Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Uspeo sam da rešim divljanje Suunto app u pozadini kad mi ne treba
Sad sledeći najveći potrošač ispade Play Store
Stavim je na sleep i dalje je pokazuje u RAM, tj 2x jer radi Play valjda i za secure folder.
Kako ubiti Play store, staviti na deep sleep?
Šta bre radi taj servis kad se telefon ne puni i provera app updates?
Na force stop odmah se vrati
Da nije to antivirus njihov sta već?

Prilozi

• Screenshot_20250506_224209_Device care.jpg
    Screenshot_20250506_224209_Device care.jpg
    126.7 KB · Pregleda: 151
  • Screenshot_20250506_224217_Device care.jpg
    Screenshot_20250506_224217_Device care.jpg
    69 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20250506_222416_Device care.jpg
    Screenshot_20250506_222416_Device care.jpg
    165.7 KB · Pregleda: 70
Da li je neko probao da poveze s23 sa sony tv koristeci DEX?
Meni ne nalazi tv iako su na istoj mrezi. A na tv nemam wiriless display ili bar ne umem da ga nadjem (imam airplay)... TV je Sony XR65X90JCEP
Ja nisam nikada uspeo da povežem DeX bežično na Android TV. Iz prve uvek radi na LG WebOS.

Uspeo sam da rešim divljanje Suunto app u pozadini kad mi ne treba
Sad sledeći najveći potrošač ispade Play Store
Stavim je na sleep i dalje je pokazuje u RAM, tj 2x jer radi Play valjda i za secure folder.
Kako ubiti Play store, staviti na deep sleep?
Šta bre radi taj servis kad se telefon ne puni i provera app updates?
Na force stop odmah se vrati
Da nije to antivirus njihov sta već?
Nije to play store , nego play servisi - jezgro androida na telefonu zaduženo za sve sinhronizacije između androida , aplikacija , imenika i klaud servisa. Sistemski proces koji ne možeš ubiti jer google ima veća admin ovlaštenja od tebe, a i ne trebaš ga ubijati jer je ključan za normalan rad telefona.
Nije poenta da ubijaš procese power managementom, nego da podesiš aplikacije pojedinačno i daš im minimum dozvola potrebnih za rad.
Eto npr. ne vredi da stavljaš suunto aplikaciju u deep sleep ako si u njoj ostavio da se sinhronizuje stalno sa satom i da ti prati lokaciju.
Najbolje je ostaviti sve aplikacije na battery optimised i povremeno pokrenuti galaxy app booster , kod mene je tako na S24U i redovno imam 8-9 sati SOTa.

Nije to play store , nego play servisi - jezgro androida na telefonu zaduženo za sve sinhronizacije između androida , aplikacija , imenika i klaud servisa. Sistemski proces koji ne možeš ubiti jer google ima veća admin ovlaštenja od tebe, a i ne trebaš ga ubijati jer je ključan za normalan rad telefona.
Nije poenta da ubijaš procese power managementom, nego da podesiš aplikacije pojedinačno i daš im minimum dozvola potrebnih za rad.
Eto npr. ne vredi da stavljaš suunto aplikaciju u deep sleep ako si u njoj ostavio da se sinhronizuje stalno sa satom i da ti prati lokaciju.
Najbolje je ostaviti sve aplikacije na battery optimised i povremeno pokrenuti galaxy app booster , kod mene je tako na S24U i redovno imam 8-9 sati SOTa.
Pre godinu dana i ja sam imao 8-9 SOT-a, telefon sam punio do 85% i to mi je trajalo 2 dana. Sačekaj malo da izađe S26U pa javi koliko SOT-a imaš.

Koliko imaš SOT-a na s23U?

Znači Play Store kad pokaže u memory ispada Play services u potrošnji baterije, verovatno se zato vraća iako je na sleep listi u battery management.
Uglavnom je proces battery drain solidan.
Kapiram ja to za pojedinačno app i to sam i uradio za skoro svaku za koju sam primetio da troši mnogo bateriju, ali vrlo često sleep ne ubije app u pozadini.
Što se tiče Suunto app sad sam joj ubio sve dozvole sem location access da traži Svaki put kad se upali app, ne zanimaju me toliko baš notifications na satu da mi non stop radi u pozadini i ubija bateriju.
Zanimljivo je da sve ovo nisam morao uopšte da gledam 2g i uglavnom sem zimi na -10 baterija bila dosta solidna.
Sad sve više nekih random battery drain, garantujem sa 1000 evra da sve to rešava S25U 😃
Ovo su neki novi mementi za moj S23U, tako da mi ok legao OneUI 7 iako me izluđuje bag da last used app umesto zadnje korišćene izbaci 3-5-10tu
Većinom na wifi
Videćemo šta kaže ceo dan u nekoj šumi, max brightness i loš signal
Žešće bzvz koncipirana tema. U njoj se priča o 3 modela s23 serije i niko ne zna ko o kojem priča, jer retko ko napiše "u pitanju je..." ili bar na kraju poslednje rečenice posle zareza da se napiše model.
Apsolutno se slažem sa ako neko nešto piše oko baterije obavezno da navede koji od 3 modela S23 ima

Ne mogu inace da verujem da Samsung capture (screenshot) uzme skoro 1000mb ram, boles' koja optimizacija 😆

Prilozi

• Screenshot_20250507_123606_Device care.jpg
    Screenshot_20250507_123606_Device care.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Ti kako si krenuo imaces od najgoreg najbolji SoT na ultri ovde 😄

Inace ne opterecuj se RAMom, nebitno je

Mozda ako dodam 1000 evra za S25U 😆
Sve što troši bateriju u pozadini, a ne treba mi zbog posle biće ubiveno ako je moguće.
Nisam se sa tim odavno igrao bila dobra baterija i OneUI radio kao sat

Korisna je ova opcija "writing assist", kad pišeš na engleskom ko ne zna baš savršeno vremena, da kontekst rečenica teksta ne zvuči retardirano kao kad stranci ne znaju padeže 😂
Baš lepo ispravi engleski, a vidim ima i srpski
Sad dal ima neke veze što koristim SwiftKey ne verujem

Žešće bzvz koncipirana tema. U njoj se priča o 3 modela s23 serije i niko ne zna ko o kojem priča, jer retko ko napiše "u pitanju je..." ili bar na kraju poslednje rečenice posle zareza da se napiše model.
Ovo sam isticao vise puta kad sam postao korisnik s23 najmanjeg modela, posle 2 godine se nista promenilo nije.

Oke, znam svi pisemo za bateriju i ostalo. Ali ovo danas je katastrasno. Skinem sa punjaca u 6h i 20 ujutru, punjen do 80% koristim fon manje od 2h SOT-a, 4G upaljen mozda 3-4h, baterija sa 80 na 39% . Znaci u periodu od 6h do 17h. Sta da radim da bih to resio ! Telefon "MAZEN PAZEN" . Punjen do 80% , nikad koriscen i punjen , star oko 10 meseci . Uzet nov znaci prvi vlasnik :D
Mislio sam restart onaj ili evo predlozite da ga ogulim kao narandzu bloatware i ostalo. Pomoc formuasi :D
S23 obican je u pitanju. 8/128
I znaaaaacajno vise trosi bateriju na 4G nego kuci na WiFi . Znaci bukvalno je razlika 30% ako ne i 40% kad upalim 4G tacno gledam kako pada baterija hahahahahahah
Sta raditi , vredi li S25 ili cekati s26 sto se tice same bateirje jel ostale mane nema ili kako ovo resiti

Prilozi

• Screenshot_20250507_160141_Device care.jpg
    Screenshot_20250507_160141_Device care.jpg
    57.3 KB · Pregleda: 84
Moze da bude milion stvari, eto ti covek iznad je imao uzasan SoT pa je malo optimizovao stvari i sad mu je ok, procitaj sta je uradio pa kreni redom.

Dzabe skrinsotovi i kukanje kad nisi obezbedio pasulj da vidimo sta zapravo konkretno radi u telefonu pa ti raznosi bateriju

Moze da bude milion stvari, eto ti covek iznad je imao uzasan SoT pa je malo optimizovao stvari i sad mu je ok, procitaj sta je uradio pa kreni redom.

Dzabe skrinsotovi i kukanje kad nisi obezbedio pasulj da vidimo sta zapravo konkretno radi u telefonu pa ti raznosi bateriju
Pa sudeći po ikonici u vrhu ekrana očigledno je šta mu jede bateriju.

Uglavnom, pre oko nedelju dana sam prebacio telefon na Vulkan pa bih želeo da podelim iskustva sa vama. Poboljšanje baterije za 20-30% je laž u mom slučaju, baterija mi je manje više ista kao i pre - između 5-6 SOT-a. Glavni benefit koji sam primetio od tad jeste temperatura samog uređaja. Od prebacivanja na Vulkan temperatura uređaja je dosta niža (naročito kada je telefon na standby). Za mene je to jako veliki benefit jer mi jako ide na živce kada koristim telefon (naročito napolju), a on bude topao/vreo. A i svakako manja temperatura manje šteti samim komponentama telefona.

Pa sudeći po ikonici u vrhu ekrana očigledno je šta mu jede bateriju.

Uglavnom, pre oko nedelju dana sam prebacio telefon na Vulkan pa bih želeo da podelim iskustva sa vama. Poboljšanje baterije za 20-30% je laž u mom slučaju, baterija mi je manje više ista kao i pre - između 5-6 SOT-a. Glavni benefit koji sam primetio od tad jeste temperatura samog uređaja. Od prebacivanja na Vulkan temperatura uređaja je dosta niža (naročito kada je telefon na standby). Za mene je to jako veliki benefit jer mi jako ide na živce kada koristim telefon (naročito napolju), a on bude topao/vreo. A i svakako manja temperatura manje šteti samim komponentama telefona.
Јел може линк како си инсталирао Вулкан? Претпостављам да је трајна варијанта, да се не враћа на ОпенГЛ после рестарта. Џаба све ако не смем да рестартујем телефон.

Oke, znam svi pisemo za bateriju i ostalo. Ali ovo danas je katastrasno. Skinem sa punjaca u 6h i 20 ujutru, punjen do 80% koristim fon manje od 2h SOT-a, 4G upaljen mozda 3-4h, baterija sa 80 na 39% . Znaci u periodu od 6h do 17h. Sta da radim da bih to resio ! Telefon "MAZEN PAZEN" . Punjen do 80% , nikad koriscen i punjen , star oko 10 meseci . Uzet nov znaci prvi vlasnik :D
Mislio sam restart onaj ili evo predlozite da ga ogulim kao narandzu bloatware i ostalo. Pomoc formuasi :D
I znaaaaacajno vise trosi bateriju na 4G nego kuci na WiFi . Znaci bukvalno je razlika 30% ako ne i 40% kad upalim 4G tacno gledam kako pada baterija hahahahahahah
Sta raditi , vredi li S25 ili cekati s26 sto se tice same bateirje jel ostale mane nema ili kako ovo resiti
Izvrti malo moje postove par zadnjih strana
Donekle sam doveo telefon u red, ali svejedno mislim da je pitanja dana kad će da padne S25U.
Koristim telefon za posao i novac moram imati bolju autonomiju, gasim updates day 1

@ceftriaxone то што си постовао није reset-proof, пише да се после ресета враћа Апи на ОпенГЛ.

Сад видим. Пардон, мој превид :/

S23+
Ovaj put bez power saving, uobičajeno korišćenje. Jedino je ovaj One Ui home sada drugi potrošač. Ne primetim razliku u odnosu na uključen power saving.
1000040889.jpg
Čini mi se da ću ostati sa uključenim power saving, meni radi posao.

Јел може линк како си инсталирао Вулкан? Претпостављам да је трајна варијанта, да се не враћа на ОпенГЛ после рестарта. Џаба све ако не смем да рестартујем телефон.
Nisam instalirao trajnu, radio sam ovu prvu metodu sa XDA. Bilo je negde na redditu i način da se trajno instalira, međutim pobegao mi je taj post.

Pa ovo je odlično... Ja takođe imam običan S23, od 80% do 20% teško da mogu da dobacim do 3h SOT, od pre par meseci uvek punim do 100% i prosek mi bude 3.5-4h.

4G naravno crpi bateriju vise nego wifi, kada sam na putu čitav dan, uvek nosim punjač sa sobom jer je nemoguće da izgura ceo dan na 4G pa makar imao i 2h SOT.

Prema tome puni ga do 100% i uživaj.

Zanimljivo je kako se uopšte puni S23U i koliko je nebitno u stvari imati 45w punjač
Mislio sam da mnogo duže vuče 45W kad ono samo 9 min

Prilozi

• 2023112410381476-1536x826.png
    2023112410381476-1536x826.png
    371 KB · Pregleda: 41
  • 2023112410384839.png
    2023112410384839.png
    482 KB · Pregleda: 69
Takođe. Običan S23, prosek je 3,5 sata SOT. Retko se desi da zabaguje pa bude malo preko 4. Sad ga već obavezno punim 2x dnevno.

Isto mali s23, meni je drugačiji ritam života, najviše sam kod kuće, pa kad rešim da duže blejim po druš. mrežama, koristim pomoćni tel Xiaomi 12t pro. S23 mi je stalno u džepu i služi za komunikaciju i povremeno nešto da pogledam, banka i slično. Punim ga noću do 80%, skupim oko 1.5 sat SOT uz oko 40 otključavanja i sat razgovora, oko ponoći sam na 40% Inače se još uvek libim da pređem na sedmicu, još sam na 6.1.

Gde beše da se podesi padajući notifikacioni panel, da ne moram da jurim levi i desni ćošak? 🙂
Nego kao što je ranije bilo

Nazad
Vrh Dno