Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kada izlazi oneui 7.0 za s23 seriju?
I da li postoji šansa da konačno naprave softver kako valja,da kamera bude dovedena na nivo kakav zaslužuje premium klasa telefona,baterija bude dobra i sve ostalo ispeglano kako treba?
Ili će opet da naprave par kozmetičkih promena, kameru još više unazade?
Nisam hater samsunga,samo pitam.

A sta se žrtvuje sa adguard DNS-om?
žrtvuješ reklame 🤣

jedino što ti neće raditi jeste ako igraš igrice pa ti traži da odgledaš reklamu da bi dobio bonus, rewind ili šta god.
adguard kad se podesi kao DNS je system wide adblocker, odlična stvar.

I da li postoji šansa da konačno naprave softver kako valja,da kamera bude dovedena na nivo kakav zaslužuje premium klasa telefona,baterija bude dobra i sve ostalo ispeglano kako treba?
Svaki odgovor koji dobiješ je čisto nagađanje, s obzirom da koliko znam, na temi nemamo nikoga ko radi na razvoju softvera niti je na bilo kojoj poziciji sa koje bi mogao da ima proverenu informaciju.

Osim eto ako je neko koristio betu ili koju vec verziju, pa je mogao da dodje do nekih preliminarnih rezultata. Sećam se da sam video da je neko instalirao, ali nisam ispratio komentare na tu temu.

7. aprila kreće One UI 7 za kompletnu s24 seriju. Odmah nakon toga ide za s23 seriju, koji će to tačno datum biti i da li će biti u nedelji nakon toga, ne zna se ..
Što se peglanja navedenih stvari tiče, teška priča da ne kažem nemoguća. Nije im u interesu da nam ispeglaju sve što su i sami unazadili kroz dosadašnja ažuriranja pa da i ovo malo interosvanja za prelazak na s25 od ljudi koji su na s23/s24 ubiju načisto 😁

Ja imam problem sa app Contact Storage. Od pre 15tak dana. Od juče je Martovski update, dakle pre toga počelo. Dvaput dnevno moram da punim bateriju. Kad tu app zaustavim u freeze box, neće da ažurira kontakte uopšte.
Ima li neko savet?
Imao sam problem sa Contacts Storage, uradio sam Factory reset, međutim ponovo se pojavio taj drain. Ono što sam uradio pošto imam 10ak gmail naloga jeste da sam otišao u manage accounts u podešavanjima i ugasio sinhronizaciju kontakata za sve osim za moj primarni mail/nalog. Juče mi je Contacts Storage potrošio 0.1% baterije recimo, danas ga ni nema u potrošnji.

A sta se žrtvuje sa adguard DNS-om?
Apsolutno nista osim sto u nekim izolovanim slucajevima nece raditi npr neki sajt, ili neko karticno placanje (obicno in-app, ne na sajtu), ali ako se setis u tom trenutku kada nece nesto da prodje i iskljucis, i to ce raditi, pa posle par minuta i nazad kad ukljucis sve opet ok bez reklama

Cak nema ni nikakvog draina za bateriju jer je bukvalno slicno kao hosts file

Jasno je sve to meni, nego je nekako predstavljeno kao da su ne znam kakvi problemi, pa reko da vidim sta sam propustio 😁
Posle sam se setio da nesto nije htelo da mi radi zbog blokiranih reklama, ali toliko mi je bilo problematicno da sam i zaboravio 😅

Svakako hvala na objasnjenjima 😊

Meni recimo na starom telefonu nije hteo da otvori nijedan link iz google pretrage koji je sponzorisan, a sad na ovom otvara bez problema. Ne moram da gasim dns kao na starom. Ne znam dal je adguard nesto promenio ili ima veze sa telefonom. S21+ i S23+ su u pitanju. Jedina razlika je mozda do softvera. Stari uzet u vipu, a novi u CH sa SWC csc kodom.

Meni recimo na starom telefonu nije hteo da otvori nijedan link iz google pretrage koji je sponzorisan, a sad na ovom otvara bez problema. Ne moram da gasim dns kao na starom. Ne znam dal je adguard nesto promenio ili ima veze sa telefonom. S21+ i S23+ su u pitanju. Jedina razlika je mozda do softvera. Stari uzet u vipu, a novi u CH sa SWC csc kodom.
Tako je i kod mene sad na s23u i eux

Crnogorska MTEL pripejd kartica 068 u Xiaomi redmi note 10 radi bez problema.
Stavim je u s23 i cas sam nedostupan pa kasnije dostupan, isto tako mogu da pozovem pa onda ne mogu, i tako se to smenjuje bez meni vidljivih razloga.
Zvao korisnicki servis sve je u redu kazu.
Probao eSim 068 isti problem, vratio fizicku karticu, isto...

Imao sam problem sa Contacts Storage, uradio sam Factory reset, međutim ponovo se pojavio taj drain. Ono što sam uradio pošto imam 10ak gmail naloga jeste da sam otišao u manage accounts u podešavanjima i ugasio sinhronizaciju kontakata za sve osim za moj primarni mail/nalog. Juče mi je Contacts Storage potrošio 0.1% baterije recimo, danas ga ni nema u potrošnji.
Imam 4 google naloga, ali samo jedan sinhronizuje kontakte. Brisao sam keš memoriju, data i sl. Ponovo instalirao WA.
U 8h ujutru baterija je bila 100%, sada je 35%. Contacts Storage je drugi na listi (prvi je "Battery use during calls"). Za Contacts Storage piše da je bila aktivna 8h3min.
Valjda će za 15tak dana izbaciti One UI7 i Android 15, nadam se da će to da reši problem. U suprotnom, ne vidim drugu alternativu osim prelaska na iOS.

Poslednja izmena:
S23U posle zadnjih par update Baterija je na 4G kriminalna ne pomaže tu neki clean cache, reset battery stats I slično uradio sve i džabe.
Na wifi je skoro duplo SoT

Ako uzmem S25U mislim da cu blokirati updates ovo je malo pi*** po korisnicima.

Prilozi

• Screenshot_20250324_185240_Device care.jpg
    Screenshot_20250324_185240_Device care.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 47
Чекај, брате, како потрошио си 39% а остало ти 57%?

Ja sam na januarskom patchu i nemam drain sa Contacts Storage dok žena ima drain ali je ona na poslednjem. Definitivno je do updejta, njoj je to bilo top na listi potrošnje i aktivno preko 8 sati.

Sad sam hteo da pitam šta je Contacts Storage jer ga uopšte nemam u procesima. Zvuči kao neki Instagram/Facebook/WA proces (srkač baterije)

Poslednja izmena:
Ja nisam odradio nijedan update posle decembra '24, tj nijedan ovogodisnji, i nemam taj problem, a koristim sve navedene mreze (facebook, wa, instagram), vrlo je moguce da je martovski update poremetio nesto.

Nije. Ja redovno ažuriram telefon , nemam ništa od Meta aplikacija i nemam taj proces, zato sam i posumnjao na to.

Nije. Ja redovno ažuriram telefon , nemam ništa od Meta aplikacija i nemam taj proces, zato sam i posumnjao na to.
Pa nemas nista od meta aplikacija, da imas, mozda bi ti martovski update poremetio nesto, pricamo o ljudima koji koriste meta servise.

Takodje mi se nigde ne pojavljuje ni kao sistemska aplikacija imam sve Meta aplikacije azuriram telefon cim izadje novi update.

Contacts storage je google proces. Kad je zamrznem nema sinhronizacije kontakata uopšte.
Od Meta aplikacija imam samo WA, koji je u mom slučaju krivac za ovo.

^
Isto, samo WA od Meta aplikacija. Što se ostatka diskusije ovde tiče (ja pišem u S24 temi, isti problem) - ovaj problem je kod mene definitivno od februarskog ažuriranja, potpuno se random ponaša, nemaju ga svi, neki koji ga imaju reše banalno (npr. isključivanjem Dual messenger-a), a kod nekog ne vredi ništa - moj slučaj (nema šta nisam probao osim fabričkog reseta, a i to nekima na netu nije pomoglo). Vrlo je deprimirajuće, ode 20-30% baterije dnevno bez veze, sa ultra laganim korišćenjem telefona.

Moraju Meta aplikacije da burgijaju u pozadini inače ne bi to bila Meta. E sad, da li rudare Bitcoin ili samo vaše podatke je drugo pitanje 😁

Mada nisam hteo da verujem u to, moram da priznam da je i meni baterija dosta losija nego prei. S23 je u pitanju, kupljen nov, mozda nema ni godinu dana...
jutros sam ga u 8 skinuo sa punjaca na 100%, do evo 17h SOT je 1h12min, baterija utrosena 34%...

1000015669.jpg
1000015670.jpg

Ne znam sta je, ali meni baterija solidno drži posle martovakog. Mogao bih da kažem bolje nego januarski

Prilozi

• 1000025356.jpg
    1000025356.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 71
Vrh Dno