Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ako ništa drugo lik je društveno odgovoran i nosi masku bez obzira što metrima i metrima unaokolo nema nikog živog ...

Ko zna, možda ovi telefoni (Exinos naročito) imaju neki virus pa daju lošije fotografije i video zapise - što je sigurno sigurno je.

Poslednja izmena:
Zvali juče iz A1, da potvrdim.
Navodno, u ponedeljak ga preuzima kurirska služba pa kad stigne.
E sad pitanje, jel ima punjača, folija i slično po Samsungovim radnjama, da ne idem ako nema?

@Goranbgd , još 11. marta su u Samsung store u TC Ušće stigli punjači, oficijalni case-ovi. Stakla za ekran takođe imaju, ali to su ona sa rupom za FP. Ako hoćeš foliju preporučujem ti Mobileoutfiters fusion foliju, jeste skupa, ali savršeno leži na S22U, štiti pristojno ekran, ima samozaceljenje, ni najmanje ne narušava prikaz slike na ekranu i s-pen radi jako fino sa tom folijom.

Poslednja izmena:
Zvali juče iz A1, da potvrdim.
Navodno, u ponedeljak ga preuzima kurirska služba pa kad stigne.
E sad pitanje, jel ima punjača, folija i slično po Samsungovim radnjama, da ne idem ako nema?
Kog datuma je izvršen preorder? Čisto da vidim kojim redosledom idu, i kada ću stići na red :D Ja sam izvršio preorder 25.02, i još uvek me nisu zvali.

Ne znam koji vam je sa tom baterijom kao da ste 24/7 na telefonu. iP je optimizovan na jednom glupom UI već deceniju, a widget viđaju samo na filmu da ne pričamo o drugim stvarima. iP je odličan telefon, ali se uzima zbog photo/video i ako si već u ekosistemu. 90% ljudi uzima zbog statusnog simbola Fotkanje Samsung s22U vs iP13pro vs Pxl6pro. Dobar Samsung osim WB koji mu je na svakoj fotki skoro užas mada se sredi to u pp opet mana velika u odnosu na druga dva. Zoom je velika prednost. Video solidan. Ne kapiram na kakvoj "drozi" je Pixel-ov portrait nekada najbolja stavka njihove kamere🤣

Malopre sam dobio nov info oko preordera i cele situacije ali u vezi Gigaxxxx. Ne znam kakva je situacija za ostale dobavljace.
Kolega je zvao da se raspita sta i kako i rekli su mu da se nova tura isporuke ocekuje tek za oko mesec dana. Navodno ima 15-ak ljudi koji su uplatili avans kao i nas dvojica i 30-ak ljudi koji su rezervisali bez avansa tipa webshop, tel itd.
To je info iz Usca, njih je zvao. Ne znam da da li vazi za sve porudzbine kod njih.
Ja sam im 11. marta poslao mail cisto da se raspitam da li su tadasnje informacije tacne, da ce sve kasniti medjutim na taj mail nisu ni odgovorili.

Malopre sam dobio nov info oko preordera i cele situacije ali u vezi Gigaxxxx. Ne znam kakva je situacija za ostale dobavljace.
Kolega je zvao da se raspita sta i kako i rekli su mu da se nova tura isporuke ocekuje tek za oko mesec dana. Navodno ima 15-ak ljudi koji su uplatili avans kao i nas dvojica i 30-ak ljudi koji su rezervisali bez avansa tipa webshop, tel itd.
To je info iz Usca, njih je zvao. Ne znam da da li vazi za sve porudzbine kod njih.
Ja sam im 11. marta poslao mail cisto da se raspitam da li su tadasnje informacije tacne, da ce sve kasniti medjutim na taj mail nisu ni odgovorili.
Ima tema za preorder i sve infos vezano oko toga.

A što se ovog snap vs tiče; 100 ljudi - 200 testova i rezultata različitih 🤪

Poslao sam dotičnoj kompaniji dve email poruke na koje mi nisu odgovorili. Pozvao sam i call centar gde sam dobio klasičan odgovor kao i svi, da je porudžbina primljena i da sve kasni, da treba da se strpim malo i tek onda sam dobio poruku na email, ali ne replay na orginalni email. Inače, porudžbinu sam napravio 09.02. nakon što je omogućeno na njihovom sajtu. Sad kad sam video da će biti tek za mesec dana razmišljam da otkažem, ali opet preorder popust i slušalice čine korektnu ponudu iako iPhone 13 Pro Max je realno bolji telefon, jedini problem je što ne volim iOS. Čuo sam da u dotičnoj kompaniji postoje liste koje nisu u regularnim tokovima. Tako je bar bilo za PlayStation 5. Oni kažu da nema, a konzole sa njihovim fiskalnim računima su se nešle na oglasima. Mada drugačija je to bila situacija. Elem, Srbistan, sve mora na gurku i na vezu.

@ Proday

Zaključak - besmisleno je donositi brzoplete zaključke na osnovu takvih testova, gde neke čini srećnim kad vide da je telefon OK i da rezultati i nisu tako loši a neke čini srećnim kad vide testove po kojima je telefon krš.

2 sata podesavanja telefona, instaliranje 15-ak aplikacija, povlacenje backup-a i ostalo 67%. Sta znam da li je dobro ili lose... Mali S22. Ispada 4h ekrana na 18h uptime-a. Doduse pitanje je, ovo je sve bilo na wifi i osvetljenje na 50%.

Edit: Danas me zove drugar, 8 sati sna, 14% baterije. Uptime bice na 12h izgleda.

Izašla Expert RAW app za S22 Ultra. Instalirah je, samo što ja imam jako oskudno znaje oko editovanja fotki, više sam point & shot korisnik.

2 sata podesavanja telefona, instaliranje 15-ak aplikacija, povlacenje backup-a i ostalo 67%. Sta znam da li je dobro ili lose... Mali S22. Ispada 4h ekrana na 18h uptime-a. Doduse pitanje je, ovo je sve bilo na wifi i osvetljenje na 50%.

Edit: Danas me zove drugar, 8 sati sna, 14% baterije. Uptime bice na 12h izgleda.
Posto je na wifi, sasvim okej je.
@NemanjaZ88 Napokon. Mislim da ce nakon azuriranja na one ui 4.1 i s21u dobiti. Mnogo dobra aplikacija.

Čestitam na prinovi i da te služi. Bateriju totalno iskuliraj prvih 10-15 dana pa onda kreni da pratiš stanje ;)

Ne znam koji vam je sa tom baterijom kao da ste 24/7 na telefonu. iP je optimizovan na jednom glupom UI već deceniju, a widget viđaju samo na filmu da ne pričamo o drugim stvarima. iP je odličan telefon, ali se uzima zbog photo/video i ako si već u ekosistemu. 90% ljudi uzima zbog statusnog simbola Fotkanje Samsung s22U vs iP13pro vs Pxl6pro. Dobar Samsung osim WB koji mu je na svakoj fotki skoro užas mada se sredi to u pp opet mana velika u odnosu na druga dva. Zoom je velika prednost. Video solidan. Ne kapiram na kakvoj "drozi" je Pixel-ov portrait nekada najbolja stavka njihove kamere🤣

Svaki video by Tony i zena mu Chelsea treba tretirati kao obicno klikbajtovsko djubre...

Najjednostavnije rečeno, prezadovoljan sam sa S22 Ultra posle 24h korišćenja.

Autonomiju ne mogu da komentarišem, jer znate i sami kako ide kod Samsunga na početku.

Zelena boja mi je brutalna, iako sam ljubitelj crne, ipak sam odlučio malo da promenim.

Par dnevnih fotki su kao i na S21U, možda malo WB bolje funkcioniše. Video mi na ekranu telefona deluje vrlo vrlo slično, međutim, moram to sve na velikom ekranu da proverim.

Olovka još bolja od N20U, ali to smo znali i pre.

Da li bi neko ko ima S21U trebalo da pređe na S22U? -Ne (više puta rečeno).

Ukratko, početni utisci.

Pisao mts-u za vikend, odgovorili mi danas. Kažu: Sledeću isporuku uređaja očekujemo do kraja meseca.
I zvali su me malopre (da mi ponude punjač uz telefon), rekli su mi do kraja nedelje mi stiže telefon.

Svaki video by Tony i zena mu Chelsea treba tretirati kao obicno klikbajtovsko djubre...
Ovakav test može svako da napravi ko poseduje sva 3 telefona. Ne vidim da je neki od 3 favorizovan. I slažem se da ima na tone materijala klikbajtovskog đubreta.

Ne radi se o tome sta se testira vec ko testira.
Njih dvoje uglavnom nemaju pojma o opremi koju testiraju, xyz puta su uhvaceni u elementarnom nepoznavanju opreme i setovanja, iskrivljavanju cinjenica i generalnom bulsitu.
O woke/cancelculture napadu na Stiv Mekarija da i ne govorim.
Ljudi su kompromitovani do besmisla...

nista od ovog yettela, poslednja informaciju sam dobio da im nista nije isporuceno prosle nedelje i da nemaju nikakvu dalju informaciju o isporukama
da sacekam da prodje tačno jedan mesec od produzenog ugovora bez dobijenih uredjaja pa da ih pitam "štaćmo-kakoćmo"

Nazad
Vrh Dno