Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Narode, ako moze mala pomoc, drugaru je ispao S22 Ultra i pukao mu je displej na 3 mesta.

Jel imao neko slicnu situaciju i koliko kosta popravka + deo? Koji je zvanicni servis za Samsung i sta bi mu bilo najpametnije ciniti?

Pro Mobi iz Beograda je zvanični servis.
Što se cene tiče najbolje da ih pozove i pita za cenu.
Šta bi mu bilo najpametnije činiti samo će on znati, kad sazna cenu zamene displeja(najmanje 250€).

Dal' je realno da mi još uvek ne stiže update za S22 Ultra?

Nista novo,zavisi od regiona do regiona
Definitivno 14 dobra nadogradnja ,malo brka srpski i engleski ali ok
Kamera bolja ,baterija za malkice bolja ali bolja
Lepo su sve upakovali ,ja sve cekam zez sa kamerom ali ona u nekim stvarima bolja od 23 ultre,tek se sada vidi koliko je s23 serija izvikana ali totalno bespotrebno
S24 ce tek biti smesna prica jer je najveca zamerka s22 seriji baterija.sredjena sa s23 serijom
Nikada neki primarni model.nisam drzao duze od godinu i po dana ali na 22U cu se zadrzati malo vise
Sem te baterije koja nekima jeste problem iako 45w punjenje brzo odradi posao nema tu neke zamerke i dalje ne vidim razlog prelaska sa S21U na s23U a kamoli sa S22U
I sto posto sam siguran da S24 nece doneti ama bas nista epohalno da bi se prelazilo na njega
Mozda S25 ali daleko je to jos ...

Imam S22 ultra za americko trziste sa Snapdragon procesorom,telefon je sa AT&T mreze ali radi na yetel mrezi.
Na telefonu je jos Android 12 One UI 4.1 verzija softvera.Telefon radi bez greske, baterija bez problema izgura dan.
Pokusao sam da updateujem softver ali mi kaze da je zadnja verzija softvera.
Trazio sam po netu i nasao sam da AT&T nedozvoljava update softvera ako nije ubacena njihova kartica u telefon.
Da li postoji nacin da updateujem telefon?

To sa SIM se verovatno odnosi samo na OTA ;)

Uzmi skini Frija programom max brzinom firmware za tvoju verziju telefona (SM-S908U ili U1) i samo flešuj ručno Android 14 u Odin-u ;)

U Odinu treba odabrati HOME_CSC fajl umesto CSC ako hoćemo da ostanu svi podaci!

EDIT:
Sad vidim da imaš i izbor između S908U (verzije operatera) i S908U1 (unlocked verzije) pa pročitaj:

Kad završiš i podigneš A14 valjalo bi da odradiš factory reset iz rikaverija i da od nule podesiš telefon :)

Poslednja izmena:
Imam S22 ultra za americko trziste sa Snapdragon procesorom,telefon je sa AT&T mreze ali radi na yetel mrezi.
Na telefonu je jos Android 12 One UI 4.1 verzija softvera.Telefon radi bez greske, baterija bez problema izgura dan.
Pokusao sam da updateujem softver ali mi kaze da je zadnja verzija softvera.
Trazio sam po netu i nasao sam da AT&T nedozvoljava update softvera ako nije ubacena njihova kartica u telefon.
Da li postoji nacin da updateujem telefon?
Nema veze sim kartica s tim. Ja imam s22 sa T-Mobile, kao i supruga S21, kolega s posla S21 sa AT&T i svi imamo uredno update, a na MTS mreži smo.

Moj je S908U, pogledacu da mi neki servis uradi posto dosad nism ovo radio da nesto nezeznem.Do sada su telefoni sami oderdjivali update.
Kada se flesuje da li ce posle sam updatovati sofver ili moram svaki put da ga fesujem.

Stvorile su mi se mrlje na poleđini telefona kako mogu da ih očistim ili sklonim? Telefon nije ogreban ili tako nešto, sve vreme je bio u masci. Čitao sam na internetu da je od prašine/prljavštine koje se skuplja između maske i telefona. Nisam očekivao iskreno jer telefon mat otpozadi.

Stvorile su mi se mrlje na poleđini telefona kako mogu da ih očistim ili sklonim? Telefon nije ogreban ili tako nešto, sve vreme je bio u masci. Čitao sam na internetu da je od prašine/prljavštine koje se skuplja između maske i telefona. Nisam očekivao iskreno jer telefon mat otpozadi.
To se i meni desilo na mom telefonu. Jednostavno taj premaz nije dovoljno debeo ili sta vec, ***** li ga, i onda kako se skuplja prasina, posle nekog vremena ostanu tragovi. Ispada kao da je pojeden taj sloj na tom mestu.

Konačno je stigao i update za aplikaciju One UI Home, što je bio neophodan uslov da proradi Task changer (onako kako je radio ranije na A13) u modulu Home Up, kod Good Lock aplikacije.
Update za aplikaciju One UI Home se pokreće preko Galaxy Store.

Nisam imao razloga da žurim. Jest, malo je nerviralo, ali vidim da je S23 serija to dobila par nedelja ranije, pa rek'o sačekaću da to zvanično utegnu i ispeglaju i za S22 seriju.

Stiglo bezbednosno ažuriranje za S22U. 279,61 MB.

I za SEK stigao decembar:

Update.jpg

Ima li neko objasnjenje zasto mi ne radi vracanje unazad iz nekih aplikacija svajpovanjem sa leve strane donjeg dela ekrana sa novim androidom? Tacnije, iz aplikacija za cetovanje (viber, wapp) kada ubacujem neku sliku, nece da izadje iz tog dela gde se ubacuju slike tim prostim svajpovanjem...kakva glupost

Ima li neko objasnjenje zasto mi ne radi vracanje unazad iz nekih aplikacija svajpovanjem sa leve strane donjeg dela ekrana sa novim androidom? Tacnije, iz aplikacija za cetovanje (viber, wapp) kada ubacujem neku sliku, nece da izadje iz tog dela gde se ubacuju slike tim prostim svajpovanjem...kakva glupost
Nijedna bas osoba nema ovaj problem?

Evo jednog "problema" koji nije do samog telefona već je do A14 ali je malo iritantan - par aplikacija koje nisu skinute preko Google Play već su pro/premium verzije mi se pojavljuju za update na GP!

Ne želim da ih updateujem jer starije verzije rade bolje ali ne mogu ni da ih uklonim sa liste aplikacija za update na GP! I sad zbog njih moram i druge aplikacije da updateujem ručno, jednu po jednu umesto da idem na "update all"...

Planiram da kupim sestri S22 256gb sa snapdragonom NOV. Drugar iz Japana moze da mi ga nabavi za smesnu cenu u odnosu na nase, ali me zanima kakav je snapdragon sa potrosnjom baterije? Negde sam citao da imaju propusti od uredjaja do uredjaja u kvalitetu silikona u cpu ????? Ne bih da bas bacim pare na uredjaj a da mu baterija traje tri sata, i ima li nekih gluposti za iskljuciti da manje trosi bateriju? Hvala momci.

Mislim da je već pisano na tu temu, ali evo opet. Ja imam Snap varijantu, star je godinu i 10 meseci, kod mene 2 meseca. Dve SIM kartice, 4G, najduži SoT mi je bio 4 i po sata, najkraći 3 i 40 minuta, okvirno. Pričam o slučaju oko sat vremena razgovora, gps i mape, surf, YT, mreže, poruke, Telegram dosta, bez igrica. Drugim rečima od ujutru dok ne legnem dovoljno. Mojoj ženi recimo sa jednom karticom traje i do 20-30% duže.

Planiram da kupim sestri S22 256gb sa snapdragonom NOV. Drugar iz Japana moze da mi ga nabavi za smesnu cenu u odnosu na nase, ali me zanima kakav je snapdragon sa potrosnjom baterije? Negde sam citao da imaju propusti od uredjaja do uredjaja u kvalitetu silikona u cpu ????? Ne bih da bas bacim pare na uredjaj a da mu baterija traje tri sata, i ima li nekih gluposti za iskljuciti da manje trosi bateriju? Hvala momci.
Trosi bateriju skoro isto kao exy, ali je stabilniji u radu

Mislim da je već pisano na tu temu, ali evo opet. Ja imam Snap varijantu, star je godinu i 10 meseci, kod mene 2 meseca. Dve SIM kartice, 4G, najduži SoT mi je bio 4 i po sata, najkraći 3 i 40 minuta, okvirno. Pričam o slučaju oko sat vremena razgovora, gps i mape, surf, YT, mreže, poruke, Telegram dosta, bez igrica. Drugim rečima od ujutru dok ne legnem dovoljno. Mojoj ženi recimo sa jednom karticom traje i do 20-30% duže.
Hvala na odgovoru. Za slucaj da fon nije sim-free jel tezak poduhvat da se otkljuca zna li se sta?

Nazad
Vrh Dno