Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Da li neko ima iskustva sa vise e-sim profila? Koliko je to upotrebljivo u realnom koriscenju? Da li je prelazenje sa jednog na drugi broj momentalno i da li je mozda moguce nekom magijom namestiti da periodicno sam menja kartice?

Uzet telefon
Pa ovaj S23 Ultra sa One UI je ozbiljna zverka
Koliko smešno deluje iPhone 13 PM naspram ovog telefona (ne pričamo najpametnije imam oba)
Jedine predanosti koje ja vidim kod iPhone 13 PM i iOS su što ekrana ne peče oči, privacy podešavanja
Imam osećaj da je 13 PM teži 50g,a iste se gramaže
Koliko max može da se ubije blue light na S23U?

Da li neko ima iskustva sa vise e-sim profila? Koliko je to upotrebljivo u realnom koriscenju? Da li je prelazenje sa jednog na drugi broj momentalno i da li je mozda moguce nekom magijom namestiti da periodicno sam menja kartice?
Ja koristim jedan e-sim i pise mi u tel da mogu da dodam jos neki. Mislim da ukupno koliko god da imas kartica ili e-simova samo dva mogu da budu aktivni u isto vreme.

eSim moze samo jedan da bude aktivan, ne mozes da imas istovremeno 2 eSim-a aktivirana.

Koristio sam i jedne i druge, nikad problem sa ekranom. Nocni rezim samo od 19-07 i to je to. Osvetljenje ekrana naravno na 10-20%.

Koristio sam i jedne i druge, nikad problem sa ekranom. Nocni rezim samo od 19-07 i to je to. Osvetljenje ekrana naravno na 10-20%.
Nije svakog iste osetljivost i na flickering
Uglavnom dosta je bolja situacija sa ekranom a S23U nego na Oneplus 8 koji ima stariji Samsung amoled
Koliko brzo instalira apps ja ne mogu da verujem
5x brže od Oneplus 8, a 10x brže od iP13PM

Ono što je glavna mana iOS i iPhone što svima pričam
Neverovatno je spor iOS naspram dobrih Andorid skinova, animacije traju čitavu večnost
Druga najveća mana je tastatura u iOS bukvalno teško smeće SwiftKey naspram Andorid verzije
Customization je smešan isto
Ne znam kako ali S23U u ruci imam osećaj da je lakši bar 50g od iP13PM koji imam osećaj da držim ciglu i da će mi stalno ispasti

Kod mene uopšte nije toliko dobra baterija kao kod nekih članova, i ne znam kako izvlače SoT od po 10-11 sati?

Evo kombinovano WiFi/4G, ali uglavnom u prostoru sa ne previše svetla. Nije to loše, naravno, ali verovatno može bolje. Ne žalim se, da ne budem pogrešno shvaćen 🤣, izgura mi dan...

Obično imam 7h SoT, nekad se desi samo 6h (intenzivna upotreba), a možda nekad dobaci 8h ako sam na WiFi. S23 Ultra.

Screenshot_20230704_062606_Device care.jpg

Ma to je sve super. 7h je ekstra rezultat.
Kod mene ne bude ni 6h, ali mi je sve moguce upaljeno plus BT sa satom/slusalicama, itd...

Mene i dalje zezaju notifikacije i posle X update-a do sad.

Jel neko provalio sta sves tacno treba da se uradi da bi mi prosto stizu sva obavestenja za Discord, Slack, Teams i sve ostale aplikacije na kojima dobijam poruke?

Ugasio sam cak i "deep sleep" opciju, i cini mi se da cak gore posle toga radi (posebno sto nocu ocigledno vidi da spavam i ne salje mi nista bukvalno. Da li postoji opcija da se ugasi ovo "pametno" razmisljanje?

Jel neko provalio sta sves tacno treba da se uradi da bi mi prosto stizu sva obavestenja za Discord, Slack, Teams i sve ostale aplikacije na kojima dobijam poruke?

Ugasio sam cak i "deep sleep" opciju, i cini mi se da cak gore posle toga radi (posebno sto nocu ocigledno vidi da spavam i ne salje mi nista bukvalno. Da li postoji opcija da se ugasi ovo "pametno" razmisljanje?
Najbolje da uradis fabricki reset i da podesis sve iz nule, bez vracanja bekapa.
Discord i Teams mi rade uredno. Slack ne koristim.

To jeste ultimativno resenje ali mora da ima nesto pre toga sto bi moglo da se pokusa :D

Ja saznah pre par dana da Discord za veće servere isključuje notifikacije, štednja resursa valjda, pa vidi da te možda i to kod njega ne kači.

Pozdrav! Imam problema sa viberom na s23plus modelu,isto trajanje baterije je lošije nakon poslednjeg ažuriranja od pre nekoliko dana.
Takođe i sa mesendžerom kada treba da se pošalje neka slika,prijavljuje neku grešku. Jel ima još neko tih problema?

Ja imam delimičnih problema sa vajberom u poslednjih 10-15 dana, znaci pre ovog update-a.
Aplikacija se sporije učitava i nekad odbija da se rotira, pa moram da gasim, palim. Malo pre sam obrisao data sa aplikacije u nadi da će to popraviti stvari, ali čini mi se da i dalje ume da sporije otvara aplikaciju.

Doduse, ja sam na ultri.

To je problem do Vibera, meni nekad ocita lepo a nekad kilavi a nije S23 serija😅
Baš tako, probao sam i ja sad na mojoj ultri i bogami trebalo joj je možda 3 sekunde da otvori app što se baš primeti i oseti na premium uređaju kao što je S23U koji otvara sve u deliću sekunde. Verovatno je neki problem s optimizacijom aplikacije za određene telefone, rešiće se nekim apdejtom već

Skontao sam ja da je do vajbera, ali reko da podelim iskustvo sa Milosem, da zna da nije jedini.

Meni nikad nisu stizale notifikacije na vreme, od note-a cetvorke pa do note 10+, sve dok se nisam preselio i presao na drugog provajdera. 🤷‍♂️
Od tad nikad nisam imao vise nikakvih problema.
Zapravo sad kad razmisljam, nigde nisam imao problema osim kod kuce kod mojih. Iz nekog razloga, tamo nikad ne stizu na vreme.
U ovom stanu, u proslom, u kancelariji, nikakvih problema od note 10 preko s22u i sad s23u. Ko ce ga znati sta li je.

Pošto sam apsolutno oduševljen brzinom instaliranja apps na S23U zanima me da li ima negde test brzina unutrašnje memorije na na S23U vs iP13PM?
Ovako od oka što bi rekli zbog UFS 4.0 install je ovde brži 10x nego na iP13PM, a jedno 5x brže od Oneplus 8 koji ima UFS 3.0

Pozdrav! Imam problema sa viberom na s23plus modelu,isto trajanje baterije je lošije nakon poslednjeg ažuriranja od pre nekoliko dana.
Takođe i sa mesendžerom kada treba da se pošalje neka slika,prijavljuje neku grešku. Jel ima još neko tih problema?
Viber su bas nesto zeznuli. Ne radi lepo ni na s23 ultra, ni na 21+, ni na redmi note 11 pro.
Kad treba uci stoji beli ekran par sekundi. .
Odoh probat skinut beta verziju. :D

LTE je u ovom kontekstu isto što i 4G. Nešto ti se drugo promenilo, ako primećuješ razliku između pre i kasnije. Možda jačina signala, pa samim tim i lošiji protok.
Tek sada vidim da si mi odgovorio, hvala brate. Nesto sam cackao u onom mrezni operateri ili kako vec i proradilo je kao pre, inace je htelo samo Insta da otvara, cak ni Chrome nije hteo...

Vidim sad opciju u kameri - picture softening... Sta on tacno radi?

Samo da javim preuzeo sat. Zvao na telefon i javila se devojka neka kaze mogu da dodjem da preuzmem, dosao za 15 min kolima i uzeo sat.
Hvala ti jos jednom za taj broj telefona spasio se me mesec dva cekanja.
Sat kida bas sam zadovoljan.
Kakvi su utisci sa satom, jesi li zadovoljan?

Nazad
Vrh Dno