Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Neka preporuka za zastitno staklo ili folija za s22 ultra ali da ima da se kupi kod nas sa montazom?
Sad koristim moutfitters clear coat i nisam zadovoljan, pocela da se odlepljuje posle 3 meseca
Promobi ovlašćeni servis. Imaju masinu za stavljanje folije (oko 1500din), mislim da je to najbolja opcija. Onaj mobile outfitters kao Durex da navuces, užas.

Neka preporuka za zastitno staklo ili folija za s22 ultra ali da ima da se kupi kod nas sa montazom?
Sad koristim moutfitters clear coat i nisam zadovoljan, pocela da se odlepljuje posle 3 meseca
Imam mobile outfitters, samo foliju za ekran (jednoslojnu), protiv ogrebotina, dakle nije ona full zaštita od lomova ekrana. Rade po meri, imaju mašinu. Nakon toga bez problema telefon može natrag u svoju masku. 2 500 rsd izrada i postavljanje. Radi fingerprint i olovka odlično. Drži super, od aprila meseca. Navodno, ako se odlepi, oni rade zamenu i samo naplaćuju ruke (1000 rsd).

Која је разлика између стакла и фолије?

Imam mobile outfitters, samo foliju za ekran (jednoslojnu), protiv ogrebotina, dakle nije ona full zaštita od lomova ekrana. Rade po meri, imaju mašinu. Nakon toga bez problema telefon može natrag u svoju masku. 2 500 rsd izrada i postavljanje. Radi fingerprint i olovka odlično. Drži super, od aprila meseca. Navodno, ako se odlepi, oni rade zamenu i samo naplaćuju ruke (1000 rsd).
"Samo" naplaćuju ruke hahahaha

@Athlon- radi.

@tozovac na šta misliš kada pitaš za razliku? Mislim, znas sam sta je jedan a šta drugi materijal

Ja imam tu foliju okej je i samo to.
Ne radi olovka super.

@shatroghistro nisam nikad koristio foliju, pa ne znam kakva je. I zasto je preferirate u odnosu na staklo? I zasto je toliko skupa, ja staklo kupio za 500 din.

^ jel ti otisak radi kroz staklo? To je stara boljka kod Samsunga ako nije white stone.

@nemanja123 Sve ti se nalazi u podesavanjima kamere. 108mpx mod biras gde je format slike npr. Expert raw skines sa gs ako znas sta da podesis i volis da se "zezas" sa podesavanjima.
Koja crna folija na zakrivljen ekran, moja preporuka za whitestone staklo, jeste malo vise kosta, ali vredi svaku paru. Folije jedino ako volite da bacate pare.

@shatroghistro nisam nikad koristio foliju, pa ne znam kakva je. I zasto je preferirate u odnosu na staklo? I zasto je toliko skupa, ja staklo kupio za 500 din.
Staklo se baš vidi da je izdignuto, ja volim najtanju foliju da se ne primećuje da je ima, kao što je fabrička. I obavezno preko ivica. Staklo sam jednom imao, i samo foliju od sad

Folija na zakrivljenom ekranu je fabrički stavljana na Samsung Note 10+ i odlično je štitila protiv ogrebotina. Sa tom folijom, bez vidljivih oštećenja, sam ga i prodao, nakon skoro 3 godine korišćenja. Za mene ona je imala svrhu i dobro se pokazala.

Meni je fabrička folija posle 2 nedelje od olovčice skroz bila izgrebana, što je i normalno jer je od meke plastike.
Staklo je rešenje, folija ok za prvu pomoć...

Možda tebi za prvu pomoć, meni je za jedinu pomoć :)

A svaka čast kako si izgrebao olovkom sa mekim vrhom, ne znam koliko si pritiskao da bi uspeo da izgrebes za 2 nedelje.

Ja imam onu od 7k, đubre prehajpovano. Ništa bolja od običnog hydrogela od 1$.

Možda tebi za prvu pomoć, meni je za jedinu pomoć :)

A svaka čast kako si izgrebao olovkom sa mekim vrhom, ne znam koliko si pritiskao da bi uspeo da izgrebes za 2 nedelje.

Nema šta da se pritiska folija je tanka, masti se više od kvalitetnog stakla, a i u gornjem levom uglu je počela da se odlepljuje :D

^ za te pare si mogao uzeti dva white stone i da si miran minimalno 2 godine

Nema bolje od WSD!

^ jel ti otisak radi kroz staklo? To je stara boljka kod Samsunga ako nije white stone.
Најнормалније. Стакло узео код оператера за 500 дин.
У погрешној сам теми, ја имам S21 FE, али то му за стакло дође исто.

Poslednja izmena:
Teško mi za poverovati da radi posto ultrasonic jako loše ili uopšte ne radi sa običnim staklima osim white stone. Dok optical radi sa bilo čime sto ima S21 FE.

^ u suštini da, jeftiniji modeli imaju optical (S21FE, S20FE…) dok skuplji ultrasonic (S21U, S22U…). Ultrasonic je bezbedniji ali teško radi na običnim staklima dok optical radi bolje ali ima lošiju zaštitu.

Kolika je zaštita face recognition na S22?
Znam da na iPhone i S20 otključava preko fotografije

Ja koristim kao gel neku foliju (sa obe povrsine sam odlepljivao zastitni materijal prilikom montaze iste), uzeo od kineza 4 kom za 3-4$ i prezadovoljan. Sam sam je zalepio, laka je procedura i ide do same ivice, a ujedno se ne odlepljuje na predelu gde je ekran zakrivljen. Nisam hteo ranije da pricam o tome ovde, dok nije malo prosla faze upotrebe, ali za sada top preporuka za malo para. Ako neko je zainteresovan mogu podeliti link. :)
Ujedno me zanima, da li ima staklo da se naruci negde za S22U ali da je zakrivljeno ili da samo pokriva srednji deo ekrana a ivice ne?

Kolika je zaštita face recognition na S22?
Znam da na iPhone i S20 otključava preko fotografije
Sto se tiče Iphone nećeš ga sigurno otkljucati na sliku, poenta kod Samsunga face radi dosta loše čim je malo losije osvetljenje. U totalnom mraku je tek katastrofa. Sto se tiče kod S22 sigurno možeš naći negde na netu.

Sto se tiče Iphone nećeš ga sigurno otkljucati na sliku, poenta kod Samsunga face radi dosta loše čim je malo losije osvetljenje. U totalnom mraku je tek katastrofa. Sto se tiče kod S22 sigurno možeš naći negde na netu.
Otključavao sam 13, lično, pre neki dan.

Daj pokaži ti to, pa sa uzmemo pare Apple-u, da ih ucenimo.

Nazad
Vrh Dno