Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Evo podešavam S22 Ultra. Šta je bilo pisano za liniju preko ekrana, ona se pojavljuje kada je rezolucija na WQHD+, ekran na natural i kao lock screen wallpaper setovan fabrički live wallpaper, jel tako beše?

Pa bolje staviti u toku dana 20-25 min telefon na punjač nego dati 700+ evra za notch i 60hz ekran.

Ne želim da idem u off, kao u svemu za neke korisnike je bolji ip 13 za neke i s22. Samo sam hteo reći da Samsung mora da spušta cenu makar da bude slična ovoj iz preordera ako želi da bude konkurentan. Vreme će pokazati.

Ja realno koristim oba brenda, Samsung od 2009 ishit od 2020. To sto su neki opako subjektivni te etiketiraju, je njihov problem i nezrelost. Realno Samsung je lepši(bar meni) a iphone, pa posetite temu s21 i čitajte par strana unazad. Tu leži zec zašto se kupuje ip sa nočom, što neko lupi u gornjim postovima…

Elem, niko ne odgovori do kada je preorder? I da li je ko dobio s22+?

Vidim na oglasima s22 i ultra. S22+ nisam video. Do 10. 3. 2022 preorder.

Out of the box :oops: majko mila ... valjda će to ispraviti sa nekom nadogradnjom .
Zoreli, nema linije, pitao sam u tom postu jel' se na tim podešavanjim pojavljuje ta linija, probao sam i nema linije.

Dosao jucer s22+ phantom black, napokon. Odmah da kazem da nisam osoba koja mjenja svake godine ili druge telefon jer smatram da nema nikakvog smisla, kako tehnicki tako ni ekonomski. Nakon 5 godina na S8 koji je radio svoj posao odlicno sve ove godine odlucio sam se ipak da predjem na nesto novije. Itekako mogu da osjetim i vidim razliku u svakom smislu jednog telefona i njegove svrhe u danasnjem vremenu, ogroma razlika izmedju ova dva uredaja. Posebno moram naglasit bateriju jer nakon 5 godina ova baterija u S8 nije vise 3000mAh nego vjerovatno 1500 jer sam ga bukvalno punio 2-3x na dan. Prijatelju je stigao S22 Ultra prije 2 dana i dosta mi se zalio na velicinu i tezinu telefona, kada je vidio i drzao u ruci moj S22+ istog trena je spakovao Ultru i vratio je, uzima S22+ jer mu je Ultra ekstremno velik sto je ako cu iskreno i meni. Zapravo, i ovaj Plus model mi je na gornjoj granici upotrebe i prihvatljivosti, da je s22 ostao na 6.2 sa barem 4000mah presao bi na njeg bez ikakvog razmisljanja. Naravno, ovo je sve subjektivno ali respekt vama koji mozete nositi 6.8+inch telefone, ja se ne bi mogao odlucit na njeg ni da su mi smanjili 500eur cijenu, iskreno. Isto tako mislim da prelazak s novijih modela s20 pa na ovamo nema nekog smisla jer ti su telefoni preko 90% ovog sto vidimo u s22 seriji. Evo par slicica:

Prilozi

• 275311903_994426117946345_9006263569010778695_n.jpg
    275311903_994426117946345_9006263569010778695_n.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 97
  • 275356215_365600478763390_4322899603922747023_n.jpg
    275356215_365600478763390_4322899603922747023_n.jpg
    113.6 KB · Pregleda: 93
  • 275289810_682771626481852_1098465554533765704_n.jpg
    275289810_682771626481852_1098465554533765704_n.jpg
    92.8 KB · Pregleda: 101
  • 275213436_3047174932187947_2574754518769723719_n.jpg
    275213436_3047174932187947_2574754518769723719_n.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 102
Preuzeo danas konacno ultru 🙂Nisam imao vremena za neka detaljna testiranja,odmah uradjen update 800mb,kamera odlicna,baterija deluje mi ok,nikakve bugove sto su drugi prijavljivali nisam primetio.Uzivo je stvarno prelepa,jedino kamere deluju osetljivo i dosta su izlozene tako da je neki case obavezan 🙂

Upravo sada ispodešavah sve na S22 Ultra. Samo sam aplikacije za banku ostavio za sutra. Oduševljen sam Ultrom, upošte se nije zagrejala nešto osetno, a prebacio sam preko Smart switch-a oko 158GB sa starog telefona. Sve prosto leti. Odmah je stigao update od nekih 800MB. Nema nikakve linije pri otključavanju, to su očigledno popravili kroz update. Ekran je preverzno dobar, WQHD+ na 120HZ izgleda nestvarno dobro. Osećaj u ruci je jako dobar, telefon je savršeno izbalansiran i jako je prijatno držati ga u ruci. Kameru sam škljocnuo samo par slika u kući i osetno je bolja od S20 Ultra, night režim je jako dobar. Narednih dana ću više fotkati. Za bateriju ne mogu ništa kažem jer to tek treba da se slegne, ali sam dopunio danas do nekih 70% i evo sada sam na 18 posto i izdržao je telefon sve ta podešavanja, update-e, update app što sa Paly store-a, što sa Galaxy Store. Još jednom da napomenem da sam se zaljubio u bakarno-bordo boju telefona i prosto mi žao da stavim u neki case, telefon je prelep 😀
S-pen radi fantastično, osećaj kao da se piše na papiru.
Prvi utisci su mi fenomenalni, još samo original case S-view cover da kupim i da vidim čime zaštiti ekran i milina 😀

Upravo sada ispodešavah sve na S22 Ultra. Samo sam aplikacije za banku ostavio za sutra. Oduševljen sam Ultrom, upošte se nije zagrejala nešto osetno, a prebacio sam preko Smart switch-a oko 158GB sa starog telefona. Sve prosto leti. Odmah je stigao update od nekih 800MB. Nema nikakve linije pri otključavanju, to su očigledno popravili kroz update. Ekran je preverzno dobar, WQHD+ na 120HZ izgleda nestvarno dobro. Osećaj u ruci je jako dobar, telefon je savršeno izbalansiran i jako je prijatno držati ga u ruci. Kameru sam škljocnuo samo par slika u kući i osetno je bolja od S20 Ultra, night režim je jako dobar. Narednih dana ću više fotkati. Za bateriju ne mogu ništa kažem jer to tek treba da se slegne, ali sam dopunio danas do nekih 70% i evo sada sam na 18 posto i izdržao je telefon sve ta podešavanja, update-e, update app što sa Paly store-a, što sa Galaxy Store. Još jednom da napomenem da sam se zaljubio u bakarno-bordo boju telefona i prosto mi žao da stavim u neki case, telefon je prelep 😀
Prvi utisci su mi fenomenalni, još samo original case S-view cover da kupim i da vidim čime zaštiti ekran i milina 😀
Ja ne znam da li imamo isti telefon? Kamera osetno bolja od s20??? Pa od Note 10+ koji imam pored nije osetno bolja a ne od s20 ultre. Čime i kako upoređujete kamere? Ja evo ceo dan škljockam, nikakva podešavanja i slično, outdoor, point and shoot i neka dođe neko da mi objasni kako je to s22 ultra mega bolja kamera...

Ps: Stigla Snapdragon verzija

Zavisi kako ko i koliko objektivno gleda na novi uređaj. Za nekoga je woow, za nekoga je nja, tu i tamo ima unapređenja. Svakako se čekaju malo detaljnije stvari kako vreme bude odmicalo.

Pa generalno je poslednjih mesec dana ovde bilo malo umerenih komentara koji predstavljaju neku sredinu - ili je bilo oduševljenja nekim stvarima (ređe) uz prećutkivanje nedostatka ili je jasno izražen hejt (češće) uz zanemarivanje pozitivnih stvari.

Uglavnom, komentari su obojeni ili belo ili crno a istina je da je sve oko ovog telefona neka nijansa sive...

Probaj da snimaš video u 4K na 60 FPS i da relativno brzo pokrećeš telefon. Da li ti secka video? Ovo je najizraženije na početku snimanja

Iskreno, telefon je ok, ništa više sem toga, evo ja koji sam nekada menjao telefone ko čarape pa ostao prvi put više od 2 godine na nekom(n10+ SD), ovo ne predstavlja nikakav veliki pomak...telefon je malkice nezgrapniji od n10+, za bateriju ću videti kroz nekih nedelju dana.

Ja ne znam da li imamo isti telefon? Kamera osetno bolja od s20??? Pa od Note 10+ koji imam pored nije osetno bolja a ne od s20 ultre. Čime i kako upoređujete kamere? Ja evo ceo dan škljockam, nikakva podešavanja i slično, outdoor, point and shoot i neka dođe neko da mi objasni kako je to s22 ultra mega bolja kamera...

Ps: Stigla Snapdragon verzija
Mislio sam na noćnw fotke, okinuo sam fotku u maračnoj sobi i slila na S22 Ultra js bolja od iste ba S20 Ultra.
Probaj da snimaš video u 4K na 60 FPS i da relativno brzo pokrećeš telefon. Da li ti secka video? Ovo je najizraženije na početku snimanja
Hoću, probaću.

Vi koji ste poručili telefon u yettelu, je l i dalje ne možete učitati status porudžbine?

Jel si instalirao taj novi update ili si out of the box probao? Možda je taj update sredio taj problem koji je prisutan na 4K.

Meni update to nije sredio. Možda mogu to dobro da primetim, jer imam pored Note20 Ultra i iPhone 13 Pro Max. Tada se razlika bolje uočava, kada se vidi koliko je glatko na drugim telefonima. Pogotovo zato što je seckanje često diskretno, ali skoro uvek prisutno. Možda inače ne bi primetio.
Ja sam probao,kod mene se to ne desava
Jel možeš da okačiš neki video?

Vi koji ste poručili telefon u yettelu, je l i dalje ne možete učitati status porudžbine?
Takođe, evo već deveti dan. Mislim da je to neozbiljno sa njihove strane, dosta vremena im treba da to srede.Screenshot_2022-03-09_130823.jpg

Kvalitet fotke koju telefon pravi nemojte da ocenjujete na različitim ekranima.

Kvalitet fotke koju telefon pravi nemojte da ocenjujete na različitim ekranima.
Ako se odnosi na ono što sam ja predložio, treba porediti sa različitim telefonima, jer se radi isključivo o framerate-u koji primetno opada na S22 kao što sam priložio u videu

Ko traži zaštitu za ekran, neka pogleda Mobile outfitters Fusion foliju, stavih je danas, tačnije pre nekih 3 sata i jako dobro izgleda na ekranu, ne menja prikaz kao što to rade pojedine foilije, skener otisak prsta radi kao i bez folije, a s-pen funkcioniše odlično. Naravno, Whitestone dome staklo je neprikosnovno, ali ga nema kod nas, a kada naručite morate sami da postavite na telefon, što može da bude problem onim koji nisu vični toj raboti. Fusion folija mi deluju kao najbolja zaštita koju možete da stavite na S22 seriju uređaja, a da radi otisak prsta.

Nazad
Vrh Dno