Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

‎03-30-2023 12:51 PM - uredi ‎03-30-2023 02:34 PM
Galaxy S

zdravo.
Predstavljamo ažuriranje za Galaxy S23 kameru / galeriju u martu.
Dodane funkcije za poboljšanje upotrebljivosti galerije.
AF koncept je promijenjen radi bržeg fotografiranja.
Osim toga, poboljšali smo funkciju kamere i kvalitet slike pozivajući se na povratne informacije koje ste ostavili u Članovima. Hvala na brojnim prijedlozima.
Koristite ga često i recite nam svoja pitanja, mi ćemo brzo odgovoriti.
1. U galeriju je dodana funkcija tako da možete odmah izbrisati fotografije koje se obrađuju odmah nakon što ih snimite kamerom.
2. Za brže snimanje fotografija, AF koncept je promijenjen tako da kada korisnik pritisne dugme za snimanje, korisnik može snimiti fotografiju čak i kada fokus nije u potpunosti postavljen.
Međutim, ako želite da snimate nakon što završite Focus kao i prije, promijenite postavke u najnovijem Camera Assistantu.
※ Camera Assistant > Prioritet fokusa nad brzinom (prioritet fokusa) Uključeno
3. Poboljšana oštrina/treperenje i dodatno upozorenje kada snimate Ultrawide pri slabom osvjetljenju u zatvorenom prostoru nakon podešavanja Video Mode kamere > Super Steady On.
※ "Da bih napravio dobru Super Steady fotografiju, treba mi više svjetla."
4. Ispravljena je pojava da se zelena linija povremeno prikazivala na lijevoj strani pri snimanju u stražnjem foto modu.
5. Poboljšana stabilizacija slike pri snimanju sa FHD60 nakon podešavanja Auto FPS Off u stražnjem videu.
6. Poboljšana trakasta buka u obliku linije na nebu pri srednjem slabom svjetlu pri snimanju visokog piksela pri slabom srednjem svjetlu.
Optimizirana ukupna oštrina za snimanje sa visokim pikselima i poboljšano povremeno zamućenje kroz OIS stabilizaciju.
7. Ispravljen kvar prilikom snimanja nakon noćnog isključenja pri slabom osvjetljenju nakon odabira Shooting Speed > High Resolution > Speed Priority u Camera Assistant.
※ Camera Assistant > Brzina snimanja > Visoka rezolucija > Prioritet brzine, zatim Kamera > Noćno isključenje ili Isključen optimizator scene
8. Ispravljen je problem zbog kojeg se prepoznavanje lica nije moglo prepoznati povremeno nakon završetka video poziva treće strane.
9. Poboljšana je stabilnost za kretanje kamere uvedeno drugim rutama.

Prevod by google

Poz

U Koreji pušten update za kameru 928mb... Izvinjavam se ne videh da je postavljeno

Prilozi

• Screenshot_20230330_095854_Twitter.jpg
    Screenshot_20230330_095854_Twitter.jpg
    94.8 KB · Pregleda: 43
  • 20230330_100432.jpg
    20230330_100432.jpg
    100.3 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Ja imam neki subjektivni osećaj da je za "nijansu" model sa 8GB "sporiji". Ne u bench testu, nego u instalaciji aplikacija.

^ ne bi trebalo da bude, isti su osim količine rama. Mada je moguće i to sto kažeš

Sedim u nekom kafiću u bašti, Sunce greje samo tako, tražim nešto na aliju i to traje nekih 10ak min, drugar koji koristi iPhone 13 pro max kaže "brate, samo ti gledaj po najjačem Suncu u telefon, videćeš kad ti se pojavi burn in, rekoh pa šta da radim!? Kaže...vidiš da ja ne koristim moj uopšte a ako baš moram, sakrijem ga ispod stola dok odgovorim na poruku...
Rekoh gledaj sada kad upalim YouTube da gledam neki hdr+25DolbyVisionkukulele video, on u fazonu koluta očima i uzdiše 🤣🤣🤣
Ne znam zašto, ali odmah mi prošao kroz glavu vojkan85 😁

Kad rece Vojkan85 evo da ga lazem da sam.nasao brdo.bagova s22 ultri
Da mu bude bar malo lakse

Sedim u nekom kafiću u bašti, Sunce greje samo tako, tražim nešto na aliju i to traje nekih 10ak min, drugar koji koristi iPhone 13 pro max kaže "brate, samo ti gledaj po najjačem Suncu u telefon, videćeš kad ti se pojavi burn in, rekoh pa šta da radim!? Kaže...vidiš da ja ne koristim moj uopšte a ako baš moram, sakrijem ga ispod stola dok odgovorim na poruku...
Rekoh gledaj sada kad upalim YouTube da gledam neki hdr+25DolbyVisionkukulele video, on u fazonu koluta očima i uzdiše 🤣🤣🤣
Ma kakav burn, do sada bi svi moji telefoni imali koliko ih koristim na suncu a posebno kad sam na moru.

I meni...I bas mi je drago sto je ovde na Samsung temi. Volim kad neko moze da napravi paralelu sa konkurencijom i da kaze sta se nudi kod njih

Meni je u poslednjih par meseci sinonim za iPhone - Lemaja
Druže previše prozivaš, a ja prozivam zbog opravdanih razloga. I ti razlozi nemaju veze sa ekranom. Realno imao sam više Samsung i iphone telefona nego ti pa mogu da kažem šta je Samsung bio i na šta je spao do izlaska S23U. Za S23U nisam ni jednu lošu reč rekao jer je telefon perfektan.

Ma kakav burn, do sada bi svi moji telefoni imali koliko ih koristim na suncu a posebno kad sam na moru.
Да се надовежем на ово, све што је умерено је ок. Не треба имати параноје и скривати телефон али и не треба цео дан да га пржи сунце ако не мора - није у употреби.
Један екстреман пример да сунце заиста може да нашкоди екрану дугорочно:
Имам рођака који је радио на Малти физикалију где му је телефон ( samsung J5 ~2016 али LCD екран! ) по цео дан стајао и користио се на јаком сунцу имао је невероватан burn-in да су му биле пресликане све иконице са home screen-a а екран испран и без живота и боја. Још једном да нагласим да се десило на LCD-u, у његовом случају би вероватно амолед био одавно мртав.

^ slažem se da može ga sunce oštetiti, kao korisnik a verujem da je većina takva koristim ga na suncu bez skrivanja, na moru stalno snimanje i slikanje dece. Do sada ni na samsungu niti na iphone nisam imao burn in. Ovo kod tvog rođaka je redak primer korišćenja.

@Qrjak j5 2016 ima amoled ekran. A inače J serija bila izuzetno podložna na burn in. Drug koji radi u poslovnici operatera mi je jednom prilikom pokazao neki noviji J5, prikaz na ekranu je bio negledljiv od burn in-a. Inače imao sam i ja burn in na Galaxy S8+

Koristio po najvećem suncu više telefona nikad burn in nisam imao.

Druže previše prozivaš, a ja prozivam zbog opravdanih razloga. I ti razlozi nemaju veze sa ekranom. Realno imao sam više Samsung i iphone telefona nego ti pa mogu da kažem šta je Samsung bio i na šta je spao do izlaska S23U. Za S23U nisam ni jednu lošu reč rekao jer je telefon perfektan.
Ne znam što se osećaš prozvanim, apsolutno ništa nisam rekao 🤣

@Qrjak j5 2016 ima amoled ekran. A inače J serija bila izuzetno podložna na burn in. Drug koji radi u poslovnici operatera mi je jednom prilikom pokazao neki noviji J5, prikaz na ekranu je bio negledljiv od burn in-a. Inače imao sam i ja burn in na Galaxy S8+
Онда сам вероватно промашио модел али је био неки low/mid range Samsung са LCD екраном - у тај део сам сигуран. Јер се сећам добро свог запрепашћења колико може екран на деградира од претераног излагања сунцу (као што сам поменуо у питању је баш екстреман случај).

^ a za čega sam ti ja sinonim? Spominješ mene sto znaci da ja hvalim iphone a pljujem Samsung? Ja jesam pljuvao S22U jer je u poređenju sa S23U da ne budem grub na recima krš od telefona.

Pih, maskice na Amazonu sada za S23 seriju extra povoljne, dostava do nase drage zemlje ispadne cca 1.5x vrednosti maske.

Ima li naznaka kada bi Yettel mogao da krene sa isporukom S23U 12/512?

pozz, kakva su vam iskustva sa recimo povezivanjem slusalica i smarthwatch-eva drugih proizvodjaca sa samsung telefonima, mada konkretno me zanima s23u. Mogu li se huawei slusalice i smartwatch povezati na s23u?

^ Imam ja s23+, huawei freebuds pro sluske i huawei GT2e sat. Sve radi savrseno bez ikakvih problema. Sluske cim se otvore automatski se povezuju na telefon. Sat mi je povezan 24/7 notifikacije stizu uredno.

Poslednja izmena:
Да се надовежем на ово, све што је умерено је ок. Не треба имати параноје и скривати телефон али и не треба цео дан да га пржи сунце ако не мора - није у употреби.
Један екстреман пример да сунце заиста може да нашкоди екрану дугорочно:
Имам рођака који је радио на Малти физикалију где му је телефон ( samsung J5 ~2016 али LCD екран! ) по цео дан стајао и користио се на јаком сунцу имао је невероватан burn-in да су му биле пресликане све иконице са home screen-a а екран испран и без живота и боја. Још једном да нагласим да се десило на LCD-u, у његовом случају би вероватно амолед био одавно мртав.

To su druze gluposti sve drugar fotograf ima note 10 plus preko 3 godine koji koristi kao ekran za dron i na suncu napolju ima ko zna kolko sati rada na max osvetljenje sa joa boost kad upali i nista.Nema to pravila ne kazem da nece nekome napraviti al da ga koristis normalno na suncu da nije ceo dan konstantno nista ekranu biti nece ja moj napolju uvek na max nista.

^ Sve sem funkcije da preko sata mozes da pokrenes slikanje na telefonu sto je moglo dok sam koristio P30.

Koristio po najvećem suncu više telefona nikad burn in nisam imao.
Ma naravno, čista glupost nego eto, da se smejem malo 😂
Burn in ne može da se desi ukoliko ekran nije konstantno statičan, a jedina statična stvar jesu navigacioni tasteri koje ja ne koristim(koristim gesture).
To su druze gluposti sve drugar fotograf ima note 10 plus preko 3 godine koji koristi kao ekran za dron i na suncu napolju ima ko zna kolko sati rada na max osvetljenje sa joa boost kad upali i nista.Nema to pravila ne kazem da nece nekome napraviti al da ga koristis normalno na suncu da nije ceo dan konstantno nista ekranu biti nece ja moj napolju uvek na max nista.
Tako je, s21u sam koristio po najjačem Suncu, takođe kao displej za dronka i evo 2 god apsolutno nikakav problem.

Vrh Dno