Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Mene na poslu ubija los 4g signal kod yettela, bukvalno kao da sam u rupi nekoj, i to utice na bateriju, sa 4g celo prepodne (07:30-15:30) a posle wifi, jedva dobacim do 6h SOT, ali shvatam da je zbog lose pokrivenosti tu gde radim.
Ili menjaj lokaciju ili ubuduce ne trosi pare na 4G telefon :ROFLMAO:
Salu na stranu,ako je toliko los signal i verovatno spor internet,zasto ga bar zbog baterije ne ogranicis na 3G

Da li ti je vracen telefon na fabricka podesavanja? Moguce da uci ponovo obrasce koriscenja ako jeste

Presao sam skoro u yettel mrezu, tj preneo broj, ali mi je signal dosta losiji nego sa starom mts karticom, s23u je u pitanju. Sad sam jos uvek na prepaid-u, ne mogu ni da zovem ni da saljem poruke, moram da cekam 2 dana na bih presao na postpaid, tj tarifu. Da li ce signal biti bolji kada budem zvanicno na postpaid-u, da se kartica "aktivira" ili to nema veze? Na mts je signal prosek -75-80 db dok sad na yettelu -90db sve 4g signal.

@obrenikola
Razmisljam vec neko vreme o tome, bas cu da prebacim sutra ujutru, da vidim ima li razlike.

@shomiNBGD

Nije vracan na fabricka, od marta ga koristim, tad je uzet nov.

Inace, vikendom kad sam vecinu vremena na wifi, nemam ovih "problema" sa baterijom (ako se SOT od 6 sati na ovoj ekrancini moze nazvati problemom) tako da definitivno mislim da je los prijem 4g signala odgovoran. Javljam ima li pomaka sa 3g (bar dok sam na poslu)

Mislio sam da kupim mali s23, navikao sam na cigle i mislim da bi sada manji dobro dosao.

Medjutim, procitao sam ovdje mnogo losih komentara o kameri ovog telefona?
Je li toliko lose stanje?

Alternativa je da kupim A55. Dilema je izmedju ta dva modela.

Да ли постоји начин да проверим да ли ми је приликом сервиса стављена лошија батерија уместо моје? Пре сервиса сам могао да се испружим и на 3 дана ако приштедим, сада ми једва 2 дана изгура. Приметио сам ја одмах после сервиса брже пражњење, али сам то приписао томе што сам био ван Београда на 4g мрежи недељу дана.
ПроМоби је радио сервис, телефон се водио као без гаранције јер је купљен код мађара.
Iz mog iskustva na svim prethodnim Samsung telefonima, kad god bi mi zamenili bateriju, naredna nikada nije bila ista kao fabrička. Nije do Promobi, naravno da stavljaju originalne i to je izlišno dovoditi u pitanje, prosto ništa nakon fabričke više nije isto. Zašto? Nikada mi nije bilo jasno ali znam da sa s23u neću juriti pred kraj garancije da iskoristim da mi zamene bateriju (što je rađeno sa prethodnim telefonima i uvek upali), nego ću čekati da ovoj isrčem dušu pa da ta "nova" u poređenju sa isrkanom dušom bude bolja 😄

^Хвала ти за савет!
Мада, ја мислим да ипак није све како треба што се тиче батерије после сервиса, а нису ми је заменили за нову јер бих видео по цени (телефон није био у гаранцији).
Било како било, тако је, како је, 8-9 сати сота на два дана је добар скор, али је било осетно боље. Видећу како ће бити кад мало захлади.

Presao sam skoro u yettel mrezu, tj preneo broj, ali mi je signal dosta losiji nego sa starom mts karticom, s23u je u pitanju. Sad sam jos uvek na prepaid-u, ne mogu ni da zovem ni da saljem poruke, moram da cekam 2 dana na bih presao na postpaid, tj tarifu. Da li ce signal biti bolji kada budem zvanicno na postpaid-u, da se kartica "aktivira" ili to nema veze? Na mts je signal prosek -75-80 db dok sad na yettelu -90db sve 4g signal.
Signal na Yeb#telu je sve gori i gori
Skoro sam ih cimao da srede signal postavljaju neka debilana pitanja, prave se ludi
Postaju smejurija od mreže da mi nisu dali 50% popust na post paid menjao bi mrežu 100%
Imam i MTS prepaid karticu da testiram signal uglavnom je vrlo malo bolje bar gde ja zujim

Iskreno i mene je privuklo 50% popusta 😁, nisam neki zahtevan korisnik, ja sam uzeo total 20, 1.600 din na 2 godine, tako su mi rekli. A gledam tako do 1.500 +-100 din ne bih skuplje uzimao jer mi ne treba, ranije sam bio mts morava 150, net je ocajan i imao sam onu uslugu net limit koja na moravi funkcionise kao na nivou pre 20 godina 😒 dok posalje sliku na viber treba mu 5 minuta xD, a redovna kolicina je svega 1.5 GB sto je smesno. E sad jedino da pitam da mi daju drugu sim karticu, mozda ova nesto brljavi, ja sam inace mesto kod Inđije, imam stalno pun signal na mts, a sad ovde na yettel slabo nesto.
Inace mi je repetitor na 500m od kuce

Poslednja izmena:
^Хвала ти за савет!
Мада, ја мислим да ипак није све како треба што се тиче батерије после сервиса, а нису ми је заменили за нову јер бих видео по цени (телефон није био у гаранцији).
Било како било, тако је, како је, 8-9 сати сота на два дана је добар скор, али је било осетно боље. Видећу како ће бити кад мало захлади.
Ne bi smeli kao ovlasceni servis,da se sutra ne procuje/dokaze,ispadne bruka za Samsung sta mu radi ovlasceni servis.
Mada,kod nas je sve moguce.Posto nemas garanciju,na racunu ne pise stavka "baterija",sta ih kosta da stave neku sa Alija i da uzmu original (ne kazem da rade to,ali je svakako tesko dokazivo).Sutra i da otvoris i vidis da nije original,ne mozes da dokazes da si je kod njih menjao..da je pod garancijom bi mogao jer nisi lud da nosis u drugi servis kada imas garanciju kod njih.Mada se sada telefoni toliko menjaju da i ne stigne da ti propadne baterija,ljudi vec zamene,pa sa te strane..sta ce im original baterija za S23 kada ce jos malo i S25

Potpuno je drugacije iskustvo kada koristis manji i duplo tanji telefon.Ja sam kratko imao a55 i prodao ga.Baterija na s23 je ok,meni izvlaci oko 7h sota,kamera kao sto rece gore kolega preko dana odlicna,nocne i unutar tamnijih prostorija kao na midrendžerima,animacije su malo drugacije,"mekse" tj. bolje nego na a55,mada i na s23 znaju štucnuti.Dobijas Samsung Dex sto je vrhunski dodatak,bolji citac otiska i jos par kozmetickih sitnica unutar UI.U sustini, s23 je po meni,izvanredan telefon za do 550e...

Poslednja izmena:
Ali pretpostavljam bolje nego na A55?

Ne bi to trebao biti dovoljan argument za odustati od kupovine?
Ma kakvo odustajanje. Ako hoćeš kompaktan telefon, osim S23 jedino za veći iznos dolazi u obzir Iphone 15/pro.

Do sada sam imao samo cigle, glomazne telefone, ali djeluje mi da kompaktan telefon ima prednosti?

I onda ljudi udju, citaju ovakve komentare i misle kamera je -uzas. Ja sam presao sa ip13 pro na s23 mali, i nikakvu strahotu sto se tice kamere nisam video. Sve je to tu negde.

... Ipak je velika razlika u fotkama između iPhone 12 i S23 , kad izvadiš ip12 i praviš grupnu fotku vide se i dlake iz ušiju na 10 metara , sa ovim S23 jok .

Ja posedujem mali s23 i kamera nije idealna (slabija je primetno nego na s23U), ali daleko od toga da je katastrofalna. Snimanje je ipak poprilično dobro, stabilizacija odlično radi, lepo se ovaj telefon snalazi i sa 4k 60fps, kao I ostalim modovima snimanja.

Ipak, meni kamera nije prioritet, tako da možda nisam merodavan da delim savete nekome kome to jeste prioritet. Ali sve ostalo jeste odlično kod ovog telefona i jeste za preporuku. Dimenzije, kvalitet izrade, funkcionalnost, trajanje baterije...

Nisam ja rekao da je kamera na 12 bomba, daleko od toga. Ali s23 je koliko kasnije izasao 2-3 godine? A meni kamera na 12 sto se tice glavne bolja. Ne znam sta da vam kazem drugo. Sto se tice ekrana, baterije, fluidnosti u radu skidam kapu, zaljubio sam se u to ali onakvu kameru na proslogodisnjem flegsipu ne prihvatam u poredjenju sa par godina starijim iphonom i to obicnim modelom. I da dodam jos jednom, rekao sam da je video, telefoto okej tacnije super kamera ali glavna je ispod proseka po meni. Bespotrebno se vredjate, s23 je ekstra telefon ali glavna kamera od mene minus, kome nije prioritet ekstra kupovina.

... Ipak je velika razlika u fotkama između iPhone 12 i S23 , kad izvadiš ip12 i praviš grupnu fotku vide se i dlake iz ušiju na 10 metara , sa ovim S23 jok .
Uzmeš iphone i Samsung pa porediš. Teško je pričati ako koristiš samo jedan brend. Sigurno S23 ima bolje slike jer je dve generacije mlađi. Ali čovek govori iz ličnog iskustva.

Imao sam i 12. Nisam gledao dlake iz usiju zaista...
Ma šalim se naravno 😀👍

Uzmeš iphone i Samsung pa porediš. Teško je pričati ako koristiš samo jedan brend. Sigurno S23 ima bolje slike jer je dve generacije mlađi. Ali čovek govori iz ličnog iskustva.
To je bila šala , sve je stvar lične percepcije tipa koja se fotografija kome više sviđa . Nisam imao S23 običan ali recimo S22+ VS S22U / S23U = nebo i zemlja razlika , tako verujem da je prilična razlika i kod iPhone 12,13,14,15 .

S23 je flegšip, koji je koštao oko 1000 evra kad je izašao. Za te pare ne može biti kompromisa, bar je to moj stav. Nije to telefon od 400-500 pa ajd, nešto ima nešto ne. Banana efekat koji realno postoji meni nikad nije smetao jer ne slikam dokumenta ili nešto toliko blizu, ali ako mi je ceo dečiji rođendan fotkan u stanu kao slikan vodenim bojama, za mene je to problem. Kome to ne smeta, topla preporuka za telefon.

Šta znam, imam s23, žena ip14 pro, uvek se divi slikama koje ja slikam kad slikamo zajedno isto. Al zbog pojedinih komentara ljudi ovde mogu svašta da zamisle i pomisle. Hoćete najbolje slike, kupite vivo x100 ultra, to će vas naravno i koštati! Ja koji sam dao ispod 500e za telefon mogu da opravdam ovakav kvalitet...1000 ne bih dao nikada.

^ svi telefoni generalno odlično slikaju ako pričamo o flagship modelima, razlike su nijanse. Ni kad čovek slika sa dva telefona skoro je nemoguće postaviti isti položaj jer koliko znam niko ne nosi stalak osim ljudi koji rade recenzije ali njima ne verujem jer su plaćeni da hvale. Po meni za sliku najviše zavisi osoba, za prelepe slike treba mesto, svetlo, ugao...

Ništa ja novo nisam napisao. Kamera na malom S23 je uvek bila takva. Banana blur kod slikanja teksta izbliza i muljave fotke uveče i u zatvorenom, što se pogotovo lepo vidi kad se zumira ili prebaci na tv/komp.I one prejake boje, ali to je već Samsung feature. Osim toga, sasvim dobar telefon.

@zoreli_ generalno i nisam jer nikad nisam uzeo u ruke jedan pored drugog i slikao u svim uslovima iste slike. I da se razumemo, ip 15 pro je definitivno bolji u većini slučajeva ali to uglavnom dolazi do izražaja kada se prebaci na komp i gleda na velikom ekranu.

@Amortizzer sve nedostatke mogu da razumem koje navodite i opravdavam ih skroz, ali ovaj banana blur mi nikad neće biti jasan...prebaciš na 3x kameru i slikaš isti list papira, nikakav problem imati nećeš + će slike biti bolje jel ti telefon nije zaboden u papir i blokira svetlost nego slikaš sa tipa 60cm.

Znači canon 5d mark IV + L 24-70mm F2.8 koji mi stoji u ormaru uzmem u otprilike 1% slučajeva (slikam dete na svakih mesec dana, krštenje i sl), ostalo mi radi s23 i rezultati su mi ok. Još jednom ponavljam, savršenog nema, a ko hoće najbolje slike na telefonu zna se šta se kupuje (za malo para pixel 7a, za mnogo para oppo find x7 ultra, vivo x100 ultra). Meni samsungov softver nema alternativu, i uvek ću nešto lošiju kameru izabrati a da imam softver koji mi radi posao i bukvalno žmureći mogu da koristim koliko sam navikao.

Prilozi

• 20200210_165839.jpg
    20200210_165839.jpg
    110.5 KB · Pregleda: 54
Nazad
Vrh Dno