Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Pitanje za korisnike Note20 Ultra i S22 Ultra. Kakvi su vam utisci sa delom u kojem stoji olovka? Da li se rasklimalo tu nesto, da li neko ima problema da mu olovka ispada ili tako nesto?
Planiram da kupim s23u pa me zanimaju iskustva nakon duzeg koriscenja.
Оловка ће ти испасти једино ако ти телефон тресне од земљу са пола метра висине, у преводу нема луфта и не испада сама од себе...

Ebem li ga ako sam razumeo pitanje
Kupujem 23 a pitam ove sa 20 i 22
Ili je mozda greska u kucanju ipak

A sada malo o mom novom telefonu
Prodje jedno 3 nedelje valjda,zaboravih kad sam ga uzeo,novoga ( od uzbudjenja verovatno)
I ne nadjoh niti jedan problem za koji sam citao ovde na forumu
I zvao i zvali i instalirao brdo app,i drndao po opcijama ,cekirao ,odcekirao ma iskreno izivljavao sam se maksimalno
Bio sam spreman i hard reset da radim(ako se pogubim u opcijama pa.cekiram i odcekiram sta treba i ne treba) samo da vidim da li cu naleteti na neki problem od navedenih,pa da vrnem Ultru Yettelu
Apsolutno nista ,najnormalnije radi telefon
Jedino sto se slazem slabija baterija od s23 ultre,eto to su pogodili
Ne pitajte me za sot ,jer me ne zanima,uvek imam gde da ga napunim i ne opterecujem se time
Lepsi od 23 ,meni,robusniji,ma da li 23 vredi 300-400-500 eura razlike,nema teorije ,mada je na kraju izgled presudio
Evo vec vidim pocelo sa nalazenjem mana i na s23 ,nema savrsenih a bice mana jos
Zadnji note koji sam imao je bio Note4 ,zaboravio sam kako je ovo mocan uredjaj
Da ne tupim vise,nema bolje ,to je to
Jos se igram mogucnostima i mislim da necu skoro ni prestati

Poslednja izmena:
Tako sam i ja mislio da se moj ne restartuje pa je počelo…..
Samo polako, daj mu malo vremena. 😂

Hvala Чичарито i Milenijumkv. U glavi mi LG G5 sa svim onim mudalarnim nastavcima koji su se dodavali na donji deo telefona, pa se to sve klimalo... Dobro je da je ovde se lepo odradjeno.
@kvaka22 pitam za note20u i s22u jer su to stariji telefoni od s23u i veca je verovatnoca da je doslo do nekog ostecenja usled koriscenja, a princip skladistenja olovke je isti kao kod s23u.

Pitanje za članove iz Beograda.
Gde u Beogradu može da se kupi i da je na stanju originalna clear view futrola za S22 Ultru?

Jeste li zadovoljni sa S22?
Vidim da se može uzeti odlicno očuvan za 450€.
Kakva mu je baterija, može li da izdrži dan?

S22 jedva sastavi dan sa baterijom.

Exynos? Koje osvetljenje? 4G? Ja na S22 Ultra sa svim popaljenim jedva sastavljao dan i to na 1/16 osvetljenja.

Exynos, osvetljenje na AUTO (adaptive brightness), 4G/3G/2G na obe SIM kartice (isključen 5G i voLTE)
Rezolucija WQHD+ (3088x1440)

Poslednja izmena:
Svaka cast. Ja sam mogao da sanjam o tome, a opasno sam ga stedeo.

Exynos, osvetljenje na AUTO (adaptive brightness), 4G/3G/2G na obe SIM kartice (isključen 5G i voLTE)
Rezolucija WQHD+ (3088x1440)
Meni bi tako sastavio 3h SOT-a, pošto mi je prosek bio 4 i po. 5 jedino kad je 90% vremena na WiFi. Užasna baterija.

Ne treba mi, a na ovoj drugoj SIM srpskoj kartici ionako ne radi u romingu.

Posle restarta fona baterija 50% bolja vise ne gubi procente kad miruje.
Nije mi jasna tolika promena od obicnog hard reseta i ako sam gasio servise brisao app sa adb-om itd.
Sad nista nisam gasio i bolje je duplo.

Nece da moze,al hajd da ne ulazimo u bespotrebnu diskusiju
Neka bidne kako vas par kaze ,ima nas koji se ne slazemo

Uzeo sam S22 Ultra-u u Yettelu. Što se tiče samog telefona odličan je, sve lepo radi, fantastičan displej, brzina same mašine izuzetna, nikada štucnuo u radu, nikada nešto zabagovao u samom radu. Koristim ga mnogo za pozive, mail-ove, multimediju, dron, igre, fotografiju, sve živo koristim maksimalno i cepam ga maximum, još mi je i sat povezan kao i slušalice često, a s vremena na vreme i gejmerski kontroler Gamesir 2 Pro. Nikada zabagovao i nikada štucnuo u radu telefona (ne mislim na pozive). Šta je zamerka, baterija iako je velika slabija je, mogli su to bolje da optimizuju, kamere su mogle da budu bolje za te pare, pogotovo u noćnim uslovima, tu je katastrofa kamera, posebno prednja, noću faktički neupotrebljiva. Puno šuma i mutna je. Preko dana je ok. Što se tiče zahtevnih igara, ume da se ugreje posle dužeg korišćenja ali temperatura stane na nekih 42-45 stepeni pri radu. Ne smeta mu za rad ali je poprilično topao, ako se drži u rukama neprijatno je, ako je na kontroleru onda vas nije ni briga. Što se tiče zakucavanja prilikom poziva meni se dešavalo par puta u toku poziva, posle apdejta na 5.1, prelaska na e-sim karticu i prebacivanja mreže sa 5G na 4G opciju mnogo mnogo se smanjilo to zakucavanje. Jednom u mesec dana za sada. Nadam se da će ga rešiti androidom 14 u avgustu. Eto moje neko iskustvo i mišljenje ako nekome znači.

Svaka cast,mene mrzi da pisem
Takodje sluske i sat nakaceni ,niti jedan bug do sada ,evo 4 nedelja istice
Ja i dalje mislim da je problem sa prvim serijama
Evo vidim vec kukaju po stranim forumima i na s23 ultru ,uvek nesto fali
Sad je samo pitanje da li je baterija vredna par stotina evra vise,po meni nije

Ček Čokoladni, uzeo si s22u sada nakon što je izašao s23u?

Cisto da ponovim, eto posle godinu dana, nemam pojma o cemu tolika frka, telefon radi, ne baguje, baterija opusteno drzi, fotke su odlicne, sve igre rade kao blesave
samo ja nisam entuzijasta, koristio sam te neke premium telefone duze vreme za ovih 20ak godina, niti se lozim preterano na specifikacije telefona ima vec neki niz godina, jednostavno sam "prerastao" ta interesovanje, smesno mi je koliko nesto daje na sintetickim testovima npr (to sam davnih dana svario na desktop racunarima), "dizajn" telefona mi je smesna koncepcija, telefon mi je radni konj - koji radi to zasta je i napravljen, radi ga dobro, brzi i pouzdano, lep je, i (pre)veliki :D exynos je u njemu, nit se greje, nit je spor, nit ikoji djavo, zapravo je sasvim solidan proizvod iz moje perspektive, ali eto ja se oko kupovine mob telefona uzbudjujemo podjednako (ne malo doduse) kao kada kupujem frizider/tv/stagod, istrazim, iscitam, vagam, procenjujem pa onda odlucim

p.s. ui je svetlosnim godinama iza huawei-a nazalost, kada telefon koristis za nesto sto nije instagram, igre i sl *******cije. Sutra da izadje neka normalna premium huawei pro serija, batalio bih samsung istog momenta jer za vecinu stvari je potreban potez ili dva vise, i to mu je jedina mana po mom licnom dozivljaju

Naravno
Ja sam imao telefone sa exy,nemam da se zalim na ista
To ti je kad jedan kolo povede nastane ludilo
Naslusao sam se svakakvih nebuloza za mnoge modele i retko kad ih uzimam kao parametar za kupovinu
Tacno znam sta hocu od telefona i koliko sam za nesto spreman da dam citam sta nasi ljudi pisu ali ne uzimam nista zdravo za gotovo
Ima tu preterivanja koliko hoces
Mislim da sam prvi put posle mnooogo godina uzeo u razmatranje cak i Xiaomi 13 pro je u pitanju
Ali Xiaomi je to ,to je tek macka u dzaku
Slazem se za Huawei, ne zato sto mislim da su bolji od Samsunga vec sto su sve gurali da budu bolji

p.s. ui je svetlosnim godinama iza huawei-a nazalost, kada telefon koristis za nesto sto nije instagram, igre i sl *******cije. Sutra da izadje neka normalna premium huawei pro serija, batalio bih samsung istog momenta jer za vecinu stvari je potreban potez ili dva vise, i to mu je jedina mana po mom licnom dozivljaju
Po cemu je Harmony OS bolji?
Ne prozivam, samo pitam, posto ja ne mogu da ga svarim nikako.
Nikad mi na One UI-u nije zafalilo nista sto Huawei ima, dok je u obrnutom slucaju bilo dosta stvari.

Po cemu je Harmony OS bolji?
Ne prozivam, samo pitam, posto ja ne mogu da ga svarim nikako.
Nikad mi na One UI-u nije zafalilo nista sto Huawei ima, dok je u obrnutom slucaju bilo dosta stvari.
ne bih ni shvatio kao prozivku :) nisam koristio harmony os, samo emui pa nemam iskustva
a razlike su takve, da za proste operacije po imeniku, za pozive, kontakte, beleske, brz pristup porukama bilo koje vrste, i slicno treba uvek potez vise na One UI, mnogo nervira iako sam se privikao na neki nacin, sto je svakako normalan proces
meni je to bitno jer mob koristim ponajvise u poslovne svrhe, i dosta telefoniram i komuniciram, imam hiljade kontakata, brdo mailova, i beleski hvatam u hodu, tj pravi sam boomer 😁

ne bih ni shvatio kao prozivku :) nisam koristio harmony os, samo emui pa nemam iskustva
a razlike su takve, da za proste operacije po imeniku, za pozive, kontakte, beleske, brz pristup porukama bilo koje vrste, i slicno treba uvek potez vise na One UI, mnogo nervira iako sam se privikao na neki nacin, sto je svakako normalan proces
meni je to bitno jer mob koristim ponajvise u poslovne svrhe, i dosta telefoniram i komuniciram, imam hiljade kontakata, brdo mailova, i beleski hvatam u hodu, tj pravi sam boomer 😁
Meni je bas suprotno iskustvo. Sestra je imala Huaweie i Honore dok na kraju nije uzela Samsung, pa sam ih redovno cackao.
Izludjivalo me je recimo sto kad nadjes kontakt, ne mozes da prevuces na levo ili na desno da bi pozvao ili poslao poruku, nego nadjes kontakt pa taj jedan, zapravo dva ekstra klika gde dobijes opciju da li ces da pozoves ili posaljes poruku pa onda klik na to. :D
I jos tona drugih stvari koje se vise ni ne secam, ali znam da sam ludeo kad sam hteo nesto da joj namestim ili provalim sta je problem.

Kamera je dosta dobra na s22u svaka cast ako su je unapredili...taman da sacekam jos neki dan pa da se resim 22u ili 23u

Nazad
Vrh Dno