Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Što glupost, meni nije jasno što nisu delili uz telefon neki od 120W da bude još bolja ponuda :)
 
Glupo je sto sad daju adapter uz tel i to reklamiraju samo tako, kao da su dali ne znam sta, a za 2-3 meseca bice poklon sat uz tel, nidje veze. Da daju sad sat uz tel bila bi jos veca potraznja.
Nego da napisem nesto o ultri, novi aod deluje mnogo dobro i zanimljivo, svaka cast za ovo, bez obzira sto skida ocigledno dosta bateriju.
 
Da budem glup u društvu, šta je banding? Za grain problem znam
Banding su vidljive linije na displeju usled ograničenog color depth-a(ne znam kako se kod nas to kaže, možda "limitacija nijansi boja") . Ako si nekad imao prilike da vidiš kako izgleda slika na windowsu sa 256 boja i sa 16 ili 32 milliona boja, e to je to. U ovom slučaju na telefonima se odnosi uglavnom na nijanse crne, tačnije sive, tada je najvidljivije. S obzirom da svi znamo da ekrani savremenih telefona mogu da prikažu 1 milijardu boja, pretpostavljam da je neka greška u drajveru za grafiku ili matrica displeja nije dobra.
 
Jasno. Nadam se da mogu apdejtom da reše, kao što je Apple rešio onaj svoj, šatro "burn in"
 
Imam problem sa prijavom na Members aplikaciji za pravna lica - stignem do koraka gde treba da pošaljem ugovor sa operaterom i aplikacija se samo zatvori. Da li je neko imao sličan problem?
 
Probaj sa drugog uredjaja. Mene je tako zezalo sa telefona pa sam odradio sa tableta.
 
Što se tiče punjača, nije problem u njemu nego u kablu.
Onaj isporučen uz S24 može samo do 25w puniti.
Dakle ne samo punjač, nego i odgovarajući kabel treba kupiti!

"There's also the matter that the bundled cable in the S24 Ultra's box is only good for 3A, while maxing out the 45W rating using Samsung's PPS would require going above that."
 
Taj punjač neću ni dobiti, danas je 21. i teško da ću dobiti do 26. uređaj... Kakva nebuloza...
 
Da li treba da se dobije jos jedan mail posle ovo za punjac
Poštovani,
Vaša registracija je prihvaćena.
Nakon provere priložene dokumentacije primićete e-mail sa više informacija o statusu vaše registracije.
 
Ovo je bas dobro sredjeno. Znali se nesto kad ce u ostatku sveta?
Trebalo bi 23. u Kanadi kako su najavili preko jednog od operatera tamo. I tada bi trebalo i globalno da započne, ali za razliku od Apple, Samsung tu kao i obično isporučuje ažuriranje u različito vreme za svaki region. Ja čekam taj famozni apdejt pa da izvagam s24 ultra ili 15 pro max. Oduvek sam bio privrženiji Samsungu, samo me ta kamera nervira...
 
Kako su ovo konfuzno uradili oko baterije. Piše potrošnja baterije 93% a ti imaš još 10%. Koliko je stvarno iskoristio baterije?
vidi ja te dijagrame nikad nisam gledao...ono sto cu da ti kazem onako seljacki je da je sve sto moze da se ukljuci na telefonu osim lampe ukljuceno po ceo dan i dve kartice se koriste i silujem ga sa mailovima,tiktokom,vozim dron 90 minuta jel ga koristim kao ekran na dzoistiku i u devet uvece ima 50 posto baterije...to je bar 40% jace nego sto sam imao na iphone 13 pro telefonu i ja sam prezadovoljan.....eto da ne gledas brojke i dijagrame situacija je takva!!!!
 
^ instaliraj gsmbattery pa preko njega pogledaj, sigurno će biti mnogo realnije stanje. Samo da se zna da ne govorim da ima S24U lošu autonomiju nego konfuzno pokazivanje.
 
Prilično realan test,meni je SOT lošiji nego s S23Ultra.
Neke apk nisu podržane tipa torrenta ili instapro uzdam se u apdejt mada teško biće da je API ograničio
A zanimljivo da je identičan test sproveo sa Exynos S24 na LTE i izdržao je duže od SD Ultre.
Znači nije taj Exynos toliko loš kao što se priča, bar ovaj Exynos 2400.
 
Danas bi trebao da krene taj novi update?
Nikako mi nije jasno kako su pustili telefon bez vivid(tj ne radi). Pa svaka iole ozbiljnija firma ima QA testere.
 
Ako su vam odobrili poklon, a mrzi vas da čekate, možete otići do njih da pokupite.

Ja sam tako otišao za sat i slušalice već dva puta, kada sam flip 4 i 5 kupovao.

Ulica Boška Petrovića, ako se dobro sećam.
 
Do kog datuma su moguće prijave, do 26.02.?!
 
Stigao mi običan S24 pre neki dan. Grain-om se nisam preterano bavio ali mogu da potvrdim da vivid kao ni advanced settings kao ni adaptive display ne prave nikakvu razliku bar na mom telefonu. Deluje kao da je zakucan u "normal" modu.
 
Nazad
Vrh Dno