Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ne, rekao sam kvalitet fotki. Svaki snimljeni sadržaj ne treba upoređivati na različitim ekranima telefona i pričati kako je jedan bolji od drugog, što većina radi. Na ekranu s22u sve deluje bolje. Jedina stvar zapravo koja impresionira na s22u je taj ekran.

Ko traži zaštitu za ekran, neka pogleda Mobile outfitters Fusion foliju, stavih je danas, tačnije pre nekih 3 sata i jako dobro izgleda na ekranu, ne menja prikaz kao što to rade pojedine foilije, skener otisak prsta radi kao i bez folije, a s-pen funkcioniše odlično. Naravno, Whitestone dome staklo je neprikosnovno, ali ga nema kod nas, a kada naručite morate sami da postavite na telefon, što može da bude problem onim koji nisu vični toj raboti. Fusion folija mi deluju kao najbolja zaštita koju možete da stavite na S22 seriju uređaja, a da radi otisak prsta.
Dobre su folije, samo nisu samoobnovljive kako tvrde. Ja sam par puta slučajno zagrebao i nije se popravila. Za ne daj Bože, ipak mislim da je staklo bolja opcija.

@vojkan85, da staklo je super, još ako je Whitestone dome nema boljeg, ali kod nas jedina stakla koja mogu da se kupe jesu ona sa rupom za otisak prsta što izgleda jako ružno, tako da je folija jedini izbor.

^ imaju stakla i bez rupe, možda nemaju trenutno za S22U ali na Samsungu osim folije i withstone dome neće otisak prsta raditi. Na N10+ sam promenio 10 komada i ni na jednom nije radilo. Takođe kod prijatelja na S21+ ne radi sa UV. Zato ili koristiti foliju sa rizikom ako padne ili da se poruci whitestone.

@fkloznica , dobro došao u sektu 😀
Da, imaš zakonski rok od 14 dana u kojem možeš da vratiš uređaj ako ti ne odgovara.
^ imaju stakla i bez rupe, možda nemaju trenutno za S22U ali na Samsungu osim folije i withstone dome neće otisak prsta raditi. Na N10+ sam promenio 10 komada i ni na jednom nije radilo. Takođe kod prijatelja na S21+ ne radi sa UV. Zato ili koristiti foliju sa rizikom ako padne ili da se poruci whitestone.
Poručiću u jednom trenutku Whitestone dome, ali za sada folija će da radi posao. I na trenutnom S20 Ultra imam foliju od početka zajedno sa S-view coverom i telefon je bez tačkice. Tako da mislim da mi i folija jedan period može da radi posao.

Čekamo izveštaj o trajanju baterije na malom S22.
Nervira me što GSMArena nije uradila za S22 testiranje baterije još uvek...

Čekamo izveštaj o trajanju baterije na malom S22.
Nervira me što GSMArena nije uradila za S22 testiranje baterije još uvek...
Takodje, ali realno je da nece biti bolji nego S21, u najboljem slucaju slican, sto je opet lose, s'obzirom da su mnogi naveli trajanje baterije kao najvecu manu s21.

Ma ako izvuče 4,5h biće dovoljno. Svakako većinu vremena sam blizu punjača, tako da će biti nadam se ok.
Jedino ako se baš brzo bude topilo ispred očiju što može jako da nervira, onda će ići nazad :)

Primera radi ja preko godinu dana nisam ni jednom pogledao koliki mi je SOT na 4a 5g, prosto kada dođe na 40% ja ga samo dopunim 30min i ćao.

Vi što su vam stigli telefoni, jeste uzeli preko operatera ili u prodavnicama? Pitam za drugara :D

Kad li ce stici nama sto smo porucili oko 20. feb. U yettelu, i to s22+ 🤔

Spigen je definitivno najbolji. Milion puta mi je sačuvao trenutni OnePlus 7

Da malo informisem o bateriji na s22+. Sad za sad vise nego zadovoljan sto se tice SOT-a, prebacuje 7h bez problema. Telefon se jos uci sta i koliko koristim od applikacija tako da ce se vjerovatno jos malo poboljsati za par dana. Na starom S8 nije moglo ni 3h prebaciti a da se tel doslovno ne ugasi, tako da meni ovo dodje ogroman upgrade. Evo SS, preslo 3.5h sa 50% baterije.

Prilozi

• 275393165_948869295996944_236178884222827947_n.jpg
    275393165_948869295996944_236178884222827947_n.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 114
Skroz okej trajanje baterije

Preordovao sam S22U jos 15.02 u a1 , sada mi vi kazite da li je moguce da mi nisu nikakav povratni mejl nisu poslali i da me niko nije kontaktirao do sada vezano za porudzbinu?
Bio sam u poslovnici,zvao korisnicki servis niko ne moze nikakvu informaciju da mi da o porudzbini da li cu uopste dobiti telefon ili ne...
Kazu mi kao oni vide nesto ali ne mogu da gledaju u te privatne informacije??? 🧐

Pozdrav, ima li itko da je već dobio obični S22 i da mi pomogne u odluci da uzmem ili ne? Isprike što sam novi pa nisam skužio ako je netko već pisao

Da malo informisem o bateriji na s22+. Sad za sad vise nego zadovoljan sto se tice SOT-a, prebacuje 7h bez problema. Telefon se jos uci sta i koliko koristim od applikacija tako da ce se vjerovatno jos malo poboljsati za par dana. Na starom S8 nije moglo ni 3h prebaciti a da se tel doslovno ne ugasi, tako da meni ovo dodje ogroman upgrade. Evo SS, preslo 3.5h sa 50% baterije.
Molba da pustis taj neki sshot gde se vidi 7h sot, čisto da znamo šta si koristio od aplikacija kada si izvukao toliko; ovo sa 50% mi ne znači bukvalno ništa.

Preordovao sam S22U jos 15.02 u a1 , sada mi vi kazite da li je moguce da mi nisu nikakav povratni mejl nisu poslali i da me niko nije kontaktirao do sada vezano za porudzbinu?
Bio sam u poslovnici,zvao korisnicki servis niko ne moze nikakvu informaciju da mi da o porudzbini da li cu uopste dobiti telefon ili ne...
Kazu mi kao oni vide nesto ali ne mogu da gledaju u te privatne informacije??? 🧐
Meni su vec 3x rekli kako je rezervacija vidljiva, podaci su vidljivi i da su u sistemu i da cekam poziv da se potvrdi narudzbina.

Ja sam zvala Gigatron da pitam kada mogu da ocekujem isporuku, rekli su da telefoni stizu sutra kod njih u magacin, pa sledece nedelje krece isporucivanje, kaze lista je dugacka, ali verovatno ce stici svima da isporuce u toku naredne nedelje.

Preorderom se bavi Virtulena prodavnica. Moraš njih da zoveš. Samo oni vide tačno status.
Kolega je zvao i rekli su mu da imaju potvređno 300 kom i da je on "ispod crte". Pokašavaju da dobiju više od Samsunga, pa će ga zvati da potvrde ako budu dobili dodatne komade.

Ja sam naručio dan posle predstavljanja i mene su zvali da potvrdimo i dogovorimo paket i na koji broj (imam ih više) će ići UO.
Danas sam dobio info da će sutra početi da predaju telefone kuririma.

Neko je u predhodnim potovima tražio, ne mogu da se setim ko, da postavim jedan snimak u UHD rezoluciji (4K) sa 60 fps i da tresem telefon na počeku snimka. Evo napravih jedan snimak, nije neka zanimljiva scena, izašsao sam na stepenice ispred kancelarije, pa evo snimka. Ako treba još nešto da se proveri na S22 Ultra modelu, pišite.

Hmm baš zanimljivo...izgleda da je tamo kod tebe baš veliki sneg pa otud ove blještave beline 🤣

Molba da pustis taj neki sshot gde se vidi 7h sot, čisto da znamo šta si koristio od aplikacija kada si izvukao toliko; ovo sa 50% mi ne znači bukvalno ništa.
Naravno, bas sam evo telefon stavio na punjenje. 7h i 40min SOT sto je meni licno odlicno. Nisam neki heavy user, ne igram igrice osima saha na telefonu za gaming mi sluzi iskljucivo PC i PS5, zavrtim tu i tamo neki bench test na fonu al to je sve. Uglavnom sve u svemu skoro 3x bolja baterija nego na starom S8.
Da napomenem, tel je bio cijelo vrijeme na wifi-u ili 4g+ mrezi tokom upaljenog ekrana. Nivo osvjetljenja oko 40% (ugaseno adaptivno) i power saving mode je bio na OFF.
Evo par SS sta i koliko je se cega koristilo:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 79
  • 2.jpg
    2.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 68
  • 3.jpg
    3.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 54
  • 4.jpg
    4.jpg
    70.3 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Meni su vec 3x rekli kako je rezervacija vidljiva, podaci su vidljivi i da su u sistemu i da cekam poziv da se potvrdi narudzbina.
Isto i mene vide u "sistemu", ali kako se ništa ne dešava otišao sam do poslovnice i rečeno mi je da je prvi kontingent rezervisan, a obzirom da nisam dobio poziv, da sačekam sledeći kontingent, koji ne znaju kad će biti niti imaju bilo kakvu info

Može li neko sa s22 običnim da prozbori nešto o bateriji ?
Kao da je Samsung namerno samo na njega stavio duži NDA(u Evropi) zato što znaju da mu je baterija tiha jeza :)

Doduše, rekoše da S22U uzima 60% svih S22, a verujem da S22+ uzima 25-30% i onda ostaje mali broj kupaca običnog S22

Neko da potvrdi ko je dobio uredjaj. Fabricka folija ne dolazi uz S22 Ultra?

Vrh Dno