Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Otključa brzo, ali ima zastoj kada klikneš na ekran da se upali, malo kašnjenje?
Zato što je tek ugašen, a ovo je AOD. Kada bi sačekao malo, pali se odmah. Drugo nemoj da sad varamo krivine i pravimo se naivni, pričalo se o lubrifikaciji palca, kako bi mogao telefon da se otključa..

Koji se to telefon otključava momentalno ako mu je ekran "ugašen" tj nije pobuđen?

Koji se to telefon otključava momentalno ako mu je ekran "ugašen" tj nije pobuđen?
Pa ako nema ništa na ekrnau i ekran nije umazan uvek radi. Inače jako dobro rešenje je da taj senzor nije integrisan u ekran. To nije pravi senzor nego prakično ekran pročita taj otisak na tom mestu i kompjuter ti otkljuća telefon. Da je senzor onda bio to trebalo da bude razdvojeno. Namenski senzor je to radio dosta bolje. Verovatno je izbačen ne kao zato što je ovo mnogo bolje rešenje nego da bi se uštedelo. Imaš i tu funkciju ali rešeno tako da njima bude jeftinije a ti da platiš više jer si dobio nešto novo.

Dal je normalno da se baterija za 7 sati izprazni za 7% a da se telefon uopste ne koristi?

Pa ako nema ništa na ekrnau i ekran nije umazan uvek radi. Inače jako dobro rešenje je da taj senzor nije integrisan u ekran. To nije pravi senzor nego prakično ekran pročita taj otisak na tom mestu i kompjuter ti otkljuća telefon. Da je senzor onda bio to trebalo da bude razdvojeno. Namenski senzor je to radio dosta bolje. Verovatno je izbačen ne kao zato što je ovo mnogo bolje rešenje nego da bi se uštedelo. Imaš i tu funkciju ali rešeno tako da njima bude jeftinije a ti da platiš više jer si dobio nešto novo.
O čemu ti ? Na S24U senzor otiska je ultrazvučni i potpuno je nezavisan od ekrana. Ima opcija da bude uvek aktivan ( i kad je ekran isključen) i ako to aktiviraš i nasloniš prst na mesto gde je senzor telefon se otključa i pre nego upali ekran.

Koji bi program ili nacin predlozili provjeru u kakvom je stanju baterija na telefonu,osim samsung membersa,jer po meni nije relevantan,zato sto sam provjeravao na samsung s22 kod supruge i pokazuje da je dobra,a znam da je jako losa,ne drzi ni pola dana sa minimalnim koristenjem,imam osjecaj da je i moja na s24 oslabila od kako mi neki dan telefon restrovao prilikom fotografisanja tj.obrade slike sa 50 fps.
Imate li prijedlog?

Koji bi program ili nacin predlozili provjeru u kakvom je stanju baterija na telefonu,osim samsung membersa,jer po meni nije relevantan,zato sto sam provjeravao na samsung s22 kod supruge i pokazuje da je dobra,a znam da je jako losa,ne drzi ni pola dana sa minimalnim koristenjem,imam osjecaj da je i moja na s24 oslabila od kako mi neki dan telefon restrovao prilikom fotografisanja tj.obrade slike sa 50 fps.
Imate li prijedlog?
Pitanje je da li postoji softverski nesto relevantno. A sad bas da rasklapas telefon i da meris instrumentima fizicki bateriju malo je ludost. Mada ne znam ni kako bi je izmerio u kucnim uslovima. A pitanje je i u servisu nekom. Ja nisam cuo da to rade.

Dal je normalno da se baterija za 7 sati izprazni za 7% a da se telefon uopste ne koristi?
A zašto ne bi bilo normalno? Nisu tu samo pozadinski procesi, hvatanje signala isto vuče bateriju.
Napuni bateriju na 100%, pogasi sve procese i stavi u ofdline režim pa vidi dal će i kolioo trošiti bateriju.
Konkretno moj S24+ za 7 sati noću, kad se ne koristi, ali ništa nije ugašeno, potroši 5-7% baterije.

Nijedan, tehnicki...
Ali moze se izvesti sa modelima koji imaju citac otiska prstiju na power dugmetu - dok stiskas power pali se ekran ili gubi AoD i odmah ga otkljucava citanjem otiska... I nema gresaka...
Sto mi je licno najbolja opcija za pozicioniranje citaca otiska prstiju, ovo ispod ekrana iako "elegantnije" mi i nije logicno zbog eventualnih problema sa aftermarket zastitama...

A zašto ne bi bilo normalno? Nisu tu samo pozadinski procesi, hvatanje signala isto vuče bateriju.
Napuni bateriju na 100%, pogasi sve procese i stavi u ofdline režim pa vidi dal će i kolioo trošiti bateriju.
Konkretno moj S24+ za 7 sati noću, kad se ne koristi, ali ništa nije ugašeno, potroši 5-7% baterije.
Wifi je bio ugasen, kao i mob.podaci,za 7 i po sati potrosio 7%baterije,znaci to je prihvatljivo.

Wifi je bio ugasen, kao i mob.podaci,za 7 i po sati potrosio 7%baterije,znaci to je prihvatljivo.
Imas jos 88 stvari koje mogu da trose bateriju. Daj nam sliku one specifikacije cele. Ali ne tamo gde je sot, nego gde su procesi, cini mi se u develop podesavanjima.

Probaj Battery One...

Imas jos 88 stvari koje mogu da trose bateriju. Daj nam sliku one specifikacije cele. Ali ne tamo gde je sot, nego gde su procesi, cini mi se u develop podesavanjima.
Gdje tacno mislis da udjem pa da slikam to,preko ove app ili na samom telefonu posto nemam na ovoj app tu opciju devel podesavanja.

Evo S24 Ultra npr. Zaključan, ekran isključen i na prvi dodir palca iste sekunde otključa. Tako ga otključavam mesecima. Isto je radio i na S22 Ultra. Na Mi 10 sam morao malo duže da držim palac jer je bio optički senzor, ali takođe je otključavao telefon iz stanja mirovanja.

Postoji opcija u podešavanjima da se telefon otključava bez potrebe za buđenjem ekrana.

Prilozi

• Screenshot_20250104_213826_Settings.jpg
    Screenshot_20250104_213826_Settings.jpg
    74.1 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20250104_213833_Settings.jpg
    Screenshot_20250104_213833_Settings.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot_20250104_213843_Settings.jpg
    Screenshot_20250104_213843_Settings.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20250104_213853_Settings.jpg
    Screenshot_20250104_213853_Settings.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20250104_213859_Settings.jpg
    Screenshot_20250104_213859_Settings.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 13
da li koristite samsung dex na ovom telefonu? gledam neki usb hub za kupovinu pa ne nalazim ono sto sam zamislio.. s8 je imao onaj samsung dex stand sa sve malim ventilatorom koji hladi telefon ali ne nalazim tako nesto

EE-MG950_07_Top-Side-Open_Black_16152207.png

Baš sam pre par dana koristio par sati dex na laptopu. Iznenadilo me da je telefon bio prilično mlak. Doduše, editovao sam neke tabele i tekstove i slušao YT. Fino ono radi..

Video sam na YT neki hub koji ima opciju punjenja (dodatno napajanje), ako nadjem postavljam..

Ovaj hub sam imao za Note8, poklonio ga nekome..

Ja koristim hub od Dell laptopa,jeste malo glomazniji,ali radi sve kako treba.

trebalo bi svaki da ima opciju za punjac, kao i HDMI i bar jedan USB A port, ima ih i sa vise portova, ali ne mogu da nadjem neki sa hladjenjem.

jedino npr kombinacija ovog stenda i haba
Screenshot_20250104_225823_AliExpress.jpg
Screenshot_20250104_225936_AliExpress.jpg

Nazad
Vrh Dno