Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

^ odavno je Apple izbacio sve aplikacije sa store koje su bila 32bit, to je bilo u vreme 7+ ili 8+ modela. Znam da jedno vreme nije bila domaća aplikacija novina dok nisu u radili 64bit.

Ko je pomenuo da neće da se instalira?
Hoće, uvek i svaka ali ne uvek 64bitna verzija iste apk...
Google Chrome apk zahteva 8GB Rama da bi se instalirala 64bit verzija. U suprotnom se instalira 32bitna...
Ma opet kažem, nema to veze sa ramom, nešto je drugo u pitanju.

... Ta 5G verzija se ne prodaje ovde sa "regulare" 2g garancijom :) ... jedino kp stisni zube pa šta bude - bude . Mada imao sam oba u vrlo kratkom vremenu i mogu ti reći da je S21 FE baš vidljiv napredak od izgleda do kamera ... sad 100e gore dole , to je sad već za razmišljanje .
Gde ima s21fe 8/256 snap za 530e reci mi da idem odma da kupim?!...garancija mi apsolutno nije bitna.

@Ever86 pixel sam kupio u americi za extra pare ciljano da prodam kad dođem ovde, usput malo testiram kako radi. Odličan telefon za ispod 400e koliko je mene izašao bio. lično ne mogu da svarim onu strelicu ispod tastature koju ne mogu da ugasim dok koristim gestures, pisao sam već o tome pa da se ne ponavljam. Što se s20 i s21 tiče i to sam objašnjavao u više navrata

Evo jednog videa gde je prikazana jedna od eksluzivnih boja, grafitna, siva, kako moćnio izgleda ta boja

Algoritam je pola posla kod kamera. Dve kamere mogu da odvale 5,6 komada bez problema.

Je l' se neko seca kad tacno je bila promocija 3 god garancije prosle godine za S21U i da li je jos nesto islo uz to? Pretpostavljam da ce tako biti i ove godine za S22U...

@Proday
Imas na KP par prodavaca sto nude 256GB verziju, ali ne znam da li su SD888 (ima i Exynos verzija na KP), cak i da prodavac kaze da jesu, pre kupovine proveri na etiketi. I nisu 530e, nego 570+e... Inace tel odlicno lezi u ruci, uzivo nekako deluje kompaktnije nego kad se gledaju dimenzije u milimetar na internetu.

Gde ima s21fe 8/256 snap za 530e reci mi da idem odma da kupim?!...garancija mi apsolutno nije bitna.

@Ever86 pixel sam kupio u americi za extra pare ciljano da prodam kad dođem ovde, usput malo testiram kako radi. Odličan telefon za ispod 400e koliko je mene izašao bio. lično ne mogu da svarim onu strelicu ispod tastature koju ne mogu da ugasim dok koristim gestures, pisao sam već o tome pa da se ne ponavljam. Što se s20 i s21 tiče i to sam objašnjavao u više navrata
Po toj ceni nalazis odmah, neotovrena kutija, juce na ugovor, danas na kp, verzije 6/128 i 8/128. Mislim da su vecina sd.
8/256 nikad nisam video na oglasima, da ne gresim dusu.

A, imas i ovaj biser: https://gigatron.rs/samsung/offers/an-opportunity-that-makes-you-smile
Navali narode, samo jedan dan s21 fe 6/128 tricavih 680 evra, Jos malo pa nestalo, biju ko nece. Ne propustite!!!

Nene, upoznat sam sa tvojim stavovima i vijanjem kineskih verzija i samo sd i slicno. Vise sam mislio da prokomentarises cenovne razrede. Da li vredi dodati 100 evra vise ili manje za jedno ili drugo i slicno.
A, za pixel sam te pitao, zato sto nista nisi detaljnije komentarisao kvalitet ekrana i ostale bitne stvari. Malo je cudno sto na modelu oko koga ceo svet kuka da li random gube signal, ne moze da pronadje wifi, ekran postaje roz pod uglom, ekran gori nego na galaxy s3, kompletno smece od ux-a, a ti si u fazonu, ma pusti ti to, nego me ubi ova strelica kod tastature :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Sustinski sam hteo da te pitam, ako te ne mrzi, ukratko, jel cenis da pixel6 vredi ovih 600, 650 evra za koliko se prodaje u eu i da li je uzasan dil ovaj mali s22 za 750, u ovoj promociji koja se nudi kod nas?

Po toj ceni nalazis odmah, neotovrena kutija, juce na ugovor, danas na kp, verzije 6/128 i 8/128. Mislim da su vecina sd.
8/256 nikad nisam video na oglasima, da ne gresim dusu.

A, imas i ovaj biser: https://gigatron.rs/samsung/offers/an-opportunity-that-makes-you-smile
Navali narode, samo jedan dan s21 fe 6/128 tricavih 680 evra, Jos malo pa nestalo, biju ko nece. Ne propustite!!!

Nene, upoznat sam sa tvojim stavovima i vijanjem kineskih verzija i samo sd i slicno. Vise sam mislio da prokomentarises cenovne razrede. Da li vredi dodati 100 evra vise ili manje za jedno ili drugo i slicno.
A, za pixel sam te pitao, zato sto nista nisi detaljnije komentarisao kvalitet ekrana i ostale bitne stvari. Malo je cudno sto na modelu oko koga ceo svet kuka da li random gube signal, ne moze da pronadje wifi, ekran postaje roz pod uglom, ekran gori nego na galaxy s3, kompletno smece od ux-a, a ti si u fazonu, ma pusti ti to, nego me ubi ova strelica kod tastature :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Sustinski sam hteo da te pitam, ako te ne mrzi, ukratko, jel cenis da pixel6 vredi ovih 600, 650 evra za koliko se prodaje u eu i da li je uzasan dil ovaj mali s22 za 750, u ovoj promociji koja se nudi kod nas?
Morate ispratiti par postova ranije; zbog zorelijevog komentara sam pitao gde ima za te pare koje sam pitao (ja znam da nema nigde)! Kad nekom savetujem nešto, uzimam proverene cene.
Ja lično sa pixelom 6 za nekih 20ak dana korišćenja, ni jedan od problema pomenutih nisam imao. Ekran je skroz dobar bio, čak sam manje primetio da štuca kad listam google feeds npr nego pixel 6 pro koji sam imao pre njega. Opet kažem, ja bih za 600e uzeo bar 3 telefona u razmatranje pre pixela 6. A 750e za S22 (ex pogotovo) je nonsens teški iskreno. Za te pare uzmeš s21 ultra sa 12/256, par meseci star sa garancijom još 2 godine (oglasi već sad puni istih, a samo će cena da pada još sad i jednima i drugima).

Nema za 530, ima kod Smiljane za 550e. Da li se to isplati u odnosu na S20 FE - tesko. Pogotovo sto taj ima i kao 4G SD865 sa 2 godine garancije

Od avgusta 2019. Play Store ne nudi/prikazuje aplikacije koje su 32-bitne na 64-bitnim uređajima.

Prvenstveno, izmene se odnose na native kod, tačnije jni (Java Native Interface) i biblioteke pisane u C/C++ programskom jeziku.
Trenutno podržani instrukcijski setovi, odnosno njihovi ABIs (Application Binary Interface) su:
  • 32bit: armeabi-v7a i x86
  • 64bit: arm64-v8a i x86_64
Inače, za već instalirane aplikacije, native biblioteke možete pogledati u /data/app/direktorijum vaše aplikacije/lib direktorijumu. Na 64bit uređajima će to biti arm64 ili x86_64 direktorijum.

A za sve podržane arhitekture u apk, možete otvoriti apk fajl (ili neki od split apk-ova) te aplikacije kao arhivu i proveriti lib folder.

Ili još bolje, proverite pomoću ove aplikacije https://play.google.com/store/apps/details?id=com.absinthe.libchecker&hl=en&gl=US
Evo proverio na ženinom S21 FE 6/128 .... toliko o tome kako ne rade 64-bitne app na 6gb RAM-a

received_497771855241413.jpegreceived_998588894199241.jpeg

Mislim da im preorder ide lose cim su i meni poslali email sa svim blagodetima koje nude
:D

Inace se spremam za jedan zeleni S22 ali tek kada se pojavi na KP i to sa cenom ispod 650e (imam S21 i ne zuri mi se ali svakako volim manji ali dobar fon... Steta sto povukose iz prodaje iP11Pro
:(
)

Na samsung.com (usa tržište) kad se stavi u korpu ultra, pokazuje na 8.4. kao dan dostave, tako da ne verujem da loš preorder, naprotiv.

Radili su ovu akciju i prošle godine.

Nisam verovao, ALI Android System WebView, Chrome i Google Play Services for AR su jedine 32-bitne aplikacije na fonu !!!
S20 FE 5G, 6GB RAM-a

^
To kome nekoliko S serija unazad nisu bezlične i/ili ružne, i ko je malo tvrd na ušima 😄
Mene je MKBHD-ova recenzija malo razočarala, ništa nije rekao što ili nije rekao ranije ili što, ruku na srce, nisam već negde čuo negde drugde u proteklih 10 dana.
I čudno mi je da od toliko milionera na YT niko nije naručio i Exynos model, pa uradio uporedni test.

Poslednja izmena:

Ima ovde. Nije neki test ali daje okvirno stanje sa baterijom na exynosu. Mada procenti kod Samsunga koliko znam uvek drže bolje kada su preko 50%.
Verovatno su sada Bugari i popunili onu tabelu za test baterija na bugarareni

Cini mi se da ovaj lik malo realnije prikazuje sliku o malom S22, problemi sa kamerama kad se slika objekat u pokretu, baterija itd...

Kad se čovek namerači da maksimalno zaštiti telefon...

P.s. dobra ova fora za kameru

^ ovaj da ispadne iz kamiona ne bi mu bilo ništa 😁. Sigurno ovo košta sve zajedno 100€ i da se namesti iz prve

S' obzirom da je preko 1k evrića, zaštita od 100 evra je ništa :). Mada, sada kao tenk izgleda. Ja jesam lud da ubacim telefone u što jači case, ali ovaj je luđi i od mene.

Nazad
Vrh Dno