Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Koja spika oko rama...

Realno, ako tako gledate sto ste uzeli S23 seriju uopste? Sta ce vam ova kamera? Sta ce vam ovaj procesor? Sta ce vam ovaj ekran? Sta ce vam uopste ovaj telefon? Koja je poenta ove price. Uzmete minimum i to je to.

Ovaj telefon je overkil u svakom mogucem smislu, jer za mnoge stvari se ne vidi razlika za obicnog korisnika naspram srednje klase telefona. Za sta ko koristi telefon ne ulazim u to i ne zanima me, jako je individualno.

Sa tehnicke strane je jasno - vise rama, vise memorije za cuvanje podataka i brz pristup istim. Ko misli da mu treba uzece 12gb ko ne uzece 8gb i kraj price. Ja sam 12gb uzeo zato sto cu ga lakse prodati nego 8gb i izvuci vise novca.
 
Sa tehnicke strane je jasno - vise rama, vise memorije za cuvanje podataka i brz pristup istim. Ko misli da mu treba uzece 12gb ko ne uzece 8gb i kraj price.
Stoji sve što si napisao i ljudi kupuju iz više razloga nekome je bitan ram, nekome memorija za čuvanje, neko opet sa bi se igrao na telefonu. Glupo je to da ti moraš da kupiš top model da bi imao top kamere. Ja bih prvi kupio jeftiniji telefon sa midrange procesorom, a da ima top kamere. Igre ne igram samo bi mi baterija i top kamera bili bitni, ali toga nema na tržištu. Pa smo primorani da kupujemo nesto sto nam i ne treba i ne koristimo da bi dobili sta nam je potrebno.
 
Ako ti je bitna kamera onda ti je bitan i prostor gde ces da smestis te slike i opet 12/512 je bolji od 8/256.
 
Stigao februarski, ništa od OneUI 6.1 i dalje.
prebaciše ga za mart, moraju da srede s24 seriju 🤣
1000019281.png
 
Meni ponekada na drugom uredjaju na A14 zakuca Instagram.
 
@vojkan85 jel si probao instander? Btw imaš običan s23 sa 256...baš vijam neki da kupim...dobro bi mi došao sa A13, obzirom da mi se 14 uopšte ne sviđa!
 
Ako ti je bitna kamera onda ti je bitan i prostor gde ces da smestis te slike i opet 12/512 je bolji od 8/256.
Izvinjavam se moderatorima ako je nedozvoljeno...posto planiram kupovinu S23U 8/256,sa domacom garancijom operatera,koliko su realne cene za ovu opciju? Vidim da na KP ima zaista svega,jako su sarene cene...Vidim da ste pisali u zadnjih par strana o cenama,pa cisto da imam neku orijentaciju kako se krecu sa domacom regularnom garancijom.
 
@Proday Nisam, ali cu :). I meni nesto A14 nije pri srcu.
 
@Proday @vojkan85 uvek mozete da se vratite sa androida 14 na 13, jer je verzija bootloadera jos uvek ista, a to je broj 3, oznacen na slici ispod. Moguce je ici nazad sve do jula 2023 pa na ovamo, meni je avgust 2023 najbolje radio i drzao bateriju kada pricamo o one ui 5.1 (oktobar ne preporucujem, losa baterija). Presao sam pre neki dan na one ui 6.0 ali oktobar patch, svidja mi mnogo izgled notifikacija i sto su vece i zaobljene.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240213_173357_Settings.jpg
    Screenshot_20240213_173357_Settings.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 171
@Nemanja__M ja sam na foldu 3, meni stoji 5 na tom mestu :D Kontam da mogu i ja nazad al iskreno me mrzi cimati se sad sa svim iz početka (verovatno ću na s23 uskoro pa mi je dobro da znam da može bar tu sigurno da se vrati).
 
Nisam znao da moze downgrade.
 
Izvinjavam se moderatorima ako je nedozvoljeno...posto planiram kupovinu S23U 8/256,sa domacom garancijom operatera,koliko su realne cene za ovu opciju? Vidim da na KP ima zaista svega,jako su sarene cene...Vidim da ste pisali u zadnjih par strana o cenama,pa cisto da imam neku orijentaciju kako se krecu sa domacom regularnom garancijom.
Ja sam kupiuo sa domacom garancijom , star dva meseca, ali sam dobio Spigen silikonsku odlicnog kvaliteta i zalepljena je Outfitters folija (te dve stvari su placene oko 50e), a sve sam platio 780€. Na oglasima su cene od do, ali neraspakovan sa garancijom, model 8/256gb je oko 800€ sa dve godine garancije. Ako je uzet na mrezi, garanciju mozes ostvariti samo licno u servisu, preko operatera moze samo vlasnik ugovora da ga preda ukoliko dodje do nekog kvara...

 
Ok,hvala na odgovoru. Znaci pripremim 800€ i lagano...
 
Da se apdejtujem - necu da se se hvalim ali moja prva 23-ka je bila 23+. Nosio 7 meseci pa dao zeni jer mi je bio veliki. Naravno broj manji uzeo obicnu 23, i posle mesec dana danas pesao na ultru. Ogroman telefon ali ide period privikavanja. Sada redom, po meni posto ne koristim olovku, do sada merka mi je bio 23+. Na malom 23 borio sam se sa otiskom prsta preko stakla, koji sam imao i na 23+ /radilo bolje/. Sada imam neku foliju na ultri ali bi radije staklo, mada vidim da je to izazov. Vise gledam upotrebljivost neko bilo sta drugo, sa mojih 193 cm i adekvatnim sakama i prstima ne mogu da baratam sa jednom rukom sa ultrom, sa 23+ lakse sa najmanjim 23 najlakse. Naravmo volim da u momentu tel odradjuje komandu i naravno Snapdragon zato i jesam ovde. Idemo dalje na druzenje. Koga nesto zanima o dva manja izvolite a o najvecem za neki mesec...
 
Ali akcija u Gigatronu za predstojeci praznim s23 i s23fe ,sa popustom s23 8gb 95k ,a 12gb 105k ,s23fe 84k 🤣🤣🤣🤣
😂 Eto zasto pricam ko god moze i ima pouzdan izvor, zaobilazite Gigatron, tehnomedia, tehnomanija i ostale monoposle radnje sa telefonima. Ja ne znam ko njim formira cene, ili su bas bezobrazni. Podrska svima koji ne kupuju od njih i od operatera.
 
Pa to ti pričam...tako se generalno i radi rasprodaja starog modela! Baterija sigurno bolja od mog bivšeg 2god starog s21.

Šta te sprečava da se baciš na s23 sada kada konačno postoji mali snapdragon koji stvarno ima sve? :) Sećam se da smo zajedno kukali za tim još posle doba N10 i s21 koji ovde nije bio "legalan". Ja se doduše navikoh na Ultra bez većih problema, osim povremenog žulja na malom prstu, jednom mesečno na slobodne dane. 😂
 
Nazad
Vrh Dno