Supruga jos uvek koristi S8+ koji je poceo da odkazuje.Slabo se razume u telefone ,pa joj je logican naslednik S25+.Moja ideja je Ultra.Voli veliki ekran ,dobru kameru.
Mislim da je S24 Ultra losiji?Iako je malo jeftiniji.

S24 ultra je bolji u svakom pogledu od 25+
Nije bas u svakom pogledu...ima razlike ali jedina veca razlika je u kamerama sto mozes smatrati i jedinu prednost S24 ultra.

Sto se tice performansi kod oba modela...

1752215996053.png

Nazad
Vrh Dno