Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nema. Ja sam zato i odustao od S23. Jednostavno jako loša kamera za ovu cenu, a Samsung se generalno fokusira samo na Ultru. Ali čak i da ima dobar port, ne želim da se bakćem sa tim podešavanjima kada hoću nešto na brzinu da uhvatim. Gcam bi bio dobar da dotera fotke, ali ovako je kamera slabo upotrebljiva.

Druže, ne pravi. Jarke boje nemaju veze sa detaljima. Kako su onda na A52 ipak bolje slike? Šta, scene optimizer radi bolje na starijem telefonu? Kažem ti da sam se puno puta igrao i nema tu razlike.
A ovde nije ni poenta u bojama, već u detaljima i u šugavom bluru. Smešno da se ovo potura kao flegšip u 2023.
Sve si u pravu, ovaj tvoj primerak ima decentrirano sočivo, ovo je hardverski problem i ne može da se reši kroz update, ako možeš reklamiraj ga obavezno, uzmi neke primere fotografija i priloži kao dokaz. Ovde jedino zamena celog modula primarne kamere može da reši problem, budi uporan, piši Samsungu mailove, traži slične primere po forumima pa im pokaži, ovo je vrlo vrlo loše.

Pa ovde je očigledno da je hardverski problem u pitanju zato ne kapiram ovo "poturanje" kao flagship.

Ovo nema šanse da je hardverski problem za S23. Telefoto senzor na onim slikama,ne liči na ništa. Definitivno za reklamaciju

Evo par primera telefoto senzora,3x,plus objekti u pokretu

S23,3x telefoto zum kroz portret mod

20230908_180211.jpg20230908_180223.jpg20230908_180226.jpg20230908_180309.jpg20230908_180540.jpg20230908_180322.jpg

To je opsti trend, i Appe to radi isto. Ja imam s23 od februara i nisam primetio da su slike toliko katastrofalne...

Evo malo poredjenja S23 i A52s 5G kad je kvalitet slike u pitanju. Tuga jedna... :D
Сад ће овде да ти кажу да имаш најбољу камеру на тржишту и да треба да уживаш у "природном" бокех ефекту. Како је тај lens curvature ефекат тотално нормална и пожељна ствар. И наравно ако ти не одговара, боље да користиш A52 уместо да се овде жалиш...
Пишем као власник Ѕ23 који је огорчен истим проблемом и покушао да скренем пажњу па добио такве одговоре.
И хвала на поређењу. Срамота је да 4 год стар mid-ranger може да победи у било чему флегшип из 2023. Али да нажалост толико смо ниско пали као потрошачко друштво.

Mislim da je ipak hardverski problem kod @Mixer93. Ima glavna kamera na S23 određenih nedostataka ali ovakve slike primerak koji sam ja imao nije pravio. Ni noćne fotografije nisu bile toliko loše, uglavnom su bile upotrebljive. Dnevne su bile skoro u rangu sa Ultrom. Ima S23 taj problem sa autofokusom ali on se uglavnom peimeti kod fotografisanja dokumenata, ređe kod ostalih fotografija

Zamenio sam A52s za S23 i mogu samo da zaključim da ljudi ovde ne znaju da koriste kameru.
Bravo za tebe, nek si nam doprineo temi. Ja sam barem uzeo telefone u ruke i pravio uporedo test umesto palamudio ovako.
Ne volim kad neki padobranac kao ti sleti i razvali komentarom ovakvu nebulozu. Pogotovo jer sam detaljno testirao sve S23 modele i onda dodje neki pametnjakovic i ubaci nebulozan komentar.

I sam sam koristio sva 3 Samsungova S23 modela, zato i kažem da mislim da je hardverski problem tj faličan primerak. . Ne razumem koja je mudrost okinuti fotku telefonom? Čak i da ti zadrhti ruka po danu slike će biti dobre. Druga je stvar da l neko zna da odabere pravi kadar ali to nema veze sa samim kvalitetom snimka. E sad ako si jah'o konja dok si slikao ili se eventualno pomerala zgrada to je druga stvar 😃😃

Kad se promijeni csc na, recimo, thl i dobije se mogućnost snimanja razgovora, jel to radi samo na fabričkoj phone aplikaciji ili može na bilo kojoj? Navikao sam na true phone
Na fabrickoj ima mogucnost da automatski snima svaki razgovor. Na True Phone (koju i ja koristim) moras da kliknes na dugme za snimanje i on tada otvori fabricku i krene snimanje. Nije komplikovano i ruzno koliko zvuci

Skvalex call recorder ima opciju da biras standard ili system recorder. Naravno standard ima mnogo vise opcija ali zahteva root.

Prilozi

• Screenshot_20231106_125423_Call Recorder.jpg
    Screenshot_20231106_125423_Call Recorder.jpg
    40.4 KB · Pregleda: 25
Bravo za tebe, nek si nam doprineo temi. Ja sam barem uzeo telefone u ruke i pravio uporedo test umesto palamudio ovako.
Ne volim kad neki padobranac kao ti sleti i razvali komentarom ovakvu nebulozu. Pogotovo jer sam detaljno testirao sve S23 modele i onda dodje neki pametnjakovic i ubaci nebulozan komentar.
Imam slike u galeriji, šta će mi uporedni test. Nosio sam A52s godinu i po dana. Imam dovoljno slika.

Smatram A52s odlicnim tel po svim pitanjima. Imam jos i A52 i evo dete ga i dalje koristi posle 3+ god.

Telefon je odličan. Mene je služio fenomenalno, ali mi smo imali dva u kući i prodali oba, jer su oba završila na servisu, gde su menjani ekrani, baterije, konektori i matična. Tada sam hteo samo da ih se rešimo dok su još u garanciji. Plaćeni po 250e, prodati za 180e i 200e. Tad smo uzeli dva S23, vođeni sjajnim iskustvom i dugotrajnošću S8.
Znam više ljudi kojima je A52(s) radio i radi još uvek duže nego nama. Mi nismo bili te sreće i vraćamo se na flagship. Neka mi traje kao S8 i biću prezadovoljan.

Ne znam da li je vredno da se otvara tema pošto nisam našao povodom ove vesti. Ako jeste neka moderatori prebace post.

Mislim da je ipak hardverski problem kod @Mixer93. Ima glavna kamera na S23 određenih nedostataka ali ovakve slike primerak koji sam ja imao nije pravio. Ni noćne fotografije nisu bile toliko loše, uglavnom su bile upotrebljive. Dnevne su bile skoro u rangu sa Ultrom. Ima S23 taj problem sa autofokusom ali on se uglavnom peimeti kod fotografisanja dokumenata, ređe kod ostalih fotografija
Meni takođe izgleda kao problem sa sočivom. Zakrivljenje koje ljudi pominju ima smisla kad je nešto na do 20-30cm od telefona. Ne kažem da je telefon savršen ali ovo bas ne izgleda kao softverski problem.

Ne moze to zbog senzora 100%.
Uopste subject nije blizu kamere. Prvo sam mislio da je ukljucen portret mod pa da je izbagovao, ali ovo je regularni mod.
Problem sa dokumentima na koji se zale ljudi desava se kad je senzor veliki i ima jako usku tacku fokusa te samo jedan uzak deo fokusira, a sve ostalo izlazi iz fokusa, dobra stvar je sto se dobija prirodan bokeh efekat, ali eto kod slikanja dokumenata izbliza desava se sta se desava, ali ovo definitivno nema veze sa time.

Ево свих промена које доноси One UI 6 дуга је листа и објашњена, кога занима.
Видим да пуно људи каже да не види разлику после преласка 5.1>6

Primetio sam bag.
Kada prvo ukljucim hotspot pa nakon toga ukljucim podatke, nece da se konektuje na podatke. Kada se prvo konektujem na podatke hotspot nemam problem sa time. Ili kada iskljucim hotspot konektuje se odmah na podatke.
Imao neko problem sa time?

Gasim nocu, ne trebaju mi dok spavam. Ujutru kad ustanem povezem laptop na telefon, ali zaboravim cesto podatke da ukljucim uz hotspot i kada hocu da ukljucim podatke on nece da se konektuje. Onda moram da ugasim hotpot kako bi se on povezao na podatke.

Pa nemoj da gasiš podatke ili napravi rutinu da uključi sam, prosto.

Kao relativni laik , da napišem - sad sam tek skontala da mi se telefon izažurirao na to o čemu vi pište , maltene prvog dana kad sam ga uključila ... Meni je to delovalokao neko ažuriranje po uključivanju , pa nisam ništa ni proveravala ... Ona UI verzija je 6,0 aAndroid 14 ...
Odiševljena sam baterijom , ne da traje a igram se sa podešavanjima malo malo ... Sve mi radi lepo ali moram da se igram i istražujem DEX i kameru ... kad budem imala vremena :)Povezala sam ga jednom , na onaj kablić koji sam dobila sa njim i na ulaz za punjenje laptopa .
A ovo za rutine- je konačno nešto što sam tek sad provalila , da postoji a bilo je na starim nokijama , kao profili , koji treju zadato vreme - i super je, trazila sam nešto takvo odavno ...hvala , da nije vas ne bih znala da to postoji , bar još neko vreme , dok ne upoznam telefon

Kao relativni laik , da napišem - sad sam tek skontala da mi se telefon izažurirao na to o čemu vi pište , maltene prvog dana kad sam ga uključila ... Meni je to delovalokao neko ažuriranje po uključivanju , pa nisam ništa ni proveravala ... Ona UI verzija je 6,0 aAndroid 14 ...
Odiševljena sam baterijom , ne da traje a igram se sa podešavanjima malo malo ... Sve mi radi lepo ali moram da se igram i istražujem DEX i kameru ... kad budem imala vremena :)Povezala sam ga jednom , na onaj kablić koji sam dobila sa njim i na ulaz za punjenje laptopa .
A ovo za rutine- je konačno nešto što sam tek sad provalila , da postoji a bilo je na starim nokijama , kao profili , koji treju zadato vreme - i super je, trazila sam nešto takvo odavno ...hvala , da nije vas ne bih znala da to postoji , bar još neko vreme , dok ne upoznam telefon
Koji model je u pitanju?

^ koliko znam S23+

@Peppa prase u nekim prethodnim postovima si rekla da odbaciš reklame. Da li misliš da ti se reklame ne pojavljuju u aplikacijama?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno