Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja sam isto odradio factory posle update jer sam prodao Pixel 8 i kupio vanilu S23 opet. 😅
Blown Away Wow GIF by Aminé

Šta je falilo Pixelu a bolje na S23?

Jedino fotke su bolje na Pixelu. Sve ostalo je meni bolje na S23.
Pisao sam u Pixel 8 temi malo, uglavnom baterija slaba na 8 ici, stock android mi ne smeta ali neka rešenja koje imaju Pixeli su smešna naspram OneUI na šta sam navikao.

Jedino fotke su bolje na Pixelu. Sve ostalo je meni bolje na S23.
Pisao sam u Pixel 8 temi malo, uglavnom baterija slaba na 8 ici, stock android mi ne smeta ali neka rešenja koje imaju Pixeli su smešna naspram OneUI na šta sam navikao.
Isto, sestru sam savetovao da uzme 7pro, kupili, međutim baš mi ne leži.
Svako malo uzmem da ga čačkam i brže ga ostavim nego što sam ga uzeo.

Lepo radi stvarno, animacijice, vibracija, lep osećaj u ruci isto.
Ali OneUI je sistem za ono, ne može Pixel da mu priđe.
Sve mi je smešnije, neozbiljnije, osakaćenjije u odnosu na Samsung.

Meni se npr. ne sviđa izrada na Pixel 8 običnom. Pro nema taj "problem", a to je kad pokuckaš noktima npr. po ekranu čuje se šuplji zvuk kao da imaš rupu ispod ekrana. 8 Pro nema tu šupljinu, niti sam to ikad video na nekim novijim telefonima. To mi je onako odavalo jeftin utisak a telefonu od 800e.
Da ne bude čist off, uporedo sa S23 mislim da ne može da se porede Pixel 8 i S23. Fan bazu imaju i jedni i drugi, ali po meni kome nije kvalitet kamera najbitniji S23 je all the way.

Moze li mala pomoć?
Ne mogu da povežem s23 sa računarom. Tj kad povežem, samo se puni, a ubih se da nadjem način da ga povežem.

Mislim da bi pre ostao na starom androidu nego radio factory reset.

To, koliko me mrzi da sve iz pocetka radim, a pogotovo sto imam par aplikacija koje su mi vezane za posao i zahtevaju cimanje indijaca da bi se opet prikacio na njih...

Jel zapamti rutine?
Jel se radi back up na komp?
Sve pamti, barem sve što je vezano za Samsung i podešavanja.
Na kompu preko smart switch-a, oko sat vremena mu je trebalo da skine sve, toliko i da vrati i još možda pola sata da kad prebaci na fon, ispodešava sve što treba.
Nakon toga uzmeš telefon i kao da se ništa nije ni desilo, osim što brže i bolje radi.

Moze li mala pomoć?
Ne mogu da povežem s23 sa računarom. Tj kad povežem, samo se puni, a ubih se da nadjem način da ga povežem.
Moraš da dozvoliš pristup podataka na telefonu. Trebalo bih odmah da ti se pojavi obaveštenje o nacinu upotrebe usb-a. Samo proveri da li taj kabal ima mogućnost prenosa podatak, pa da to pravi problem.

Sve pamti, barem sve što je vezano za Samsung i podešavanja.
Na kompu preko smart switch-a, oko sat vremena mu je trebalo da skine sve, toliko i da vrati i još možda pola sata da kad prebaci na fon, ispodešava sve što treba.
Nakon toga uzmeš telefon i kao da se ništa nije ni desilo, osim što brže i bolje radi.
Može isto i preko Samsungovog klauda - temporary cloud backup (u settings/reset), isto radi kao smart switch, a podaci na klaudu ostanu do 30 dana. Meni samo mbanking i ConsentID aplikacije nisu radile posle, ostalo je radilo odmah ako se dobro sećam...

Može isto i preko Samsungovog klauda - temporary cloud backup (u settings/reset), isto radi kao smart switch, a podaci na klaudu ostanu do 30 dana. Meni samo mbanking i ConsentID aplikacije nisu radile posle, ostalo je radilo odmah ako se dobro sećam...
Jes, ali je preko kabla dosta brže.
Doduše ako imaš optiku, može i klaud 🤔

Ide uz optiku isto dosta brzo, upload malo sporije nego na komp, ali download posle factory reset-a ide podjednako brzo. Najbolje je staviti uveče backup da krene, pa ujutru rano reset i sve vratiti nazad.🙂

U najavi da cu i ja da pljusnem sistem. Nikako da se dogovorio oko velicine fonta i zuma na tel. Kao da mi je sve drugacije. Nesto sitnije nesto krupnije

Rutine se preko SmartSwitcha bez problema prebacuju. Meni su se uvek prebacile na novi telefon, doduše sam uvek radio preko kabla sa starog na novi telefon switch.

Meni je sve kao normalno i po difoltu, ali mi na oko drugacije....

Evo pljusnuo sam sistem - vratio na fabricko. Isao sve pesaka sto se tice instalacija app. Nisam verovao da nisam imao app sat - kako bih namestio alarm. Odem na Google play i ladno mi izbaci instalaciju....Za kalkulator vec znam da ga nema po difoltu, ali sat....

Nema jos uvek azuriranja menjao sam CSC na SEK zbog snimanja razgovora. Kakva je situacija kod vas koji ste menjali.Mogu da promenim na Evropu ali ne znam da li posle imam neki CSC sa mogućnošću snimanja razgovora

SEK je bitan CSC za S22 seriju jer je Exynos i jedini iz Evrope koji ima mogućnost snimanja razgovora.
Kod S23 serije nemaš te problema imaš izbor CSC-a jer je SnapDragon.

INS - Call Recorder, CallerID, Samsung Pay
THL - Call Recorder, CallerID
XXV - Call Recorder, Samsung Pay

Imaš ovde u komentaru celu proceduru za promenu CSC-a:

Nema jos uvek azuriranja menjao sam CSC na SEK zbog snimanja razgovora. Kakva je situacija kod vas koji ste menjali.Mogu da promenim na Evropu ali ne znam da li posle imam neki CSC sa mogućnošću snimanja razgovora
Šibni ga na THL. Stiglo ažuriranje odmah drugi dan.

Meni jos uvek nije stiglo, neka ostane tako jos neko vreme.

Sigurno bi se pojavilo kad bih otišao na opcije, vec sam tako par puta pokrenuo kad sam video ovde info za ranija ažuriranja, ali ovaj put necu da ga cimam.

Kod mene je THL i što kaže kolega @psychofedex stigao drugi dan UI 6

Meni je zakucalo azuriranje na avgustu tada sam menjao csc. Isprobao sam par drugih danas medjutim dok nisam vratio na EUX nije bilo azuriranja. Cekam da zavrsi instalaciju na 6.0 pa da promenim na THL

^ mogao si odmah na THL i onda instalacija. Tu je UI 6 prošao. Ja sam ga stavio samo zbog snimanja razgovora jer mi dosta znači oko posla.

Vrh Dno