Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

A šta to ne dozvoljava kod snapdragon? Veće ikonice i neka feature na nivou predškolskog uzrasta i odmah ga nazovu novi android 15... Nažalost izgleda da nailazimo na neku barijeru u telefonskoj industriji što se tiče i hw i sw.

A šta to ne dozvoljava kod snapdragon? Veće ikonice i neka feature na nivou predškolskog uzrasta i odmah ga nazovu novi android 15... Nažalost izgleda da nailazimo na neku barijeru u telefonskoj industriji što se tiče i hw i sw.
Što nažalost? Je l' treba da usisava i ide na posao? Ne znam šta ljudi očekuju od telefona ne kapiram.

Neka se unapredi kamera i cena dole i to je sasvim ok.

Neka se unapredi kamera i cena dole i to je sasvim ok.
O kakvoj ceni pričaš? 😅Ja mislio ti si ozbiljan, pričamo o hw i sw napredku a ti o ceni. Normalno je da ako se tehnologija razvija i omasovi onda to bude jeftinije. Ovako kad bude stalo sve, samo će cene da rastu kao što rastu poslednje 2 godine.

O kakvoj ceni pričaš? 😅Ja mislio ti si ozbiljan, pričamo o hw i sw napredku a ti o ceni. Normalno je da ako se tehnologija razvija i omasovi onda to bude jeftinije. Ovako kad bude stalo sve, samo će cene da rastu kao što rastu poslednje 2 godine.
O ceni koja konstantno ide gore, a nikakvog napretka nema niti će biti. Tako da može cena dole ako nije problem za đubrad poput Samsunga i Apple.

Mislim da je AI previse ishajpovan. Ai je postojao i pre, ne znam zasto se ljudi toliko loze, i dozvoljavaju sebi da im sad na to uzimaju pare. Cuj Ai u telefonu , sta ce on to da obavlja sto do sad nije moglo? Gledam po temama ljudima je najzanimljivije sto Ai pravi neke slike kerefeke, tipa brokoli koji lici na Mesija i sto ti sliku devojke automatski prebaci u ratnicu mid age-a. Jel to zaista vredno lozenja? S24 ce biti samo dobra produzena ruka s23ke da se ljudi jos malo izvrte do S25 kad ce mozda nesto vise uraditi po pitanju baterije msm na prvom mestu i pwm na drugom.

Ja mislio da si ti mene stavio na ignore.
Nema potrebe da se ljutiš što moj telefon pravi bolje fotke od tvog.
Izbacio sam par puta nekoliko dobrih kanala za gcam, izvoli posluži se 😁
Evo ja cu sa mojim 5 god starim mobilnim da napravim 10x bolje fotke od tvojih a mogu i da ponesem svoju FF opremu, da vidis sta je stvarno milc, sta moze i da te naucim malo fotografiji, moze da ti koristi. Ne treba ni dva'es maraka da nosis. :)

Treba biti objektivan i reci da gcam ipak radi posao bar za klasu iznad svih ostalih, i da fotke sa istim izgledaju bolje nego kod samsunga i ostalih...
Ali to se uglavnom svodi na "steady" fotografije. Nemam iskustva sa ip, ali vidim da oni koji su koristili isti pa presli na samsung, samsungu zameraju nesposobnost da adekvatno odredi ekspoziciju u zavisnosti od situacije, pa bilo kakvi pokreti pri nesto slabijem osvetljenju rezultiraju "razmazanim" fotografijama.
I naravno da ni jedan telefon ne moze da se poredi sa milc, dslr, pa cak i ozbiljnijim kompaktima od pre koju godinu, neozbiljno je i nasaliti se tako... 😅
Ali nekome ko se nije malo ozbiljnije bavio fotografijom je tesko da dokuci da odsustvo suma (recimo na gcam) ne znaci nuzno i vise detalja, bolji dr itd..
Na zalost vecina korisnika preferira prejaku obradu, prenapucane boje i zato smo imali ekrane koji iole veze sa noramlnim prakazom nisu imali. Takvu obradu i boje je lagano bilo moguce postici u obradi i pre 20 godina, samo nikom nije ni padalo na pamet..

Do s23u sam na svakom telefonu imao i gcam, ali koristio u retkim situacijama. Sada mislim da se razlike svode na pixel peeping i da samsung u globalu pravi veoma zadovoljavajuce fotografije u vecini situacija...

Šta kažu insajderi koje su cene spremne za sutra veče? 😀

Претпостављам за ултра модел 1200 - 1300USD,а како ће се то превести на наше цене страх ме и да помислим.

Računamo standardno USD u EUR pa +30% ili manje?! :unsure: :ROFLMAO:

Kakve god da budu prilikom lansiranja, na leto na KP će biti ispod 1000e. 😁

Nazad
Vrh Dno