Razmišljao sam da li da pravim post, da ne smaram ljude sa nečim što najverovanije već znaju, ali možda naleti neko kao ja, kome bi ove informacije možda bile korisne.
GCAM, tj. Google Kamera se za S23 može naći ovde:
Ime teme je S23 ultra, ali ovo radi i na svim ostalim S23 modelima, a za podešavanja samo obratite pažnju da pored njih piše da je i vaš model podržan (nekad je podešavanje samo za Ultra model).
Procedura za instalaciju je sledeća:
1. Skinite i instalirajte:
Ili
---Nemojte još pokretati aplikaciju---
Ako se pitate koja je verzija bolja, ili koja je razlika, objašnjenje je jednostavno.
Imena im samo označavaju biblioteku Samsung aplikacije koju koriste za pristup kamerama.
Samsung voli malo da zaključa stvari, a i Google voli da oteža korišćenje njihove aplikacije na drugim ne Pixel telefonima.
Koliko znam nema nikakve razlike u kvalitetu, tako da instalirajte bilo koju.
U Galaxy Store ćete posle instalacije videti ili Ruler Aplikaciju ili Scan3D koju će Galaxy Store prijaviti kao da ima novija verzija, to nije ta aplikacija već Galaxy Store vidi GCAM kao jednu od tih aplikacija.
Nema potrebe da se brinete, sve je sasvim ok.
2. Skinite podešavanja iz ovog posta:
Novija podešavanja su obično bolja od starijih, preporučio bi da pročitate najnovije komentare u toj temi i da vidite šta ljudi pišu tj prijavljuju.
I vodite računa da skinete podešavanja koja su za vaš telefon.
3. Podešavanja će biti u zip fajlu, prebacite na telefon i u Internal storage odzipujte sve.
Pojaviće se folder LMC8.4 i imaće u sebi druge foldere, fajlove itd.
4. Pronađite GCAM aplikaciju koja se zove LMC8.4, pritisnite je i držite dok se ne pojave dodatne opcije.
5. Odaberite "Capture video"
6. Pipnite dva puta između dugmeta za snimanje i galerije, pojaviće se dijalog u kome će već biti izabrana podešavanja. Samo stisnite IMPORT i to je to.
7. Gotovi ste!
Ako nemate Google Photos aplikaciju, možete namestiti da se koristi neka druga galerija, to se nalazi u podešavanjima->LMC Tweaks->Use Google Photo. To isključite i onda ćete moći da izaberete drugu aplikaciju koju će kamera da koristi kada stisnete galeriju na glavnom ekranu.