Otključa brzo, ali ima zastoj kada klikneš na ekran da se upali, malo kašnjenje?Ne znam kako smo došli do toga da ovo nije dovoljno dobro..
![]()
New video by Stefan Jovanovic
photos.app.goo.gl
#nisamGAlizo
Zato što je tek ugašen, a ovo je AOD. Kada bi sačekao malo, pali se odmah. Drugo nemoj da sad varamo krivine i pravimo se naivni, pričalo se o lubrifikaciji palca, kako bi mogao telefon da se otključa..Otključa brzo, ali ima zastoj kada klikneš na ekran da se upali, malo kašnjenje?
Pa ako nema ništa na ekrnau i ekran nije umazan uvek radi. Inače jako dobro rešenje je da taj senzor nije integrisan u ekran. To nije pravi senzor nego prakično ekran pročita taj otisak na tom mestu i kompjuter ti otkljuća telefon. Da je senzor onda bio to trebalo da bude razdvojeno. Namenski senzor je to radio dosta bolje. Verovatno je izbačen ne kao zato što je ovo mnogo bolje rešenje nego da bi se uštedelo. Imaš i tu funkciju ali rešeno tako da njima bude jeftinije a ti da platiš više jer si dobio nešto novo.Koji se to telefon otključava momentalno ako mu je ekran "ugašen" tj nije pobuđen?
O čemu ti ? Na S24U senzor otiska je ultrazvučni i potpuno je nezavisan od ekrana. Ima opcija da bude uvek aktivan ( i kad je ekran isključen) i ako to aktiviraš i nasloniš prst na mesto gde je senzor telefon se otključa i pre nego upali ekran.Pa ako nema ništa na ekrnau i ekran nije umazan uvek radi. Inače jako dobro rešenje je da taj senzor nije integrisan u ekran. To nije pravi senzor nego prakično ekran pročita taj otisak na tom mestu i kompjuter ti otkljuća telefon. Da je senzor onda bio to trebalo da bude razdvojeno. Namenski senzor je to radio dosta bolje. Verovatno je izbačen ne kao zato što je ovo mnogo bolje rešenje nego da bi se uštedelo. Imaš i tu funkciju ali rešeno tako da njima bude jeftinije a ti da platiš više jer si dobio nešto novo.
Ultrasonični 😂O čemu ti ? Na S24U senzor otiska je ultrazvučni i potpuno je nezavisan od ekrana. Ima opcija da bude uvek aktivan ( i kad je ekran isključen) i ako to aktiviraš i nasloniš prst na mesto gde je senzor telefon se otključa i pre nego upali ekran.
Pitanje je da li postoji softverski nesto relevantno. A sad bas da rasklapas telefon i da meris instrumentima fizicki bateriju malo je ludost. Mada ne znam ni kako bi je izmerio u kucnim uslovima. A pitanje je i u servisu nekom. Ja nisam cuo da to rade.Koji bi program ili nacin predlozili provjeru u kakvom je stanju baterija na telefonu,osim samsung membersa,jer po meni nije relevantan,zato sto sam provjeravao na samsung s22 kod supruge i pokazuje da je dobra,a znam da je jako losa,ne drzi ni pola dana sa minimalnim koristenjem,imam osjecaj da je i moja na s24 oslabila od kako mi neki dan telefon restrovao prilikom fotografisanja tj.obrade slike sa 50 fps.
Imate li prijedlog?
Ovako meni prikazuje,kao da je dobra.@aco77 pogledaj šta kaže ovaj u odeljku za bateriju.
Pogledajte prilog 474640![]()
Device Info HW - Apps on Google Play
Hardware and software information app for Android devices.play.google.com
A zašto ne bi bilo normalno? Nisu tu samo pozadinski procesi, hvatanje signala isto vuče bateriju.Dal je normalno da se baterija za 7 sati izprazni za 7% a da se telefon uopste ne koristi?
Nijedan, tehnicki...Koji se to telefon otključava momentalno ako mu je ekran "ugašen" tj nije pobuđen?
Wifi je bio ugasen, kao i mob.podaci,za 7 i po sati potrosio 7%baterije,znaci to je prihvatljivo.A zašto ne bi bilo normalno? Nisu tu samo pozadinski procesi, hvatanje signala isto vuče bateriju.
Napuni bateriju na 100%, pogasi sve procese i stavi u ofdline režim pa vidi dal će i kolioo trošiti bateriju.
Konkretno moj S24+ za 7 sati noću, kad se ne koristi, ali ništa nije ugašeno, potroši 5-7% baterije.
Imas jos 88 stvari koje mogu da trose bateriju. Daj nam sliku one specifikacije cele. Ali ne tamo gde je sot, nego gde su procesi, cini mi se u develop podesavanjima.Wifi je bio ugasen, kao i mob.podaci,za 7 i po sati potrosio 7%baterije,znaci to je prihvatljivo.
Gdje tacno mislis da udjem pa da slikam to,preko ove app ili na samom telefonu posto nemam na ovoj app tu opciju devel podesavanja.Imas jos 88 stvari koje mogu da trose bateriju. Daj nam sliku one specifikacije cele. Ali ne tamo gde je sot, nego gde su procesi, cini mi se u develop podesavanjima.
Evo S24 Ultra npr. Zaključan, ekran isključen i na prvi dodir palca iste sekunde otključa. Tako ga otključavam mesecima. Isto je radio i na S22 Ultra. Na Mi 10 sam morao malo duže da držim palac jer je bio optički senzor, ali takođe je otključavao telefon iz stanja mirovanja.Koji se to telefon otključava momentalno ako mu je ekran "ugašen" tj nije pobuđen?
Evo ga.
Imas i gore tri tackice. Pokaze ne sistemske.Evo ga.
Evo ga,kod mene stoji da su to cesirani procesi.Imas i gore tri tackice. Pokaze ne sistemske.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari