Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Meni deluje da je za tebe iphone.

Nema potrebe da čekaš Indijce da izbace Gcam pošto i fabrička kamera vepma dobro radi. Da li S23 Ultra ima najbolje kamere? Nema! Ali je u svakoj kategoriji pri vrhu, u nekim kategorijama na vrhu. Mobilni telefon nije samo kamera. Ima tu puno toga još. U nekim stvarima drugi flagship uređaji ne mogu da prismrde Ultri! Da li Ultra vredi preko 1000e koliko košta u zvaničnoj prodaji? Ne vredi! Cena je sramota! Da li iphone, Honor, Pixel vrede koliko koštaju? Ne vrede! Mi svi koji kupujemo te telefone po ovim cenama smo ivce za šišanje pa zato ce e i jesu takve.Na oglasima je malo bolja situacija ali realno i tamo je preskupo.
Na stranu cena - kome je fotografija najvažnija na telefonu neće kupiti Ultru. Kome su video i softver najbitniji kupiće je. Pid uslovom da može sebi to da priušti naravno. To nam je što nam je.

Koje godine je izašao P30Pro? Moguće li je da S23 ima lošiji hardver?
Ako za dobre slike na Ultri koristim Gcam onda mi i ne treba Ultra, kupiću Pixel.
Moje kompetencije govore da nije za mene.
Ukusi su različiti. Neko voli i može da priusti da ima najnoviji model, Ultru.
Ja neh dao 1000 evra za telefon pa onda da čekam indijce da izbace aplikaciju za kameru.
Za te pare mora sve da bude besprekorno.
Imao sam p30 pro od prvog dana kad je izašao, fenomenalan uređaj, kamere odlične za to vreme ali prenaglašen hdr i procesiranje slike, kasnije su to peglali kroz update, ali nikad nije bilo kako treba. Takođe, postojala je ogromna razlika između fotografija sa glavnog i ostalih senzora, što je meni mnogo smetalo, video je bio katastrofa. Kada sam prešao na s21u sve je bilo lepo i ujednačeno, portrait mod je detektovao ivice kako treba, hdr je radio manje agresivno, ma jednostavno sve je bilo bolje sem slika glavom kamerom u specifičnim situacijama gde je blenda f1.6 kod p30pro dolazila do izražaja. Gledajući kompletno kamere, s21u je bilo značajno superiorniji, a ti govoriš o s23 seriji, koja je opet bolja od s21 serije, tako da, kao neko kome je posao fotografija, ne mogu da se složim sa tvojim komentarima da su kamere na s23 krš. Da li bi kamere na telefonu od 1000e trebale biti bolje? Naravno da da ali ako poredimo s23u i honor magic 5 pro, honor je smešan u svakom pogledu. I da ne misliš da pričam napamet, evo svih telefona čije sam kamere eksploatisao... 20210621_130437.jpg20210831_164045.jpg20230319_172022.jpg20230318_125634.jpg20230715_195017.jpg

Nema potrebe da čekaš Indijce da izbace Gcam pošto i fabrička kamera vepma dobro radi. Da li S23 Ultra ima najbolje kamere? Nema! Ali je u svakoj kategoriji pri vrhu, u nekim kategorijama na vrhu. Mobilni telefon nije samo kamera. Ima tu puno toga još. U nekim stvarima drugi flagship uređaji ne mogu da prismrde Ultri! Da li Ultra vredi preko 1000e koliko košta u zvaničnoj prodaji? Ne vredi! Cena je sramota! Da li iphone, Honor, Pixel vrede koliko koštaju? Ne vrede! Mi svi koji kupujemo te telefone po ovim cenama smo ivce za šišanje pa zato ce e i jesu takve.Na oglasima je malo bolja situacija ali realno i tamo je preskupo.
Na stranu cena - kome je fotografija najvažnija na telefonu neće kupiti Ultru. Kome su video i softver najbitniji kupiće je. Pid uslovom da može sebi to da priušti naravno. To nam je što nam je.
Vredi preko 1000 evra cim se masivno kupuje.Kupci diriguju cenu.A uostalom ne moramo svi da imamo premium telefone.

Na Honor magic 5 pro ne stelujem ništa kad uključim da slikam, na S23 sam morao da podešava kao da imam profisionalni fotoaparat.
Neki momenti ne traju minute i ne ponavljaju se.

Ne znam šta ljudi očekuju od fotografije na telefonu?!
Pre s23 sam imao xiaomi ,koristim kameru za posao i zadovoljvala je potrebe i na xiaomi-u ,a da ne pričam sada na s23.
Ukoliko se neko bavi profesionalnim fotografisanjem,onda se zna sta mu treba.

Na Honor magic 5 pro ne stelujem ništa kad uključim da slikam, na S23 sam morao da podešava kao da imam profisionalni fotoaparat.
Neki momenti ne traju minute i ne ponavljaju se.
Moraš da pojasniš šta pričaš, samo iznosiš neke komentare bez ikakvih činjenica. Šta si morao na s23 da podešavaš a na honoru ne moraš? Misliš da mi ostali izvadimo telefon pa kažemo ček ček stani, ne mrdaj, ne diši dok podesim ovu glupu kameru na s23 pa tek onda slikamo? 😁
Mislim ne razumem te, možda sam nešto propustio, dok sam imao magic 5 pro, SVAKI ALI SVAKI put kad upalim da snimim nešto i vidim one linije od sunca i ostalih izvora svetlosti, dođe mi da ga otresem o zemlju...sad ti možeš da kažeš da ne snimaš i da ti to nije bitno, ali mene to ne zanima, ne nalaze se iPhone i Samsung tu gde jesu po pitanju performansi kamera, Huawei je terao ozbiljnu priču dok ga nisu uništili ali budi malo realan.

Što se linija pri jakom izvorima svetla i Honora tiče - potpisujem! Pogotovo pri snimanju. To je razlog zašto sam ga prodao. Honor je bolji za slikanje u alabijim svetlosnim uslovima ali mu je noćni video loš. Takođe bolji je za slikanje dece ili objekata u pokretu.

To ti pričam, ukusi su različiti.
Za moje potrebe S23 nije pravi.
Nekome je idealan, i neka lepo služi svakog koga ima.
Sad sto se slika tiče, više ih nema.
Radio sam poređenje sa P30Pro i razočarao se u kameru.

Ne znam sta ima da se podesava na kameru da bi fotka ispala bolje, osim da se tapne tamo gde oces da zadrzis fokus ili da smanjis svetlost, osim toga (natravno kamera asistent ali to se ne podesava uvek) nema nista-na auto mod....meni boje ne odgovaraju, al to je jer koristim dugo ajfon, mada krecem da se prilagodjavam, a ostalo kamera kao kamera...i 1000mp da ima nece da mi da te detalje kao nikon z7 ii koji trenutno imam i koji na papiru ima 5x manje mp :D za to da slikam racun, papir, nesto u prilazu, zavrsava poso...

Ово ће бити подужи пост, па се унапред извињавам на роману. Колега је незадовољан својим уређајем и потпуно подржавам његов став. Нема потребе да се ћути и пише само хвалоспев ако не одговара његовом коришћењу. Оно што ми смета а провлачи се већ ко зна који пут кроз ову тему је поређење флегшип телефона из 2023.године са(иако за своје време одличним, сад већ увелико превазиђеним) P30Pro. Имам неколико пријатеља који и даље поседују овај телефон па ми редовно шаљу фотографије са P30Pro и често им се и подсмевамо јер су у одређеним ситуацијама слике као обојене уљаним бојама. Сигурно да има ситуација где је овај телефон и даље добар, али флегшип из 2023. је бољи у 90% ситуација. Да не бих само трабуњао, ево и пар фотки које сам намерно сачувао јер више људи пробише главу са "фантастичном" камером телефона од пре 4 - 5 година :

Prilozi

• IMG-020275eec14ab2402cfa2894f39db1a7-V.jpg
    IMG-020275eec14ab2402cfa2894f39db1a7-V.jpg
    296.3 KB · Pregleda: 127
  • IMG-ec87d031f4d919153fe131bffecd17ca-V.jpg
    IMG-ec87d031f4d919153fe131bffecd17ca-V.jpg
    163.2 KB · Pregleda: 129
Da li neko zna kako da iskljucim konverziju obicne poruke u MMS ako ima previse karaktera?

I da li neko zna kako da podesim na telefon, kad hocu nekoga da zovnem, i kucam ime ali po brojevima npr majka -52552, da ako sam se sa njom najvise puta cula da na prvo kucanje broja 5 mi nju izbaca?

To ti pričam, ukusi su različiti.
Za moje potrebe S23 nije pravi.
Nekome je idealan, i neka lepo služi svakog koga ima.
Sad sto se slika tiče, više ih nema.
Radio sam poređenje sa P30Pro i razočarao se u kameru.
Je l' možeš da postaviš fotke ful rez poređenja da ošacujemo i mi pa da prodiskutujemo to razočaranje?

Mislim da mozes da zadrzis odredjeni broj i uradis assign kontakta.
Sto se tice konverzije, mislim da sam to radi.

Da li neko zna kako da iskljucim konverziju obicne poruke u MMS ako ima previse karaktera?

I da li neko zna kako da podesim na telefon, kad hocu nekoga da zovnem, i kucam ime ali po brojevima npr majka -52552, da ako sam se sa njom najvise puta cula da na prvo kucanje broja 5 mi nju izbaca?
Nisam koristio, ali imas opciju za "assign" broja na duže držanje nekog od brojeva. Nesto kao speed dial fazon.

I mene zanima kako da ne konvertuje u mms ako imam previše karaktera. To se nikako ne da isključiti ?

Automatizam. Preko 160 karaktera pretvori u mms.

Samsung messages to moze. Google koja je podrazumevana ne. Samsungova takodje podrzava rcs. I lepo je radila dok sam je koristio

Kod mene su na S23 fotografije fantastične. Kome treba više ipak je bolja investicija neki ML ili DSLR

Ne čuvaš fotke prethodnih telefona?😱

Automatizam. Preko 160 karaktera pretvori u mms.
Ne, gotovo da će pretvarati beskonačan broj 1/160 do npr 9/160, sve dok je samo tekst u pitanju. Verovatno šta konvertuje mms je verovatno neki smajli ili slično. Mislim glupo rešenje za ovo vreme, kad vidim da postoji još uvek taj zaostali servis nije mi dobro. Kad bi svi androidi prešli na RCS bila bi bolja situacija.

Hm, Samsung ima opciju svakako za RCS, ali i prikaže broj karaktera koji su ti preostali dok ne pređe u 1/2 poruku. Stavio smajlije, emotikone ili običan tekst, uvek prikaže promenu kada će se slati dve sms poruke i pretvoriti kao takve u mms.

Au kakvih ovde ima likova ovo nije normalno ova stranica ne da je izgubila smisao nego vise veze s mozgom nema, ljudi dal ste bre vi realni vise jel razumete DA SMARATE SA "TEMOM KAMERA" i "TEMOM futrole,stakla i folije". Ni ja nisam zadovoljan kamerom i to je to prodacu telefon kad budem smatrao da treba kraj price. Shvatite da ovde neko hoce nesto da sazna korisno, nekome treba pomoc oko problema a od ovih 313 stranica 300 je bezkorisnih.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Vrh Dno