Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja imam hidrogel foliju sa ali ekspresa, stavljena posle prošlogodišnjeg letovanja i stoji neumorno već deseti mesec u Nillkin Frosted. Nikada se nije odlepila, zameniću je posle letovanja. Deset puta je bolja od one u ovlašcenom, stavlja se nenormalno lako, svako ko ima osnovnu motoriku može da je zalepi a svakako dobiješ 4 komada za 2$ pa ima mesta i za greške.

I just found this on AliExpress:
€2.31 | 4Pcs Hydrogel Film For Samsung Galaxy S23 S20 S21 S22 S24 Plus Ultra FE Note 20 9 10 Plus A52S A53 A51 A50 A21S Screen Protector
Hvala za link.Porucio sam 4 komada za s24 ultra.Taman malo da vezbam da zalepim.Izaslo kroz coine 1 euro.
Do sada sam lepio isto hidrogel ali smart devil i otisla mi malo ukrivo.Imam od smart devila jos jednu hidrogel foliju.
Tako da ce mi ove dobro doci da se malo izvezbam sto se kaze.

Kako radi fingerprint sa tim folijama? I ja poručio, stici ce valjda za 2-3 nedelje

Poslednja izmena:
Pa meni na ovoj smart devil radi skroz ok.Ne baguje mi otisak prsta.Sad kakva je ova sto smo porucili ne znam dok ne probam.Ali mislim da ce i ona biti skroz ok.
Pa valjda ce brzo stici mada ce verovatno biti uc posiljka bez pracenja a one znaju malo vise da zaglave u glavnom postanskom centru.

na onim staklima sa AE radi kao da prsta nema

Ako ekran vec ima mikro ogrebotine, da li ima poente uzimati whitestone ili uzeti neku foliju? Strah me da zbog mikro egrebotina ne ostnau mehurici. Ili ih nece biti?
Da se razumemo... ja sam veliki protivnik stakala, maskica i sl. Godinama ne stavljam nista na svoje uredjaje. Ovo je za Juniora.

@jorgovan ima poente...lepak od whitestone-a popuni te zareze skroz i ispadne praktično bez ogrebotina gotov produkt...naravno pod uslovom da namontiraš whitestone kako treba tj.bez balona u startu do kojih dolazi ubog drugog razloga (čitaj, čestica prašine).

Ako ćeš uzimati Whitestone dome računaj da to treba uraditi u prostoru sa klimom i podloga da bude u vaser vague na obe strane inače će se lepak razliti i samo ćeš napraviti sra*e

Kada kazes sa klimom, da li je to u kontekstu rashladjivanja prostorije?

Nemam preciznu libelu, ali kapiram da je sto dovoljno ravan.

Ako ćeš uzimati Whitestone dome računaj da to treba uraditi u prostoru sa klimom i podloga da bude u vaser vague na obe strane inače će se lepak razliti i samo ćeš napraviti sra*e
Ovo je tačno, meni se razlilo. I komplikovano je iz tog razloga.

Ja kad čitam ova uputstva za WD imam utisak da je sa Kriptona. Pre neki dan sam lepio Spigen na Ajfon, ima onaj ram/aplikator, sve gotovo za 30 sekundi na instrument tabli ispred volana
Totalno dva različita sveta tj. principa montaže. Whitestone jeste komplikovan, ali ono što mi nikad nije bilo jasno kod njih, zašto nisu napravili da se lepak odma na sredinu telefona "iskipuje" nego na gornjoj polovini pa onda ti moraš da ga navodiš na sredinu pritiskom na celu tu skalameriju

I još je preskupo i čeka se mesec dana. Dok sam imao S23, hidrogel folija koju seku i lepe za 900 dinara na Novom Beogradu je vršila odličan posao

Totalno dva različita sveta tj. principa montaže. Whitestone jeste komplikovan, ali ono što mi nikad nije bilo jasno kod njih, zašto nisu napravili da se lepak odma na sredinu telefona "iskipuje" nego na gornjoj polovini pa onda ti moraš da ga navodiš na sredinu pritiskom na celu tu skalameriju
Ne znam ko brani da se odmah stavi na sredinu. Istina nisam ga montirao, ali jesam kineske varijante I svaki put e ispalo dobro. Samo sto ja opet za svaki slučaj izlepim sve otvore izolirtrkom, ako u slučaju nekog curenja ne zavisi u nekom od otvora telefona.

Zdravo svima, probao sam da iskopam u search, ali ne nalazi mi rezultate, te oprostite ako je ponovljeno pitanje:

Naime, imam S23U od decembra 2023, pre neki dan mi je ljosnuo na pod(u stanu na tepih), nista nije puklo/okrnjilo, ali vidim da je zadnji poklopac sa strane gde su kamere nekih 1mm odvojen u donjem delu, kada ga pritisnem ono se vrati, ali opet se "izdigne", ja sam dosao na ideju da zamenim bateriju, jer kapiram da ce i to resiti problem, a ujedno ni ne planiram da menjam telefon, pa ce taman doci lepo osvezenje, mislite da je to dobra ideja? Svakako bih isao u Promobi, vec sam ih kontaktirao kazu da je okvirno cena zamene baterije 9000, ako je samo to, cak imaju i uz doplatu 1800 da odrade servis u roku od 2h.

@Tikal bice to ok uz zamenu baterije. Kontam jednostavno da je lepak popustio kao i na svakom samsungu posle tog nekog perioda od 2 god pa ce taman zamenom baterije opet da "zapeku" ledja kako valja i dobijes vodonepropusnost.

Zeza me punjene u kolima na upaljač iako imam Anker 67W punjač koji na jednom USB C može max 45w.
Deluje mi da je unutra metal malo oksidirao, rđa, zna da zobode punjenje na 10-12w imam display i na kablu I uzeo sam voltmeter sa Aliexpressa. Kad ga malo okrenem jače krene i na 35-45W
Kako to da očistim?
Nemam pojma dal ima neka tema na forumu na temu auto punjača

Ako se ne varam postoji posebna tema za maske, futrole, zaštitna stakla itd. Stvarno ne znam zašto moderatori ne reaguju kao u drugim temama gde na pomen offtopic-a odmah prete

Ова тема има укупно 17к коментара, док С24 и С25 имају заједно 9к коментара. Не знам како то да протумачим. Шта мислите?

S23 dobra serija, sve Snapdragon. S24 su Exynos osim S24 Ultra, tako da je jasno. A i generalno novi telefoni ne nude više ništa specijalno u odnosu na prethodne generacije. Verovatno od svega toga po malo i to je to.

A i da dodam, duže dobija update od ostalih, pa može više i da se kuka na iste :D

Nego WH staklo mi je preskupo za klinca... imate li neku jeftiniju a dobru alternativu koja se lako aplicira uz pomoc nekog sistema a da se moze kupiti preko nemackog Amazona?

Puno mi zvuci 53€. Ne verujem da ce ga imati duze od 14 meseci da bi se 2 iskoristila...

Ja sam oba whitestone stakla potrošio za 2-3 meseca. Jedno sam pretpostavljam lošije zalepio pa se brzo odlepljivalo. Drugo naprslo na ćošku po sredini leve strane telefona. Siguran sam da mi telefon nije ispadao. Pretpostavljam da je previše krto.
Folijama iz outfittersa nisam zadovoljan jer se prebrzo odlepljuju.
Na kraju, kupio sam neku Spigen NeoFlex foliju koja mi se odlično pokazala. U pakovanju 2 komada. Stoji prva skoro 7 meseci bez da se imalo odlepila, što mi zvuči skoro neverovatno.

Vrh Dno