Pa generalno mobilni telefoni su dosegli taj neki vrhunac, i preostaje jos samo ta selfi kamera da bude ispod ekrana i nece imati sta znacajnije novo da ponude, sem malo brzeg procesora ili malo bolje kamere i neke nove boje. Onda ce verovatno u prvi plan da se isturaju preklopni telefoni jer tu ima puno prostora za neki napredak.Ovo vise nije napredak na kašičicu vec na kap. Iste kamere ali ce da promene par propertija u softweru kamere. Nismo normalni za sta dajemo pare.
Nije sve tako crno i belo, ja tehniku kupujem kao sredstvo za rad i primarnu zaradu(dron, aparat, objektivi, monitori, tablet, telefon...i sl.) i nije istina da telefon od 200e može da radi ono što radi flagship, pitanje je samo za šta je namenjen. Ja sam mnogo lepe momente u odrastanju moje bebe zabeležio mobilnim telefonom jer u tom trenutku nisam imao aparat kraj sebe. Da sam imao tel od 200e verovatno bih uspeo da zabeležim samo razmazane fotke i još gori video, ovako imam uspomene zbog kojih bi bilo opravdano da sam kupio i tel. od 2000e jer su meni te uspomene neprocenjive. Znači nikakva reklama nije potrebna da mene ubedi da su mi fotke i video sa flagship-om bolji od telefona od 200 ili 300 ili 500e, hvala Bogu pa imam oči. Ono sa čim se slažem u potpunosti jeste da ni jedan komad tehnike ne pruža i ne vredi onoliko koliko košta i za to smo krivi mi sami, potrošačko društvo.Izvinte me, al mnogo se PRO-seravate... Ako ste u stanju da dajete soma evra svake godine na novi flagship, kukate mesecima pre i posle o njemu, cak iako ga kupite, onda je ovchica Shone akademik za vas. Rodjaci, 800-1000 evra je prosecna cena hrane koju godisnje unesete u sebe a 300k dece u Srbiji nema 3 obroka dnevno.
Srecni praznici i kuovina nepotrebnih stvari...
Upravo tako. Prvi klinac slikan Nokiom N95 i klipovima sa Canon A610. Danas kad pustis to na oled 4k, juri se par musavih pixela, ali, to je tada bilo odlicno. E sada, zamisli da 30 godina, necu mocu da nadjem uredjaj na kome ce to biti gledljivo uopste. Propala uspomena samo jer u datom trenutku nisam imao bolje sredstvo za snimanje. Zato i ja jurim telefone upravo po kvalitetu kamere. Slikam klince njima. I ne, ne moze telefon od 300-400-500 evra da napravi u svakom trenutku 4k 60FPS snimak ili 12Mpx fotku koja lici na nesto. To mora da se plati. Mozda previse, slazem se, ali druge nema. Odmah da se ogradim od MILC/DSLR ekipe, imao, pa prodao. Dok ja raspakujem aparat, upalim, stavim odgovarajuci objektiv, klinac otiso u trecu sobu a mob je uvek tu negde pri ruci.Nije sve tako crno i belo, ja tehniku kupujem kao sredstvo za rad i primarnu zaradu(dron, aparat, objektivi, monitori, tablet, telefon...i sl.) i nije istina da telefon od 200e može da radi ono što radi flagship, pitanje je samo za šta je namenjen. Ja sam mnogo lepe momente u odrastanju moje bebe zabeležio mobilnim telefonom jer u tom trenutku nisam imao aparat kraj sebe. Da sam imao tel od 200e verovatno bih uspeo da zabeležim samo razmazane fotke i još gori video, ovako imam uspomene zbog kojih bi bilo opravdano da sam kupio i tel. od 2000e jer su meni te uspomene neprocenjive. Znači nikakva reklama nije potrebna da mene ubedi da su mi fotke i video sa flagship-om bolji od telefona od 200 ili 300 ili 500e, hvala Bogu pa imam oči. Ono sa čim se slažem u potpunosti jeste da ni jedan komad tehnike ne pruža i ne vredi onoliko koliko košta i za to smo krivi mi sami, potrošačko društvo.
Nisam se bavio statistikom prodaje, tako da ne mogu da komentarisem istinitost podataka koje si izneo, ali posto sam presao sa s10 na s21U, ne mogu nikako da se slozim da je mala razlika, kada je rec o eksinos varijantama telefona, snap nisam koristio. S10 je bio totalno razocarenje za mene jer je imao funkciju koja nije svojstvena telefonima, a to je grejanje, sto je dalje dovodilo do ocajne baterije, sto je sve neprihvatljivo za telefon koji slovi za premijum uredjaj. Jos je na pocetku grejao i pri obicnom surfovanju, a da ne govorim pri slikanju ili snimanju. Sa druge strane s21u je telefon koji je po meni sasvim zasluzeno od mnogih proglasen telefonom godine, jer je sve na najvisem nivou i apsolutno opravdava svoje premijum zvanje, za razliku od s10 koji u eksinos varijanti nije zasluzio ni da se nadje u prodaji.Činjenica je da u protekle dve godine telefoni ništa specijalno novo ne donose , rezultat toga se vidi u statistici da je S10 serija 30% više prodana od S20 serije a od S21 serije čak 40% . Jednostavno sem 120hz , "budženja" kamera giga mega stotina mega piksela ... ništa . Evo klasičnog primera pomalo podcenjenog Galaxy S20 FE (SM-G780G) Snapdragon verzija za oko 400 - 450 evra nov - nudi 120hz 6,5" ekran , vrhunski hardver , odličnu kameru , bežično punjenje , vodootporan .... još dva ažuriranja (A12 i A13) ... I evo sad će izaći naslednik sa sličnim specifikacijama za 700 evra, pa odmah posle toga S22 serija gde će osnovni model koštati 900 evra pa sve do Ultre od 1.300 / 1.500 evra .... stvarno se i ja zapitam zar je baš potrebno svake godine menjati telefon .
To napisah ja ... a verovatno ću čim izađe potrčati da vidim / kupim tu S22 Ultru(a šta da radim , bolest ne bira
)
Imas ti srecu sto ovde nema vise mnogo vlasnika S10. Nadrljao bi od komentara. Tako sam ja kupio S20+, exy990, samo sto je izasao, grejao, zakopavao. Kad sam uzeo da pisem negativne kritike, komentari su uglavnom bili da sam ***** sto sam ga kupio. Ovde uglavnom ne smes da izneses negativno misljenje o necemu sto si kupio, bez obzira sto si se isprsio za premium uredjaj i ne zelis da razmisljas o pregrevanju, uzasnom sw kamere, losoj bateriji) i tako eventualno pomognes nekom ko hoce da kupi, da odustane, ili razmisli, saceka. Ne, ili hvalis ili cutis. Ako ne valja, do tebe je, "kod mene sve super", ti ne umes telefon da koristis. Dodje mi da poverujem da zastupnici imaju "svoje ljude" po forumima koji sluze da naprave budalom svakog ko se usudi da kritikuje njihov proizvod.Sa druge strane s21u je telefon koji je po meni sasvim zasluzeno od mnogih proglasen telefonom godine, jer je sve na najvisem nivou i apsolutno opravdava svoje premijum zvanje, za razliku od s10 koji u eksinos varijanti nije zasluzio ni da se nadje u prodaji.
Znam da su tih problema imali i s20 serija i s20fe, eksinos naravno. Samo se tada o tome i govorilo, a pre nego da kupim s10, to se nije moglo nigde cuti. I onda kada sam uzeo, prosto nisam verovao za sta sam pukao toliki novac. A to sto neko nece reci da mu telefon ima neke nedostatke koji su neprihvatljivi, to je vec stvar ljudske psihologije ili ekonomskog interesa.Imas ti srecu sto ovde nema vise mnogo vlasnika S10. Nadrljao bi od komentara. Tako sam ja kupio S20+, exy990, samo sto je izasao, grejao, zakopavao. Kad sam uzeo da pisem negativne kritike, komentari su uglavnom bili da sam ***** sto sam ga kupio. Ovde uglavnom ne smes da izneses negativno misljenje o necemu sto si kupio, bez obzira sto si se isprsio za premium uredjaj i ne zelis da razmisljas o pregrevanju, uzasnom sw kamere, losoj bateriji) i tako eventualno pomognes nekom ko hoce da kupi, da odustane, ili razmisli, saceka. Ne, ili hvalis ili cutis. Ako ne valja, do tebe je, "kod mene sve super", ti ne umes telefon da koristis. Dodje mi da poverujem da zastupnici imaju "svoje ljude" po forumima koji sluze da naprave budalom svakog ko se usudi da kritikuje njihov proizvod.
Sto li ne naprave jedan S22U da velicinski bude kao 11 Pro? Mislim da bi pokidali svu konkurenciju... Mmmm, pall mall-mislite o tomeNije zato što taj korak prave oni samo koji insistiraju na manjim dimenzijama (poput mene samog)...svi ostali će na sledeći ultra/note kako već bude!
Ekstra ako stvarno bude tako!If Steve H., aka @OnLeaks, will prove accurate (once again), the Galaxy S22 5G shall measure 146 x 70.5 x 7.6mm, further reducing the compact size of its 6.2-inch predecessor...
Preskupo 😟S22 ultra 1450e. Dodaj ekonomskom tigru jos 150e na tu cenu. Bogami,siromasna cifra od 189.999 za Ultricu uz "sok" cenu kod nasih lanaca prodaje 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari