Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Od danas uz kupljen s23 se dobija Galaxy Watch 5

Samo mi nije jasno kako imamo skoro pa isto korišćenje recimo youtube-a a kod tebe potrošio skoro duplo više baterije.
Imaš veći stand by, zato ti je potrošnja manja.
Zeznućete se jednom kada se naviknete na tih 85%, pa odete negde gde će vam značiti da ste imali još tih 15%.

Sada je takođe koristite sa 85% kapaciteta, nadajući se da će za godinu dana njen realni kapacitet biti 95%...ali ćete je i tada puniti do 85%, pa opet nećete biti na dobitku, osim ako ne uključite onda da se puni do 100%, za šta videti prvi paragraf. 😊
Ovo je bila proba kao što rekoh, ne mogu da potrošim bateriju pa čisto da vidim kako će izgledati. Kad bude bilo lepo vreme i ne budem video kuću, vraćam se na 100% sigurno. :)
Ostaje mi da probam još onaj lite režim hahaha

Slikao sam ja sinoc cerkicu, kad se igrala sa baloncicima od sapunice , sve savrseno lepo slika, nista nije zamrljano ni dete ni mehurici u vazduhu.
Баците неке примере овде да видимо, једина ствар која ме је одбијала од промене телефона..

Isto,sve se poklapa, pre 2 godine uzeo isto sat uz s21,za 3 dana istice ugovor pa idemo na s23, samo nisam odlucio da li obican ili ultra. Vise sam navikao na kompaktne telefone, sa s21 sam bio zadovoljan, bicu i sa s23 sigurno,ali eto kopka me da probam ultru,sad da li vredi tu razliku u mom slucaju, nisam bas siguran.

Razmišljao sam da li da pravim post, da ne smaram ljude sa nečim što najverovanije već znaju, ali možda naleti neko kao ja, kome bi ove informacije možda bile korisne.
GCAM, tj. Google Kamera se za S23 može naći ovde:
Ime teme je S23 ultra, ali ovo radi i na svim ostalim S23 modelima, a za podešavanja samo obratite pažnju da pored njih piše da je i vaš model podržan (nekad je podešavanje samo za Ultra model).

Procedura za instalaciju je sledeća:
1. Skinite i instalirajte:
Ili
---Nemojte još pokretati aplikaciju---
Ako se pitate koja je verzija bolja, ili koja je razlika, objašnjenje je jednostavno.
Imena im samo označavaju biblioteku Samsung aplikacije koju koriste za pristup kamerama.
Samsung voli malo da zaključa stvari, a i Google voli da oteža korišćenje njihove aplikacije na drugim ne Pixel telefonima.
Koliko znam nema nikakve razlike u kvalitetu, tako da instalirajte bilo koju.
U Galaxy Store ćete posle instalacije videti ili Ruler Aplikaciju ili Scan3D koju će Galaxy Store prijaviti kao da ima novija verzija, to nije ta aplikacija već Galaxy Store vidi GCAM kao jednu od tih aplikacija.
Nema potrebe da se brinete, sve je sasvim ok.

2. Skinite podešavanja iz ovog posta:
Novija podešavanja su obično bolja od starijih, preporučio bi da pročitate najnovije komentare u toj temi i da vidite šta ljudi pišu tj prijavljuju.
I vodite računa da skinete podešavanja koja su za vaš telefon.

3. Podešavanja će biti u zip fajlu, prebacite na telefon i u Internal storage odzipujte sve.
Pojaviće se folder LMC8.4 i imaće u sebi druge foldere, fajlove itd.

4. Pronađite GCAM aplikaciju koja se zove LMC8.4, pritisnite je i držite dok se ne pojave dodatne opcije.

5. Odaberite "Capture video"

6. Pipnite dva puta između dugmeta za snimanje i galerije, pojaviće se dijalog u kome će već biti izabrana podešavanja. Samo stisnite IMPORT i to je to.

7. Gotovi ste!

Ako nemate Google Photos aplikaciju, možete namestiti da se koristi neka druga galerija, to se nalazi u podešavanjima->LMC Tweaks->Use Google Photo. To isključite i onda ćete moći da izaberete drugu aplikaciju koju će kamera da koristi kada stisnete galeriju na glavnom ekranu.
Kako ti izgledaju fotke sa tom gcam?
Ja sam probao sve confige od cini mi se v30 pa nadalje, već neko vreme sam u telegram grupi sa tim likom i nekako mi nije to to. Mracnije su fotke nego inace, nema dovoljno detalja, previse je soft nekako ... a liku je cilj da sve bude sto prirodnije i sto vernije onome sto oko vidi.
Ja probao iz sprdnje default gcam od BSG-a i izgleda mi bolje :D Mada sam generalno i zadovoljan fotkama sa samsungove kamere ...

Cini mi se da se od jučerašnjeg ažuriranja malo brže cedi baterija, ali cenim da će se narednih dana popraviti, jer se i posle prethodnog ažuriranja popravila posle nekoliko dana.

Da li postoje negde na internetu detaljnija poređenja S23 Ultra sa 8GB i 12 GB RAM-a?

Našao sam samo ovo:

Razlika je minimalna, ako je uopšte i ima... Pretpostavljam da je 8GB sasvim dovoljno za one koji ne igraju igrice ili ne rade u više zahtevnih aplikacija istovremeno?

Kakva su iskustva sa Samsung DeX-om, probao neko s Ultrom?

Sada je takođe koristite sa 85% kapaciteta, nadajući se da će za godinu dana njen realni kapacitet biti 95%...ali ćete je i tada puniti do 85%, pa opet nećete biti na dobitku, osim ako ne uključite onda da se puni do 100%, za šta videti prvi paragraf. 😊
Pa vodim se time da će baterija svakako da degradira kroz vreme, sada mi ne treba punih 100% i ne mogu ni 85% da potrošim, a za recimo 12 ili 15 meseci od sada, pošto ću verovatno koristiti isti telefon, bilo bi mi bitno da za godinu dana od sad, kada ga budem punio do 100%, realna količina bude recimo 90% umesto 80%

Ovo je sad ozbiljna matematika, i po meni preveliko opterećenje baterijom... ne razumem šta vam tačno znači da ne možete da potrošite 100%. Ja napunim do 100 i onda kad padne na, zavisi 20-30, ponekad i 10 % punim opet, bilo to istog dana ili sutradan ako je light use dan...

Da li postoje negde na internetu detaljnija poređenja S23 Ultra sa 8GB i 12 GB RAM-a?

Našao sam samo ovo:

Razlika je minimalna, ako je uopšte i ima... Pretpostavljam da je 8GB sasvim dovoljno za one koji ne igraju igrice ili ne rade u više zahtevnih aplikacija istovremeno?

Kakva su iskustva sa Samsung DeX-om, probao neko s Ultrom?

Koristim dex i radi potpuno normalno, ponavljam po 50ti put, telefoni sa 8gb su podjednako brzi kao i oni sa 12gb, imam oba, znam šta pričam.
Ovo je sad ozbiljna matematika, i po meni preveliko opterećenje baterijom... ne razumem šta vam tačno znači da ne možete da potrošite 100%. Ja napunim do 100 i onda kad padne na, zavisi 20-30, ponekad i 10 % punim opet, bilo to istog dana ili sutradan ako je light use dan...
To tačno znači da koristim telefon ceo dan, bukvalno ko manijak i uveče u 12 mi ostane 48%, uz ~6h sot-a. Niti mi je da ga punim preko noći, niti da ga ostavim za sutra. Ne dopunjavam niti punim tel preko dana nikad.

To tačno znači da koristim telefon ceo dan, bukvalno ko manijak i uveče u 12 mi ostane 48%, uz ~6h sot-a. Niti mi je da ga punim preko noći, niti da ga ostavim za sutra. Ne dopunjavam niti punim tel preko dana nikad.
Ja sam od ove generacije počeo da punim ujutru kad ustanem odmah, dok se razbudim, skuvam kafu i stavim nešto za doručak on bude pun, pa mi odgovara da se puni do 85% jer ne traje nikad više od pola sata, dok recimo do 100% bude 55-65 minuta

Levo - kako izgleda u stvarnosti
Desno - kako ga s23u vidi :sneaky:

Kako ti izgledaju fotke sa tom gcam?
Ja sam probao sve confige od cini mi se v30 pa nadalje, već neko vreme sam u telegram grupi sa tim likom i nekako mi nije to to. Mracnije su fotke nego inace, nema dovoljno detalja, previse je soft nekako ... a liku je cilj da sve bude sto prirodnije i sto vernije onome sto oko vidi.
Ja probao iz sprdnje default gcam od BSG-a i izgleda mi bolje :D Mada sam generalno i zadovoljan fotkama sa samsungove kamere ...
Nisam upoređivao fotke dovoljno da mogu da kažem da li je ovaj gcam boji od Samsungove kamere, mada ljudi pišu da jeste.
Igrao sam se sa nekoliko podešavanja, i takođe nisam investirao dovoljno vremena u poređenja.
Ono što jesam primetio je da ako pokrenem ovaj gcam, dosta troši bateriju.
Ne nužno samo tokom korišćenja, već i nakon što izađem iz aplikacije.
Čini mi se da stoji u pozadini, iako sam uklonio iz recents i stavio deep sleep.
Ne znam da li ću zadržati ili ide u kantu, ali nekako mi je više budženje nego što bi hteo.

Drugari može pomoć ? Traže mi "Samsung email obaveštenja o događaju" da bi dobio slušalice. Može i na PM.

Šta da im pošaljem a da bude validno?

Poslednja izmena:
I ja sam posle par dana od kupovine shvatio da ne mogu da potrošim 100% baterije nikako pa sam ograničio do 85% vodeći se mišlju "ako makar 5% bude baterija 'zdravija' posle tipa 6 meseci ili godinu dana, ja ću biti zadovoljan" i kako vidim imamo donekle slične rezultate, moj je više bio u standby režimu jer sam bio na poslu pa ga nisam koristio toliko.
Edit: SS-ovi mi automatski skrate gornji panel pa se ne vidi, ali stanje kad je odrađen ss bilo je 29%
Samo mi nije jasno kako imamo skoro pa isto korišćenje recimo youtube-a a kod tebe potrošio skoro duplo više baterije.
Nikada nisam vodio racuna o punjenju baterije kada i na koliko cu puniti do 100% (vise puta sam telefon stavljao na preko 50% da se dopuni do 100%) ali sam uvek voleo da dan pocnem sa 100% baterije i nikada ni sa jednim telefonom nisam imao problem sa baterijom. Prethodni note 10+ evo tri i po godine i po dijagnostici u telefonu kaze da je stanje baterije good a SOT je oko 6-7 sati, samo sa napomenem note je SD varijanta. Jedino sam vrlo retko koristio brzo punjenje(samo kad mi je bas bilo potrebno). Opusteno sigurno ce baterija biti ok minimum minimuma 2 godine a sigurno i tri(a za vise bice neki nov telefon) tako da nema potrebe da se smarate sa punjenjem baterije, punite bateriju kad hocete i koliko hocete.

Налетех на први (озбиљан) проблем... Не раде ми casting и dex. Пробам са ѕ21u, све лепо ради.... Да ли да инсталирам update, или да чекам. Мајку му 🙄

Налетех на први (озбиљан) проблем... Не раде ми casting и dex. Пробам са ѕ21u, све лепо ради.... Да ли да инсталирам update, или да чекам. Мајку му 🙄
I kod mene dex brljavi, konektujem fon na dex i posle par sekundi ispadne iz dex-a.
Drugari može pomoć ? Traže mi "Samsung email obaveštenja o događaju" da bi dobio slušalice. Može i na PM.

Šta da im pošaljem a da bude validno?
Imas cetri e-mail-a od samsunga(potrazi u sekciji promotions) koji su poslati negde oko 15 januara i posle tog datuma, pa posalji jedan od njih. Pogledaj sta smo mi slali imas nekoliko strana unazad.

Није ми баш најјасније шта си предложио. Пробао сам исту страницу отворити и на компу али се не дешава ништа🙄
Dex би требало да ради out of box, без икаквих додатних заје.анција. Видех да још људи има проблем (reddit). Идентичан патерн, ради на старом телефону, ѕ10, ѕ21, не ради на ѕ23u.

Ал ајд и да је ово разлог зашто dex не ради.. Зашто неће да кастује? Пробај сад са ѕ21u, и ради ко сат.

Prilozi

• Screenshot_20230405_192809_Knox Enrollment Service.jpg
    Screenshot_20230405_192809_Knox Enrollment Service.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno