Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja cak nisam uradio nijednu od ove dve zakrpe u 2025oj, na s23 ultra je još tamo od oktobra/novembra masakrirana baterija, a telefon kupljen u martu 2024. Mogu misliti šta bi se desilo da sam i te ovogodisnje zakrpe ubacio. Radio sam tada i wipe cache partition, redovno onaj app booster, cak i ne vidim u procesima da nešto posebno srče bateriju ali džabe. Iako mi se ne mili, idem na odmor uskoro pa ću da odradim factory reset jedan dan i namestim sve ispočetka jer je ovo nevidjeni bezobrazluk. Pre će me ovo naterati da batalim samsung skroz nego da kupim novi, posle galaxy s2ojke. Stvarno sam razočaran.

Ja ne mogu da ispratim bateriju posto sam na odmoru u inostranstvu pa nije standardno koriscenje. Rekao bih da se stabilizovala nakon wipe cacha, ali gledam ovu papazjaniju sa oneui 7... Bas su se pogubili, nije da sad nesto zudim za novim softverom, ali poslednjih godina jedan od prodajnih aduta je softverska podrska 4-7 godina, a onda ovaj haos... Takodje, pitanje je kako ce 7 izgledati na s24 a posebno na s23, posto bih rekao da je odlaganje sa ciljem smanjenja opcija na starijim modelima, a cemu u prilog ide i vest da su s24 ultra naprasno povukli iz prodaje u SAD. Za neku godinu ce nam svaku sitnicu u operativnom sistemu naplacivati....

Zato sam ja i dalje na mart 24-e. Izdrži oko 5h SoT i 9h off sa 100% battery usage. Sinoć sam izbrisao neku igricu, primetio sam da ona dosta vuče ili mnogo igram. Videćemo narednih dana.

Najadili su bateriju, evo prvi put (po mom iskustvu) od kako imam telefon od maja 2023. Ne može ni 5h ultra da izdrži. Pobornik sam prihvatanja update čim izađe jer "zato smo platili" da imamo softversku podršku, ali savet svima ko može - nemojte ažurirati februarski.

Je l ima jos neko problem sa edge lights da nekada samo prestane da radi i to imam utisak od kada sma instalirao onaj plus sa good locka

Ultra... One UI6.0 security patch 1 februar 2024. Baterija vrhunska 2 god star telefon.
Trenutna

Prilozi

• Screenshot_20250228_132240_Device care.jpg
    Screenshot_20250228_132240_Device care.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 126
Ovako bi trebalo da funkcionise baterija na ultri. Zato se i pitam da li sam samo ja nesposoban ili tehnoloski nepismen pa ne vidim šta mi srče bateriju već par meseci ili je do samsunga.

Meni samo nervira sto nije konstantno trošenje baterije. Ja sam jos na januarskom, koji mi je bio bolje od onog jesenjeg sto se tice baterije i nekim danima je išla ludo, a danas evo uz isto korišćenje 4 sot i imam još 59%. Jeste da je na WiFi, ali ovakav rezultat je više nego dobar, ali opet napominjem da nije konstantno i sutra ko zna šta će biti😄.

Najadili su bateriju, evo prvi put (po mom iskustvu) od kako imam telefon od maja 2023. Ne može ni 5h ultra da izdrži. Pobornik sam prihvatanja update čim izađe jer "zato smo platili" da imamo softversku podršku, ali savet svima ko može - nemojte ažurirati februarski.
Delim isto mišljenje. Instaliram update čim se pojavi, ali ovo je prvi put da sam zažalio. Vrv ću pustiti neki backup kada imam vremena pa ću vratiti na neku prethodnu verziju telefon.

Nisam se jako dugo baktao oko toga
Kako najlakše proveriti da i baterija nije drastično oslabila posle skoro 2.5g?
Mads kad čitam temu nemoguće da je svima u zadnja 2m toliko oslabila baterija
99% da su prokleti updates

Nije, meni radi kao i kad sam kupio telefon, isto mi traje. Imam nekoliko telefona iz S23 serije u bliskoj okolini, niko nije primatio nikakve razlike

Mozda niste previše zahtevni korisnici, ja urnišem telefon, PC bukvalno ni ne palim.
I dok je držala bolje baterija punio sam ga dosta cesto adaptive battery naravno.
Vidiš da se min 20-30 ljudi u temi žali na isti problem zadnja 2 update.

Још увек нисам инсталирао закрпу, али ево и мени батерија угажена. Види се и кривац на слици.

Prilozi

• Screenshot_20250228_165759_Device care.jpg
    Screenshot_20250228_165759_Device care.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 151
Ja ne mogu da ispratim bateriju posto sam na odmoru u inostranstvu pa nije standardno koriscenje. Rekao bih da se stabilizovala nakon wipe cacha, ali gledam ovu papazjaniju sa oneui 7... Bas su se pogubili, nije da sad nesto zudim za novim softverom, ali poslednjih godina jedan od prodajnih aduta je softverska podrska 4-7 godina, a onda ovaj haos... Takodje, pitanje je kako ce 7 izgledati na s24 a posebno na s23, posto bih rekao da je odlaganje sa ciljem smanjenja opcija na starijim modelima, a cemu u prilog ide i vest da su s24 ultra naprasno povukli iz prodaje u SAD. Za neku godinu ce nam svaku sitnicu u operativnom sistemu naplacivati....

Pa jedino smanjenje opcija moze da ti budu ove AI gluposti ostalo ce biti sve isto od s21 do s25.

Kazem nebitno meni je i ovako dobro, ali za nekog ko misli da malo ume da razmislja, pravac mi se ne svidja generalno.

Mislim da s23 ultra moci jos dugo koristiti.
To sa update nekad uniste nekad poprave bateriju sta da se radi.
Videcemo sta ce doneti one ui 7 ako bude originalni rom kao ovaj port s25 sto koristim ovako i brz i fluidan i dobra baterija.
Sve ce pokazati vreme.

S25 port rom, 4g svih 9h, skoro 1h poziva, plus whatsapp pozivi....

E da root i instalaciju drugi rom svako radi na svoju odgovornost, gubi se garancija, moze da se brikuje telefon.

Prilozi

• Screenshot_20250228_175525_Device care.jpg
    Screenshot_20250228_175525_Device care.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Kako? Zar nisu onemogućili vraćanje?
Ma naravno da su onemogućili mislio sam neki custom rom, a i da promenim csc zbog snimanja poziva. Možda i sačekam neki sledeći update videću. Generalno mi ne smeta, ja dan izguram lagano, ali ovo potajno i ubija battery health jer se više baterije koristi u toku dana, a to me jako nervira. Druga stvar koju primećujem jeste da mi po nekad "štucne" telefon, odnosno animacije opadnu sa 120 na 60Hz na par sekundi, a to mi se ranije nikada nije dešavalo...

Google Play Services правио проблем. У мом случају барем. Инсталирао апдејт апликације, обрисао податке и кеш меморију са апликације, рестартовао телефон. Онда инсталирао ову нову закрпу, поновио још једном брисање података и меморије са Google Play Services. Напунио до краја телефон (батерија се испразнила као да је била вода у чаши, па неко просуо) и делује да је поново ок.

Prilozi

• Screenshot_20250301_113613_Device care.jpg
    Screenshot_20250301_113613_Device care.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 58
Прекинух скидање фебруарског апдејта кад сам прочитао све наведено о.0 😁
Батерију пуним до 80 посто од како сам узео фон пре десет месеци, ради смањења коришћења овог сокоћала, прећерасмо јеЛ смо оувсници. 😁
Еееелем, батерија и пре тога била "ослабила", размиљаш шта сам могао да зезнем инсталирањем милион програма, видим ништа. Реко шта је следеће, нема шансе да је деградирала
за ово кратко време...сетим се да одмах по достизању 80 посто скинем са пуњача. Оставим додатних 20м на пуњачу након достизања 80 посто: резултат од синоћ 4ч 10мин екрана и 13 сати укупно. Од 80 посто преостало још 25. Већина на кућном интернету али ми је сигнал једна до две црте. Није лоше.

Google Play Services правио проблем. У мом случају барем. Инсталирао апдејт апликације, обрисао податке и кеш меморију са апликације, рестартовао телефон. Онда инсталирао ову нову закрпу, поновио још једном брисање података и меморије са Google Play Services. Напунио до краја телефон (батерија се испразнила као да је била вода у чаши, па неко просуо) и делује да је поново ок.
Koji ti je to Play Services? Misliš Play System Updates? Odavno nema ažuriranja za to, osim ako ti nisi dugo instalirao. Ja to svakako proverim da li ima, uz sigurnosnu zakrpu, pa instaliram. Sada nema, stoji na 1. Januar.

Otvori ovo sa linka, pa jel treba da izbrisemo pa opet instaliramo?

Kada udjete u sve apps u settingsu imate i Google Play services i tu možete da obrišete cache i data. Ja sam uradio to juče pa ću videti da li ima nekog doprinosa kada je baterija u pitanju, mada iskreno sumnjam. Do sada nisam nikada to radio i prihvatio sam nove update čim izađu i nikada nisam imao problema. Ovo je prvi update gde primećujem neke promene na gore.

Kakva je situacija sa baterijom nakon nekoliko dana,jel i dalje veliki drain? :))

Moj S23 nije ni imao probleme niti oscilacije.

Vrh Dno