Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ortak mi se žalio nešto da nema više player od YouTube-a na lockscreen-u kao i da mu ne radi puštanje kada ugasi ekran (ima Premium).
Pogledam ja telefon, da vidim da li nema neki update, piše da nema. A ono update zakucao na poslednji iz maja 2023. godine. EUX je CSC.
Android 13 i OneUI 5.1, izneverovao sam :D

Vidim da ljudi dobijaju update za A15/OUI7.0, medjutim ja samo dobijam onaj martovski.. A taj necu da pustam nikako, posle raznih iskustava ovde :D

Vidim da ljudi dobijaju update za A15/OUI7.0, medjutim ja samo dobijam onaj martovski.. A taj necu da pustam nikako, posle raznih iskustava ovde :D
Je li taj onaj problematični ili je aprilski?
Ortak mi se žalio nešto da nema više player od YouTube-a na lockscreen-u kao i da mu ne radi puštanje kada ugasi ekran (ima Premium).
Pogledam ja telefon, da vidim da li nema neki update, piše da nema. A ono update zakucao na poslednji iz maja 2023. godine. EUX je CSC.
Android 13 i OneUI 5.1, izneverovao sam :D
To je naravno ta caka koja se koristi.
Popularne aplikacije iskoriste neku od biblioteka novih OS-ova i onda ostaje izbor ili Update ili prestaneš koristiti aplikaciju.

Kod 90% ono "Security patch" završi posao i prebaci ih na novu verziju, a siguran sam da tu nema ništa Security, a ovih 10% se peca aplikacijama. Play Store naravno ne nudi alternativu, a većina ne zna druge načine instalacije.

Bar su iz Samsunga toliko korektni pa nas (s23) nisu ubili odmah sa izlaskom s24 nego su nas pustili do danas 🙂
A sasvim slučajno i svi operateri imaju ugovore na 24 mjeseca 😉🙂

Poslednja izmena:
Kako da se vidi CSC koj je na telefonu ?

Podesavanja/o telefonu/informacije o softveru.

Prilozi

• Screenshot_20250511_203511_Settings.jpg
    Screenshot_20250511_203511_Settings.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 147
Reklamiraj pokaži im screenshots
Koliko je to lako dokazati?
Мени се стабилизовала батерија мало. Али нешто размишљам, неко је овде постовао да су му после ношења на сервис у Беграм, деградирали батерију. Ставили су му доста лошију, или половну.
То се и мени сигурно десило у Промоби-ју, имао сам фантастичну батерију, гурао сам по 10-12 сати сот-а на два дана коришћења, што је врхунски резултат, а сад једва изгурам 7 на дан и по. Баш сам разочаран Промоби-јем. Јесу ми лепо поправили телефон, али су га баш уназадили са батеријом. Али кад немаш избора, сви то раде, и где онда да носиш телефон кад ти се поквари. Нисам паметан.
Ja sam pisao, poslat preko A1 na osiguran telefon i čim se vratio acc pao za 98 na 83 health.
Pa ovo smo i mi imali, ali malo po malo... Pre je battery proctect bio na 85% i ja sam punio telefon svaki drugi dan. Sa 85% imao sam 6-7 SOT-a.

Ja sam prošle godine polupao ekran i zamenili su mi ga u Promobiju. Nikakve probleme nisam imao od tada, baterija je ostala nepromenjena. Što se tiče Begrama ja stvarno ne znam što bi neko tamo nosio telefon. Na google imaju 3.3 zvezdica. Sigurno nije za džabe.
Ni ja ne bih nosio, ali sam dobio novi ekran za 11900, a da sam sam plaćao bio bi 35000 dinara. Ne da imaju tri zvezdice, nego nemaju ni sajt.
Ovo je kao kad nam deca kažu da ih mrze profesori, zato imaju lošu ocenu. Stvarno mislite da bi neko kome firma poput Samsunga (šta god mi mislili o njihovoj užasnoj politici ubijanja starijih uređaja) daje na poverenje da u ime njih kao ovlašćeni servis radi neke ćaci stvari? Sto puta rečeno, ponovljeno, zamenske baterije nisu iste kao one koje dobijemo u novom telefonu i tačka. A da neko namerno "kvari" bateriju dok je isti na servisu, mislim, daj.... stvarno postaje žuta štampa ova tema.
Ne znam kako da objasnim i kako da se veruje, al' odmah se primetila razlika čak je i Accu battery pokazao kao što ssm napisao gore. Sad je meni baterija bolja nego njoj, a njoj je baš drastično bila bolja nego meni. Telefon nema još ni godinu dana, a moj skoro 2.5 god.
Meni je neverovatno da ovlašćeni servis nema sajt, niko se ne javlja na telefon itd.

Koliko je to lako dokazati?

Ja sam pisao, poslat preko A1 na osiguran telefon i čim se vratio acc pao za 98 na 83 health.

Ni ja ne bih nosio, ali sam dobio novi ekran za 11900, a da sam sam plaćao bio bi 35000 dinara. Ne da imaju tri zvezdice, nego nemaju ni sajt.

Ne znam kako da objasnim i kako da se veruje, al' odmah se primetila razlika čak je i Accu battery pokazao kao što ssm napisao gore. Sad je meni baterija bolja nego njoj, a njoj je baš drastično bila bolja nego meni. Telefon nema još ni godinu dana, a moj skoro 2.5 god.
Meni je neverovatno da ovlašćeni servis nema sajt, niko se ne javlja na telefon itd.
Ja sam sa njima imao ok iskustva. Stari s21 plus menjan ekran, ledja, baterija i konektor punjenja preko A1 osiguranja. Telefon sam dobio kao nov. Jos godinu dana bio kod mene, i sad 2 kod supruge i i dalje je baterija ok. Jedino sto sam mesec dana cekao telefon sa servisa.

Bio na planini, slikanje, gubila se mreza, kacenje. Isrkala se baterija samo tako. Bukvalno gledas kako nestaju procenti. Aj sto je na 23 ultri, koju sam poprilicno koristio, ali i obicna 24. Oba na 6.1.

Prilozi

• Screenshot_20250511_225735_Device care.jpg
    Screenshot_20250511_225735_Device care.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20250511_225724_Device care.jpg
    Screenshot_20250511_225724_Device care.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20250511_225905_Device care.jpg
    Screenshot_20250511_225905_Device care.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20250511_225917_Device care.jpg
    Screenshot_20250511_225917_Device care.jpg
    59.6 KB · Pregleda: 78
Tek smo dobili A15, a priča se o A16. Neće to još god dana.

Evo od 80 do 30% S23+

1000034663.jpg

Prosek je neki sta god koristio sad i radio, 1h koriscenja 25% baterije potrosi i tjt

Reklamiraj pokaži im screenshots
Može. Ako dostavi dokaze da je imao identične uslove, temperaturu i vlagu i iste verzije aplikacija koje je koristio i da je nova baterija lošija, može biti zamenjena baterija za novu.

Neopozivo me ova poruka tera na zamišljanje scene kako vlasnici s23u, nezadovoljni baterijama, nose sa sobom odvlaživače, jonizatore i termometre u pokušaju da naprave skrinšotove pod idealnim uslovima. 🫣😂
Ljudi, sutra nas može nešto strefiti, napunite telefon u toku dana ili ga prodajte i kupite neki koji ima bolju bateriju, toliko je prosto.

Znači bubuljičavi mentol koji je radio UI7 je uspeo da na Tcl home aplikaciji više ne radi tastatura, dok na Xiaomi-u na kojem je takođe Android 15 sve radi ok što znači da nije do verzije Androida nego do dotičnih pavijana.

Bio na planini, slikanje, gubila se mreza, kacenje. Isrkala se baterija samo tako. Bukvalno gledas kako nestaju procenti. Aj sto je na 23 ultri, koju sam poprilicno koristio, ali i obicna 24. Oba na 6.1.
Ja sam bio na mestu gde nema signala i baterija je iscurela nenormalno brzo, a da nisam ni koristio telefon. Tako da sam nikad bliži 7.0
Kako smeš da ovde napišeš da na 6.1 nije dobra baterija kada je to rezervisano samo za 7.0?
Pisalo se ovde da je problem nakon marta, pa smo se svi nadali da će 7.0 da to promeni. Mene interesuje da li je nekome bolja baterija na 7.0. u odnosu na 6.1. april?

Znam 4 osobe koje pored mene imaju isti telefon i svi su primetili drastično lošiju bateriju u zadnje vreme. Problem je softverski, nije do starosti baterije.
Može. Ako dostavi dokaze da je imao identične uslove, temperaturu i vlagu i iste verzije aplikacija koje je koristio i da je nova baterija lošija, može biti zamenjena baterija za novu.
Koliko je realno napraviti takve dokaze. Jedini dokaz je da je preko Accu battery pokazao drastično lošije rezultate. Meni nije toliko propala baterija, a telefon je više od godinu dana stariji od njenog.

Danas ne može da izdrži ni smenu od 8 sati 🤦

Evo slika u prilogu kako sam danas iscureo za samo 2h SOTA sve ovo pišem za S23U

Ne kukam iznosim činjenice. Zbog loše baterije sam pre 8 godina pobegao od Samsunga, izgleda da ću morati opet.
1000068646.jpg1000068645.jpg

Ja sam bio na mestu gde nema signala i baterija je iscurela nenormalno brzo, a da nisam ni koristio telefon. Tako da sam nikad bliži 7.0

Pisalo se ovde da je problem nakon marta, pa smo se svi nadali da će 7.0 da to promeni. Mene interesuje da li je nekome bolja baterija na 7.0. u odnosu na 6.1. april?

Znam 4 osobe koje pored mene imaju isti telefon i svi su primetili drastično lošiju bateriju u zadnje vreme. Problem je softverski, nije do starosti baterije.

Koliko je realno napraviti takve dokaze. Jedini dokaz je da je preko Accu battery pokazao drastično lošije rezultate. Meni nije toliko propala baterija, a telefon je više od godinu dana stariji od njenog.

Danas ne može da izdrži ni smenu od 8 sati 🤦

Evo slika u prilogu kako sam danas iscureo za samo 2h SOTA sve ovo pišem za S23U

Ne kukam iznosim činjenice. Zbog loše baterije sam pre 8 godina pobegao od Samsunga, izgleda da ću morati opet.
Pogledajte prilog 491877Pogledajte prilog 491878
Meni je nešto bolja na S23U sa 7.0 naspram 6.1
Ali moraju se apps koji su potrošači ubiti u pozadini, umesto Instagram app npr ova MyInsta, radi odlično, a ne divlja po bateriji.
Ali kad odem u šumu loš signal upalim Wikiloc app opet mi dosta loše drži baterija.
Očigledno loš signal i GPS urnišu bateriju, nisam siguran kako bi se i S25U ponašao u takvim uslovima.

Mislim da su baterije u S23U teško smeće, jer kad dođe do 10% bukvalno vidiš kako odbrojava I gasi se telefon, fizički otišla baterije u 3 PM.
Mislio sam da imam telefon 2.5g, ali nema ni 2g, fali 2-3 meseca.
Bruka i sramota za jedan takav brend.

Poslednja izmena:

Naravno da je softverski, ova ista fizička baterija je za kratko vreme doživela najpre srozavanje "sigurnosnom" zakrpom mart/april ne sećam se više, a onda i UI7.
Lično meni je malo bolja sada na UI7 u odnosu na taj kobni prolećni sigurnosni, ali i dalje dosta lošija od onoga kako je bilo u januaru i februaru. Definitivno curi i kada se ne koristi, par puta mi je to bilo jasno kada smo porodično bili u pokretu, telefon tokom vožnje jedno 7-8h nije uopšte korišćen, iscurila mu je bukvalno ni za šta preko trećina baterije. Ono kako meni deluje jeste nešto vezano za modem, možda grešim, ali nije do toga da nam je naprasno svima baterija ostarila. Ja sam još mesec dana u garanciji.

Modem je, nista drugo.

A i to curenje nije normalno, nesto ti trosi mozda

Da li moze na Samsung S23 Ultra za nase trziste da se ubaci Korejski rom-KOO, nigde nista ne nalazim.

Meni se popravila baterija na ui7..definitivno je sve bolje nego na 6.1.malo nekih sitnica da poprave,da ne zeznu bat opet..i sljakace ovo korektno jos za ove pare sto smo dali 😅 s23 mali,star 2 god. Fali mu jaca kamera malo na fotkama,4k video top ali slike na ip bolje dosta.

Prilozi

• Screenshot_20250514_010635_Device care.jpg
    Screenshot_20250514_010635_Device care.jpg
    66.7 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Da li moze na Samsung S23 Ultra za nase trziste da se ubaci Korejski rom-KOO, nigde nista ne nalazim.
Ne moze, zato sto je za nase trziste kodna oznaka telefona SM-918B/DS
A ti bi morao da imas model sa oznakom SM-918N koji je samo za Koreju.
Evo skrinsot kada ukucas za N model, izbaci samo Aziju/Koreju, dok B verzija prima sve ostalo osim Koreje.
Moj s24u je sa oznakom B/DS (global) ali je fabricki imao ROM za Boliviju, pa sam promenio na Indijski, zato sto to sve spada pod B/DS oznaku, pa moze.

Prilozi

• Screenshot_20250514_084102_Opera.jpg
    Screenshot_20250514_084102_Opera.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 45
Na 6.1. januar nema vraćanja? 😁

Ljudi moji . Pre neki dan dođoh sa posla ( 6 - 17h ) sa 50 60% , ultra malo ga koristio 1.2h. Sve slike i videe i banku prwbacio na dfugi fon, uradio fabrički restart, i odmah ažuriro na UI 7. Jutros skidam sa punjača u 5h. Koristio fon mozda cak i vise nego pre, evo sad je 17h pišem sa 78%. Mogu reći jaaako osetna razlika.

Nazad
Vrh Dno