Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pogledaj drugu sliku, centar zvezde je neka 4 mm od kraja ekrana, tu je bio udarac. Ovo je ultra, tu bas negde kod zakrivljenja je pocelo, maska se prekida gde pocinje ekran.
Da je bilo sa strane, slazem se, znacilo bi
Mogao si da imaš sve najbolje zaštite i da se opet desi da pukne, nema pravila, meni je s7e ispao iz ruke, ja da ga sprečim da padne na asfalt, ispružim nogu, šutnem ga, on klizi 4m ispred mene, u tom trenutku prolazi neki klinac sa guralicom preko njega, ja u fazonu udariće me šlog, kad ono sem par sitnih riseva po ramu, sve ostalo netaknuto. Inače, bio je u tankoj silikonskoj zaštiti ali je ispala kad sam ga šutnuo 😂
Otišao mališa u večna lovišta (pad sa motora)
Novi mališa,ovog puta zelene boje došao 😍

Pogledajte prilog 399783Pogledajte prilog 399784
Samo malo da se ispolira i biće to sve ok 🙂

Jeste probali dve esim kartice na S23?
Ja evo pokušavam, moguće je da samo jedna bude aktivna, obe nece.
Izgleda da ako želiš dva aktivna broja jedna mora biti SIM

Ne moze to, samo 1 sim i 1 eSim mogu da budu aktivne istovremeno. Vise eSim moras rucno da menjas koji ce da bude aktivan

Počinje ozbiljno da me nevira ova hydrogel folija, posle 5min vrlo često ekran izgleda kao da sam jeo burek na njemu i kad je preko 30° prst zapinje malo po njoj.
Srećom stiže WD iz USA za 20 dana valjda na njemu kliza prst kao i na ovog staklu i ne prlja se tako lako

Ja sam uzeo neku matiranu private foliju za 1000din sa montažom u lokalnom servisu. CNC mašina isece org za telefon koji mu odredi preko softvera. Odličan otisak i baš je dobra za održavanje.

Počinje ozbiljno da me nevira ova hydrogel folija, posle 5min vrlo često ekran izgleda kao da sam jeo burek na njemu i kad je preko 30° prst zapinje malo po njoj.
Srećom stiže WD iz USA za 20 dana valjda na njemu kliza prst kao i na ovog staklu i ne prlja se tako lako
Prst kliza smotako, možda čak i bolje nego na org staklu, ne brini za to, ali se muzga i prlja, isto tako lako i obriše. P.s. pametan izbor

Ja sam uzeo neku matiranu private foliju za 1000din sa montažom u lokalnom servisu. CNC mašina isece org za telefon koji mu odredi preko softvera. Odličan otisak i baš je dobra za održavanje.
Kako uopšte vidiš čist prikaz na ekranu, pa još ako si napolju na suncu? Ja sam pre jedno desetak godina probao tu matiranu foliju i skinuo je u roku od odmah.

Kako uopšte vidiš čist prikaz na ekranu, pa još ako si napolju na suncu? Ja sam pre jedno desetak godina probao tu matiranu foliju i skinuo je u roku od odmah.
Bas je nekako extra. Meni i odgovara. Nema odsjaj. Privatna je. Jeste da je malo dimm ali opet se dobro vidi na direktnom osvetljenju

Sta li radite na telefonima i ekranima kad vam treba privatna folija koja od telefona sa ekranom od 1000e napravi telefon od 150e iz 2016. :D

Ne znam kakva je ta folija, ali ovaj telefon je prvi koji bez problema na svetlu daje i vise nego da je sve kristalno jasno...bar ultra model, ne znam da li isto sija ekran i na druge modele...tako da verujem da ni folija koja malo dimuje nije problem da sve bude kako treba na suncu

Nije problem sto dimuje nego sto nekako ispikselizuje ekran. Mutnija je slika, bukvalno unisti kvalitet prikaza. Jednom sam probao i nikad vise.
Sto se tice hidrogel folije ova koju ja imam je okej, nije kao original staklo al nije ni losa, jedino sto se teze brise.

Drustvo, moze mala pomoc? Imam problem sa brzim punjenjem na mom s23 (obican). Danss sam primetio da kada ga nakacim na samsung 25w punjac + originalmi kabl desava se sledece: ispise ono fast chargeing, i onaj plavicasti krug se pojavi, ostavim ga da se puni, ali on se vrlo sporo puni, i svako malo ponovo se pojavi ovaj plavi krug kao da sam ponovo prikacio punjac... Sta moze da bude problem? Sad sam probao na iphone se3 isti punjac puni brzo... Sa 18% dosao je do 57% za 20 minuta... Desilo mi se pre nedelju dana na moru da mi je morska voda isprskala telefon i da mi je prijavio ono da je detektovana vlaga u portu... Ostavio sam ga da se osusi ali nisam imao brzi punjac sa sobom, nego sam ga ovih dana punio sa obicnim sporim... Da li se nesto pokvarilo od tog kvasenja? Koje bilo bas prskanje, nikavo potapanje i sl... Ili je problem u samsung kablu?

Drustvo, moze mala pomoc? Imam problem sa brzim punjenjem na mom s23 (obican). Danss sam primetio da kada ga nakacim na samsung 25w punjac + originalmi kabl desava se sledece: ispise ono fast chargeing, i onaj plavicasti krug se pojavi, ostavim ga da se puni, ali on se vrlo sporo puni, i svako malo ponovo se pojavi ovaj plavi krug kao da sam ponovo prikacio punjac... Sta moze da bude problem? Sad sam probao na iphone se3 isti punjac puni brzo... Sa 18% dosao je do 57% za 20 minuta... Desilo mi se pre nedelju dana na moru da mi je morska voda isprskala telefon i da mi je prijavio ono da je detektovana vlaga u portu... Ostavio sam ga da se osusi ali nisam imao brzi punjac sa sobom, nego sam ga ovih dana punio sa obicnim sporim... Da li se nesto pokvarilo od tog kvasenja? Koje bilo bas prskanje, nikavo potapanje i sl... Ili je problem u samsung kablu?
So i telefoni ne idu baš jedno s drugim.
Moguće da je so malo nagrizla kontakt, da je korodiralo.
Ne znam koliko je pametno neki WD ili nešto da se naprska pa da se dobro ispere vodom, alkoholom, da WD još ne nagrize dodatno, mada je bi trebalo.
Ono što znam jeste da možeš da iskoristiš jeste komprimovani vazduh za prljavštinu, i 70% alkohol i štapić za uši ili još bolje čačkalica, pa da drndaš malo.
Možda je zapravo samo i zrno soli ostalo negde zalepljeno pa pravi problem.

So i telefoni ne idu baš jedno s drugim.
Moguće da je so malo nagrizla kontakt, da je korodiralo.
Ne znam koliko je pametno neki WD ili nešto da se naprska pa da se dobro ispere vodom, alkoholom, da WD još ne nagrize dodatno, mada je bi trebalo.
Ono što znam jeste da možeš da iskoristiš jeste komprimovani vazduh za prljavštinu, i 70% alkohol i štapić za uši ili još bolje čačkalica, pa da drndaš malo.
Možda je zapravo samo i zrno soli ostalo negde zalepljeno pa pravi problem.
Ili jos bolje - servis.

Što bi se mučio sa servisom i čekao telefon ako je u pitanju glupost koju može da reši za tri minuta?
Ako ne uspe, onda naravno reklamacija.
Ja koliko sam upoznat, reklamacija se ne priznaje. Sitnim slovima je negde napisano da je telefon vodootporan ali samo u reci ili jezeru a ne u bazenu (hlor) i moru (so).

Ja koliko sam upoznat, reklamacija se ne priznaje. Sitnim slovima je negde napisano da je telefon vodootporan ali samo u reci ili jezeru a ne u bazenu (hlor) i moru (so).
Da, reklamni materijali viču kako je vodootporan ali šteta nastala zbog vode nije pokrivena garancijom 🫠
Mislim da svakako ne bi trebalo da prave problem oko USB porta, ne mora nužno ni da kaže da je bio blizu vode, samo da je sam od sebe odalamio.
A čak i da je nešto više crklo zbog vode, tipa kamera, matična, ekran, mislim da može bez problema da se istera popravka na (nažalost ) galamu i dreku.
Na kraju krajeva, uvek postoji opcija da plati zamenu porta i da mu vrate telefon pod garanciju, ako baš do toga dođe.

Mislim da je ispiranje obicnom vodom i susenje hladnim jakim fenom pomoglo. Vise ne trokira punjac a rekao bih i da je brzo punjenje proradilo... Ne secam se tacno koji je tajming brzog punjenja za s23 obican, ali svakako je situacija bolja nego pre par sati...

Dobro da je proradilo, ali nikako, nikakoo WD 40 na elektroniku. Za to postoji kontakt sprej koj ne steti nicemu u roku od 2 min ispari a pre toga sve ocisti. Tako da ako nekad imas probleme ili bilo ko od vas sa nekim kontaktima, slobodno probajte isključivo kontakt sprej. Samo bolje moze da bude, gore nikako. Svaki serviser ce vam to reci (inače jedan sam od njih) 🍻

Dobro da je proradilo, ali nikako, nikakoo WD 40 na elektroniku. Za to postoji kontakt sprej koj ne steti nicemu u roku od 2 min ispari a pre toga sve ocisti. Tako da ako nekad imas probleme ili bilo ko od vas sa nekim kontaktima, slobodno probajte isključivo kontakt sprej. Samo bolje moze da bude, gore nikako. Svaki serviser ce vam to reci (inače jedan sam od njih) 🍻
To, kontakt kliner, Motip, Mannol.
Mada sam ja moju tastaturu, svičeve, već par puta u proteklih par godina prskao Mannolovom verzijom WDa, ne fali joj ništa :D
Kontakt kliner nekako uvek zaturim i mrzi me da tražim, a ovaj wd je uvek pri ruci :D

Slazem se za kontakt sprej...skoro sam cistio map senzor na auto i isto tako je on zavrsio poso..nekolko njjih je reklo nikako brejk kliner ili wd sprej za te elektro stvari..sto se tice vode, msm da smo vec u nekom postu pisali da uvek posle slane vode pustite pod/u obocnu ds ss ispere

Ps
Zvanicno su pustili OneUI 6 betu
1000023573.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno